Tartışma:İçki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Mutfak (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hukuk (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hukuk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hukuk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kimya (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kimya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kimya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Psikoloji (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Psikoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Psikoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • "içki" zaten alkollü içecek demek. başlığı ya "alkollü içecek ya da "içki" yapmak gerekir.--kibele 22:02, 14 Haziran 2006 (UTC)
  • içki sadece Alkollü olanları kapsamaz, sıvı besinlerin tamamıdır. Su bile bir içkidir.95.7.150.45 01:23, 25 Ağustos 2011 (UTC)
  • bir fark yok, birleştirilebilir.78.170.49.151 20:20, 18 Kasım 2011 (UTC)
  • bence uygun. "alkolü içecek" daha net sanırım.. eski başlık "alkollü içkiler" diye fazla düşünmeden tekil haline getirmiştim. --spAs 22:04, 14 Haziran 2006 (UTC)
  • değiştirdim, ama bence yine olmadı :(

kategorinin adı da aynı. sadece alkol demek yeterli galiba. --kibele 22:17, 14 Haziran 2006 (UTC)

  • Sadece İçki bence de iyi. Hem de kelimenin ilk manası buraya uyuyor.[1] 16 22:22, 14 Haziran 2006 (UTC)

Müskirat kelimesini de birisi buraya yönlendirme yapsa iyi olur. ben nasıl yapıldığını bilmiyorum. --Süleyman Habib 22:23, 14 Haziran 2006 (UTC)

Üstte yönlendirme butonuna #R (17. sırada) basarak istediğiniz başlığa yönlendirebilirsiniz --Carduelis 22:29, 14 Haziran 2006 (UTC)

teşekkür ederim. 16'ya da teşekkürler.(yönlendirmeyi yapmış bile) --Süleyman Habib 22:32, 14 Haziran 2006 (UTC)

TDK sözlüğü diyorki;

  1 .    İçinde alkol bulunan içecek:

Ancak ben tatmin olmadım. İçki demek içilecek şeydir sonuçta. niye alkole bağlanıyor? Kelimelerin kendini tanıtma, anlatma ruhunu yok ettik toplum olarak.--Kutu su 16:00, 17 Temmuz 2006 (UTC)

"içilecek şey" içecek olarak anılmakta. Bu nedenle alkollü içecekler, ya da içki başlığı olabilir. Ancak sayfanın daha önemli eksiği "RAKI" !! Türkçe Wiki'de içki maddesinde, ingilizcesidne bile yer alan rakı olmaz ise yazıktır. Yakında yunanlılar "bizim içkimizdir, bakın onların wiki'sinde bile yer almıyor" deseler ne diyeceğiz? 29 04 2007