Türkiye orman ve su işleri bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Orman Bakanları (1969-1980)
# Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma Parti
1 Sabit Osman Avcı 11 Ağustos 1969 3 Kasım 1969 Adalet Partisi
2 Hüseyin Özalp 3 Kasım 1969 26 Mart 1971
3 Selahattin İnal 26 Mart 1971 15 Nisan 1973 Bağımsız
4 İsa Hisan Bingöl 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974 Bağımsız
5 Ahmet Şener 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974 Cumhuriyet Halk Partisi
6 Fikret Saatçioğlu 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Bağımsız
7 Turhan Kapanlı 31 Mart 1975 21 Haziran 1977 Adalet Partisi
8 Vecdi İlhan 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
9 Sabahattin Savcı 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978 Adalet Partisi
10 Vecdi İlhan 5 Ocak 1978 8 Ekim 1979 Cumhuriyet Halk Partisi
11 Ahmet Şener 8 Ekim 1979 8 Kasım 1979
12 Hasan Ekinci 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980 Adalet Partisi
Tarım ve Orman Bakanları (1980-1983)
1 Ahmet Sabahattin Özbek 20 Eylül 1980 13 Aralık 1983 Askeri Hükümet
Tarım, Orman ve Köyişleri Bakanları (1983-1991)
1 Hüsnü Doğan 13 Aralık 1983 30 Mart 1989 Anavatan Partisi
2 Lütfullah Kayalar 30 Mart 1989 23 Haziran 1991
3 İlker Tuncay 23 Haziran 1991 9 Ağustos 1991
Orman Bakanları (1991-2003)
1 Mustafa Kalemli 26 Ağustos 1991 20 Kasım 1991 Anavatan Partisi
2 Vefa Tanır 20 Kasım 1991 25 Haziran 1993 Doğru Yol Partisi
3 Hasan Ekinci 25 Haziran 1993 6 Mart 1996
4 Nevzat Ercan 6 Mart 1996 28 Haziran 1996
5 Mehmet Halit Dağlı 28 Haziran 1996 30 Haziran 1997
6 Ersin Taranoğlu 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999 Anavatan Partisi
7 Arif Sezer 11 Ocak 1999 28 Mayıs 1999 Demokratik Sol Parti
8 Nami Çağan 28 Mayıs 1999 18 Kasım 2002
9 Osman Pepe 18 Kasım 2002 8 Mayıs 2003 Adalet ve Kalkınma Partisi
Çevre Bakanları (1991-2003)
1 Ali Talip Özdemir 22 Ağustos 1991 20 Kasım 1991 Anavatan Partisi
2 Bedrettin Doğancan Akyürek 20 Kasım 1991 25 Haziran 1993 Doğru Yol Partisi
3 Rıza Akçalı 25 Haziran 1993 5 Ekim 1995
4 Ahmet Hamdi Üçpınarlar 5 Ekim 1995 7 Ekim 1996
5 Işılay Saygın 7 Ekim 1996 6 Mart 1996
6 Mustafa Rüştü Taşar 6 Mart 1996 28 Haziran 1996 Anavatan Partisi
7 Ziyaettin Tokar 28 Haziran 1996 30 Haziran 1997 Fazilet Partisi
8 İmren Aykut 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999 Anavatan Partisi
9 Fevzi Aytekin 11 Ocak 1999 18 Kasım 2002 Demokratik Sol Parti
10 İmdat Sütlüoğlu 18 Kasım 2002 14 Mart 2003 Adalet ve Kalkınma Partisi
11 Kürşat Tüzmen 14 Mart 2003 8 Mayıs 2003
Çevre ve Orman Bakanları (2003-2011)
1 Osman Pepe 8 Mayıs 2003 29 Ağustos 2007 Adalet ve Kalkınma Partisi
2 Veysel Eroğlu 29 Ağustos 2007 6 Temmuz 2011
Orman ve Su İşleri Bakanları (2011-)
1 Veysel Eroğlu 6 Temmuz 2011 Adalet ve Kalkınma Partisi