TBMM 11. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(TBMM 11. Dönem Milletvekilleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Türkiye Büyük Millet Meclisi 11. Dönem'de (27 Ekim 1957 - 27 Mayıs 1960) görev yapmış milletvekillerinin listesi;

Adana[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nevzat Arman Cumhuriyet Halk Partisi
Suphi Baykam Cumhuriyet Halk Partisi
Kazım Bozdoğan Cumhuriyet Halk Partisi
Hamza Eroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Geçioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Kasım Gülek Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Karamüftüoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Saim Karaömerlioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Melih Kemal Küçüktepepınar Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Menteşoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Muslihittin Yılmaz Mete Cumhuriyet Halk Partisi
Hamdi Öner Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Sarıibrahimoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Satır Cumhuriyet Halk Partisi
Rıza Tekeli Cumhuriyet Halk Partisi
Turgut Yeğenağa Cumhuriyet Halk Partisi

Adıyaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Şefik San Demokrat Parti
Sait Ağar Demokrat Parti
Mehmet Sırrı Turanlı Demokrat Parti
Ali Yaşar Demokrat Parti
Gani Gürsoy Demokrat Parti

Afyonkarahisar[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Rıza Çerçel Demokrat Parti
Arif Demirer Demokrat Parti
Orhan Kökten Demokrat Parti
Kemal Özçoban Demokrat Parti
Mustafa Öztürk Demokrat Parti
Osman Talu Demokrat Parti
Necati Topçuoğlu Demokrat Parti
Orhan Uygun Demokrat Parti
Murat Ali Ülgen Demokrat Parti
Gazi Yiğitbaşı Demokrat Parti

Ağrı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hüseyin Celal Yardımcı Demokrat Parti
Kasım Küfrevi Demokrat Parti
Halis Öztürk Demokrat Parti
Şeref Saracoğlu Demokrat Parti
Selim Yatağan Demokrat Parti

Amasya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsmet Olgaç Demokrat Parti
Kemal Eren Demokrat Parti
Faruk Çöl Demokrat Parti
Nazifi Şerif Nabel Demokrat Parti
Hüseyin Özbay Demokrat Parti
Hamit Koray Demokrat Parti

Ankara[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Üstün Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Avni Doğan Cumhuriyet Halk Partisi
Bülent Ecevit Cumhuriyet Halk Partisi
Faik Ahmet Barutçu Demokrat Parti
Fuat Börekçi Cumhuriyet Halk Partisi
Halil Sezai Erkut Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Tez Cumhuriyet Halk Partisi
Hıfzı Oğuz Bekata Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Balık Cumhuriyet Halk Partisi
İbrahim İmirzalıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
İbrahim Saffet Omay Demokrat Parti
İlyas Seçkin Demokrat Parti
İsmail İnan Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Rüştü Aksal Cumhuriyet Halk Partisi
Muammer Akpınar Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Yeşil Cumhuriyet Halk Partisi
Nuri Ciritlioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Alişiroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Recep Dengin Cumhuriyet Halk Partisi
Selim Soley Cumhuriyet Halk Partisi
Übeyde Elli Cumhuriyet Halk Partisi

Antalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Ak Demokrat Parti
Kenan Akmanlar Demokrat Parti
Sadık Erdem Demokrat Parti
Atilla Konuk Demokrat Parti
Burhanettin Onat Demokrat Parti
Adnan Selekler Demokrat Parti
İbrahim Subaşı Demokrat Parti
Ahmet Tokuş Demokrat Parti
Enver Yaşar Yazıcı Demokrat Parti

Artvin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Kemal Balta Demokrat Parti
Mecit Bumin Demokrat Parti
Hilmi Çeltikçioğlu Demokrat Parti
Eyüp Doğan Demokrat Parti
Yaşar Gümüşel Demokrat Parti

Aydın[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fethi Batur Demokrat Parti
Hüsamettin Coşkun Demokrat Parti
Necati Çelim Demokrat Parti
Namık Gedik Demokrat Parti
Nail Geveci Demokrat Parti
Nihat İyriboz Demokrat Parti
Piraye Levent Demokrat Parti
İbrahim Ethem Menderes Demokrat Parti
Ekrem Torunlu Demokrat Parti
Cevat Ülkü Demokrat Parti

