Tartışma:Şems-i Tebrîzî

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


bu resim HZ.Mevlana ya ait temsili resimdir Şems-i tebrizi ile alakası yoktur.

Şems-i Tebrizi'nin 40 kuralı hk.[kaynağı değiştir]

Bu 40 kuralı ben kaydetmedim. Sadece düzenledim. Ahmet Soylu adına aldığım bir mail'de bu kuralların Şems-i Tebrizi'ye ait olmadığı bana gösterildi. Bu bakımdan, maddedeki bu "40 Kural" kısmını sildim. Bana gelen mail'i aynen aktarıyorum:

-*-*-*-*-*

"Merhaba,

Sems ile ilgili Wiki sayfasında yer alan 40 kural Elif Şafak'ın kitabında yer almaktadır ve TRT deki roportajında da belittigi gibi kendisinin yazdığı kurallar olup Şems ile ilgisi yoktur. Yanlış anlaşılmaları onlemek için gerekli notu sayfaya dusmenizi yada ilgili bolumu kaldırmanızı rica ederim. bir başka roportajdan alinti: http://www.elifsafak.us/roportajlar.asp?islem=roportaj&id=262

- Romandaki 40 değişim kuralının da kitabın bu kadar ilgi görmesinde rol oynadığını söyleyebilir miyiz? Kişisel gelişim kitaplarında da benzerlerine rastladığımız ve bizi uykudan uyandırmaya yönelik bu öze dönük yapıcı kurallara ihtiyacımız var mı? - Romanda 40 kural var. Bunların hepsi hayali kurallar. Ben bunlara ´Gönlü Geniş Ruhu Gezgin Sufi Meşreplilerin 40 Kuralı´ diyorum. Roman çıktığından beri bunlar çok konuşuluyor. İnternette dolaşıyor. İmza günlerinde bana getirilen kitaplara bakıyorum. Hep kuralların altı çizilmiş. Bütün bunlar beni mutlu ediyor. Bu kuralları kurgulamak bana da iyi geldi. Ama ben hiçbir zaman bunları ´kişisel gelişim kuralları´ gibi düşünmedim. Bunlar sadece dostane fısıltılar. Yoksa okura bir şey öğretmek gibi bir tavrı olmamalı yazarın.

iyi gunler

Ahmet Soylu"

-*-*-*-*-*-*-*-*-*

--M. Yalçın Yalhı ileti 11:29, 15 Nisan 2010 (UTC)

Hulul Görüşü Hk.[kaynağı değiştir]

--Numberone01 (mesaj) 13:50, 18 Şubat 2014 (UTC)Merhaba,

Hulul görüşü ve bu konu için verilen örneğin islam ve tasavvuf öğretisi ile ilgili hiçbir alakası olmadığı gibi tamamen yanlış ve yalan bir bilgidir. Ne Hz. Şems'in ne de Hz. Mevlana'nın böyle bir görüşe sahip olması söz konusu bile değildir. Bu tarz söylemler ve görüşler; Hz. Şems veya Hz. Mevlana'nın yüksek perdeden yaptığı söylemlerin, şeriat, tarikat ve hakikat ilimlerinden herhangi nasibi olmayan kişilerin insanları zehirlemek amacıyla yapmış olduğu yalan ve yanlış açıklamalardır. Lütfen bu tarz yazılara itibar etmeyiniz.

Saygılarımla