Tartışma:Şin Bet

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İsrail (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsrail maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsrail kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Danny Rubinstein'in yazisina kaynak gosterebilir mi birisi?? Lutfen yazi yazarken kaynak gostermeyi unutmayalim.. Eger kims kaynak gostermezse bunu silmek zorunda kalacagim..

Saygilar.. Baristarim 00:52, 3 Eylül 2006 (UTC)

Tarafsızlaştırma[kaynağı değiştir]

aşağıdaki yazı yöntemlere dair herhangibir bilgi içermediği için buraya taşıyorum , bence yeri burası.Delamorenamesaj 16:11, 11 Ocak 2007 (UTC) ==Yöntemler==

İsrail gazetesi olan Ha`aretz'de, Danny Rubinstein imzalı yazı;

Haberin başlığı şu: İbrahim, Şin Bet senin el-Kaide`ye katılmanı bekliyor.'

Şin Bet İsrail`in iç istihbarat örgütü; dış istihbarattan sorumlu Mossad kadar ünlü değil belki, ama en az onun kadar becerikli bir örgüt… İbrahim, Filistinli işsiz, güçsüz bir genç. Gazze'de yaşıyor. Bir yıl kadar önce, Doğu Kudüs'te çıkan Posta adlı bir Arap dergisine fotoğraflı özgeçmişini gönderiyor, telefon numarasıyla birlikte... Kültür ve eğlence dergisi Posta ve bir sayfasıyla gençleri birbirine tanıtma işlevi de görüyor. İbrahim`in derdi, kendisiyle aynı frekanstaki Filistinli gençlerle arkadaşlık kurmak… Ha`aretz muhabirine göre, Gazzeli genci, üç ay sonra, telefonla biri arıyor. Karşı taraftaki kişi adının Ahmet olduğunu söylüyor, ticaretle uğraşıyormuş... Aramasının sebebi, dergide çıkan fotoğrafının ona oğlunu hatırlatmasıymış… Birkaç kez daha aramış Ahmet ve her seferinde İbrahim`e değişik sorular sormuş… Merak ettikleri arasında, İbrahim'in dava ile ilgili görüşleri ve dindar biri olup olmadığı da varmış… İbrahim o güne kadar hiçbir siyasi grupla ilgisi bulunmadığını ve gözaltına alınmadığını söylemiş adama. Adam da, Gazze'deki fakir-fukaraya dağıtılmak üzere para yollamak istediğini bildirip Kahire-Amman Bankası'nın Nablus'taki şubesi aracılığıyla dolar ve Ürdün dinarı göndermeye başlamış İbrahim`e… Bir gün, yine telefonlaşırken, aniden, kendisinin Usame bin Laden'in el-Kaide örgütü adına çalıştığını açıklamış Ahmet ve İbrahim`in de Gazze`deki örgütlenmeye yardımcı olmasını talep etmiş … Bazı isimler vererek, bunların 'davaya kazandırılmasını' istemiş ondan… İsimlerin çoğu Hamas üyesiymiş… Dünyanın her tarafındaki istihbarat örgütlerinin uyguladığı bir tuzağa düşmüş, ağa yakalanmış İbrahim sizin anlayacağınız… İstihbarat örgütleri, muhbir derlerken, böyle yöntemlerden de yararlanır.