Tartışma:İlk Türk kadın milletvekilleri listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Liste-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (Liste-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Neye göre ilk? Falan tarihinden öncekiler mi? Yoksa ilk parlamentonun kadın milletvekilleri mi? İlk kadın milletvekili dense olur da ilk kadın milletvekilleri deyince biraz anlatım bozukluğu olmuş olmuyor mu? --maderibeyzamsj 14:47, 17 Ağustos 2007 (UTC)
10 yıl sonra cevap vereyim @Maderibeyza, belki mail gelir ve geri dönersin. Bu liste 5. dönem milletvekillerini içeriyor. Yani kadınlara genel seçimlerde aday olma hakkının verilmesi sonrası vs. Daha fazla içerik eklenip madde statüsüne kavuşturulabilirdi fakat liste olarak verilmiş.--Kingbjelica (mesaj) 15:54, 11 Nisan 2017 (UTC)