Balıkesir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Vacit Asena Demokrat Parti
Esat Budakoğlu Demokrat Parti
Muzaffer Emiroğlu Demokrat Parti
Mekki Sait Esen Demokrat Parti
Mücteba Iştın Demokrat Parti
Ali İleri Demokrat Parti
Halil İmre Demokrat Parti
Arif Kalıpsızoğlu Demokrat Parti
Ahmet Kocabıyıkoğlu Demokrat Parti
Faik Ocak Demokrat Parti
Fuat Onat Demokrat Parti
Haluk Timurtaş Demokrat Parti
Muharrem Esir Tunçay Demokrat Parti
Sırrı Yırcalı Demokrat Parti
İbrahim Sıtkı Yırcalı Demokrat Parti

Bilecik[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ertuğrul Çolak Demokrat Parti
Yümnü Üresin Demokrat Parti
Mehmet Erdem Demokrat Parti
Şevki Hasırcı Demokrat Parti

Bingöl[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sait Göker Demokrat Parti
Mustafa Nuri Okçuoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ekrem Yıldız Demokrat Parti

Bitlis[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nusrettin Barut Demokrat Parti
Rıfat Bingöl Demokrat Parti
Selahattin İnan Demokrat Parti

Bolu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Reşat Akşemsettinoğlu Demokrat Parti
Servet Bilir Demokrat Parti
Zuhuri Danışman Demokrat Parti
Mithat Dayıoğlu Demokrat Parti
Mahmut Güçbilmez Demokrat Parti
İhsan Gülez Demokrat Parti
Kadir Kocaeli Demokrat Parti
Nezih Tütüncüoğlu Demokrat Parti

Burdur[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fethi Çelikbaş Hürriyet Partisi
Osman Eroğlu Hürriyet Partisi
Behçet Kayaalp Hürriyet Partisi
Alim Sipahi Hürriyet Partisi

Bursa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Necdet Azak Demokrat Parti
Hüseyin Bayrı Demokrat Parti
Müfit Erkuyumcu Demokrat Parti
Agah Erozan Demokrat Parti
Sadettin Karacabey Demokrat Parti
Selahaddin Karacagil Demokrat Parti
Mazlum Kayalar Demokrat Parti
Recep Kırım Demokrat Parti
Ahmet Haluk Şaman Demokrat Parti
Ahmet Hulusi Köymen Demokrat Parti
Yekta Teksel Demokrat Parti
Nurullah İhsan Tolon Demokrat Parti
Hilal Ülman Demokrat Parti
Kenan Yılmaz Demokrat Parti

Çanakkale[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fuat Alpkartal Demokrat Parti
Halim Alyot Demokrat Parti
Ahmet Hamdi Sezen Demokrat Parti
Emin Kalafat Demokrat Parti
Fatin Rüştü Zorlu Demokrat Parti
Servet Sezgin Demokrat Parti
Nuri Togay Demokrat Parti
Nahit Ural Demokrat Parti

Çankırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Dursun Akçaoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Ferhan Arkan Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Kemal Barlas Cumhuriyet Halk Partisi
Naşit Fırat Cumhuriyet Halk Partisi
Kamil Tabak Cumhuriyet Halk Partisi
Ethem Yalçınalp Cumhuriyet Halk Partisi

Çorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sedat Baran Demokrat Parti
Mustafa Kemal Biberoğlu Demokrat Parti
Hamdi Bulgurlu Demokrat Parti
Ali Dedekargınoğlu Demokrat Parti
Kemal Erdem Demokrat Parti
Yakup Gürsel Demokrat Parti
Fevzi Hacırecepoğlu Demokrat Parti
Cevat Köstekçi Demokrat Parti
Hüseyin Ortakçıoğlu Demokrat Parti
Kemal Terzioğlu Demokrat Parti

Denizli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Baha Akşit Demokrat Parti
Turan Bahadır Demokrat Parti
Ali Çobanoğlu Demokrat Parti
İsmail Hadımlıoğlu Demokrat Parti
Ali Rıza Karaca Demokrat Parti
Mehmet Karasan Demokrat Parti
Osman Ongan Demokrat Parti
Ahmet Hamdi Sancar Demokrat Parti
Refet Tavaslıoğlu Demokrat Parti

