TBMM 23. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(TBMM 23. Dönem Milletvekilleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

TBMM 23. dönem milletvekilleri listesi, 23 Temmuz 2007 - 28 Haziran 2011 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış milletvekillerinin listesidir.

Milletvekilleri, seçildikleri illere göre, alfabetik sırayla listelenmiş olup; aynı ilden seçilmiş milletvekillerinin sıralanmasında, seçildikleri siyasi parti ve bu partinin kaçıncı milletvekili adayı oldukları göz önünde bulundurulmuştur. Siyasi partilerin sıralanmasında, yurt çapında en çok oy alan partiden en az oy alana doğru bir sıralama yapılmıştır. Bağımsız seçilmiş vekillerin adları sıralamanın en sonuna koyulmuştur.

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi parti
Adana Dengir Mir Mehmet Fırat Adalet ve Kalkınma Partisi
Ömer Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Necdet Ünüvar Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatoş Gürkan Adalet ve Kalkınma Partisi
Vahit Kirişçi Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Küçükaydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Nevin Gaye Erbatur Cumhuriyet Halk Partisi
Hulusi Güvel Cumhuriyet Halk Partisi
Tacidar Seyhan Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Vural Cumhuriyet Halk Partisi
Yılmaz Tankut Milliyetçi Hareket Partisi
Kürşat Atılgan Milliyetçi Hareket Partisi
Muharrem Varlı Milliyetçi Hareket Partisi
Recai Yıldırım Milliyetçi Hareket Partisi
Adıyaman Ahmet Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Şevket Gürsoy Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Hüsrev Kutlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Şevket Köse Cumhuriyet Halk Partisi
Afyonkarahisar Sait Açba Adalet ve Kalkınma Partisi
Zekeriya Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Halil Aydoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Veysel Eroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Koca Adalet ve Kalkınma Partisi
Halil Ünlütepe Cumhuriyet Halk Partisi
Abdülkadir Akcan Milliyetçi Hareket Partisi
Ağrı Mehmet Hanifi Alır Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdülkerim Aydemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Eryılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemal Kaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Kotan Adalet ve Kalkınma Partisi
Aksaray Ruhi Açıkgöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Rıza Alaboyun Adalet ve Kalkınma Partisi
İlknur İnceöz Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Ertuğrul Milliyetçi Hareket Partisi
Amasya Akif Gülle Adalet ve Kalkınma Partisi
Avni Erdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Ünsal Cumhuriyet Halk Partisi
Ankara (I) Cemil Çiçek Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Babacan Adalet ve Kalkınma Partisi
Zeynep Dağı Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Zekai Özcan Adalet ve Kalkınma Partisi
Bülent Gedikli Adalet ve Kalkınma Partisi
Burhan Kayatürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Faruk Koca Adalet ve Kalkınma Partisi
Haluk Özdalga Adalet ve Kalkınma Partisi
Önder Sav Cumhuriyet Halk Partisi
Hakkı Suha Okay Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Emrehan Halıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Nesrin Baytok Cumhuriyet Halk Partisi
Eşref Erdem Cumhuriyet Halk Partisi
Yıldırım Tuğrul Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi
Bekir Aksoy Milliyetçi Hareket Partisi
Ankara (II) Beşir Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Kapusuz Adalet ve Kalkınma Partisi
Haluk İpek Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Said Yazıcıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Zafer Çağlayan Adalet ve Kalkınma Partisi
Aşkın Asan Adalet ve Kalkınma Partisi
Reha Denemeç Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet İyimaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Yılmaz Ateş Cumhuriyet Halk Partisi
Mücahit Pehlivan Cumhuriyet Halk Partisi
Tekin Bingöl Cumhuriyet Halk Partisi
Zekeriya Akıncı Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Cihan Paçacı Milliyetçi Hareket Partisi
Ahmet Deniz Bölükbaşı Milliyetçi Hareket Partisi
Antalya Mehmet Ali Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Mevlüt Çavuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdurrahman Arıcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Sadık Badak Adalet ve Kalkınma Partisi
Yusuf Ziya İrbeç Adalet ve Kalkınma Partisi
Deniz Baykal Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Kaptan Cumhuriyet Halk Partisi
Hüsnü Çöllü Cumhuriyet Halk Partisi
Atila Emek Cumhuriyet Halk Partisi
Tayfur Süner Cumhuriyet Halk Partisi
Tunca Toskay Milliyetçi Hareket Partisi
Mehmet Günal Milliyetçi Hareket Partisi
