Tartışma:Çin nehir yunusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski kaliteli maddeÇin nehir yunusu, eskiden bir kaliteli maddeydi ama bu statüsünü kaybetmiştir. Aşağıda maddenin iyileştirilmesi için öneriler bulunmaktadır. Bu sorunlar halledildikten sonra madde tekrar aday gösterilebilir. Kullanıcılar ayrıca bir hata olduğuna inanıyorlarsa bir inceleme isteyebilirler.

Beyaz fin yunusu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Beyaz Fin Yunusu değil mi? Çincesi 白鱀豚 yani Beyaz Fin Domuz. Domuz derken Çincede Yunusa 海豚 Deniz Domuzu denir. Ondan. Dış Ticaret Müsteşarlığının çevirdiği "Nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin ihracatına ilişkin tebliğ"indeki listesinde de Beyaz Fin Yunusu olarak geçiyor. Takabeg ileti 05:27, 9 Temmuz 2008 (UTC)

"Resmî gazetede Beyaz fin yunusu tabiri kullanılıyor. Çinlilerin verdiği ad Baiji. Türkiye'de literatürde nasıl geçtiğine kaynak bulursak tam adını belirleyelim." diye not düşmüştüm 19 Aralık 2006'da. Şu andaki madde adı tanımlayıcı, Türkçe'de genel geçer bir adı yok. Çin nehir yunusu ya da Baiji, eğer karar kılınamazsa Lipotes vexillifer olabilir. --Mskyrider ileti 05:53, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Kaliteli madde[kaynağı değiştir]

Kaynaksız ve iç bağlantı verilmemiş, düzen sorunu olan yerleri çok. @Mskyrider belki ilgini çeker, hatta seçkin madde yapabilirsin gibi :)--RapsarEfendim? 21:15, 28 Aralık 2017 (UTC)