Tartışma:İslam'da kurban

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ölüm (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"kurban ve diğer dinler" başlığı altında ele alınan son paragraf, HIristiyan teolojisinin anlaşılamamasından sebep, bir hayli yanlış aksedilmiş. üstelik "bazı Hristiyan âlimleri" denilerek, kaynak gösterilmeye çalışılmış.

Hıristiyanlıkta, İsa'nın doğumu ve ölümü, christlerin cennete alınmaları için gerçekleşen bir antlaşmadan ileri gelir. "yeni antlaşma" da denen, "incil" in mentalitesi budur. isa bir kurban gibi çarmıha gerildi, evet.. ancak bunun, popülasyonları minimize olmuş, kuRbanlık hayvanların gırtlaklanmalarına bir son vermek maksadıyla gerçekleştirildiği iddiası, bütünüyle hıristiyanlığa aykırı. isa, günahsız yaşamış tek kişiydi. havva'nın adem'e elmayı yedirdiğine duyulan inanç, ve havvadan doğanların lanetli olmalarından sebep günahkar doğmaları, insana cennet kapılarını kapamaktaydı. bu durum, isanın çarmıhta akan kanları sonrası ancak normal düzeye gelebildi. isa ve kanları, inanlıların cennete gidebilmeleri olanaklı kılmak için akmıştır, kurbanlık hayvanları kurtarmak için değil. bu sebepten, sözümona kaynak olarak bahsedilen, "bazı Hristiyan âlimleri"nin, böylesi bir görüş taşımaları, onların hıristiyanlık hakkındaki zaafiyet ve aymazlıklarına işaret eder ki, böylesi hıristiyan din görevlisi yoktur.

son paragrafın, tümden kaldırılmasına taraftarım. yanlış ve yersiz bilgilendirmeler aksedilmiş.--eray (mesaj) 02:18, 29 Ağustos 2012 (UTC)