Tartışma:Çemberimde Gül Oya (dizi)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Televizyon dizileri (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Televizyon dizileri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Televizyon dizileri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yayın tarihleri ve sezon bilgisi yanlış[kaynağı değiştir]

Öncelikle bu diziyi zamanında ilk bölümünden son bölümüne kadar her hafta günü gününe takip etmiş biri olarak şu anda sayfada bahsedilen yayın tarihlerinin (dizinin başlama ve bitiş tarihleri) tamamen yanlış olduğunu söyleyebilirim. Aynı şekilde 2 sezon olarak verilen bilgi de yanlıştır. Bu dizi sadece 40 bölümden oluşan 1 sezon sürdü ve bitti. İkinci sezon diye bir şey söz konusu değildir.

Bu yanlış bilgileri doğrusu ile düzeltmek istediğimde ise "vandalizm amaçlı değişiklik" gerekçesi ile reddedildi yaptığım bu değişiklikler. Hiçbir vandalizm izi taşımayan, tamamen yanlış bilgileri düzeltme amacı ile yaptığım bu düzenlemelere neye dayanarak anında vandalizm damgası vuruldu anlamak mümkün değil.

Sayfanın geçmişine baktığımda farkettim ki zaten daha önce başkaları da bu yanlış olan yayın tarihlerini düzeltme amaçlı değişiklikler yapmaya yeltenmiş ancak onlar da sebepsiz yere reddedilmiş.

O yüzden ben de tekrar düzenleme yapmadan önce buraya bazı kanıtlar yazayım dedim. Aşağıda Sabah gazetesinin 2004 ve 2005 yıllarındaki bu dizinin bölümleri ile ilgili günlere ait arşiv sayfalarını derledim. Bu arşiv sayfaları incelenerek dizinin 3 Eylül 2004'te başlayıp 1 Temmuz 2005'de sonlandığı ve sadece 1 sezon sürdüğü gibi bilgileri doğrulayabilirsiniz. Zaten internet üzerinden biraz daha araştırma yapılarak ekşi sözlük ve çeşitli dizi forumlarındaki zamanında yapılmış bölüm yorumlarının ileti tarihleri karşılaştırılarak da bu tarihler doğrulanabiliyor. Ancak buna gerek bile yok Sabah gazetesinin arşiv sayfaları yeterli kanıttır diye düşünüyorum.

Tehonk (mesaj) 22:14, 5 Mart 2017 (UTC)