Tarihteki tanınmayan ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste tarihte tanınmayan devletler listesidir.

Kendi Toprakları Üzerinde Bağımsızlıkları Tanınmayan Hükümetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Tabloları Sort none.gif ikonunu kullanarak alfabetik veya kronolojik olarak sıralayabilirsiniz.

İsim Periyod Günümüzde
Alsace-Lorraine Cumhuriyeti 1918 Fransa'nın parçası
Asturias ve León Egemen Konseyi 1937 İspanya'nın parçası
Asturias İşçi ve Köylü Cumhuriyeti 1934 İspanya'nın parçası
Banat Cumhuriyeti 1918 Romanya'nın parçası, Sırbistan, ve Macaristan
Baranya-Baja Sırbistan Sırp-Macar Baranya-Baja Cumhuriyeti 1921 Macaristan ve Hırvatistan'ın parçası
Bavyera Sovyet Cumhuriyeti 1919 Almanya'nın parçası
Belarus Beyaz Rusya Belarus Halk Cumhuriyeti 1918 Belarus
Carpatho-Ukraine Ukrayna Carpatho-Ukrayna 1939 Ukrayna'nın parçası
Carnaro İtalyan Krallığı 1919 – 1920 Hırvatistan'ın parçası
Catalan Republic Katalonya Katalan Cumhuriyeti 1931, 1934 İspanya'nın parçası
İçkeriya Çeçen Cumhuriyeti 1991 – 2000 Rusya'nın parçası
Connaught Cumhuriyeti 1798 İrlanda'nın parçası
Korsika Krallığı 1736 Fransa'nın parçası
Anglo-Korsika Krallığı 1794 – 1796 Fransa'nın parçası
Crimea Kırım Özerk Cumhuriyeti Kırım Cumhuriyeti 1992, 1994 – 1995 Ukrayna'nın parçası
Croatia Hırvatistan Bağımsız Hırvatistan Devleti 1941 – 1945 Hırvatistan ve Bosna-Hersek
Hersek-Bosna Hırvat Cumhuriyeti 1992 – 1994 Eski Bosna-Hersek Sosyalist Cumhuriyeti'nin parçası
Gagavuzya 1990 – 1994 Moldova'nın parçası
East Germany Doğu Almanya Doğu Almanya 1955 – 1990 Almanya'nın parçası
İdil Ural Devleti 1917 – 1918 Tataristan ve Rusya'nın parçası
Ireland İrlanda İrlanda Cumhuriyeti 1919 – 1922 Kuzey İrlanda ve İrlanda olarak ayrıldı
Kuban Halk Cumhuriyeti 1918 – 1920 Rusya'nın parçası
Lajtabánság 1921 Avusturya ve Macaristan'ın parçası
Mirdita Mirdita republic.gif Mirdita Cumhuriyeti 1921 Arnavutluk'un parçası
Münster Cumhuriyeti 1922 İrlanda'nın parçası
Pindus Prensliği ve Makedonya Voyvodalığı 1941 – 1944 Yunanistan ve Makedonya'nın parçası
Primorje Cumhuriyeti 1919 Slovenya'nın parçası
Republika Srpska Sırp Cumhuriyeti Republika Srpska 1992 – 1995 Eski Bosna-Hersek Sosyalist Cumhuriyeti'nin bir bölümü
Krayina Sırp Cumhuriyeti 1991 – 1995 Eski Hırvatistan Sosyalist Cumhuriyeti'in parçası
Slovak Sovyet Cumhuriyeti 1919 Slovakya'nın parçası
Slovakia 2 Slovakya İlk Slovak Cumhuriyeti 1939 – 1945 Slovakya'nın parçası
Sloven, Hırvat ve Sırp Devleti 1918 Slovenya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Karadağ'ın parçası
Tavola Krallığı 1836 – 1962 İtalya'nın parçası
Ukraine 1 Ukrayna Ukrayna Halk Cumhuriyeti 1917 – 1920 Ukrayna'nın parçası
Ukraine 2 Ukrayna Ukrayna Bölgesi 1919 Ukrayna'nın parçası
Ukraine, West Ukrayna Batı Ukrayna Halk Cumhuriyeti 1918 – 1919 Ukrayna'nın parçası
Uzice Cumhuriyeti 1941 Sırbistan'ın parçası
Batı Bosna Cumhuriyeti 1993 – 1995 Eski Bosna-Hersek Sosyalist Cumhuriyeti'nin parçası

