TBMM 15. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(TBMM 15. Dönem Milletvekilleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Türkiye Büyük Millet Meclisi 15. Dönem'de (14 Ekim 1973 - 5 Haziran 1977) görev yapmış milletvekillerinin listesi;

Adana[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Topaloğlu Adalet Partisi
Mehmet Selahattin Kılıç Adalet Partisi
Yılmaz Hocaoğlu Adalet Partisi
Emin Bilen Tümer Cumhuriyet Halk Partisi
Erol Çevikçe Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Cerit Cumhuriyet Halk Partisi
İlter Çubukçu Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Can Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Çıtırık Cumhuriyet Halk Partisi
Battal Köksal Demokratik Parti
İbrahim Tekin Demokratik Parti
Alparslan Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi
Mehmet Hulusi Özkul Milli Selamet Partisi

Adıyaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Halil Ağar Adalet Partisi
Kemal Tabak Cumhuriyet Halk Partisi
Ramazan Yıldırım Cumhuriyet Halk Partisi
Abdurrahman Ünsal Milli Selamet Partisi

Afyonkarahisar[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali İhsan Ulubahşi Adalet Partisi
Mehmet Rıza Çerçel Adalet Partisi
Mete Tan Adalet Partisi
Süleyman Mutlu Cumhuriyet Halk Partisi
Şükrü Yüzbaşıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
İbrahim Bedreddin Elmalılı Demokratik Parti
Rasim Hancıoğlu Milli Selamet Partisi

Ağrı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kerem Şahin Adalet Partisi
Cemil Erhan Cumhuriyet Halk Partisi
Rıza Polat Cumhuriyetçi Güven Partisi
Mir Bahattin Yardımcı Milli Selamet Partisi

Amasya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Yavuz Acar Adalet Partisi
Hasan Bütüner Cumhuriyet Halk Partisi
Vehbi Meşhur Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Cahit Koçkar Milli Selamet Partisi

Ankara[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fikri Pehlivanlı Adalet Partisi
Turgut Toker Adalet Partisi
Hasan Özçelik Adalet Partisi
İsmail Hakkı Ketenoğlu Adalet Partisi
İsmail Hakkı Köylüoğlu Adalet Partisi
Oğuz Aygün Adalet Partisi
Orhan Alp Adalet Partisi
Orhan Eren Adalet Partisi
Cahit Kayra Cumhuriyet Halk Partisi
Feriha Fatma Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi
İbrahim Saffet Omay Cumhuriyet Halk Partisi
İlyas Seçkin Cumhuriyet Halk Partisi
Kamil Kırıkoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Ataman Cumhuriyet Halk Partisi
Kenan Durukan Cumhuriyet Halk Partisi
Rauf Kandemir Cumhuriyet Halk Partisi
Muammer Alıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa İmirzalıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Ceran Cumhuriyet Halk Partisi
Önder Sav Cumhuriyet Halk Partisi
Sabahattin Selek Cumhuriyet Halk Partisi
Yusuf Ziya Yağcı Cumhuriyet Halk Partisi
Cevat Önder Demokratik Parti
Necdet Evliyagil Demokratik Parti
Mustafa Kemal Erkovan Milliyetçi Hareket Partisi
Hüsamettin Akmumcu Milli Selamet Partisi
Oğuzhan Asiltürk Milli Selamet Partisi

Antalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdurrahim Erdem Adalet Partisi
İhsan Ataöv Adalet Partisi
Remzi Yılmaz Adalet Partisi
Deniz Baykal Cumhuriyet Halk Partisi
Fahri Özçelik Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Buyrukçu Cumhuriyet Halk Partisi
Faiz Sarlar Demokratik Parti

Artvin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sabit Osman Avcı Adalet Partisi
Ekrem Şadi Erdem Cumhuriyet Halk Partisi
Turgut Altunkaya Cumhuriyet Halk Partisi

Aydın[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Behiç Tozkoparan Adalet Partisi
İsmet Sezgin Adalet Partisi
Kemal Ziya Öztürk Adalet Partisi
Nahit Menteşe Adalet Partisi
İsa Ayhan Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Şükrü Koç Cumhuriyet Halk Partisi
Mutlu Menderes Demokratik Parti

Balıkesir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cihat Bilgehan Adalet Partisi
İbrahim Behram Eker Adalet Partisi
Ahmet İhsan Kırımlı Adalet Partisi
İlhan Aytekin Adalet Partisi
Mustafa Kemal Alver Adalet Partisi
Necati Cebe Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Üretmen Cumhuriyet Halk Partisi
Sadullah Usumi Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Akçeel Milli Selamet Partisi

