Tartışma:Şamil Basayev

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yazının sonunda "Beslan Katliamının sorumluluğunu üstlenmiştir" gibi bir ibare var. Üstlenilen şey "Beslan'daki okulda rehineler alınmasının emrini verdiğidir." Ölümlerin olması olayın gelişimine bağlıdır (patlama olması, patlamaların ardından yangın çıkması, patlamalar sırasında çatışmanın başlaması...); katliam için emir verdiğini söylemediğine göre katliamın sorumluluğunu almak gibi bir şey söz konusu değildir. Kelime kullanımı önemlidir, kişilere işlemedikleri suçları (cinayete azmettirme) atmaya yaramaması için düzgün seçmek gerekir. 78.178.252.130 23:01, 10 Ekim 2012 (UTC)

Rehin almak suçunu üslenmesi buna bağlı olan olayların sonucunda doğan zararlarında kişiye yüklenmesi gayet doğal. Bu suçu işlemesi ve sonucunda yüzlerce insanın ölmesinin sorumluluğunu güvenlik güçlerine yüklenecek hali yok.--xrazymesaj 06:31, 16 Ekim 2012 (UTC)

Sivilleri öldürdü iddiası hakkında[kaynağı değiştir]

Yazıda Şamil Basayev' in sivilleri hedef aldığı ve katliamlardan sorumlu olduğu iddia edilmiş. Sivil rehine almış fakat hiçbirine zarar verilmemiştir. Bunu rehineler de kabul ederler. Rehinelerin çoğu müslüman olmuş ve çeçen direnişçilerden korkmamıştır. Asıl korkunç olan ve kurşun sıkan Rus askerleridir. Basayev bir okulu rehin aldığı sırada önden öğrencileri çıkarmış ve güvenliğini sağlamıştır. Rehineler Ruslar tarafından öldürülmüş ve olay mekanına gazetecilerin girmesi yasaklanmıştır. Basın mensupları oradan görüntü dahi alamamıştır. Basayev " Eğer Rusları durdurmazsanız bütün dünyanın başına bela olacaklar" deyip bugünleri ifade etmiştir. Rusya- Ukrayna savaşında dahi Rusların nasıl bir savaş politikası izlediklerini görüyoruz. Ruslar hala dünyanın en tehlikeli asıl terör örgütüdür.

Şamil Basayev ve arkadaşları şehit edilmiş fakat bizlere unutulmaz bir direniş destanı bırakmışlardır. İzimiz, yolumuz onların yolu. Allah mekanlarını ali eylesin. İslam alemi olarak birlik olup asıl adaleti ve gerçek barışı göreceğimiz günlere bizleri şahit eylesin. Belediveledirose (mesaj) 10.50, 1 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]