Tartışma:İnsanın evrimi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ramapithecus[kaynağı değiştir]

Maddede yer alan "Ramapithecus – Yakın hayvan atamız. İnsanın bilinen en eski soyu ve ilk homo türlerinin ortak atası." 1980'e kadar geçerli olan bir görüştür. Ramapithecus, insanın değil orangutanın atasıdır. http://en.wikipedia.org/wiki/Ramapithecus 'de de "the genus Ramapithecus are now considered by most researchers to belong to one or more species of Sivapithecus. Ramapithecus is no longer regarded as a likely ancestor of humans." denmektedir. Bu nedenle siliyorum. Maddeyi http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_human_fossils 'e göre düzenliyorum. Böri 08:38, 31 Aralık 2010 (UTC)

Eskiyen tarihlendirmeler![kaynağı değiştir]

Maddede yer alan "İnsan türünün evrimi , zamanımızdan yaklaşık 3,5 milyon yıl önce başlamıştır."; "Eski dünya kuyruksuz maymunlarından 7 – 7,5 milyon yıl önce soyu orangutan’a varacak olan pongidler cinsi ayrılmıştır" ; "6 milyon yıl önce günümüzün goril şempaze cinslerini oluşturan atalar ayrılmıştır" ve "Günümüzden 5 milyon yıl önce homininilerin yolu ayrılmıştır." tarihlendirmeleri artık eskimiştir! (Özellikle 2001 yılında 7 milyon yıllık Sahelanthropus'us bulunmasıyla!) bütün tarihlerin 4-5 milyon yıl daha geriye kaydırılması gerekir! Böri 09:28, 31 Aralık 2010 (UTC)

İnsan türünün evrimi, zamanımızdan yaklaşık 3,5 milyon yıl önce başlamıştır. İnsan adını hak eden başlangıç noktası ise Homo cinsinin ortaya çıkması ile olmuştur. Çağdaş tipte Homo sapiens altürünün ilk öncüsü olan Cro-magnon İnsanı ise zamanımızdan 50 bin yıl önce ortaya çıkmıştır. bölümü insan evrimi hakkında yeni bulgular eşliğinde maddeden şimdilik çıkarıldı. Bu konu daha sonra geniş bir şekilde tarafımdan ele alınacaktır. --Agnostik Çeviri Grubu (tartışma) 03:05, 24 Mart 2012 (UTC)

Memelilerin Evrimi[kaynağı değiştir]

Öncelikle 100 milyon yıl önce memeliler yoktu. Memeliler Kratese döneminde oluşmaya başladılar. 100 milyon yıl öncesi ise Jura dönemine denktir. Bu tarihin gerçeği ile düzeltilmesini, YANLIŞ BİLGİnin kaldırılmasını rica ediyorum. Ahmet Mert Götürler

100 milyon yıl öncesi geç Kretase devrinin başlangıcıdır. Taç memeliler ise ilk olarak orta Jura devri'nde (~170 myö) ortaya çıktılar. HaythamKenwai efendim? 23.24, 10 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]