Hüseyin Yıldız Milliyetçi Hareket Partisi
Ardahan Saffet Kaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Ensar Öğüt Cumhuriyet Halk Partisi
Artvin Ertekin Çolak Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Arifağaoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Atilla Koç Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Erdem Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Ertürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Özlem Çerçioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Fatih Atay Cumhuriyet Halk Partisi
Ertuğrul Kumcuoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Recep Taner Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Uzunırmak Milliyetçi Hareket Partisi
Balıkesir Ayşe Akbaş Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Özgün Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Cemal Öztaylan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Osman Sali Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Edip Uğur Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Pazarcı Cumhuriyet Halk Partisi
Ergün Aydoğan Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Duran Bulut Milliyetçi Hareket Partisi
Bartın Yılmaz Tunç Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammed Rıza Yalçınkaya Cumhuriyet Halk Partisi
Batman Ahmet İnal Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Emin Ekmen Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayla Akat Ata Bağımsız
Bengi Yıldız Bağımsız
Bayburt Fetani Battal Adalet ve Kalkınma Partisi
Ülkü Gökalp Güney Adalet ve Kalkınma Partisi
Bilecik Fahrettin Poyraz Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Tüzün Cumhuriyet Halk Partisi
Bingöl Kazım Ataoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Yusuf Coşkun Adalet ve Kalkınma Partisi
Cevdet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Bitlis Zeki Ergezen Adalet ve Kalkınma Partisi
Vahit Kiler Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemal Taşar Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Nezir Karabaş Bağımsız
Bolu Yüksel Coşkunyürek Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatih Metin Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Burdur Mehmet Alp Adalet ve Kalkınma Partisi
Bayram Özçelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Ramazan Kerim Özkan Cumhuriyet Halk Partisi
Bursa Faruk Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Hayrettin Çakmak Adalet ve Kalkınma Partisi
Canan Candemir Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Altan Karapaşaoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Sedat Kızılcıklı Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Tunçak Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Emin Tutan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Koyuncu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Kul Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Ocaktan Adalet ve Kalkınma Partisi
Onur Başaran Öymen Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Demirel Cumhuriyet Halk Partisi
Abdullah Özer Cumhuriyet Halk Partisi
İsmet Büyükataman Milliyetçi Hareket Partisi
Hamza Hamit Homriş Milliyetçi Hareket Partisi
Necati Özensoy Milliyetçi Hareket Partisi
Çanakkale Mehmet Daniş Adalet ve Kalkınma Partisi
Müjdat Kuşku Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Küçük Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Kemal Cengiz Milliyetçi Hareket Partisi
Çankırı Nurettin Akman Adalet ve Kalkınma Partisi
Suat Kınıklıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Bukan Milliyetçi Hareket Partisi
Çorum Ahmet Aydoğmuş Adalet ve Kalkınma Partisi
Cahit Bağcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Agah Kafkas Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi
Derviş Günday Cumhuriyet Halk Partisi
Denizli Emin Haluk Ayhan Milliyetçi Hareket Partisi
Mithat Ekici Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Salih Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Selma Aliye Kavaf Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Yüksel Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Erçelebi Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Rıza Ertemür Cumhuriyet Halk Partisi
Diyarbakır Abdulhadi Akaydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Kutbettin Arzu Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Mehdi Eker Adalet ve Kalkınma Partisi
Gültan Kışanak Bağımsız
Abdurrahman Kurt Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali İhsan Merdanoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Selahattin Demirtaş Bağımsız
Aysel Tuğluk Bağımsız
Akın Birdal Bağımsız
Düzce Yaşar Yakış Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Kaşıkoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Celal Erbay Adalet ve Kalkınma Partisi
