TBMM 16. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(TBMM 16. Dönem Milletvekilleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Türkiye Büyük Millet Meclisi 16. Dönem'de (5 Haziran 1977 - 12 Eylül 1980) görev yapmış milletvekillerinin listesi;

Adana[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cevdet Akçalı Adalet Partisi
Mehmet Halit Dağlı Adalet Partisi
Hasan Gürsoy Adalet Partisi
Selahattin Kılıç Adalet Partisi
Ahmet Topaloğlu Adalet Partisi
Mehmet Can Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Cerit Cumhuriyet Halk Partisi
Melih Kemal Küçüktepepınar Cumhuriyet Halk Partisi
Muslihittin Yılmaz Mete Cumhuriyet Halk Partisi
Nedim Tarhan Cumhuriyet Halk Partisi
Oğuz Yazıcıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Hakkı Öztorun Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Aksay Milli Selamet Partisi
Alparslan Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi

Adıyaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Halil Ağar Adalet Partisi
Kemal Tabak Cumhuriyet Halk Partisi
Ramazan Yıldırım Cumhuriyet Halk Partisi
Abdurrahman Ünsal Milli Selamet Partisi

Afyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mete Tan Adalet Partisi
Ali İhsan Ulubahşi Adalet Partisi
Güneş Öngüt Adalet Partisi
Mehmet Özutku Adalet Partisi
İsmail Akın Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Akkuş Cumhuriyet Halk Partisi

Ağrı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Hamdi Şam Adalet Partisi
Kerem Şahin Adalet Partisi
Rıza Polat Cumhuriyet Halk Partisi
Mikail Aydemir Cumhuriyetçi Güven Partisi

Amasya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Etem Naci Altunay Adalet Partisi
Muhammet Kelleci Adalet Partisi
Erol Çevikçe Cumhuriyet Halk Partisi
Vehbi Meşhur Cumhuriyet Halk Partisi

Ankara[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fikri Pehlivanlı Adalet Partisi
İsmail Hakkı Köylüoğlu Adalet Partisi
Mustafa Başoğlu Adalet Partisi
Mustafa Kemal Erkovan Adalet Partisi
Mustafa Kılıç Adalet Partisi
Oğuz Aygün Adalet Partisi
Orhan Alp Adalet Partisi
Orhan Eren Adalet Partisi
Sebati Ataman Adalet Partisi
Turgut Toker Adalet Partisi
A. Hayri Elçioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
A. İsmet Çanakçı Cumhuriyet Halk Partisi
Abdurahman Oğultürk Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Hamdi Çelebi Cumhuriyet Halk Partisi
Alişan Canpolat Cumhuriyet Halk Partisi
Altan Öymen Cumhuriyet Halk Partisi
Bekir Adıbelli Cumhuriyet Halk Partisi
Cengiz Şenses Cumhuriyet Halk Partisi
Erol Saraçoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
H. Semih Eryıldız Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Kayacan Cumhuriyet Halk Partisi
Kenan Durukan Cumhuriyet Halk Partisi
Önder Sav Cumhuriyet Halk Partisi
Selahattin Öcal Cumhuriyet Halk Partisi
Teoman Köprülüler Cumhuriyet Halk Partisi
Yaşar Ceyhan Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet İhsan Karaçam Milliyetçi Hareket Partisi
Necati Gültekin Milliyetçi Hareket Partisi
Oğuzhan Asiltürk Milli Selamet Partisi

Antalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Galip Kaya Adalet Partisi
İhsan Ataöv Adalet Partisi
Kaya Çakmakçı Adalet Partisi
Mehmet Sadık Erdem Adalet Partisi
Deniz Baykal Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Ünal Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Buyrukçu Cumhuriyet Halk Partisi

Artvin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Ekinci Adalet Partisi
Mustafa Rona Adalet Partisi
Mehmet Balta Cumhuriyet Halk Partisi

Aydın[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Behiç Tozkoparan Adalet Partisi
İsmet Sezgin Adalet Partisi
Mutlu Menderes Adalet Partisi
Nahit Menteşe Adalet Partisi
Mehmet Çelik Cumhuriyet Halk Partisi
Muharrem Sökeli Cumhuriyet Halk Partisi
Selami Görgüç Cumhuriyet Halk Partisi

