Türkiye ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
# Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma Parti
1 Ali Çetinkaya 3 Nisan 1939 20 Kasım 1940 Cumhuriyet Halk Partisi
2 Cevdet Kerim İncedayı 20 Kasım 1940 12 Kasım 1941
3 Mehmet Fahri Engin 12 Kasım 1941 9 Mart 1943
4 Ali Fuat Cebesoy 9 Mart 1943 7 Ağustos 1946
5 Şükrü Koçak 7 Ağustos 1946 10 Haziran 1948
6 Kasım Gülek 10 Haziran 1948 16 Ocak 1949
7 Kemal Satır 16 Ocak 1949 22 Mayıs 1950
8 Ahmet Tevfik İleri 22 Mayıs 1950 11 Ağustos 1950 Demokrat Parti
9 Seyfi Kurtbek 11 Ağustos 1950 10 Kasım 1952
10 Yümnü Üresin 10 Kasım 1952 17 Mayıs 1954
11 Muammer Çavuşoğlu 17 Mayıs 1954 9 Aralık 1955
12 Arif Demirer 9 Aralık 1955 25 Kasım 1957
13 Fevzi Uçaner 25 Kasım 1957 18 Eylül 1958
14 Muzaffer Kurbanoğlu 1 Kasım 1958 9 Aralık 1959
15 Şemi Ergin 9 Aralık 1959 27 Mayıs 1960
16 Sıtkı Ulay 30 Mayıs 1960 5 Ocak 1961 Askeri Hükümet
17 Mehmet Orhan Mersinli 5 Ocak 1961 20 Kasım 1961
18 Mustafa Cahit Akyar 20 Kasım 1961 25 Haziran 1962 Adalet Partisi
19 Rıfat Öçten 25 Haziran 1962 10 Haziran 1963 Yeni Türkiye Partisi
20 İhsan Şeref Dura 13 Haziran 1963 25 Aralık 1963
21 Abdurrahman Ferit Alpiskender 25 Aralık 1963 15 Aralık 1964 Adalet Partisi
22 Mahmut Vural 15 Aralık 1964 20 Şubat 1965 Cumhuriyet Halk Partisi
23 Mithat San 20 Şubat 1965 31 Temmuz 1965 Adalet Partisi
24 Kazım Yurdakul 31 Temmuz 1965 27 Ekim 1965
25 Seyfi Öztürk 27 Ekim 1965 3 Nisan 1967
26 Mehmet Saadettin Bilgiç 3 Nisan 1967 1 Ağustos 1969
27 Mehmet İzmen 1 Ağustos 1969 3 Kasım 1969
28 Nahit Menteşe 3 Kasım 1969 14 Aralık 1970
29 Mehmet Orhan Tuğrul 14 Aralık 1970 26 Mart 1971
30 Haluk Arık 26 Mart 1971 29 Eylül 1971 Bağımsız
31 Selahattin Babüroğlu 13 Ekim 1971 27 Ekim 1971
32 Cahit Karakaş 27 Ekim 1971 11 Aralık 1971 Adalet Partisi
33 Rıfkı Danışman 11 Aralık 1971 15 Nisan 1973
34 Ahmet Sabahattin Özbek 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974
35 Hasan Ferda Güley 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974 Cumhuriyet Halk Partisi
36 Ahmet Sabahattin Özbek 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Adalet Partisi
37 Nahit Menteşe 31 Mart 1975 11 Nisan 1977
38 İbrahim Aysoy 11 Nisan 1977 21 Haziran 1977
39 Erol Çevikçe 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
40 Yılmaz Ergenekon 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978 Adalet Partisi
41 Güneş Öngüt 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979 Cumhuriyet Halk Partisi
42 Hüseyin Özalp 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980 Adalet Partisi
43 Necmi Özgür 20 Eylül 1980 2 Mart 1983 Askeri Hükümet
44 Mustafa Aydın Aysan 2 Mart 1983 13 Aralık 1983
45 Veysel Atasoy 13 Aralık 1983 16 Eylül 1987 Anavatan Partisi
46 İhsan Pekel 16 Eylül 1987 21 Aralık 1987
47 Ekrem Pakdemirli 21 Aralık 1987 30 Mart 1989
48 Cengiz Tuncer 30 Mart 1989 23 Haziran 1991
49 İbrahim Özdemir 23 Haziran 1991 29 Ağustos 1991
50 Sabahattin Yalınpala 29 Ağustos 1991 20 Kasım 1991
51 Yaşar Topçu 20 Kasım 1991 25 Haziran 1993 Doğru Yol Partisi
52 Mehmet Köstepen 25 Haziran 1993 12 Nisan 1995
53 Ali Şevki Erek 29 Mayıs 1995 31 Ekim 1995
54 Oğuz Tezmen 31 Ekim 1995 6 Mart 1996 Tarafsız (Bürokrat)
55 Ömer Barutçu 6 Mart 1996 30 Temmuz 1997 Doğru Yol Partisi
56 Necdet Menzir 30 Temmuz 1997 4 Ağustos 1998
57 Arif Ahmet Denizolgun 4 Ağustos 1998 11 Ocak 1999 Refah Partisi
58 Hasan Basri Aktan 11 Ocak 1999 28 Mayıs 1999 Tarafsız (Bürokrat)
59 Enis Öksüz 28 Mayıs 1999 17 Temmuz 2001 Milliyetçi Hareket Partisi
60 Oktay Vural 30 Temmuz 2001 5 Ağustos 2002
61 Naci Kınacıoğlu 5 Ağustos 2002 18 Kasım 2002 Tarafsız (Bürokrat)
62 Binali Yıldırım 18 Kasım 2002 8 Mayıs 2007 Adalet ve Kalkınma Partisi
63 İsmet Yılmaz 8 Mayıs 2007 29 Ağustos 2007 Tarafsız (Bürokrat)
64 Binali Yıldırım 29 Ağustos 2007 8 Mart 2011 Adalet ve Kalkınma Partisi
65 Habip Soluk 8 Mart 2011 6 Temmuz 2011 Tarafsız (Bürokrat)
66 Binali Yıldırım 6 Temmuz 2011 25 Aralık 2013 Adalet ve Kalkınma Partisi
67 Lütfi Elvan 25 Aralık 2013