Tartışma:İmam hatip lisesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İHL sünni çoğunluk için din görevlisi yetiştirir.


arkadaşlar sadece 1 tane iHL yok bir sürü var !

onun için " İmam hatip liseleri " tanımı ile tanımlaması daha doğru bir izlenim olacaktır.

  • maddeler tekil olarak isimlendiriliyor. örneğin, bir sürü lise, üniversite var ama maddelerin başlığı gördüğünüz gibi tekil. ayrıca yaptığınız yönlendirme maddenin geçmişini yok etmişti bu yüzden geri alındı. değişmesini istediğiniz konuları burada konuşup karara bağladıktan sonra müdahale etmenizde fayda var. --kibelemesaj 17:41, 18 Temmuz 2007 (UTC)
  • İmam Hatiplerin müfredatı
  • Okul sayısı, öğrenci sayısı gibi istatistik bilgiler
  • 2006 2007 öğretim yılında liselerin 4 yıllık okullara dönüştüğünü belirtmek de yararlı olabilir igili karara atıf yapılarak --M can15 19:08, 20 Eylül 2008 (UTC)
  • Türkiye'deki mevcut IHLlerin lisesi ve sitelere bağlantılarının konulması--M can15 19:08, 20 Eylül 2008 (UTC)

eklenerek makale geliştirilebilir

İmam hatip Liselerinin sadece din eğitmi vermek için aşılmadığını,dini ve fen bilimlerini bir arada yürüten okullar olarak açıldıklarını tahmin etmek zor değil kanaatindeyim.

  • Cumhuriyetin ilk yıllarında sadece imam yetiştirmek, hatta imam hatipliler bilir kendi esprili deyimimizle "cenaze yıkayıcısı" yetiştirmek için açılmıştır bu okullar. Kuruluş amacı budur yani. Sonradan sonraya fen bilimleri eğitimi de veren kaliteli okullar haline gelmişlerdir. --85.107.195.172 07:34, 14 Şubat 2008 (UTC)
  • Okulların açılış sebebi ile ilgili açık ve espriden uzak sebep din hizmetlerinin yürütülmesi ve dini eğitimin ara kademesindeki insanların yetiştirilmesindeki eksikliktir. "Cenaze yıkamak"deyimi ile verilen açıklama bir espriden daha çok aşağılama içermektedir. Okullar açıldıktan sonra Fen dersleri konusundaki bilgi doğrudur. Fakat açılıştaki sebep Tekke ve Zaviyelerin kapatılması ile ilgili süreçle alakalı din eğitminin devletin himayesinde yapılması ve geliştirilmesine duyulan ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç belki süreç, içinde bu işleri gerçekleştirecek insanların eksikliğine duyuan fiili ihtiyaç olabilir.--M can15 19:08, 20 Eylül 2008 (UTC)
  • ÖNDER (İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği) ile ilgili bilgilerin sayfaya eklenmesi maddenin geliştirilmesi ve konunun daha anlaşılır hale gelmesi açısından önem arzetmektedir. Kasım 2009 - muharran

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Maddede tarafsızlık şablonu bulunması için bir neden göremiyorum, kaldırılmasını öneriyorum.--Başak (mesaj) 10:16, 25 Haziran 2013 (UTC)

Maddenin hangi kısmı taraflı tartışma sayfasında bahsedilmemiş. Çıkarılması yerinde olur. Alexandre M. 20:26, 26 Haziran 2013 (UTC)

Mezunların iş alanları ile ilgili yeni yasa ?[kaynağı değiştir]

Bir kullanıcı [şu değişikliği yaparak] 1999-2005 arası mezun olanların istihdam edilebilecekleri alanları genişleten yeni bir yasa ile ilgili olarak bilgi eklemeye çalışmış; ancak ne demek istediği düzgün ifade edilmiş ve düzgün kaynaklandırılmış olmadığı için geri aldım. Konu hakkında bilgisi olan varsa mezunların iş alanları başlığı altına bilgi ve kaynak ekleyebilir mi?

(Hangi tarihte hangi yasa ile İHL mezunlarına ilkokul öğretmenliği, tarih, coğrafya (öğretmenliği?) mesleklerini icra etme, vali yardımcılığı (pozisyonunda görev yapma?) hakkı verildi...veya burada kastedilen İHL mezunlarına İlahiyat Fakültesi'ne sınavsız girme imkanı veren dolayısıyla İlahiyat'a sınavsız gire İHL mezununun İlahiyat'tan da mezun olunca da ilköğretimde Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapabilmesi midir? Tarih, coğrafya ile vali yardımcılığı konusu nedir?)...--Başak (mesaj) 19:59, 4 Ağustos 2016 (UTC)