Balıkesir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cemalettin İnkaya Adalet Partisi
Nevzat Cihat Bilgehan Adalet Partisi
Emin Engin Tanrıverdi Adalet Partisi
Hüsnü Yılmaz Adalet Partisi
İlhan Aytekin Adalet Partisi
İrfan Özaydınlı Cumhuriyet Halk Partisi
Necati Cebe Cumhuriyet Halk Partisi
Nuri Bozyel Cumhuriyet Halk Partisi
Sadullah Usumi Cumhuriyet Halk Partisi

Bilecik[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cemalettin Köklü Adalet Partisi
Orhan Yağcı Cumhuriyet Halk Partisi

Bingöl[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Sait Göker Adalet Partisi
Hasan Celalettin Ezman Cumhuriyet Halk Partisi

Bitlis[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abidin İnan Gaydalı Adalet Partisi
Muhyettin Mutlu Milli Selamet Partisi

Bolu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Çakmak Adalet Partisi
Avni Akyol Adalet Partisi
Müfit Bayraktar Adalet Partisi
Bayram Turan Çetin Cumhuriyet Halk Partisi
Haluk Karabörklü Cumhuriyet Halk Partisi

Burdur[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Sayın Adalet Partisi
Cemal Aktaş Cumhuriyet Halk Partisi

Bursa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Elverdi Adalet Partisi
Cemal Külahlı Adalet Partisi
Halil Karaatlı Adalet Partisi
Kasım Önadım Adalet Partisi
Mehmet Emin Dalkıran Adalet Partisi
Özel Yılmaz Adalet Partisi
Yılmaz Ergenekon Adalet Partisi
Hasan Esat Işık Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Emekli Cumhuriyet Halk Partisi
Nail Atlı Cumhuriyet Halk Partisi
Saffet Ural Cumhuriyet Halk Partisi

Çanakkale[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Nihat Akay Adalet Partisi
İrfan Binay Adalet Partisi
Altan Tuna Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Orhan Caneri Cumhuriyet Halk Partisi

Çankırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Arif Tosyalıoğlu Adalet Partisi
Nurettin Ok Adalet Partisi
Nuri Çelik Yazıcıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi

Çorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Cimbek Adalet Partisi
Arslan Topçubaşı Adalet Partisi
Mustafa Kemal Biberoğlu Adalet Partisi
Etem Eken Cumhuriyet Halk Partisi
Şükrü Bütün Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Irmak Milliyetçi Hareket Partisi

Denizli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Hamdi Sancar Adalet Partisi
Emin Atıf Şohoğlu Adalet Partisi
Mustafa Kemal Aykurt Adalet Partisi
Adnan Keskin Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Gazalcı Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer İhsan Paköz Cumhuriyet Halk Partisi

Diyarbakır[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdullatif Ensarioğlu Adalet Partisi
Mahmut Kepolu Adalet Partisi
Eşref Cengiz Bağımsız
Bahattin Karakoç Cumhuriyet Halk Partisi
Halil Akgül Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet İskan Azizoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
M. Yaşar Göçmen Milli Selamet Partisi

Edirne[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet İlhami Ertem Adalet Partisi
Mustafa Bulut Adalet Partisi
Cavittin Yenal Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Sabri Öznal Cumhuriyet Halk Partisi

Elazığ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Rasim Küçükel Adalet Partisi
Ali Rıza Septioğlu Bağımsız
Celal Ertuğ Cumhuriyet Halk Partisi
Faik Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Tahir Şaşmaz Milliyetçi Hareket Partisi

Erzincan[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Timuçin Turan Adalet Partisi
Lütfi Şahin Cumhuriyet Halk Partisi
Nurettin Karsu Cumhuriyet Halk Partisi

Erzurum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Gıyasettin Karaca Adalet Partisi
İsmail Hakkı Yıldırım Adalet Partisi
Osman Demirci Adalet Partisi
Rıfkı Danışman Adalet Partisi
Yusuf Gültekin Cumhuriyet Halk Partisi
Selçuk Erverdi Cumhuriyet Halk Partisi
Nevzat Köseoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Korkut Özal Milli Selamet Partisi

Eskişehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsmet Angı Adalet Partisi
Seyfi Öztürk Adalet Partisi
Yusuf Cemal Özkan Adalet Partisi
Gündüz Ökçün Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Özen Cumhuriyet Halk Partisi