Edirne Necdet Budak Adalet ve Kalkınma Partisi
Rasim Çakır Cumhuriyet Halk Partisi
Bilgin Paçarız Cumhuriyet Halk Partisi
Cemaleddin Uslu Milliyetçi Hareket Partisi
Elazığ Mehmet Necati Çetinkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Feyzi İşbaşaran Adalet ve Kalkınma Partisi
Tahir Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Faruk Septioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hamza Yanılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Erzincan Binali Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi
Sebahattin Karakelle Adalet ve Kalkınma Partisi
Erol Tınastepe Cumhuriyet Halk Partisi
Erzurum Recep Akdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhyettin Aksak Adalet ve Kalkınma Partisi
Saadettin Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Fazilet Dağcı Çığlık Adalet ve Kalkınma Partisi
Muzaffer Gülyurt Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Kavaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Zeki Ertugay Milliyetçi Hareket Partisi
Eskişehir Kemal Unakıtan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Murat Mercan Adalet ve Kalkınma Partisi
Emin Nedim Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Murat Sönmez Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Tayfun İçli Cumhuriyet Halk Partisi
Beytullah Asil Milliyetçi Hareket Partisi
Gaziantep Mehmet Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Mahmut Durdu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Halil Mazıcıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Özlem Müftüoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Sarı Adalet ve Kalkınma Partisi
Akif Ekici Cumhuriyet Halk Partisi
Yaşar Ağyüz Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Özdemir Milliyetçi Hareket Partisi
Giresun Nurettin Canikli Adalet ve Kalkınma Partisi
Hacı Hasan Sönmez Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Temür Adalet ve Kalkınma Partisi
Eşref Karaibrahim Cumhuriyet Halk Partisi
Murat Özkan Milliyetçi Hareket Partisi
Gümüşhane Kemalettin Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Yahya Doğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hakkâri Abdülmuttalip Özbek Adalet ve Kalkınma Partisi
Rüstem Zeydan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hamit Geylani Bağımsız
Hatay Sadullah Ergin Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdülhadi Kahya Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Karasayar Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Fevzi Şanverdi Adalet ve Kalkınma Partisi
Fuat Çay Cumhuriyet Halk Partisi
Gökhan Durgun Cumhuriyet Halk Partisi
Abdulaziz Yazar Cumhuriyet Halk Partisi
İzzettin Yılmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Süleyman Turan Çirkin Milliyetçi Hareket Partisi
Iğdır Ali Güner Adalet ve Kalkınma Partisi
Pervin Buldan Bağımsız
Isparta Süreyya Sadi Bilgiç Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Sait Dilek Adalet ve Kalkınma Partisi
Haydar Kemal Kurt Adalet ve Kalkınma Partisi
Mevlüt Coşkuner Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Nevzat Korkmaz Milliyetçi Hareket Partisi
İstanbul (I) Recep Tayyip Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
İdris Güllüce Adalet ve Kalkınma Partisi
Ertuğrul Günay Adalet ve Kalkınma Partisi
Mesude Nursuna Memecan Adalet ve Kalkınma Partisi
Nusret Bayraktar Adalet ve Kalkınma Partisi
Edibe Sözen Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Besli Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Ataş Adalet ve Kalkınma Partisi
Özlem Piltanoğlu Türköne Adalet ve Kalkınma Partisi
İrfan Gündüz Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Sekmen Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Kemal Yardımcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Beyazıt Denizolgun Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Jale Ağırbaş Cumhuriyet Halk Partisi
Algan Hacaloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Kesici Cumhuriyet Halk Partisi
Bayramali Meral Cumhuriyet Halk Partisi
Şinasi Öktem Cumhuriyet Halk Partisi
Fatma Nur Serter Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Tan Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Topuz Cumhuriyet Halk Partisi
Durmuşali Torlak Milliyetçi Hareket Partisi
Gündüz Suphi Aktan Milliyetçi Hareket Partisi
Mehmet Ufuk Uras Bağımsız
İstanbul Hayati Yazıcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Başesgioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Egemen Bağış Adalet ve Kalkınma Partisi
Necat Birinci Adalet ve Kalkınma Partisi
Alaattin Büyükkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Nimet Çubukçu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ömer Dinçer Adalet ve Kalkınma Partisi
