Tartışma:Özdemir Turan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ansilklopedik kişi olmama özelliği nedeniyle bu konu silinmek üzere etiketli ancak,

Aşağıdaki özellikler ve örnekler dikkatle incelenmelidir.

1.Biyografisi yazılan kişi EN ve TEK gibi sözcüklerle başlayan biri olabilir. Örenek olarak Dünyanın EN kilolu adamı,Türkiye'nin EN kısa adamı, Türkiye'nin TEK Tel cambazı gibi..Bu tür kişi ve ya kurumlar ansiklopedik bilgi özelliğini taşırlar. Çünkü genelin dışında bir takım özellikler barındırırlar. Örnek kişi: Manuel Uribe, özelliği dünyanın en kilolu adamıdır. (Özdemir Turan Türkiye'nin tanınan bilinen ve bu işi aktif olarak yapan tek tel cambazıdır.)

2.Biyografisi yazılan kişi kendi mesleğinde tanınan ve başarılı kabul edilen biri olabilir. (Özdemir Turan gerek Gülhane şenlikleri gerekse bir çok organizasyonda halkın karşısına çıkmış,takdir edilmiş ve yaşlanmasına rağmen hala tercih edilmektdir.

3.Kültürel değerlere sahip çıkmak adına kişilerin biyografileri yazılabilir. (Özdemir Turan Geleneksel Şehzadepaşa Şenlikleri ve meddah sanatının günümüzde önemli temsilcilerinden biridir.)

Bu imzasız yazı Myaymaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Özdemir Turan ülkemizin kültür mirasçılarından biridir. eğer ABD'de dünyaya gelseydi dünyaca ünlü biri olurdu. Bu arada bu biyografi de çok imla hatası var.