Gaziantep[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İmam Hüseyin İncioğlu Adalet Partisi
Mehmet Atilla Ocak Adalet Partisi
Mehmet Özkaya Adalet Partisi
Ahmet Karahan Cumhuriyet Halk Partisi
Celal Doğan Cumhuriyet Halk Partisi
Ekrem Çetin Cumhuriyet Halk Partisi
Emin Altınbaş Cumhuriyet Halk Partisi
Cengiz Gökçek Milliyetçi Hareket Partisi

Giresun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Köymen Adalet Partisi
Nizamettin Erkmen Adalet Partisi
Şükrü Abbasoğlu Adalet Partisi
Hasan Vamık Tekin Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Kemal Çilesiz Cumhuriyet Halk Partisi

Gümüşhane[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Çatalbaş Adalet Partisi
Turgut Yücel Adalet Partisi
Erol Tuncer Cumhuriyet Halk Partisi

Hakkari[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Zeydan Adalet Partisi

Hatay[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Yılmaz Adalet Partisi
Mehmet Sait Reşa Adalet Partisi
Sabahattin Adalı Adalet Partisi
Abdullah Ömer Öner Miski Cumhuriyet Halk Partisi
Haydar Demirtaş Cumhuriyet Halk Partisi
Malik Yılman Cumhuriyet Halk Partisi
Mevlüt Önal Cumhuriyet Halk Partisi
Sabri Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi

Isparta[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Süleyman Sami Demirel Adalet Partisi
Yakup Üstün Adalet Partisi
Yusuf Uysal Adalet Partisi
Hüseyin Şükrü Özsüt Cumhuriyet Halk Partisi

İçel (Mersin)[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Ak Adalet Partisi
Yusuf Fevzi Arıcı Adalet Partisi
Nazım Baş Adalet Partisi
Ramazan Çalışkan Adalet Partisi
Ali Haydar Eyüboğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Şimşek Cumhuriyet Halk Partisi
Veli Yıldız Cumhuriyet Halk Partisi
Yusuf Ziya Ural Cumhuriyet Halk Partisi

İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Celal Yardımcı Adalet Partisi
Ekrem Ceyhun Adalet Partisi
Hüsamettin Tiyanşan Adalet Partisi
İhsan Toksarı Adalet Partisi
İsmail Hakkı Tekinel Adalet Partisi
Kemal Kacar Adalet Partisi
Nihat Kaya Adalet Partisi
Nilüfer Gürsoy Adalet Partisi
Numan Uzun Adalet Partisi
Osman Özer Adalet Partisi
Recep Özel Adalet Partisi
Sabit Osman Avcı Adalet Partisi
Sadettin Bilgiç Adalet Partisi
Abdurrahman Köksaloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Bahir Ersoy Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Nejat Ölçen Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Topuz Cumhuriyet Halk Partisi
Ayhan Altuğ Cumhuriyet Halk Partisi
Cengiz Özyalçın Cumhuriyet Halk Partisi
Çağlayan Ege Cumhuriyet Halk Partisi
Doğan Güneş Cumhuriyet Halk Partisi
Doğan Onur Cumhuriyet Halk Partisi
Enver Karabeyoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ertuğrul Yolsal Cumhuriyet Halk Partisi
Ferit Gündoğan Cumhuriyet Halk Partisi
Haluk Ülman Cumhuriyet Halk Partisi
Hikmet Çetin Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Biber Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Özbay Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Kazım Özeke Cumhuriyet Halk Partisi
Metin Tüzün Cumhuriyet Halk Partisi
Muammer Aksoy Cumhuriyet Halk Partisi
Necdet Uğur Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Birgit Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Eyüboğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Kaya Cumhuriyet Halk Partisi
Sevil Korum Cumhuriyet Halk Partisi
Tarhan Erdem Cumhuriyet Halk Partisi
Yalçın Gürsel Cumhuriyet Halk Partisi
Zeki Eroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Turan Koçal Milliyetçi Hareket Partisi
Abdullah Tomba Milli Selamet Partisi
Fehmi Cumalıoğlu Milli Selamet Partisi
Süleyman Arif Emre Milli Selamet Partisi