Bilecik[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Muzaffer Erdem Adalet Partisi
Mehmet Ergül Cumhuriyet Halk Partisi

Bingöl[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Celalettin Ezman Cumhuriyet Halk Partisi
Abdullah Bazancir Milli Selamet Partisi

Bitlis[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abidin İnan Gaydalı Adalet Partisi
Muhyettin Mutlu Bağımsız

Bolu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Çakmak Adalet Partisi
Müfit Bayraktar Adalet Partisi
Abdi Özkök Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Demir Cumhuriyetçi Güven Partisi
Harun Aytaç Milli Selamet Partisi

Burdur[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Faik Kırbaşlı Adalet Partisi
Ali Sanlı Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Aykul Cumhuriyet Halk Partisi

Bursa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Türkel Adalet Partisi
Cemal Külahlı Adalet Partisi
Halil Karaatlı Adalet Partisi
Hüseyin Suat Sungur Adalet Partisi
Kasım Önadım Adalet Partisi
Mustafa Tayyar Adalet Partisi
Hasan Esat Işık Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Emekli Cumhuriyet Halk Partisi
Sadrettin Çanga Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Turgut Demokratik Parti
Emin Acar Milli Selamet Partisi
Ali Elverdi Adalet Partisi-Ara seçim

Çanakkale[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Murat Bayrak Adalet Partisi
Refet Sezgin Adalet Partisi
Zekiye Gülsen Adalet Partisi
Hasan Sever Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Orhan Çaneri Cumhuriyet Halk Partisi

Çankırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Arif Tosyalıoğlu Adalet Partisi
Nurettin Ok Adalet Partisi
Mehmet Ali Arsan Demokratik Parti

Çorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Yakup Çağlayan Adalet Partisi
Cahit Angın Cumhuriyet Halk Partisi
Etem Eken Cumhuriyet Halk Partisi
Kasım Parlar Cumhuriyet Halk Partisi
İhsan Tombuş Demokratik Parti
Turhan Utku Milli Selamet Partisi
Yasin Hatipoğlu Milli Selamet Partisi

Denizli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fuat Avcı Adalet Partisi
Rıza Gençoğlu Adalet Partisi
Arif Hüdai Oral Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Erçelik Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Korkmazcan Demokratik Parti
Sami Arslan Demokratik Parti

Diyarbakır[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdüllatif Ensarioğlu Adalet Partisi
Mahmut Kepolu Adalet Partisi
Bahattin Karakoç Cumhuriyet Halk Partisi
Mahmut Uyanık Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Recai İskenderoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Değer Demokratik Parti
Halit Kahraman Milli Selamet Partisi

Edirne[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet İlhami Ertem Adalet Partisi
Veli Gülkan Adalet Partisi
Cevat Sayın Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Işık Cumhuriyet Halk Partisi

Elazığ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Rasim Küçükel Adalet Partisi
Ahmet Orhan Senemoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Atilla Atila Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Buz Milli Selamet Partisi
Ömer Naimi Barım Milli Selamet Partisi

Erzincan[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hüsamettin Atabeyli Adalet Partisi
Hasan Çetinkaya Cumhuriyet Halk Partisi
Nurettin Karsu Cumhuriyet Halk Partisi

Erzurum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsmail Hakkı Yıldırım Adalet Partisi
Rıfkı Danışman Adalet Partisi
Mehmet Fuat Fırat Bağımsız
Gıyasettin Karaca Cumhuriyet Halk Partisi
Selçuk Erverdi Cumhuriyet Halk Partisi
Rasim Cinisli Demokratik Parti
Korkut Özal Milli Selamet Partisi
Yahya Akdağ Milli Selamet Partisi
Zekai Yaylalı Milli Selamet Partisi

Eskişehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İbrahim Ethem Güngör Adalet Partisi
Mehmet İsmet Angı Adalet Partisi
Orhan Oğuz Adalet Partisi
Seyfi Öztürk Adalet Partisi
Ayşe Aliye Köksal Cumhuriyet Halk Partisi
Murat Kahyaoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Niyazi Onal Cumhuriyet Halk Partisi

Gaziantep[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Özkaya Adalet Partisi
İbrahim Hortoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Özmen Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Güneş Cumhuriyet Halk Partisi
Yusuf Öztürkmen Cumhuriyet Halk Partisi
İmam Hüseyin İncioğlu Cumhuriyetçi Güven Partisi
Orhan Tokuz Demokratik Parti
Mehmet Bozgeyik Milli Selamet Partisi