Diyarbakır[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Nuri Onur Demokrat Parti
Fikri Arığ Demokrat Parti
Tahsin Cahit Çubukçu Demokrat Parti
Sezai Demiray Demokrat Parti
Kamil Tayşi Demokrat Parti
Hamit Zülfü Tigrel Demokrat Parti
Halil Turgut Demokrat Parti
Hüseyin Ülkü Demokrat Parti
Mehmet Hüsrev Ünal Demokrat Parti

Edirne[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mükerrem Sarol Demokrat Parti
Rüknettin Nasuhioğlu Demokrat Parti
Rasih Gürkan Demokrat Parti
Nurettin Manyas Demokrat Parti
Kadrettin Oğuzalıcı Demokrat Parti
Sabahattin Parsoy Demokrat Parti

Elazığ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mustafa Altındoğan Cumhuriyet Halk Partisi
Celal Dora Cumhuriyet Halk Partisi
Fahri Karakaya Cumhuriyet Halk Partisi
Hürrem Müftügil Cumhuriyet Halk Partisi
Nazım Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Hakkı Talay Cumhuriyet Halk Partisi

Erzincan[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Rauf Bayındır Cumhuriyet Halk Partisi
Nusret Safa Coşkun Cumhuriyet Halk Partisi
Cemal Işık Cumhuriyet Halk Partisi
Adil Sağıroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Şahin Cumhuriyet Halk Partisi
Naci Yıldırım Cumhuriyet Halk Partisi

Erzurum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdülmelik Fırat Demokrat Parti
Rıfkı Salim Burçak Demokrat Parti
Sabri Erduman Demokrat Parti
Şevki Erker Demokrat Parti
Abdülkadir Eryurt Demokrat Parti
Mehmet Eyüboğlu Demokrat Parti
Sait Kantarel Demokrat Parti
Hasan Numanoğlu Demokrat Parti
Münip Özer Demokrat Parti
Feyzullah Taşkesenlioğlu Demokrat Parti
Rıza Topçuoğlu Demokrat Parti
Mustafa Zeren Demokrat Parti

Eskişehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Polatkan Demokrat Parti
Kemal Zeytinoğlu Demokrat Parti
Halil Akkurt Demokrat Parti
Muhtar Başkurt Demokrat Parti
Mustafa Çürük Demokrat Parti
Hamit Dedelek Demokrat Parti
Abidin Potuoğlu Demokrat Parti
Hicri Sezen Demokrat Parti

Gaziantep[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bahadır Dülger Demokrat Parti
Nedim Ökmen Demokrat Parti
Ali Kemal Ocak Demokrat Parti
Ekrem Cenani Demokrat Parti
İhsan Dai Demokrat Parti
Samih İnal Demokrat Parti
Süleyman Kuranel Demokrat Parti
Cevdet San Demokrat Parti
Ali Şahin Demokrat Parti
Selahattin Ünlü Demokrat Parti

Giresun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sadık Altıncan Demokrat Parti
Hamdi Bozbağ Demokrat Parti
Ali Naci Duyduk Demokrat Parti
Mustafa Hemiş Demokrat Parti
Tahsin İnanç Demokrat Parti
Doğan Köymen Demokrat Parti
Mazhar Şener Demokrat Parti
Hayrettin Erkmen Demokrat Parti

Gümüşhane[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Necati Alp Cumhuriyet Halk Partisi
Necmettin Coşar Cumhuriyet Halk Partisi
Sabahattin Kadirbeyoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Avni Karaman Cumhuriyet Halk Partisi
Hüsrev Polat Cumhuriyet Halk Partisi
Nihat Sargınalp Cumhuriyet Halk Partisi

Hakkari[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Übeydullah Seven Demokrat Parti

Hatay[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İhsan Ada Cumhuriyet Halk Partisi
Ahsen Aral Cumhuriyet Halk Partisi
Rifat Bahadır Cumhuriyet Halk Partisi
İzzettin Cilli Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Şelhum Devrim Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Sırrı Hocaoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan İkiz Cumhuriyet Halk Partisi
İnayet Mursaloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Fevzi Reşa Cumhuriyet Halk Partisi

