Tartışma:Üreme

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moleküler ve hücresel biyoloji (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moleküler ve hücresel biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moleküler ve hücresel biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyoloji (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Abiyogenez'le ilgili kısımda yanlış ifade[kaynağı değiştir]

"Sonraları bir fizikçi olan Francesco Redi'nin ünlü kavanoz çalışması, açık kaptaki ette sinek kurtçuklarının oluşumu ve eti steril ettikten sonra kapalı ortamda ette hiçbir canlının kendiliğinden oluşmadığının ispatlanmasıyla abiyogenez geçerliliğini kaybetti."

  • "ispat" literatürde sadece matematik ve mantıkta kullanılır; Bilim'de hiçbir şey ispatlanmaz.
  • Abiyogenez geçerliliğini kaybetmedi... Söz konusu olayda gerçekleşenin abiyogenez olmadığı ortaya çıktı. Abiyogenez, hala canlının ortaya çıkışını açıklamaya çalışan teorilerin genelini ifade eden bilimsel bir teoridir. Ayrıntılı bilgi için sözkonusu başlığı inceleyebilirsiniz. 195.174.214.242 04:44, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • matematik bilim dalıdır, ayrıca matematiğin dışındaki bilimlerde ispat yapar. einstein'ın görelelik kuramı bir ispattır, ya da mendel'in kalıtım yasaları vb.
  • abiyogenez, aristoteles'in öne sürdüğü canlıların cansızdan ani türeyişi fikridir, pasteur tarafından çürütülmüştür. canlılar canlıdan oluşur, ama ilk canlılığın ortaya çıkışı kimyasal evrim ve heterotrof hipotezi ile açıklanmaktadır. eldeki verilerde bunları doğrulama yolunda.
Burada devreye yine ispat ve bilginin kökeni sorunsalı dahil oluyor. Formel bilimlerdeki gibi kesin ispattan söz edilemez, pozitif bilimlerde ancak deneysel doğrulama sözkonusu olabilir. Ya da bilginin kökenine dair diyalektik yöntem kullanılır.95.7.99.78 20:07, 9 Ağustos 2011 (UTC)

Kel alaka.78.170.49.151 03:01, 19 Kasım 2011 (UTC)

Evrimin ana itkisi. Bu olay, DNA eşlenmesini ve mutasyonları körükler.95.9.230.114 14:07, 20 Temmuz 2012 (UTC)

Madde isteği[kaynağı değiştir]

Bu maddenin alt konularından olan eşeyli üreme ve eşeysiz üreme halen bu maddeye yönlendirilmiştir. Ancak Vikipedi:Vikiproje Moleküler ve Hücresel Biyoloji amaçları açısından eşeyli üreme ve eşeysiz üreme konularının daha derinlemesine olarak incelenmesi gerekmektedir. İlgilenenlerin dikkatine arzedilir. --İnfoCan 13:18, 30 Ekim 2008 (UTC)

Eşeyli üreme artık kendi başına bir madde ama umarım en yakın zamanda eşeysiz üreme de başlı başına bir madde olarak açılır.--Agnostik Çeviri Grubu 03:45, 19 Kasım 2011 (UTC)

Her canlı üreme yeteneğine sahip değildir[kaynağı değiştir]

Katır gibileri büyüme ve gelişmesini tamamlasa dahi üreme yeteneğine sahip olmayacaktır Bu imzasız yazı Nalparçal (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 22.51, 26 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]