Canan Kalsın Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Koral Adalet ve Kalkınma Partisi
Burhan Kuzu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşenur Bahçekapılı Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Gazi Yağmurdereli Adalet ve Kalkınma Partisi
Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Necla Arat Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Özyürek Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Sevigen Cumhuriyet Halk Partisi
Çetin Soysal Cumhuriyet Halk Partisi
Bihlun Tamaylıgil Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Yağız Cumhuriyet Halk Partisi
Mithat Melen Milliyetçi Hareket Partisi
Ümit Şafak Milliyetçi Hareket Partisi
İstanbul Abdülkadir Aksu Adalet ve Kalkınma Partisi
İdris Naim Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Nazım Ekren Adalet ve Kalkınma Partisi
Güldal Akşit Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Müezzinoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Lokman Ayva Adalet ve Kalkınma Partisi
Fuat Bol Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Yiğit Adalet ve Kalkınma Partisi
Reha Çamuroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Alev Dedegil Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Domaç Adalet ve Kalkınma Partisi
Feyzullah Kıyıklık Adalet ve Kalkınma Partisi
Halide İncekara Adalet ve Kalkınma Partisi
Ünal Kacır Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Şükrü Elekdağ Cumhuriyet Halk Partisi
Birgen Keleş Cumhuriyet Halk Partisi
Esfender Korkmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Macit Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Mert Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Ali Özpolat Cumhuriyet Halk Partisi
Sacid Yıldız Cumhuriyet Halk Partisi
Meral Akşener Milliyetçi Hareket Partisi
Atila Kaya Milliyetçi Hareket Partisi
Mehmet Cihat Özönder Milliyetçi Hareket Partisi
Sebahat Tuncel Bağımsız
İzmir (I) Mehmet Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Seniha Nükhet Hotar Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Hasgür Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Sayım Tekelioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Tuğrul Yemişçi Adalet ve Kalkınma Partisi
Şükran Güldal Mumcu Cumhuriyet Halk Partisi
Bülent Baratalı Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Ersin Cumhuriyet Halk Partisi
Abdurrezzak Erten Cumhuriyet Halk Partisi
Harun Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi
Oktay Vural Milliyetçi Hareket Partisi
Şenol Bal Milliyetçi Hareket Partisi
İzmir (II) Mehmet Vecdi Gönül Adalet ve Kalkınma Partisi
Taha Aksoy Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdal Kalkan Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Katmerci Adalet ve Kalkınma Partisi
Kıvılcım Kemal Anadol Cumhuriyet Halk Partisi
Canan Aritman Cumhuriyet Halk Partisi
Recai Birgün Cumhuriyet Halk Partisi
Selçuk Ayhan Cumhuriyet Halk Partisi
Oğuz Oyan Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Ali Susam Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Kenan Tanrıkulu Milliyetçi Hareket Partisi
Kamil Erdal Sipahi Milliyetçi Hareket Partisi
Kahramanmaraş Nevzat Pakdil Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Sağlam Adalet ve Kalkınma Partisi
Cafer Tatlıbal Adalet ve Kalkınma Partisi
Avni Doğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Veysi Kaynak Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatih Arıkan Adalet ve Kalkınma Partisi
Durdu Özbolat Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Akif Paksoy Milliyetçi Hareket Partisi
Karabük Mehmet Ceylan Adalet ve Kalkınma Partisi
Cumhur Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Karaman Mevlüt Akgün Adalet ve Kalkınma Partisi
Lütfi Elvan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Çalış Milliyetçi Hareket Partisi
Kars Zeki Karabayır Adalet ve Kalkınma Partisi
Mahmut Esat Güven Adalet ve Kalkınma Partisi
Gürcan Dağdaş Milliyetçi Hareket Partisi
Kastamonu Hakkı Köylü Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Altan Adalet ve Kalkınma Partisi
Musa Sıvacıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Serdaroğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Kayseri Abdullah Gül Adalet ve Kalkınma Partisi
Taner Yıldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Sadık Yakut Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Elitaş Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Karayel Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Öksüzkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Şevki Kulkuloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Sabahattin Çakmakoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Kırıkkale Vahit Erdem Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Özbayrak Adalet ve Kalkınma Partisi
