Türkiye Millî Futbol Takımı teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu madde Türkiye A Millî Futbol Takımı teknik direktörlerini içeren bir listeden oluşmaktadır. İlk teknik direktör 1923 yılında görev yapmış Ali Sami Yen'dir. En çok görev yapmış teknik direktör Fatih Terim'dir. Terim, 92 ulusal maça çıkmasının yanında milli takımla elde ettiği 43 galibiyetle en çok galibiyet elde eden teknik direktör oldu. Görev yapan 43 teknik adam içinde en başarısızı Sepp Piontek oldu. Piontek döneminde Türkiye, yaptığı 27 maçtan sadece 4'ünü kazanırken, 15'ini yitirdi, 8'inde de berabere kaldı, 22 gol atıp, 50 gol yedi.

En son başa gelen Fatih Terim'e kadar 25'i Türk, 18'i yabancı, toplam 43 teknik adam yönetiminde sahaya çıktı. Avcı, milli takımın başındaki 26. Türk teknik adam unvanını aldı. A Milli Takım'da Türk hocaların yanı sıra 4'er İngiliz ve Macar, 3'er İtalyan ve Yugoslav, 1'er de İskoç, Rumen, Alman ve Hollandalı teknik adam görev yaptı.

  • Bilgiler 17 Kasım 2013 tarihinde güncellenmiştir.
Teknik direktör Geldiği tarih Gittiği tarih Maç Gal. Ber. Mağ. Atılan gol Yenilen gol Galibiyet yüzdesi %
Türkiye Ali Sami, YenAli Sami Yen 26/10/1923 26/10/1923 1 0 1 0 2 2 00.0
İskoçya Billy, HunterBilly Hunter 25/5/1924 12/9/1926 12 5 0 7 21 29 41.7
Macaristan Bela, TóthBela Tóth 17/7/1927 17/4/1932 8 2 1 5 14 24 25.0
İngiltere Fred, PagnamFred Pagnam 22/4/1932 4/11/1932 2 0 0 2 3 7 00.0
İngiltere James, ElliotJames Elliot 12/7/1936 1/8/1937 3 0 1 2 4 10 00.0
Macaristan Ignác, MolnárIgnác Molnár 23/4/1948 30/5/1948 2 1 0 1 3 2 50.0
Türkiye Ulvi, YenalUlvi Yenal 2/8/1948 5/8/1948 2 1 0 1 5 3 50.0
İngiltere Pat, MolloyPat Molloy 28/11/1948 20/5/1949 5 3 0 2 9 8 60.0
Türkiye Cihat, ArmanCihat Arman 20/11/1949 20/11/1949 1 1 0 0 7 0 100.0
İngiltere Pat, MolloyPat Molloy 28/5/1950 28/10/1950 2 1 0 1 7 6 50.0
İngiltere Jimmy, McCormickJimmy McCormick 3/12/1950 10/6/1951 2 1 0 1 4 5 50.0
Türkiye Rebii, ErkalRebii Erkal 17/6/1951 21/11/1951 3 2 0 1 3 3 66.7
Türkiye Sadri, UsuoğluSadri Usuoğlu 1/6/1952 8/6/1952 2 0 1 1 1 5 00.0
İtalya Sandro, PuppoSandro Puppo 25/5/1952 23/6/1954 9 3 2 4 18 21 33.3
Türkiye Gündüz, KılıçGündüz Kılıç 17/10/1954 17/10/1954 1 0 0 1 1 5 00.0
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Žarko, MihajlovićŽarko Mihajlović 3/4/1955 26/6/1955 2 0 2 0 1 1 00.0
İtalya Giovanni, VarglienGiovanni Varglien 18/12/1955 01/05/1956 5 2 0 3 8 9 16.7
Türkiye Cihat, ArmanCihat Arman 01/05/1956 25/11/1956 2 0 2 0 2 2 00.0
Macaristan László, SzékelyLászló Székely 5/4/1957 8/12/1957 4 2 1 1 6 4 50.0
İtalya Leandro, RemondiniLeandro Remondini 4/5/1958 10/5/1959 7 3 3 1 6 5 42.9
Macaristan Ignác, MolnárIgnác Molnár 8/6/1960 8/6/1960 1 1 0 0 4 2 100.0
İtalya Sandro, PuppoSandro Puppo 27/11/1960 16/5/1962 10 4 0 6 11 10 40.0