Isparta[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sait Bilgiç Demokrat Parti
Kemal Demiralay Demokrat Parti
Ali Latifaoğlu Demokrat Parti
Ahmet Hamdi Ongun Demokrat Parti

İçel (Mersin)[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Rüştü Çetin Demokrat Parti
Mehmet Dölek Demokrat Parti
Hüseyin Fırat Demokrat Parti
Sami Göknar Demokrat Parti
İbrahim Gürgen Demokrat Parti
Yakup Karabulut Demokrat Parti
Refik Koraltan Demokrat Parti
Hidayet Sinanoğlu Demokrat Parti
Niyazi Soydan Demokrat Parti

İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Adnan Menderes Demokrat Parti
Ayşe Günel Demokrat Parti
Ali Fuat Cebesoy Demokrat Parti
Celâl Bayar Demokrat Parti
Celal Ramazanoğlu Demokrat Parti
Fahrettin Ulaş Demokrat Parti
Ali Harputlu Demokrat Parti
Faruk Nafiz Çamlıbel Demokrat Parti
Aleksandros Hacopulos Demokrat Parti
Hadi Hüsman Demokrat Parti
Haluk Nihat Pepeyi Demokrat Parti
Hristaki Yoannidis Demokrat Parti
Hüsamettin Giray Demokrat Parti
İbrahim Sevel Demokrat Parti
Lütfi Kırdar Demokrat Parti
Enver Kaya Demokrat Parti
Mahmut Yüksel Demokrat Parti
Mehmet Faruk Gürtunca Demokrat Parti
Mehmet Gürpınar Demokrat Parti
Mithat Perin Demokrat Parti
Mıgırdıç Şellefyan Demokrat Parti
Mucip Kemalyeri Demokrat Parti
Muhlis Erdener Demokrat Parti
Nazlı Tlabar Demokrat Parti
Nazmi Ataç Demokrat Parti
Necmi Nuri Yücel Demokrat Parti
Arife Necla Tekinel Demokrat Parti
Nihat Bekdik Demokrat Parti
Nizamettin Ali Sav Demokrat Parti
Nizamettin Kırşan Demokrat Parti
Numan Menemencioğlu Demokrat Parti
Nuri Yamut Demokrat Parti
Rüştü Güneri Demokrat Parti
Sedat Çetintaş Demokrat Parti
Selim Erengil Demokrat Parti
Tahsin Yazıcı Demokrat Parti
Yusuf Salman Demokrat Parti
Zakar Tarver Demokrat Parti
İsak Altabev Demokrat Parti

İzmir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdullah Aker Demokrat Parti
Behçet Uz Demokrat Parti
Fevzi Uçaner Demokrat Parti
Muammer Çavuşoğlu Demokrat Parti
Osman Kapani Demokrat Parti
Rauf Onursal Demokrat Parti
Sebati Acun Demokrat Parti
Danyal Akbel Demokrat Parti
Selahattin Akçiçek Demokrat Parti
Perihan Arıburun Demokrat Parti
Enver Dündar Başar Demokrat Parti
Behzat Bilgin Demokrat Parti
Necdet Davran Demokrat Parti
Selim Ragıp Emeç Demokrat Parti
Sadık Giz Demokrat Parti
Necdet İncekara Demokrat Parti
Ekmel Kavur Demokrat Parti
Nuriye Pınar Demokrat Parti
Kemal Serdaroğlu Demokrat Parti
İlhan Sipahioğlu Demokrat Parti
Vamık Tayşi Demokrat Parti
Ahmet Ünal Demokrat Parti

Kars[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fevzi Aktaş Cumhuriyet Halk Partisi
Sırrı Atalay Cumhuriyet Halk Partisi
Şemsettin Ataman Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Güven Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi
Turgut Göle Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Hazer Cumhuriyet Halk Partisi
Rasim İlker Cumhuriyet Halk Partisi
Behram Öcal Cumhuriyet Halk Partisi
İbrahim Us Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Yeltekin Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Yeniaras Cumhuriyet Halk Partisi

Kastamonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Münif İslamoğlu Demokrat Parti
Ahmet Şükrü Esen Demokrat Parti
Muzaffer Akdoğanlı Demokrat Parti
Hasan Basri Aktaş Demokrat Parti
Zeki Cemal Bakiçelebioğlu Demokrat Parti
Nazım Batur Demokrat Parti
Süleyman Çağlar Demokrat Parti
İsmail Hilmi Dura Demokrat Parti
Şükrü Esen Demokrat Parti
Ali Gözlük Demokrat Parti
Hadi Tan Demokrat Parti

Kayseri[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Osman Kavuncu Demokrat Parti
Fikri Apaydın Demokrat Parti
Ömer Başeğmez Demokrat Parti
Ebubekir Develioğlu Demokrat Parti
Kamil Gündeş Demokrat Parti
Servet Hacıpaşaoğlu Demokrat Parti
Ali Rıza Kılıçkale Demokrat Parti
İbrahim Kirazoğlu Demokrat Parti
Fahrettin Köşkeroğlu Demokrat Parti
Hakkı Kurmel Demokrat Parti
Durdu Turan Demokrat Parti

Kırklareli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Şefik Bakay Demokrat Parti
Mehmet Ali Ceylan Demokrat Parti
Sıtkı Pekkip Demokrat Parti
Avni Sakman Demokrat Parti
Dündar Tekand Demokrat Parti
Hüseyin Hüsnü Yaman Demokrat Parti

Kırşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Osman Bölükbaşı Cumhuriyetçi Millet Partisi
Osman Canatan Cumhuriyetçi Millet Partisi
Hayri Çopuroğlu Cumhuriyetçi Millet Partisi
Fazıl Yalçın Cumhuriyetçi Millet Partisi

Kocaeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ömer Cebeci Demokrat Parti
Dursun Erol Demokrat Parti
Cemal Tüzün Demokrat Parti
Nüzhet Unat Demokrat Parti
Saadettin Yalım Demokrat Parti

Konya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Halil İbrahim Özyörük Demokrat Parti
Abdurrahman Fahri Ağaoğlu Demokrat Parti
İshak Avni Akdağ Demokrat Parti
Hamdi Ragıp Atademir Demokrat Parti
Mustafa Bağrıaçık Demokrat Parti
Osman Bibioğlu Demokrat Parti
Remzi Birant Demokrat Parti
Sıtkı Salim Burçak Demokrat Parti
Reyhan Gökmenoğlu Demokrat Parti
Muhittin Güzelkılınç Demokrat Parti
Ali Saim Kaymak Demokrat Parti
Hulki Amil Keymen Demokrat Parti
Sıtkı Koraltan Demokrat Parti
Ahmet Koyuncu Demokrat Parti
Tarık Kozbek Demokrat Parti
Himmet Ölçmen Demokrat Parti
Mustafa Runyun Demokrat Parti
Sabahattin Sayın Demokrat Parti
Sami Soylu Demokrat Parti
Ömer Şeker Demokrat Parti
Nafiz Tahralı Demokrat Parti

Kütahya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet İhsan Gürsoy Demokrat Parti
Mehmet Diler Demokrat Parti
İbrahim Germiyanoğlu Demokrat Parti
Ali İrfan Haznedar Demokrat Parti
Süleyman Sururi Nasuhoğlu Demokrat Parti
Mustafa Kemal Özer Demokrat Parti
Muhittin Özkefeli Demokrat Parti
Emin Topaler Demokrat Parti

Malatya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsmet İnönü Cumhuriyet Halk Partisi
Nüvit Yetkin Cumhuriyet Halk Partisi
Nurettin Akyurt Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Delikaya Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Fırat Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Kartal Cumhuriyet Halk Partisi
Kamil Sürenkök Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Zeki Tulunay Cumhuriyet Halk Partisi
Tevfik Ünsalan Cumhuriyet Halk Partisi

Manisa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Atıf Akın Demokrat Parti
Muzaffer Kurbanoğlu Demokrat Parti
Nafiz Körez Demokrat Parti
Samet Ağaoğlu Demokrat Parti
Yusuf Hikmet Bayur Bağımsız
Şemi Ergin Demokrat Parti
Sezai Akdağ Demokrat Parti
Selim Akiş Demokrat Parti
Nebil Sadi Altuğ Demokrat Parti
Sudi Mıhçıoğlu Demokrat Parti
Orhan Ocakoğlu Demokrat Parti
Cevdet Özgirgin Demokrat Parti
Cemil Şener Demokrat Parti
İhsan Yalkın Demokrat Parti