İzmir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Adil Demirci Adalet Partisi
Ali Naili Erdem Adalet Partisi
Aysel Uğural Adalet Partisi
Cemal Tercan Adalet Partisi
Erol H. Yeşilpınar Adalet Partisi
Şinasi Osma Adalet Partisi
Talat Asal Adalet Partisi
Zeki Efeoğlu Adalet Partisi
Ahmet Taner Kışlalı Cumhuriyet Halk Partisi
Akın Simav Cumhuriyet Halk Partisi
Alev Coşkun Cumhuriyet Halk Partisi
Coşkun Karagözoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ferhat Arslantaş Cumhuriyet Halk Partisi
Kaya Bengisu Cumhuriyet Halk Partisi
Mahmut Türkmenoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Öztin Cumhuriyet Halk Partisi
Neccar Türkcan Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Genç Cumhuriyet Halk Partisi
Yüksel Çakmur Cumhuriyet Halk Partisi

Kahramanmaraş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Halit Evliya Adalet Partisi
Mehmet Şerefoğlu Adalet Partisi
Hüseyin Doğan Cumhuriyet Halk Partisi
Oğuz Söğütlü Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Sezal Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Yusuf Özbaş Milliyetçi Hareket Partisi
Hasan Seyithanoğlu Milli Selamet Partisi

Kars[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bahri Dağdaş Adalet Partisi
Hidayet Çelebi Adalet Partisi
Doğan Araslı Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Yıldırım Cumhuriyet Halk Partisi
İsmet Atalay Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Güven Cumhuriyet Halk Partisi
Turgut Artaç Cumhuriyet Halk Partisi
Abdülkerim Doğru Milli Selamet Partisi

Kastamonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Nihat Karol Adalet Partisi
Fethi Acar Adalet Partisi
İsmail Hilmi Dura Adalet Partisi
Sabri Tığlı Cumhuriyet Halk Partisi
Vecdi İlhan Cumhuriyet Halk Partisi

Kayseri[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kemal Doğan Adalet Partisi
Mahmut Şevket Doğan Adalet Partisi
Mehmet Zeki Okur Adalet Partisi
A. Gani Aşık Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Gümüşcü Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Yüceler Cumhuriyet Halk Partisi
Turhan Feyzioğlu Cumhuriyetçi Güven Partisi
Mehmet Doğan Milliyetçi Hareket Partisi

Kocaeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Adem Ali Sarıoğlu Adalet Partisi
İbrahim Topuz Adalet Partisi
İbrahim Akdoğan Cumhuriyet Halk Partisi
Kenan Akman Cumhuriyet Halk Partisi
Turan Güneş Cumhuriyet Halk Partisi

Konya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Aydın Menderes Adalet Partisi
M. Kubilay İmer Adalet Partisi
M. Oğuz Atalay Adalet Partisi
Mustafa Güzelkılınç Adalet Partisi
Mehmet Necati Kalaycıoğlu Adalet Partisi
Ahmet Çobanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Durmuş Ali Çalık Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Kaleli Cumhuriyet Halk Partisi
M. Yücel Akıncı Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Üstündağ Cumhuriyet Halk Partisi
Faruk Sükan Demokratik Parti
İhsan Kabadayı Milliyetçi Hareket Partisi
Agah Oktay Güner Milliyetçi Hareket Partisi
Necmettin Erbakan Milli Selamet Partisi
Şener Battal Milli Selamet Partisi
Tahir Büyükkörükçü Milli Selamet Partisi

Kütahya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
A. İrfan Haznedar Adalet Partisi
Ahmet Mahir Ablum Adalet Partisi
Hüseyin Cavit Erdemir Adalet Partisi
İlhan Ersoy Adalet Partisi
Nizamettin Çoban Cumhuriyet Halk Partisi

Kırklareli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Korkut Adalet Partisi
Gündüz Onat Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Dedeoğlu Cumhuriyet Halk Partisi

Kırşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mustafa Eşrefoğlu Adalet Partisi
Doğan Güneşli Cumhuriyet Halk Partisi
Kılıç Sorgucu Cumhuriyet Halk Partisi

Malatya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Karaaslan Adalet Partisi
Ali Kırca Cumhuriyet Halk Partisi
Lütfi Doğan Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Şentürk Cumhuriyet Halk Partisi
Turan Fırat Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Recai Kutan Milli Selamet Partisi