Turan Kıratlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Durmuş Milliyetçi Hareket Partisi
Kırklareli Ahmet Gökhan Sarıçam Adalet ve Kalkınma Partisi
Turgut Dibek Cumhuriyet Halk Partisi
Tansel Barış Cumhuriyet Halk Partisi
Kırşehir Mikail Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdullah Çalışkan Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Çobanoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Kilis Hüseyin Devecioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Kara Adalet ve Kalkınma Partisi
Kocaeli Eyüp Ayar Adalet ve Kalkınma Partisi
Muzaffer Baştopçu Adalet ve Kalkınma Partisi
Nihat Ergün Adalet ve Kalkınma Partisi
Azize Sibel Gönül Adalet ve Kalkınma Partisi
Fikri Işık Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Pepe Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Cevdet Selvi Cumhuriyet Halk Partisi
Hikmet Erenkaya Cumhuriyet Halk Partisi
Cumali Durmuş Milliyetçi Hareket Partisi
Konya Hasan Angı Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Büyükakkaşlar Adalet ve Kalkınma Partisi
Özkan Öksüz Adalet ve Kalkınma Partisi
Kerim Özkul Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüsnü Tuna Adalet ve Kalkınma Partisi
Harun Tüfekci Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Türkmenoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem Candan Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdullah Çetinkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Erdem Adalet ve Kalkınma Partisi
Sami Güçlü Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Kabakçı Adalet ve Kalkınma Partisi
Atilla Kart Cumhuriyet Halk Partisi
Faruk Bal Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Kalaycı Milliyetçi Hareket Partisi
Kütahya Soner Aksoy Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Hakkı Biçer Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Fehmi Kinay Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüsnü Ordu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Tuğcu Adalet ve Kalkınma Partisi
Alim Işık Milliyetçi Hareket Partisi
Malatya Öznur Çalık Adalet ve Kalkınma Partisi
Mahmut Mücahit Fındıklı Adalet ve Kalkınma Partisi
İhsan Koca Adalet ve Kalkınma Partisi
Fuat Ölmeztoprak Adalet ve Kalkınma Partisi
Ömer Faruk Öz Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Ferit Mevlüt Aslanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Manisa Bülent Arınç Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Tanrıverdi Adalet ve Kalkınma Partisi
Recai Berber Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Bilen Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Çerçi Adalet ve Kalkınma Partisi
Şahin Mengü Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Erdoğan Yetenç Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Orhan Milliyetçi Hareket Partisi
Erkan Akçay Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Enöz Milliyetçi Hareket Partisi
Mardin Cüneyt Yüksel Adalet ve Kalkınma Partisi
Süleyman Çelebi Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Halit Demir Adalet ve Kalkınma Partisi
Gönül Bekin Şahkulubey Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Türk Bağımsız
Emine Ayna Bağımsız
Mersin Kürşad Tüzmen Adalet ve Kalkınma Partisi
Ömer İnan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Zafer Üskül Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Er Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Rıza Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi
İsa Gök Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Oksal Cumhuriyet Halk Partisi
Vahap Seçer Cumhuriyet Halk Partisi
Akif Akkuş Milliyetçi Hareket Partisi
Behiç Çelik Milliyetçi Hareket Partisi
Mehmet Şandır Milliyetçi Hareket Partisi
Kadir Ural Milliyetçi Hareket Partisi
Muğla Mehmet Nil Hıdır Adalet ve Kalkınma Partisi
Yüksel Özden Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Arslan Cumhuriyet Halk Partisi
Gürol Ergin Cumhuriyet Halk Partisi
Metin Ergün Milliyetçi Hareket Partisi
Fevzi Topuz Cumhuriyet Halk Partisi
Muş Seracettin Karayağız Adalet ve Kalkınma Partisi
Medeni Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Sırrı Sakık Bağımsız
Mehmet Nuri Yaman Bağımsız
Nevşehir Mahmut Dede Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Erdal Feralan Adalet ve Kalkınma Partisi
Rıtvan Köybaşı Adalet ve Kalkınma Partisi
Niğde İsmail Göksel Adalet ve Kalkınma Partisi
Mümin İnan Milliyetçi Hareket Partisi
Muharrem Selamoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ordu Mehmet Hilmi Güler Adalet ve Kalkınma Partisi
Eyüp Fatsa Adalet ve Kalkınma Partisi
Enver Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Hamarat Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayhan Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Rahmi Güner Cumhuriyet Halk Partisi