Maraş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kemali Bayazıt Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Aksüyek Cumhuriyet Halk Partisi
Nusret Durakbaşa Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Fehmi Evliya Cumhuriyet Halk Partisi
Halil Gürün Cumhuriyet Halk Partisi
Hilmi Soydan Cumhuriyet Halk Partisi
Emin Soysal Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Şişman Cumhuriyet Halk Partisi
Abdullah Yaycıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi

Mardin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Ali Arıkan Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Kamil Boran Cumhuriyet Halk Partisi
Abdulvahap Dizdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Şevket Dursun Cumhuriyet Halk Partisi
Halim Kermoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Reşit Tankut Cumhuriyet Halk Partisi
Selim Telliağaoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Aziz Uras Cumhuriyet Halk Partisi

Muğla[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdullah Dilaver Argun Demokrat Parti
Burhan Asaf Belge Demokrat Parti
Nuri Özsan Demokrat Parti
Turhan Akarca Demokrat Parti
Zeyyat Mandalinci Demokrat Parti
Sadi Pekin Demokrat Parti
Turgut Topaloğlu Demokrat Parti

Muş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Gıyasettin Emre Demokrat Parti
Şemsettin Ağaoğlu Demokrat Parti
Şefik Çağlayan Demokrat Parti
Zeki Dede Demokrat Parti

Nevşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Münib Hayri Ürgüplü Demokrat Parti
Necmeddin Öner Demokrat Parti
Hasan Hayati Ülkün Demokrat Parti
Zihni Üner Demokrat Parti

Niğde[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Medeni Berk Demokrat Parti
Vedat Mengi Cumhuriyet Halk Partisi
Asım Eren Cumhuriyet Halk Partisi
Rifat Gürsoy Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Gürün Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Güven Cumhuriyet Halk Partisi
Şefik Refik Soyer Cumhuriyet Halk Partisi

Ordu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Ferda Güley Cumhuriyet Halk Partisi
Hüsrev Yürür Cumhuriyet Halk Partisi
Eşref Ayhan Cumhuriyet Halk Partisi
Münir Ekşi Cumhuriyet Halk Partisi
Şevket Köksal Cumhuriyet Halk Partisi
Zeki Kumrulu Cumhuriyet Halk Partisi
Arif Hikmet Onat Cumhuriyet Halk Partisi
Kahraman Sağra Cumhuriyet Halk Partisi
Muammer Tekin Cumhuriyet Halk Partisi
Atıf Topaloğlu Cumhuriyet Halk Partisi

Rize[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Osman Kavrakoğlu Demokrat Parti
Yusuf İzzet Akçal Demokrat Parti
Mehmet Fahri Mete Demokrat Parti
Ahmet Morgil Demokrat Parti
Hüseyin Agun Demokrat Parti
Muzaffer Önal Demokrat Parti

Sakarya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nüzhet Akın Demokrat Parti
Tacettin Barış Demokrat Parti
Ahmet Hamdi Başak Demokrat Parti
Selami Dinçer Demokrat Parti
Hamza Osman Erkan Demokrat Parti
Baha Hun Demokrat Parti
Rıfat Kadızade Demokrat Parti
Nusret Kirişcioğlu Demokrat Parti

Samsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Tevfik İleri Demokrat Parti
Ekrem Anıt Demokrat Parti
Naci Berkman Demokrat Parti
Salim Çonoğlu Demokrat Parti
Necmettin Doğuyıldızı Demokrat Parti
Abdullah Eker Demokrat Parti
Ömer Güriş Demokrat Parti
Fikri Şen Demokrat Parti
Hamdi Tekay Demokrat Parti
Ferit Tüzel Demokrat Parti
Şükrü Uluçay Demokrat Parti
Nüzhet Ulusoy Demokrat Parti

Siirt[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Suat Bedük Demokrat Parti
Baki Erden Demokrat Parti
Veysi Oran Demokrat Parti
Mehmet Daim Süalp Demokrat Parti
Fikri Şendur Demokrat Parti

Sinop[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Server Somuncuoğlu Demokrat Parti
Hamdi Özkan Demokrat Parti
Muharrem Tansel Demokrat Parti
Nusret Kuruoğlu Demokrat Parti
Ömer Özen Demokrat Parti
Mahmut Pınar Demokrat Parti