Türkiye Şeref, GörkeyŞeref Görkey 10/10/1962 10/10/1962 1 1 0 0 3 0 100.0
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Ljubiša, SpajićLjubiša Spajić 25/11/1962 16/12/1962 4 1 2 1 3 7 25.0
İtalya Sandro, PuppoSandro Puppo 27/3/1963 9/10/1964 4 0 2 2 0 4 00.0
Türkiye Cihat, ArmanCihat Arman 27/9/1964 20/12/1964 3 1 1 1 6 4 33.3
İtalya Sandro, PuppoSandro Puppo 24/1/1965 9/5/1965 4 0 0 4 2 13 00.0
Türkiye Doğan, AndaçDoğan Andaç 21/7/1965 25/7/1965 2 1 1 0 3 1 50.0
İtalya Sandro, PuppoSandro Puppo 9/10/1965 30/5/1966 5 1 2 2 3 10 20.0
Türkiye Adnan, SüvariAdnan Süvari 12/10/1966 17/1/1969 17 5 4 8 16 32 29.4
Türkiye Abdullah, GegićAbdullah Gegić 30/4/1969 16/11/1969 6 3 0 3 13 11 50.0
Türkiye Cihat, ArmanCihat Arman 17/10/1970 14/11/1971 6 1 1 4 4 17 16.7
Romanya Nicolae, PetrescuNicolae Petrescu 5/12/1971 5/12/1971 1 1 0 0 1 0 100.0
Türkiye Coşkun, ÖzarıCoşkun Özarı 12/4/1972 31/10/1976 29 8 11 10 38 43 27.6
Türkiye Doğan, AndaçDoğan Andaç 17/11/1976 17/11/1976 1 0 1 0 1 1 00.0
Türkiye Metin, TürelMetin Türel 16/2/1977 5/10/1978 13 2 1 10 11 22 15.4
Türkiye Sabri, KirazSabri Kiraz 29/11/1978 15/10/1980 12 5 1 6 13 15 41.7
Türkiye Özkan, SümerÖzkan Sümer 3/12/1980 25/3/1981 2 0 0 2 0 3 00.0
Türkiye Fethi, DemircanFethi Demircan 15/4/1981 7/10/1981 4 0 0 4 0 12 00.0
Türkiye Coşkun, ÖzarıCoşkun Özarı 22/9/1982 4/4/1984 17 5 2 10 15 36 29.4
Türkiye Candan, TarhanCandan Tarhan 6/9/1984 14/11/1984 5 1 1 3 3 13 20.0
Türkiye Yılmaz, GökdelYılmaz Gökdel 22/12/1984 3/4/1985 3 1 1 1 1 3 33.3
Macaristan Kálmán, MészölyKálmán Mészöly 1/5/1985 28/8/1985 2 0 1 1 0 2 00.0
Türkiye Coşkun, ÖzarıCoşkun Özarı 11/9/1985 12/11/1986 8 1 3 4 3 14 12.5
Türkiye Mustafa, DenizliMustafa Denizli 4/3/1987 16/12/1987 6 1 1 4 6 16 16.7
Türkiye Tınaz, TırpanTınaz Tırpan 16/3/1988 15/11/1989 11 5 1 5 16 12 45.5
Türkiye Fatih, TerimFatih Terim 11/4/1990 11/4/1990 1 0 0 1 0 1 00.0
Almanya Sepp, PiontekSepp Piontek 27/5/1990 28/4/1993 27 4 8 15 22 50 14.8
Türkiye Fatih, TerimFatih Terim 27/10/1993 19/6/1996 33 17 8 8 47 36 51.5
Türkiye Mustafa, DenizliMustafa Denizli 14/8/1996 24/6/2000 31 11 9 11 45 38 35.5
Türkiye Şenol, GüneşŞenol Güneş 16/8/2000 18/2/2004 50 23 13 14 72 50 46.0
Türkiye Ünal, KaramanÜnal Karaman 31/3/2004 31/3/2004 1 0 1 0 2 2 00.0
Türkiye Ersun, YanalErsun Yanal 28/4/2004 8/6/2005 15 8 4 3 29 14 53.3
Türkiye Fatih, TerimFatih Terim 17/8/2005 14/10/2009 58 26 18 14 86 71 39.7
Türkiye Oğuz, ÇetinOğuz Çetin 3/3/2010 29/5/2010 4 3 0 1 7 3 75.0
Hollanda Guus, HiddinkGuus Hiddink 1/8/2010 16/11/2011 16 7 4 5 18 15 43.8
Türkiye Abdullah, AvcıAbdullah Avcı 17/11/2011 20/08/2013 18 5 4 8 26 25 27.7
Türkiye Fatih, TerimFatih Terim 20/08/2013 devam ediyor 5 4 0 1 10 2 80.0

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]