Tartışma:İspanya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje GM (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki GM maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje GM kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje 10K (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İspanya (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İspanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İspanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Silahlanma (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Silahlanma maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Silahlanma kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Avrupa (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Avrupa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Avrupa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Endülüs dönemi[kaynağı değiştir]

Endülüs dönemine katkıda bulunan arkadaşımız, bir ansiklopediye yazıyorsun, Bozkurt destanına değil, çok zulümler yapmışlar. Orda mıydın yaşadın mı o zulümleri de böyle yazıyorsun? Sanki Müslümanlar güllük gülistanlık, barışla girdiler İber yarımadasına. Yapmayın gözünü seveyim, biraz yansız olun... Bu imzasız yazı 85.97.164.107 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Avrupa'da ikinci yüksek[kaynağı değiştir]

Hop, İsviçre'den sonra sırada Türkiye var :) Bu şüpheli bilgi kaynak ister, gelmezse silinir. Filanca 18:17, 25 Haziran 2009 (UTC) Şu an kaynaklarım yok. Maddede spor, kültür, Bask bölgesi ayrılıkçıları gibi alt maddeler yok, acil girelim. Son dünya ve Avrupa şampiyonluğunu futbolda almış bir ülkeden bahsediyoruz, futbol yok mesela.

Para birimleri[kaynağı değiştir]

Para birimleri Türkçe'de önde yazılmaz bu keyfi bir uygulamadır. Diğer tüm maddelerde de değişmesi gerekiyor. İngilizce'de 10% diye yazılıyor diye öyle yazmıyor %10 yazıyoruz. Para birimininde de durum farklı değildir. YenilenebilirAdamMESAJ 12:04, 24 Eylül 2016 (UTC)

Lütfen elinize bir fatura veya benzeri belgeyi alın bakın. YenilenebilirAdamMESAJ 12:11, 24 Eylül 2016 (UTC)
Sonunda tartışma sayfasını kullanmaya yanaştığınız için teşekkürler. Mesaj sayfamda da açıkladığım üzere cesur ol, geri al, tartış politikası gereği maddedeki değişikliğinizi son kez geri alacağım. Buradaki tartışmadan bir sonuç çıkana kadar tartışmalı değişikliğiniz maddede yer almamalı. Yine mesaj sayfamda belirttiğim gibi köy çeşmesinde yapılan şu tartışmada para birimi sembollerinin rakamın solunda yer alması yönünde fikir birliği oluşmuştu. Lütfen kişisel kanaatlerinize göre hareket edip dayanağı olmayan değişiklikler yapmayın.--B.S.R.F. 💬 12:18, 24 Eylül 2016 (UTC)
Pes doğrusu: VP:İÜYYKÜD içerik üzerine yorum yapınız, devriye olanların bunu bilmesi gerekir. Herhangi bir tartışma da oluşan fikir birliği Politika ya da Yönerge değildir. Fi tarihinde yapılan bir tartışmayı hiçbir devriye bilmek zorunda değildir. En başta tartışma sayfasına yazmanız gerekirdi. Aşağıdakiler yeterli mi?
Öncelikle bağlantı verdiğiniz politikanın ihlal edilmediğini bilmenizi isterim. Tartışma sayfalarında soğukkanlı olmakta yarar var. Ben de burada sembolün solda kullanıldığı onlarca maddeye bağlantı verebilirim ancak bu hiçbir şeyi değiştirmez. Gösterdiğiniz maddelerde o şekilde kullanılmış olması, o kullanımın doğru olduğu anlamına gelmez. Görüşünüzü destekleyen kaynaklar varsa burada bizimle paylaşmanızı rica edeceğim.--B.S.R.F. 💬 13:02, 24 Eylül 2016 (UTC)
Türkçe'de sadece para birimi değil tüm herşeyin birimi rakamın sonunda yazılır. Biz ilkokuldan beri böyle öğrendik. Ve ayrıca bu kadar büyütülecek bir mevzuda değil. Geri alınmadan da burada tartışılıp karara bağlanabilirdi. Her zaman sakin olmakta fayda var. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:38, 24 Eylül 2016 (UTC)
Sayın @Sakhalinio bu basit konuya 2. bir ses olduğunuz için teşekkürler, neyse ki. Bütün maddelerde bu yönde düzenlemeye gidilecek.YenilenebilirAdamMESAJ 20:01, 24 Eylül 2016 (UTC)
@Sakhalinio, fazla iddialı bir açıklama olmuş sanki :) Bu açıklamaya göre YenilenebilirAdam'ın kişisel görüşü doğrultusunda para birimi sembolleriyle ilişkilendirmeye çalıştığı % işaretini de mi sonuna koyacağız? Merkez Bankası'nın da belirttiği gibi[1] para birimi sembolleri uluslararası uygulama gereği sola konur ve arada boşluk da bırakılmaz çünkü bunlar bir sözcük veya kısaltma değildir. Köy çeşmesindeki tartışmada da bu yönde görüş birliği oluşmuştu. YenilenebilirAdam'ın da bir kullanıcı kendisine destek çıktı diye "bütün maddelerde bu yönde düzenlemeye gidilecek" açıklamasını hangi politikaya dayandırarak yaptığını merak ediyorum.--B.S.R.F. 💬 04:59, 25 Eylül 2016 (UTC)
@BSRF, vakit kaybetmek istemediği halde uzun uzun herkes için açıklamalı yazan biriyim. Nasıl % işaretiyle ilişkilendirmeye çalıştığım çıkarıldı hayret. Halbuki tam tersini söylüyorum. % işaretini örnek veriyorum doğru olan o zaten argümanı mı desteklemek için kullanıyorum. Diyorum ki İngilizce'de % işareti sonda çünkü (ten percent) şeklinde ifade ediliyor biz de ise önde çünkü (yüzde on) diye ifade ediliyor bu doğru zaten bunda birşey yok, diyorum ki nasıl % işaretinde kendimize göre kullandıysak bunda da öyle kullanmalıyız. Çünkü merkez bankası ABD ye uymak için öyle diyor. Ancak Avrupa ülkeri de benim dediğim gibi kullanıyor. Çünkü $20 $200 sayı gibi görünüyor insan zihni soldan okumaya başladığı karıştırılabiliyor, ancak 20$ 200$ dediğinizde daha net görülüyor bunu ben söylemiyorum bu ülkeler bu sebeple kullanıyor. Farklı tartışmanın konusu ancak genel olarak Vikiyi etkiliyor atıfta bulunacağım: Formatnum meselesinde de ayrı bir durum var çünkü bu okuma kolaylığı ya da birimler ile ilgili değil bu rakamların bilimsel yazılışı ile ilgili. Dünya üzerindeki yayınların büyük çoğunluğu İngilizce olduğu için kullanış (1,000,000.12) bu yönde.YenilenebilirAdamMESAJ 20:59, 26 Eylül 2016 (UTC)