Sivas[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Turhan Feyzioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Halim Ateşalp Cumhuriyet Halk Partisi
Rahmi Çeltekli Cumhuriyet Halk Partisi
Nüzhet Çubukçu Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Değer Cumhuriyet Halk Partisi
Necati İlter Cumhuriyet Halk Partisi
Edip İmer Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Kangal Cumhuriyet Halk Partisi
Kamil Kırıkoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Yalçın Kocabay Cumhuriyet Halk Partisi
Şinasi Moran Cumhuriyet Halk Partisi
Cemil Özcan Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Özsever Cumhuriyet Halk Partisi
Nazmi Yaraş Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi

Tekirdağ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Zeki Erataman Demokrat Parti
Hasan Gürkan Demokrat Parti
İsmail Özdoyuran Demokrat Parti
Ahmet Paker Demokrat Parti
Ahmet Nurettin Aknoz Demokrat Parti
Ali Çakır Demokrat Parti

Tokat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Daniş Yurdakul Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Latifoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Reşit Önder Cumhuriyet Halk Partisi
Faruk Ayanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Sıtkı Eken Cumhuriyet Halk Partisi
Keramettin Gençler Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet İspirli Cumhuriyet Halk Partisi
Şahap Kitapçı Cumhuriyet Halk Partisi
Bekir Şeyhoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Rıza Ulusoy Cumhuriyet Halk Partisi

Trabzon[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Cemal Polat Demokrat Parti
Haluk Çulha Demokrat Parti
Sabri Dilek Demokrat Parti
Mahmut Göloğlu Demokrat Parti
Fikri Karanis Demokrat Parti
Selahattin Karayavuz Demokrat Parti
Osman Nuri Lermioğlu Demokrat Parti
Salih Zeki Ramoğlu Demokrat Parti
Pertev Sanaç Demokrat Parti
İsmail Şener Demokrat Parti
Mustafa Reşit Tarakçıoğlu Demokrat Parti
Osman Turan Demokrat Parti

Tunceli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hızır Aydın Cumhuriyet Halk Partisi
Arslan Bora Cumhuriyet Halk Partisi
Fethi Ülkü Cumhuriyet Halk Partisi

Urfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Esat Mahmut Karakurt Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Ağan Cumhuriyet Halk Partisi
Atalay Akan Cumhuriyet Halk Partisi
Yaşar Alhas Cumhuriyet Halk Partisi
Aziz Gökkan Cumhuriyet Halk Partisi
Etem Karakapıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Abdullah Köksel Cumhuriyet Halk Partisi
Abdurrahman Odabaşı Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Yüksel Cumhuriyet Halk Partisi

Uşak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Rıza Akbıyıkoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Adnan Çalıkoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Rıza Salıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Avni Ural Cumhuriyet Halk Partisi

Van[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ferit Melen Cumhuriyet Halk Partisi
Abdulvahap Altınkaynak Cumhuriyet Halk Partisi
Abdulhakim Arvas Cumhuriyet Halk Partisi
Tevfik Doğuışıker Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Sait Erdinç Cumhuriyet Halk Partisi

Yozgat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsmail Hakkı Tunaboylu Demokrat Parti
Mehmet Atıf Benderlioğlu Demokrat Parti
Mahmut Tevfik Ataman Demokrat Parti
Talat Alpay Demokrat Parti
Sefer Eronat Demokrat Parti
Ömer Lütfi Erzurumluoğlu Demokrat Parti
Numan Kurban Demokrat Parti
Fuat Nizamoğlu Demokrat Parti
Nazım Tanıl Demokrat Parti

Zonguldak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Sebati Ataman Demokrat Parti
Abdullah Akın Demokrat Parti
Cemal Zühtü Aysan Demokrat Parti
Suat Başol Demokrat Parti
Necati Diken Demokrat Parti
Ali Kaya Demokrat Parti
Tahir Öktem Demokrat Parti
Mustafa Saraç Demokrat Parti
Necati Tanyolaç Demokrat Parti
Hulusi Timur Demokrat Parti
Hüseyin Ulus Demokrat Parti
Avni Yurdabayrak Demokrat Parti