Türkiye çevre ve şehircilik bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Bayındırlık Bakanları (1923-1983)
# Bakan Göreve Başlama Görevden Ayrılma Parti
1 Ahmet Muhtar Cilli 30 Ekim 1923 19 Ocak 1924 Cumhuriyet Halk Partisi
2 Süleyman Sırrı Gedikoğlu 19 Ocak 1924 22 Kasım 1924
3 Feyzi Pirinççioğlu 22 Kasım 1924 3 Mart 1925
4 Süleyman Sırrı Gedikoğlu 3 Mart 1925 16 Aralık 1925
5 Behiç Erkin 14 Ocak 1926 15 Ekim 1928
6 Recep Peker 15 Ekim 1928 27 Eylül 1930
7 Aziz Zekai Apaydın 27 Eylül 1930 29 Aralık 1930
8 Hilmi Uran 29 Aralık 1930 26 Ekim 1933
9 Fuat Ağralı 28 Ekim 1933 16 Şubat 1934
10 Ali Çetinkaya 16 Şubat 1934 3 Nisan 1939
11 Ali Fuat Cebesoy 3 Nisan 1939 9 Mart 1943
12 Sırrı Day 9 Mart 1943 7 Ağustos 1946
13 Cevdet Kerim İncedayı 7 Ağustos 1946 10 Eylül 1947
14 Kasım Gülek 10 Eylül 1947 10 Haziran 1948
15 Nihat Erim 10 Haziran 1948 16 Ocak 1949
16 Hasan Şevket Adalan 16 Ocak 1949 22 Mayıs 1950
17 Fahri Belen 22 Mayıs 1950 28 Ekim 1950 Demokrat Parti
18 Kemal Zeytinoğlu 22 Aralık 1950 9 Aralık 1955
19 Muammer Çavuşoğlu 9 Aralık 1955 12 Ekim 1956
20 Ethem Menderes 12 Ekim 1956 19 Ocak 1958
21 Ahmet Tevfik İleri 19 Ocak 1958 27 Mayıs 1960
22 Daniş Koper 30 Mayıs 1960 27 Ağustos 1960 Askeri Hükümet
23 Sıtkı Ulay 29 Ağustos 1960 10 Eylül 1960
24 Ali Mukbil Gökdoğan 12 Eylül 1960 23 Ağustos 1961
25 Sıtkı Ulay 22 Ağustos 1961 20 Kasım 1961
26 Mehmet Emin Paksüt 20 Kasım 1961 25 Haziran 1962 Cumhuriyet Halk Partisi
27 İlyas Seçkin 25 Haziran 1962 22 Ekim 1963
28 Arif Hikmet Onat 22 Ekim 1963 20 Şubat 1965
29 Orhan Alp 20 Şubat 1965 27 Ekim 1965 Adalet Partisi
30 İbrahim Etem Erdinç 27 Ekim 1965 3 Nisan 1967
31 Orhan Alp 3 Nisan 1967 3 Kasım 1969
32 Turgut Yaşar Gülez 3 Kasım 1969 26 Mart 1971
33 Cahit Karakaş 26 Mart 1971 10 Kasım 1971
34 Mukadder Öztekin 10 Kasım 1971 15 Nisan 1973 Bağımsız
35 Nurettin Ok 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974 Adalet Partisi
36 Erol Çevikçe 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974 Cumhuriyet Halk Partisi
37 Vefa Tanır 17 Kasım 1974 31 Mart 1975 Adalet Partisi
38 Fehim Adak 31 Mart 1975 21 Haziran 1977 Millî Selamet Partisi
39 Abdülkerim Zilan 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977 Cumhuriyet Halk Partisi
40 Mehmet Selahattin Kılıç 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978 Adalet Partisi
41 Şerafettin Elçi 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979 Cumhuriyet Halk Partisi
42 Mehmet Selahattin Kılıç 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980 Adalet Partisi
43 Tahsin Önalp 20 Eylül 1980 13 Aralık 1983 Askeri Hükümet
Bayındırlık ve İskân Bakanları (1983-2011)
44 Safa Giray 13 Aralık 1983 31 Mart 1989 Anavatan Partisi
45 Cengiz Altınkaya 31 Mart 1989 23 Haziran 1991
46 Hüsamettin Örüç 23 Haziran 1991 21 Kasım 1991
47 Onur Kumbaracıbaşı 21 Kasım 1991 27 Temmuz 1994 Sosyaldemokrat Halkçı Parti
48 Mustafa Yılmaz 28 Temmuz 1994 23 Eylül 1994
49 Halil Çulhaoğlu 3 Ekim 1994 27 Mart 1995
50 Erman Şahin 27 Mart 1995 14 Temmuz 1995
51 Halil Çulhaoğlu 15 Temmuz 1995 5 Ekim 1995
52 Tunç Bilget 6 Ekim 1995 31 Ekim 1995 Doğru Yol Partisi
53 Adnan Keskin 31 Ekim 1995 7 Mart 1996 Cumhuriyet Halk Partisi
54 Mehmet Keçeciler 7 Mart 1996 29 Haziran 1996 Anavatan Partisi
55 Cevat Ayhan 29 Haziran 1996 30 Haziran 1997 Fazilet Partisi
56 Yaşar Topçu 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999 Anavatan Partisi
57 Ali Ilıksoy 11 Ocak 1999 28 Mayıs 1999 Demokratik Sol Parti
58 Koray Aydın 28 Mayıs 1999 5 Eylül 2001 Milliyetçi Hareket Partisi
59 Abdülkadir Akcan 20 Eylül 2001 20 Kasım 2002
60 Zeki Ergezen 20 Kasım 2002 3 Haziran 2005 Adalet ve Kalkınma Partisi
61 Faruk Nafiz Özak 3 Haziran 2005 1 Mayıs 2009
62 Mustafa Demir 1 Mayıs 2009 6 Temmuz 2011
Çevre ve Şehircilik Bakanları (2011-)
63 Erdoğan Bayraktar 6 Temmuz 2011 25 Aralık 2013 Adalet ve Kalkınma Partisi
64 İdris Güllüce 25 Aralık 2013