Tartışma:İcma

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hukuk (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hukuk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hukuk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp

icma´yı başka türlü söylüyor lütfen bakınız!!!

  • Belki Türkçem ve konuyu en açık ve anlaşılabilir şekilde yazma uğraşım nedeniyle yanlış anlaşılabilecek bir tarzda olmuş olabilir, ama bildiğim kadarıyla icmâ'nın tanımını budur. Sözlükteki mânâsı 1. Toplama, 2. din bilgisi İslam bilginlerinin bir konuda fikir birliği etmeleri. (bknz TDK Güncel Sözlük) Belki tanımımda sorun vardır diye Fıkıh Usûlü kitabına baktım (Doç. Dr. Fahrettin Atar - Fıkıh Usûlü, Marmara Üni. İlahiyat Fak. Vakfı Yayınları), kitapta geçen tanım aynen şöyle: "Hz.Peygamber (s.a.s.)in vefâtından sonra herhangi bir asırda İslâm müctehidlerinin amelî bir meselenin şerî hükmü üzerinde, ittifâk etmeleridir."Sanırım bu hâli hazırdaki tanımımıza uyuyor? Yok uymuyorsa, neresi uymuyor? Diyanetin web sitesinin adresi verilmiş, fakat sitede pek bir şey göremedim konuya dair, direk konunun geçtiği sayfanın adresi verilirse belki bir açıklama bulabiliriz... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 10:33, 22 Şubat 2006 (UTC)

"Müçtehid" nedir? Bilen parmak kaldırsın. Ya da Türkçe Vikipedi'yi artık Arapça Vikipedi'ye dönüştürelim. Ne dersiniz?[kaynağı değiştir]

"Müçtehid" nedir? Bilen parmak kaldırsın. Kopya çekmek yok. Ya da Türkçe Vikipedi'yi artık Arapça Vikipedi'ye dönüştürelim. Ne dersiniz? 81.214.170.229 08:02, 20 Eylül 2006 (UTC)