Rıdvan Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi
Osmaniye İbrahim Mete Doğruer Adalet ve Kalkınma Partisi
Durdu Mehmet Kastal Adalet ve Kalkınma Partisi
Devlet Bahçeli Milliyetçi Hareket Partisi
Hakan Coşkun Milliyetçi Hareket Partisi
Rize Bayram Ali Bayramoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Lütfi Çırakoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Mesut Yılmaz Bağımsız
Sakarya Erol Aslan Cebeci Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Ali Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Şaban Dişli Adalet ve Kalkınma Partisi
Münir Kutluata Milliyetçi Hareket Partisi
Ayhan Sefer Üstün Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi
Samsun Mustafa Demir Adalet ve Kalkınma Partisi
Suat Kılıç Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemal Yılmaz Demir Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatih Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Birnur Şahinoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Yeni Adalet ve Kalkınma Partisi
Haluk Koç Cumhuriyet Halk Partisi
Suat Binici Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Çakır Milliyetçi Hareket Partisi
Siirt Afif Demirkıran Adalet ve Kalkınma Partisi
Memet Yılmaz Helvacıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Özçelik Bağımsız
Sinop Abdurrahman Dodurgalı Adalet ve Kalkınma Partisi
Kadir Tıngıroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Engin Altay Cumhuriyet Halk Partisi
Sivas Hamza Yerlikaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Selami Uzun Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Mustafa Açıkalın Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Kılıç Adalet ve Kalkınma Partisi
Malik Ecder Özdemir Cumhuriyet Halk Partisi
Muhsin Yazıcıoğlu Bağımsız
Şanlıurfa Yahya Akman Adalet ve Kalkınma Partisi
Ramazan Başak Adalet ve Kalkınma Partisi
Seyit Eyyüpoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Eyyüp Cenap Gülpınar Adalet ve Kalkınma Partisi
Zülfükar İzol Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Kuş Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdulkadir Emin Önen Adalet ve Kalkınma Partisi
Çağla Aktemur Özyavuz Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdurrahman Müfit Yetkin Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Binici Bağımsız
Sabahattin Cevheri Bağımsız
Şırnak Abdullah Veli Seyda Adalet ve Kalkınma Partisi
Sevahir Bayındır Bağımsız
Hasip Kaplan Bağımsız
Tekirdağ Tevfik Ziyaeddin Akbulut Adalet ve Kalkınma Partisi
Necip Taylan Adalet ve Kalkınma Partisi
Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi
Enis Tütüncü Cumhuriyet Halk Partisi
Kemalettin Nalcı Milliyetçi Hareket Partisi
Tokat Zeyid Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Şükrü Ayalan Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Demir Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Gülsün Adalet ve Kalkınma Partisi
Dilek Yüksel Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Ziya Diren Cumhuriyet Halk Partisi
Reşat Doğru Milliyetçi Hareket Partisi
Trabzon Faruk Nafız Özak Adalet ve Kalkınma Partisi
Cevdet Erdöl Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Cumur Adalet ve Kalkınma Partisi
Kemalettin Göktaş Adalet ve Kalkınma Partisi
Asım Aykan Adalet ve Kalkınma Partisi
Safiye Seymenoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Akif Hamzaçebi Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Latif Yunusoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Tunceli Kamer Genç Bağımsız
Şerafettin Halis Bağımsız
Uşak Nuri Uslu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Çetin Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Coşkunoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Van Hüseyin Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Kerem Altun Adalet ve Kalkınma Partisi
İkram Dinçer Adalet ve Kalkınma Partisi
Gülşen Orhan Adalet ve Kalkınma Partisi
Kayhan Türkmenoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Kurtulan Bağımsız
Özdal Üçer Bağımsız
Yalova İlhan Evcin Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisi
Yozgat Bekir Bozdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdulkadir Akgül Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Coşkun Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Çiçek Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Yaşar Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Ekici Milliyetçi Hareket Partisi
Zonguldak Köksal Toptan Adalet ve Kalkınma Partisi
Fazlı Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Polat Türkmen Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Koçal Cumhuriyet Halk Partisi
Ali İhsan Köktürk Cumhuriyet Halk Partisi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • [1] TBMM internet sitesindeki 23. Dönem Milletvekillerinin listesi.