Tartışma:İran İslam Devrimi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • son eklenen bölümler büyük ölçüde taraflı. incelenerek düzeltilmeli. --ki bl 09:28, 9 Mayıs 2010 (UTC)
  • Anlatılanlar bir çok kitap derlenerek ayrıca orada bizzat bulunup yaşananları aktarmaktadır. anlatılan hiç bir şey belgesiz değildir ve bir çoğu "dünya af örgütü" kayıtlarında da bulunmaktadır. Bu imzasız yazı 85.108.148.138 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Anlatım, mevcut İran düzenine karşı eski düzeni savunmakta, mevcut düzeni yermektedir. Okuyan kişilerin dikkatine...78.163.46.137 15:01, 8 Ekim 2012 (UTC)

Taraflı anlaatım söz konusu. Yazıları okuyanlar anlar ki, tamamen rejim karşıtı biri tafafından anlatılmaktadır. Bu imzasız yazı 88.246.57.243 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20 Eylül 2010

Maddenin imla kuralları ve yazım hataları konusunda çok büyük sorunları var, vakti olan birisi bir temizlik yaparsa iyi olur. Bu imzasız yazı 94.123.219.28 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 7 Ekim 2010

kesinlikle degismeli[kaynağı değiştir]

burada anlatilan her sey tamamen taraflidir bu madde vikipediye yakismamaktadir acilen yetkililer onlem almalidir cunku yazinin objektif olmadigi son derece aciktir

Taraflı ve Özensiz Yazı[kaynağı değiştir]

Tamamen devrim karşıtları tarafından kaleme alınmış, anlam kaymasına neden olabilecek imla hatalarıyla dolu bir yazı. İmla hataları o safhada ki ilk yazarın neyi kastetmek istediği anlaşılamadığından müdahale dahi edilemiyor. Bence bu sayfa tamamen kaldırılmalı ve somut delillere dayalı bir metin olarak başlık yeniden ele alınmalı.hasan emin çelik 06:53, 25 Eylül 2011 (UTC)

Kesinlikle taraflı bir yazı olmuş[kaynağı değiştir]

Yazıyı okuduktan sonra yazının taraflı olarak yazıldığı her cümlesinden de anlaşılmaktadır.tarihi tarafsızca yazılması gerektiğini herkes bilir ancak bu yazıda yazarın kendi düşüncelerini de yansıttığını görüyorum ve bu yazının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.

Yazı Değiştirmiş ama şimdi taraflı değil değil mi?[kaynağı değiştir]

Yazı tamamıyla değiştirilmiş(islamileştirilmiş) ama oradaki halkın çektiği acısını unutarak hiç taraflı olmayan bir yazı olduğu iddia edilmiş değil mi? asıl şu anki yazı taraflı. sizi oradaki halkın çektiği acıyı gidip bir kez yaşamaya davet ediyorum.

Taraflı olma meselesi[kaynağı değiştir]

Ben İran'ın mevcut hükümetine de yönetim şekline de (çok fazla iki yüzlülük barındırması ve şeffaflık olmaması düşüncemden ötürü) karşı birisiyim. Ancak maddenin bu son hali oldukça taraflı kaleme alınmıştır. Evet çoğu şey kaynaklandırılmıştır ancak diğer gözle bakıldığında, başka perspektifler söz konusu olduğunda da elbet bir çok kaynak bulunabilir. Bu bilerek atlanmış görünüyor.

Sizi Bir İran Gezisi YApmaya Davet Ediyorum[kaynağı değiştir]

Anlatılanların tamamının doğru olduğunu görebilmeniz için; 15 günlük bir iran gezisi yapmaya davet ediyorum sizi; Internetten misafir edilebileceğiniz bir çok genç bulursunuz, Türkleri çok severler (zaten hayatlarının büyük kısmı iranda türk TVlerini izlemekle geçiriyorlar). Esnafla halkla berbaer konuşmalara katılın eskileri ve şimdiyi dinleyin; hepsinin birer gerçek olduğunu göreceksiniz.

Bu yazı iran devrimi hakkındaki bilgilerin yanında taraf olabilecek fikirleri de bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle devrim sonrası koşullar tamamen taraflı olarak aktarılmış.


--78.171.23.188 22:06, 25 Ağustos 2013 (UTC)

Kesinlikle Taraflı[kaynağı değiştir]

Maddenin taraflı bir şekilde ele alındığı çok açık bir şekilde ortadadır. Anlaşılması açık ve bir o kadarda kolay olan bir diğer nokta ise maddenin yeni yönetime karşı eski hanedan yönetimini savunmasıdır. Derhal 20. yüzyılı şekillendiren ve bölge politikasını doğrudan etkileyen bu maddenin, konunun uzmanı kişilerce yeniden ele alınması gerekmektedir. Ayrıca maddedeki yazılı kısmın özellikle fotoğraf dipnotlarının neredeyse tamamı İngilizce'den -anlamını değiştirecek ve bozacak şekilde- yanlış çevrilmiştir. Bu kısmında değişmesi okuyucular için faydalı olacaktır.

Gerçekleri Okuyucuya Sunmak Bazılarına Taraf Gibi Gelmiş[kaynağı değiştir]

--176.55.71.59 16:39, 25 Mart 2016 (UTC) Bir ülke nasıl geri gider bize net şekilde gösteren bu yazıyı okurken ve diğer kaynaklardan devrim öncesi ve sonrası fotoğraflara bakarken oradaki halkın yerine kendimi koyup gerçekten üzüldüm. Ne üzücüdür bir ülkedeki insanların özgür olmamaları ve 2.500 yıllık tarihlerinden böyle keskin şekilde koparılmış bulunmaları. Damarlarından özgürlük akan ve gözleri hep 'ileriye' bakanlara selam olsun!

Taraflılık meselesini gelin birlikte çözelim[kaynağı değiştir]

Herkes tartışmaya taraflılık var deyip somut bir adım atmamış yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa bu sorunu birlikte çözelim.Halileker2121 (mesaj) 22:44, 21 Haziran 2016 (UTC)