Manisa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Atıf Akın Adalet Partisi
Faik Türün Adalet Partisi
Halil Yurtseven Adalet Partisi
Önol Şakar Adalet Partisi
Sümer Oral Adalet Partisi
Yahya Uslu Adalet Partisi
Erkin Topkaya Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Ali Dağlı Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Zengin Cumhuriyet Halk Partisi
Zeki Karagözlü Cumhuriyet Halk Partisi

Mardin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Şerafettin Elçi Adalet Partisi
Nurettin Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Türk Cumhuriyet Halk Partisi
Metin Musaoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Abdülkadir Timurağaoğlu Milli Selamet Partisi
Fehim Adak Milli Selamet Partisi

Muğla[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Buldanlı Adalet Partisi
Zeyyat Mandalinci Adalet Partisi
Hasan Fehmi İlter Cumhuriyet Halk Partisi
Sami Gökmen Cumhuriyet Halk Partisi

Muş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kasım Emre Adalet Partisi
Burhan Garip Şavlı Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Emin Seydagil Milli Selamet Partisi

Nevşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Esat Kıratlıoğlu Adalet Partisi
İbrahim Boz Adalet Partisi
Yaşar Kemal Yüksekli Cumhuriyet Halk Partisi

Niğde[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hüseyin Avni Kavurmacıoğlu Adalet Partisi
Hüseyin Çelik Adalet Partisi
Burhan Ecemiş Cumhuriyet Halk Partisi
Yılmaz Cemal Bor Cumhuriyet Halk Partisi
Sadi Somuncuoğlu Milliyetçi Hareket Partisi

Ordu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bilal Taranoğlu Adalet Partisi
Hamdi Maden Adalet Partisi
Kemal Şensoy Adalet Partisi
Ertuğrul Günay Cumhuriyet Halk Partisi
Günay Yalın Cumhuriyet Halk Partisi
Memduh Ekşi Cumhuriyet Halk Partisi
Temel Ateş Cumhuriyet Halk Partisi

Rize[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Yusuf İzzet Akçal Adalet Partisi
Tuncay Mataracı Adalet Partisi
Sami Kumbasar Cumhuriyet Halk Partisi
Yılmaz Balta Cumhuriyet Halk Partisi

Sakarya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Güngör Hun Adalet Partisi
Nuri Bayar Adalet Partisi
Selahattin Gürdrama Adalet Partisi
Barbaros Turgut Boztepe Cumhuriyet Halk Partisi
Hayrettin Uysal Cumhuriyet Halk Partisi

Samsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hüseyin Özalp Adalet Partisi
İ. Etem Ezgü Adalet Partisi
Mustafa Dağıstanlı Adalet Partisi
Nafiz Kurt Adalet Partisi
S. Orhan Uluçay Adalet Partisi
Ahmet Altun Cumhuriyet Halk Partisi
İbrahim Etem Kılıçoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
İlyas Kılıç Cumhuriyet Halk Partisi
Yusuf Kenan Bulutoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Muzaffer Önder Cumhuriyet Halk Partisi

Şanlıurfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Aksoy Adalet Partisi
Mehmet Celal Bucak Adalet Partisi
Necmettin Cevheri Adalet Partisi
Ahmet Melik Cumhuriyet Halk Partisi
Celal Faydaş Cumhuriyet Halk Partisi
M. Sabri Kılıç Cumhuriyet Halk Partisi
Salih Özcan Milli Selamet Partisi

Siirt[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Zeki Çeliker Adalet Partisi
Abdülkerim Zilan Bağımsız
Mehmet Nebil Oktay Cumhuriyet Halk Partisi
Abdülkadir Kaya Milli Selamet Partisi

Sinop[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hilmi İşgüzar Adalet Partisi
Alaettin Şahin Cumhuriyet Halk Partisi
Teyfik Fikret Övet Cumhuriyet Halk Partisi

Sivas[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Enver Akova Adalet Partisi
Tevfik Koraltan Adalet Partisi
Azimet Köylüoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mahmut Özdemir Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Yılankıran Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Akbulut Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Gürbüz Milliyetçi Hareket Partisi
Temel Karamollaoğlu Milli Selamet Partisi

Tekirdağ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Halil Başol Adalet Partisi
Nihan İlgün Adalet Partisi
Ömer Kahraman Cumhuriyet Halk Partisi
Yılmaz Alpaslan Cumhuriyet Halk Partisi

