Tartışma:Üstün Dökmen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Türkiyenin en ünlü pskoloji uzmanı" tümcesi içindeki yazım yanlışı bir yana, son derece öznel bir betimleme. Ansiklopedik bir söylem değil. Muhammedcimci 22:06, 12 Ocak 2006 (UTC)

Daha unlü bir psikoloji meslaktaşı ve yazariı tanıyormusunuz ? Tanıyorsaniz belgelebilirmisiniz? Belgelikten sonra o uzman üzere bilginizi bir makaleye aktararak yapıcı katkıda bulursanız ve diğer kulanıcları bilgilendirseniz memnun olurum. selamlar.kolay gelsin hayırlı bayramlar. Zentuk 22:23, 12 Ocak 2006 (UTC)

Üstün Dökmen'in en ünlü olduğu nasıl belgelenebilir?[kaynağı değiştir]

Peki Üstün Dökmen'in en ünlü olduğu nasıl belgenebilir? "Ünmetre" gibi bir alet mi var? "Ünlülük belgesi" diye bir belge mi var? Daha da önemlisi, biyografide böyle bir tümce olur mu? TV programları yaptı diye halk tanımış olabilir, ama TV programı yapmayan, ama üniversite çevrelerinde ondan daha "ünlü" olan psikologlar var. Örneğin, Doğan Cüceloğlu hem Dökmen'in de hocasıdır, hem de sadece Türkiye'de değil başta ABD olmak üzere yabancı ülkelerde de çok iyi tanınır. Ancak asıl sorun bu değil. Önemli olan bilim adamının değer görmesi ya da görmemesi, ünlü olması ya da olmaması değildir. Yaptığı bilimsel katkılar önemlidir. Aslında çok değerli katkılar yapmış biri ülkesinde hiç de tanınmıyor olabilir, ya da ölümünden çok sonra asıl değeri anlaşılabilir. Bunun çok örneği var. O nedenle, ün hem görelidir, hem de özellikle bilim adamı için bir ölçüt değildir. 81.214.175.196 23:20, 13 Ocak 2006 (UTC)