Tartışma:İstishâb

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İki ayrı madde:

Müstehap: İslam'da yapılınca sevâb verilen yapılmayınca günâh olmayan eylemlere verilen isim. İslam'a göre müstehaplar, Allah'ın yapıldığında hoşnut olduğu eylemler olarak görülür bu nedenle de klasik İslam alimleri tarafından yapılmaları tavsiye edilir. Nafile sadaka vermek, kuşluk namazı kılmak gibi.

İstishâb: İstishab; geçmişte sabit olan bir hükmün, sonradan değiştiği bilinmiyorsa ve/veya değiştiğine dair bir delil bulunmuyorsa, aynı kalmasına hükmetmektir. Örneğin, tersi bir haber gelinceye kadar bir çiftin evliliklerinin devam ediyor kabul edilmesi. fer'i bir delildir.


olarak açıklanmış. Benzer bir taraflarını göremedim. Acaba etiketlendikten sonra sayfalardan biri değiştirildi mi?. Öyle ise birleştirme etiketinin kaldırılması gerekir.

(Aynı metin diğer konunun tartışma sayfasına da yazıldı. Buna müdahale edilecekse diğeri de gözden kaçırılmasın)Senoleker 21:07, 10 Kasım 2009 (UTC)