Tartışma:Üstinsan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Felsefe (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bendeki sözlük ve kitaplarda bu kavram üstinsan olarak yazılmış. Nietzsche maddesinde de böyle geçiyor. Maddenin adını değiştirmeye itirazı olan var mı? Filanca 20:23, 11 Ekim 2006 (UTC)

benim yok Filanca.ama üst-insan hali bana daha uygunmus gibi geliyor.kolay gelsin.--alibaz 20:36, 11 Ekim 2006 (UTC)

terimin orjinali Übermensch şeklinde yazılır Über-mensch şeklinde değil.. bu sebeple orjinaliteye sağdık kalmak adına "üstinsan"ın daha uygun olduğu kanaatindeyim.. Nietzche'nin dil bilimci olduğu düşünülürse bu bileşik kelimeyi bilinçli kullandığı varsayılabilir...

İki senedir kimse aksini savunmamış, öyleyse artık değiştirebiliriz gibi görünüyor.--Tuleytula 17:21, 17 Haziran 2009 (UTC)
Değiştirdim.--Tuleytula 17:23, 17 Haziran 2009 (UTC)

Nietzche'nin burada bahsettiği Üst-İnsan ya da Orjinal adıyla UberMensch'ten kasıt, insanlığın düşünsel ve pratik olarak bir üst aşamaya geçmesidir. Bunun içinde en büyük engel olarak gördüğü Tanrıyı öldürür. İnsanlığın dinleri reddettiği dönemde artık, yabancılaşmasını aşacağından dem vurur.78.170.54.216 01:03, 22 Ağustos 2011 (UTC)