 • Geçerli itiraz yok ise madde de düzenlemeye gideceğim. YenilenebilirAdamMESAJ 20:17, 27 Eylül 2016 (UTC)

Geçerli itiraz elbette var. "İnsan zihni karıştırıyor" vb kişisel yorumlarla hareket etmeye devam ediyorsunuz. Kaynak sunabilmiş değilsiniz. Köy çeşmesindeki görüş birliği geçerliliğini korumakta.--B.S.R.F. 💬 20:29, 27 Eylül 2016 (UTC)
Kişisel yorum değil, kişisel yorumlarla hareket etmemeyi bilirim; neden böyle olduğunu anlayasınız diye yazdım. Sizin kaynak dediğiniz sadece merkez bankası, merkez bankası tdk gibi bir kurum mu niye onu alıyoruz? Dünya'da kaç tane ülkenin nasıl kullandığını açıkladım daha ne kaynağı istiyorsunuz?YenilenebilirAdamMESAJ 21:41, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • YenilenebilirAdam, B.S.R.F. lutfetmiş, sizinle uzun uzun tartışmış, daha ne istiyorsunuz? Bakın ben burada tam beş senedir bizlere empoze ettiği konu başlığını tenezzül edip tartışmasını bekliyorum. Pardon, yalnız ben değil görebildiğim kadarıyla iki kullanıcı daha yıllardır Yunanlılara neden "Yunanlar" (yıkananlar?) demek zorunda olduğumuzu -herhalde bazı kullanıcıların tercihleri diğerlerininkinden daha değerli- öğrenebilmek için bu beyefendinin veya hanımefendinin tartışma sayfasına gelmesini bekliyorlar. Siz adam yerine konulmuşsunuz, çok şanslısınız bence. Kıymetini bilin. Buraya da dönün; bilmiyorum niye uzaklaştınız. Bazı yaklaşımlara en sinir olan benim, yine de zaman zaman "belki birşeyler değişmiştir" umuduyla bir süre geri geliyorum. Sizi de bekleriz. E4024 (mesaj) 00.23, 18 Aralık 2019 (UTC)[yanıtla]