Giresun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Emin Turgutalp Adalet Partisi
Nizamettin Erkmen Adalet Partisi
Hasan Vamık Tekin Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Kemal Çilesiz Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
İbrahim Etem Kılıçoğlu Demokratik Parti

Gümüşhane[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mustafa Karaman Adalet Partisi
Turgut Yücel Adalet Partisi
Erol Tuncer Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Orhan Akkoyunlu Milli Selamet Partisi

Hakkari[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mikail İlçin Cumhuriyet Halk Partisi

Hatay[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdullah Cilli Adalet Partisi
Ali Yılmaz Adalet Partisi
Sabahattin Adalı Adalet Partisi
Malik Yılman Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Sait Reşa Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Sönmez Cumhuriyet Halk Partisi
Sabri İnce Cumhuriyet Halk Partisi

İçel (Mersin)[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İbrahim Göktepe Adalet Partisi
Rasim Gürsoy Adalet Partisi
Çetin Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Hikmet Baloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Oral Mavioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Şimşek Cumhuriyet Halk Partisi
Nazım Baş Demokratik Parti

Isparta[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali İhsan Balım Adalet Partisi
Mustafa Cesur Adalet Partisi
Süleyman Sami Demirel Adalet Partisi
Yusuf Uysal Adalet Partisi

İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cemil Yavaş Adalet Partisi
Fatma Gülhis Mankut Adalet Partisi
Hüsamettin Tiyanşan Adalet Partisi
Hüseyin Özdemir Adalet Partisi
İhsan Toksarı Adalet Partisi
İsmail Hakkı Tekinel Adalet Partisi
Mustafa Kara Adalet Partisi
Mustafa Parlar Adalet Partisi
Osman Özer Adalet Partisi
Servet Bayramoğlu Adalet Partisi
Hediye Bilge Cumhuriyet Halk Partisi
Abdurrahman Köksaloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Bahir Ersoy Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Nejat Ölçen Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Topuz Cumhuriyet Halk Partisi
Alp Doğan Öztunç Cumhuriyet Halk Partisi
Engin Ünsal Cumhuriyet Halk Partisi
Haluk Ülman Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Basri Akgiray Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Özbay Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Emin Sungur Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Kazım Özeke Cumhuriyet Halk Partisi
Metin Tüzün Cumhuriyet Halk Partisi
Necdet Ekmen Cumhuriyet Halk Partisi
Necdet Uğur Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Birgit Cumhuriyet Halk Partisi
Orhan Eyüboğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Reşit Akif Ülker Cumhuriyet Halk Partisi
Şükriye Tok Cumhuriyet Halk Partisi
Vahit Yaşar Çalın Cumhuriyet Halk Partisi
İlhami Sancar Cumhuriyetçi Güven Partisi
Ferruh Bozbeyli Demokratik Parti
Nilüfer Gürsoy Demokratik Parti
Sadettin Bilgiç Demokratik Parti
Hasan Aksay Milli Selamet Partisi
İsmail Fehmi Cumalıoğlu Milli Selamet Partisi
Süleyman Arif Emre Milli Selamet Partisi

İzmir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Adil Demir Adalet Partisi
Ali Naili Erdem Adalet Partisi
Cemal Tercan Adalet Partisi
İsmail Taşlı Adalet Partisi
Orhan Demir Sorguç Adalet Partisi
Şinasi Osma Adalet Partisi
Yılmaz Ergenekon Adalet Partisi
Yücel Dirik Adalet Partisi
Alev Coşkun Cumhuriyet Halk Partisi
Arif Kemal Önder Cumhuriyet Halk Partisi
Coşkun Karagözoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Kaya Bengisu Cumhuriyet Halk Partisi
Mahmut Türkmenoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Neccar Türkcan Cumhuriyet Halk Partisi
Remzi Özen Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Genç Cumhuriyet Halk Partisi
Yüksel Çakmur Cumhuriyet Halk Partisi
Talat Asal Demokratik Parti

Kahramanmaraş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Halit Evliya Adalet Partisi
İsmet Ağaoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Özdal Cumhuriyet Halk Partisi
Oğuz Söğütlü Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Zülfikaroğlu Demokratik Parti
Ahmet Tevfik Paksu Milli Selamet Partisi
Mehmet Pamuk Milli Selamet Partisi

Kars[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cemil Ünal Adalet Partisi
Davut Aksu Cumhuriyet Halk Partisi
Doğan Araslı Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Yıldırım Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Güven Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Okyay Cumhuriyet Halk Partisi
Yasin Bozkurt Demokratik Parti
Abdülkerim Doğru Milli Selamet Partisi

Kastamonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hilmi Öztürk Adalet Partisi
Mehdi Keskin Adalet Partisi
Hüseyin Sabri Keskin Adalet Partisi
Sabri Tığlı Cumhuriyet Halk Partisi
Vecdi İlhan Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Tosyalı Cumhuriyetçi Güven Partisi

Kayseri[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hayrettin Nakipoğlu Adalet Partisi
Kamil Özsarıyıldız Adalet Partisi
Selçuk İmamoğlu Adalet Partisi
Mehmet Yüceler Cumhuriyet Halk Partisi
Tufan Doğan Avşargil Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Altmışyedioğlu Cumhuriyetçi Güven Partisi
Turhan Feyzioğlu Cumhuriyetçi Güven Partisi
Cemal Cebeci Milli Selamet Partisi

Kocaeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sabri Yahşi Adalet Partisi
Sedat Akay Adalet Partisi
İbrahim Akdoğan Cumhuriyet Halk Partisi
Turan Güneş Cumhuriyet Halk Partisi
Şevket Kazan Milli Selamet Partisi

Konya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kemalettin Gökakın Adalet Partisi
Mehmet Oğuz Atalay Adalet Partisi
Ali Kökbudak Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Keçeli Cumhuriyet Halk Partisi
İsmet Büyükyaylacı Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Üstündağ Cumhuriyet Halk Partisi
Vefa Tanır Cumhuriyetçi Güven Partisi
Bahri Dağdaş Demokratik Parti
Faruk Sükan Demokratik Parti
Mehmet Necati Kalaycıoğlu Demokratik Parti
Mustafa Kubilay İmer Demokratik Parti
Muzaffer Demirtaş Demokratik Parti
Özer Ölçmen Demokratik Parti
Necmettin Erbakan Milli Selamet Partisi
Reşat Aksoy Milli Selamet Partisi
Şener Battal Milli Selamet Partisi

Kütahya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Mahir Ablum Adalet Partisi
Hüseyin Cavit Erdemir Adalet Partisi
İlhan Ersoy Adalet Partisi
Ahmet Haşim Benli Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Ersoy Demokratik Parti

Kırklareli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Atagün Adalet Partisi
Mehmet Dedeoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Tankut Akalın Cumhuriyet Halk Partisi

Kırşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Memduh Erdemir Adalet Partisi
Mustafa Aksoy Cumhuriyet Halk Partisi
Sait Saylam Cumhuriyet Halk Partisi

Malatya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Karaaslan Adalet Partisi
Celal Ünver Cumhuriyet Halk Partisi
Hakkı Gökçe Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Deniz Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Delikaya Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Turhan Akyol Milli Selamet Partisi

Manisa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Balkan Adalet Partisi
Hilmi Okçu Adalet Partisi
Necmi Özgür Adalet Partisi
Önol Şakar Adalet Partisi
Süleyman Çağlar Adalet Partisi
Hasan Zengin Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Ok Cumhuriyet Halk Partisi
Veli Bakırlı Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Tuncel Demokratik Parti
Gündüz Sevilgen Milli Selamet Partisi

Mardin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Seyfi Güneştan Adalet Partisi
İbrahim Aysoy Bağımsız
Nurettin Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Talat Oğuz Cumhuriyetçi Güven Partisi
Ahmet Türk Demokratik Parti
Fehim Adak Milli Selamet Partisi

Muğla[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Buldanlı Adalet Partisi
Ünat Demir Adalet Partisi
Ali Döğerli Cumhuriyet Halk Partisi
Halil Dere Cumhuriyet Halk Partisi
Adnan Akarca Demokratik Parti

Muş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kasım Emre Bağımsız
Tekin İleri Dikmen Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Hamdi Çelebi Milli Selamet Partisi

Nevşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ragıp Üner Adalet Partisi
Mehmet Zeki Tekiner Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Sabri Dörtkol Milli Selamet Partisi

Niğde[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Altınsoy Demokratik Parti
Şammas Yaşar Arıbaş Adalet Partisi
Mehmet Bıyık Demokratik Parti
Hüseyin Avni Kavurmacıoğlu Adalet Partisi
Haydar Özalp Adalet Partisi
Azmi Yavuzalp Cumhuriyet Halk Partisi

Ordu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bilal Taranoğlu Adalet Partisi
Kemal Şensoy Adalet Partisi
Mustafa Kemal Gönül Bağımsız
Hasan Ferda Güley Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Said Erbil Cumhuriyet Halk Partisi
Memduh Ekşi Cumhuriyet Halk Partisi
Ata Bodur Demokratik Parti
Senai Yazıcı Demokratik Parti