Asya[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Periyod Günümüzde
Açe 1874 – 1904 Endonezya'nın parçası
Alaş Orda Devleti 1917 – 1920 Kazakistan ve Kırgızistan'ın parçası
Ararat Devleti (Ararat Milli Hareketi) 1927 – 1930 İran'in parçası
Aras Cumhuriyeti Kasım 1918-Mart 1919 Azerbaycan'ın parçası
Özgür Hindistan Geçici Hükumeti 1943 – 1945 Hindistan'ın parçası
Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 1945 – 1946 İran'ın parçası
Doğu Timor 1975 2002 yılında bağımsızlığı tanındı
Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti 1933 – 1934 Çin'in parçası
Doğu Türkistan Cumhuriyeti 1944 – 1949 Çin'in parçası
Formosa Cumhuriyeti 1895 Tayvan'ın parçası
Kürdistan Krallığı 1921 – 1924 Irak'ın parçası
Mahabad Cumhuriyeti 1946 – 1947 İran'ın parçası
Mançukuo 1932 – 1945 Çin'in parçası
Negros Filipinler Negros Cumhuriyeti 1898 – 1901 Filipinler'in parçası
İran Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti 1920 – 1921 Gilan, İran'da bir il
Filipinler Filipin Cumhuriyeti 1898 – 1901 Filipinler'in parçası
Güney Moluccas Cumhuriyeti 1950 Endonezya'nın parçası
Suvadive Adaları 1959 – 1963 Maldivler'in parçası
Tagalog Cumhuriyeti 1902 – 1906 Filipinler'in parçası
Tamil Eela 1983 – 2009 Sri Lanka'nın parçası
Tannu Tuva 1921 – 1944 Rusya'nın parçası
Tibet Tibet Tibet 1913 – 1951 Çin'in parçası
Wang Jingwei Flag of the Republic of China-Nanjing (Peace, Anti-Communism, National Construction).svg Vang Kingvey Devleti 1940 – 1945 Çin'in parçası
Zamboanga Cumhuriyeti 1899 – 1903 Filipinler'in parçası

Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Periyod Günümüzde
Biafra Cumhuriyeti 1967 – 1970 Nijerya'nın parçası
Anjouan 1997 – 2002, 2008 Komorlar'ın parçası
Bophuthatswana,
Ciskei,
Transkei,
Venda
1977 – 1994,
1981 – 1994,
1976 – 1994,
1979 – 1994
Hepsi Güney Afrika'nın parçası
Jubaland Flag of Jubaland.svg Jubaland 1998 – 2001 Güneybatı Somali'nin parçası
Katanga 1960 – 1964 Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin parçası
Mohéli 1997 – 1998 Komorlar'ın parçası
Rhodesia 1965 – 1979 Zimbabve'nin parçası
Rif Cumhuriyeti 1921 – 1926 Fas'ın parçası
Rwenzururu Krallığı 1963 – 1982 Uganda'nın parçası
Zimbabve Rhodesia 1979 – 1980 Şu anda Zimbabve

Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Periyod Günümüzde
Acre Cumhuriyeti 1899 – 1903 Brezilya'nın parçası
Kaliforniya Cumhuriyeti 1846 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Amerika Konfedere Devletleri 1861 – 1865 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Yerli Cumhuriyeti 1832 – 1835 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Juliana Cumhuriyeti 1839 Brezilya'nın parçası
Muskogee Devleti 1799 – 1832 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Piratini Cumhuriyeti 1836 – 1845 Brezilya'nın parçası
Büyük Rio Cumhuriyeti 1840 Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'nın parçası
Teksas Cumhuriyeti 1836 – 1845 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Vermont Cumhuriyeti 1777 – 1791 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Watauga Derneği 1772 – 1778 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Serbest ve Bağımsız Florida Cumhuriyeti 1810 Amerika Birleşik Devletleri'nin parçası
Yucatán Cumhuriyeti 1841 – 1843 & 1846 – 1848 Meksika'nın parçası

Okyanusya[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Periyod Günümüzde
Bougainville Cumhuriyeti 1975 – 1976 Papua Yeni Gine'nin parçası
Franceville 1889 Vanuatu'nun parçası
Yeni Zelanda Birleşik Kavimleri 1835 – 1840 Gününmüzde Yeni Zelanda
Kuzey Solomon Cumhuriyeti 1975 – 1997 Papua Yeni Gine'nin parçası
Tafea Ulusu 1980 Vanuatu'nun parçası
Tanna Ulusu 1974 Vanuatu'nun parçası
Vemerana Cumhuriyeti 1980 Vanuatu'nun parçası

Kendi Toprakları Üzerinde Bağımsızlıkları Tanınmayan Devletler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Periyod Günümüzde
Afganistan İslam İmparatorluğu 1996 – 2001 Günümüzde Afganistan
Kamboçya Halk Cumhuriyeti 1979 – 1989 Günümüzde Kamboçya

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]