Tokat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Şevki Erek Adalet Partisi
Feyzullah Değerli Adalet Partisi
Ali Kurt Cumhuriyet Halk Partisi
Cevat Atılgan Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Dedeoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Sermet Durmuşoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Faruk Demirtola Milliyetçi Hareket Partisi

Trabzon[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İbrahim Vecdi Aksakal Adalet Partisi
Kemal Cevher Adalet Partisi
Ömer Çakıroğlu Adalet Partisi
Adil Ali Cinel Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Şener Cumhuriyet Halk Partisi
Ertoz Vahit Suiçmez Cumhuriyet Halk Partisi
Rahmi Kumaş Cumhuriyet Halk Partisi
Lütfi Köktaş Milli Selamet Partisi

Tunceli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Haydar Veziroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Erkanlı Cumhuriyet Halk Partisi

Uşak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Galip Çetin Adalet Partisi
İsmail Aydın Cumhuriyet Halk Partisi
M.Selahattin Yüksel Cumhuriyet Halk Partisi

Van[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kinyas Kartal Adalet Partisi
İhsan Bedirhanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Salih Yıldız Cumhuriyetçi Güven Partisi
Muslih Görentaş Milli Selamet Partisi

Yozgat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ömer Lütfi Erzurumluoğlu Adalet Partisi
Turgut Nizamoğlu Adalet Partisi
Mevlüt Güngör Erdinç Cumhuriyet Halk Partisi
Veli Zeren Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Fuat Eyüboğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Hüseyin Erdal Milli Selamet Partisi

Zonguldak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdulmuttalip Gül Adalet Partisi
Ahmet Gültekin Kızılışık Adalet Partisi
Köksal Toptan Adalet Partisi
Ömer Barutçu Adalet Partisi
Avni Gürsoy Cumhuriyet Halk Partisi
Burhan Karaçelik Cumhuriyet Halk Partisi
Cahit Karakaş Cumhuriyet Halk Partisi
Kıvılcım Kemal Anadol Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Bülent Ecevit Cumhuriyet Halk Partisi

Ara Seçim[değiştir | kaynağı değiştir]

14 Ekim 1979 tarihinde Cumhuriyet Senatosu üçte bir yenileme seçimlerinde AP 33, CHP 12, MSP 4, MHP 1 sandalye kazandı. Milletvekili ara seçimlerinin yapıldığı Konya, Manisa, Edirne, Muğla ve Aydın illerinde ise, AP 5 Milletvekili çıkardı. İl Seçim Kurullarından alınan resmi olmayan sonuçlara göre, seçimlere katılma oranı ortalama yüzde 75 oldu. Türkiye genelinde AP Senato seçimi yapılan 25 ilde oylarına yüzde 47.18'ini, Milletvekili ara seçimi yapılan 5 ilde ise yüzde 54.33'ünü aldı. Buna karşılık CHP, Senato'da yüzde 28.87, Milletvekili ara seçiminde ise yüzde 29.16 oranında oy aldı. 1977 seçimlerine göre, CHP oylarında 1 milyona yakın azalma olurken AP oylarında yüzde 7 oranında artış kaydedildi. Bunun üzerine, 16 Ekim 1979 tarihinde Başbakan Bülent Ecevit, Hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e sundu, istifasının kabul edilmesinden sonra Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyen Bülent Ecevit, yeni hükümetin kurulması görevinin AP Genel Başkanı Süleyman Demirel'e verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Büyük sıkıntılar ve ağır bir sayısal bedeli ödemeyi göze alarak ekonomiyi canlandırmaya ve güçlendirmeye çalıştık. Bunun rahatlatıcı sonuçları henüz günlük yaşamda yeterince duyulmadan ara seçimlere girdik ve oy kaybettik" dedi. Ecevit daha sonra, ülkenin uzun bir bunalıma tahammülü olmadığını, ara hükümet ve erken seçime de gerek bulunmadığını belirtti.[1]

Ara seçin sonuçları:

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ünat Demir Muğla, Adalet Partisi
Süleyman Çağlar Manisa, Adalet Partisi
Şaban Karataş Konya, Adalet Partisi
Ahmet İnceoğlu Edirne, Adalet Partisi
Salahittin Acar Aydın, Adalet Partisi

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1.   EKİM 1979