Rize[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cevat Yalçın Adalet Partisi
Osman Yılmaz Karaosmanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Sami Kumbasar Cumhuriyet Halk Partisi
Sudi Reşat Saruhan Milli Selamet Partisi

Sakarya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nadir Latif İslam Adalet Partisi
Nuri Bayar Adalet Partisi
Hayrettin Uysal Cumhuriyet Halk Partisi
Kenan Durukan Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Vedat Önsal Demokratik Parti
İsmail Müftüoğlu Milli Selamet Partisi

Samsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Doğan Kitaplı Adalet Partisi
Hayati Savaşçı Adalet Partisi
Hüseyin Özalp Adalet Partisi
Mustafa Dağıstanlı Adalet Partisi
Fahri Birer Cumhuriyet Halk Partisi
Fuat Uysal Cumhuriyet Halk Partisi
İlyas Kılıç Cumhuriyet Halk Partisi
İrfan Yankutan Cumhuriyet Halk Partisi
Hilmi Türkmen Demokratik Parti
Ali Acar Milli Selamet Partisi

Siirt[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İdris Arıkan Adalet Partisi
Abdülkerim Zilan Bağımsız
Abdülbaki Cartı Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Nebil Oktay Cumhuriyetçi Güven Partisi

Sinop[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mustafa Kaptan Adalet Partisi
Teyfik Fikret Övet Cumhuriyet Halk Partisi
Yalçın Oğuz Cumhuriyet Halk Partisi

Sivas[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Enver Akova Adalet Partisi
Vahit Bozatlı Adalet Partisi
Ahmet Durakoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ekrem Kangal Cumhuriyet Halk Partisi
Nasuh Nazif Arslan Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Arıkan Milli Selamet Partisi
Mehmet İhsan Karaçam Milli Selamet Partisi
Vahidettin Karaçorlu Milli Selamet Partisi
Mustafa Timisi Türkiye Birlik Partisi

Tekirdağ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Halil Başol Adalet Partisi
Nihan İlgün Adalet Partisi
Ömer Kahraman Cumhuriyet Halk Partisi
Yılmaz Alpaslan Cumhuriyet Halk Partisi

Tokat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Şevki Erek Adalet Partisi
Feyzullah Değerli Adalet Partisi
Ali Kurt Cumhuriyet Halk Partisi
Haydar Ulusoy Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Hakkı Birler Cumhuriyet Halk Partisi
Cevat Atılgan Demokratik Parti
Hüseyin Abbas Milli Selamet Partisi

Trabzon[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Özgür Adalet Partisi
Ömer Çakıroğlu Adalet Partisi
Adil Ali Cinel Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Şener Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Kadri Eyüboğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Arslantürk Cumhuriyet Halk Partisi
Ekrem Dikmen Demokratik Parti
Lütfi Köktaş Milli Selamet Partisi

Tunceli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nihat Saltık Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Yıldırım Cumhuriyet Halk Partisi

Urfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Aksoy Adalet Partisi
Mehmet Celal Bucak Adalet Partisi
Necmettin Cevheri Adalet Partisi
Celal Paydaş Cumhuriyet Halk Partisi
Necati Aksoy Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Kılıç Demokratik Parti
Abdülkadir Öncel Milli Selamet Partisi

Uşak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Orhan Dengiz Adalet Partisi
Ahmet Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Kadir Özpak Cumhuriyet Halk Partisi

Van[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kinyas Kartal Adalet Partisi
İhsan Bedirhanoğlu Cumhuriyetçi Güven Partisi
Mehmet Salih Yıldız Cumhuriyetçi Güven Partisi
Muslih Görentaş Cumhuriyetçi Güven Partisi

Yozgat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mustafa Asri Ünsür Adalet Partisi
İlhami Çetin Cumhuriyet Halk Partisi
Nedim Korkmaz Cumhuriyet Halk Partisi
İhsan Arslan Demokratik Parti
Ali Fuat Eyüboğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Ömer Lütfi Zararsız Milli Selamet Partisi

Zonguldak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Nihat Akın Adalet Partisi
Sinan Fevzi Fırat Adalet Partisi
Orhan Göncüoğlu Adalet Partisi
Sadık Tekin Müftüoğlu Adalet Partisi
Mustafa Bülent Ecevit Cumhuriyet Halk Partisi
Cahit Karakaş Cumhuriyet Halk Partisi
Kıvılcım Kemal Anadol Cumhuriyet Halk Partisi
Zekai Altınay Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Zeki Okur Milli Selamet Partisi
Ahmet Sebati Ataman Zonguldak Adalet Partisi