Türkiye çevre ve şehircilik bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Anahtar: CHP DP AP ANAP DYP RP DSP AK Parti TSK Diğer
Kabine No. Çevre ve Şehircilik bakanı Başbakan Göreve Başlama Tarihi Görevden Ayrılma Tarihi
1 Ahmet Muhtar Cilli(→)Süleyman Sırrı Aral İsmet İnönü 30 Ekim 1923 6 Mart 1924(→)19 Ocak 1924
2 Süleyman Sırrı Aral İsmet İnönü 6 Mart 1924 22 Kasım 1924
3 Feyzi Pirinççioğlu Ali Fethi Okyar 22 Kasım 1924 3 Mart 1925
4 Süleyman Sırrı Aral(→)boş(→)Behiç Erkin İsmet İnönü 3 Mart 1925(→)15 Aralık 1925(→)14 Ocak 1926 1 Kasım 1927
5 Behiç Erkin(→)Recep Peker İsmet İnönü 1 Kasım 1927(→)15 Ekim 1928 27 Eylül 1930
6 Aziz Zekai Apaydın(→)Hilmi Uran İsmet İnönü 27 Eylül 1930(→)29 Aralık 1930 4 Mayıs 1931
7 Hilmi Uran(→)Ali Çetinkaya İsmet İnönü 4 Mayıs 1931(→)16 Şubat 1934 1 Mart 1935
8 Ali Çetinkaya İsmet İnönü 1 Mart 1935 1 Kasım 1937
9 Ali Çetinkaya Celal Bayar 1 Kasım 1937 11 Kasım 1938
10 Ali Çetinkaya Celal Bayar 11 Kasım 1938 25 Ocak 1939
11 Ali Çetinkaya Refik Saydam 25 Ocak 1939 3 Nisan 1939
12 Ali Fuat Cebesoy Refik Saydam 3 Nisan 1939 9 Temmuz 1942
13 Ali Fuat Cebesoy Şükrü Saracoğlu 9 Temmuz 1942 9 Mart 1943
14 Sırrı Day Şükrü Saracoğlu 9 Mart 1943 7 Ağustos 1946
15 Cevdet Kerim İncedayı Recep Peker 7 Ağustos 1946 10 Eylül 1947
16 Kasım Gülek Hasan Saka 10 Eylül 1947 10 Haziran 1948
17 Nihat Erim Hasan Saka 10 Haziran 1948 16 Ocak 1949
18 Hasan Şevket Adalan Şemsettin Günaltay 16 Ocak 1949 22 Mayıs 1950
19 Fahri Belen(→)Kemal Zeytinoğlu Adnan Menderes 22 Mayıs 1950(→)22 Aralık 1950 9 Mart 1951
20 Kemal Zeytinoğlu Adnan Menderes 9 Mart 1951 17 Mayıs 1954
21 Kemal Zeytinoğlu Adnan Menderes 17 Mayıs 1954 9 Aralık 1955
22 Muammer Çavuşoğlu(→)Ethem Menderes Adnan Menderes 9 Aralık 1955(→)12 Ekim 1956 20 Haziran 1956
23 Ethem Menderes(→)Ahmet Tevfik İleri Adnan Menderes 25 Kasım 1957(→)19 Ocak 1958 27 Mayıs 1960
24 Daniş Koper(→)Ali Mukbil Gökdoğan Cemal Gürsel 30 Mayıs 1960(→)12 Eylül 1960 5 Ocak 1961
25 Ali Mukbil Gökdoğan Cemal Gürsel 5 Ocak 1961 20 Kasım 1961
26 Mehmet Emin Paksüt İsmet İnönü 20 Kasım 1961(→)26 Mart 1962 25 Haziran 1962
27 İlyas Seçkin(→)Arif Hikmet Onat İsmet İnönü 25 Haziran 1962(→)22 Ekim 1963 25 Aralık 1963
28 Arif Hikmet Onat İsmet İnönü 25 Aralık 1963 20 Şubat 1965
29 Orhan Alp Suat Hayri Ürgüplü 20 Şubat 1965 27 Ekim 1965
30 İbrahim Etem Erdinç(→)Orhan Alp Süleyman Demirel 27 Ekim 1965(→)3 Nisan 1967 3 Kasım 1969
31 Turgut Yaşar Gülez Süleyman Demirel 3 Kasım 1969 6 Mart 1970
32 Turgut Yaşar Gülez Süleyman Demirel 6 Mart 1970 26 Mart 1971
33 Cahit Karakaş(→)Mukadder Öztekin Nihat Erim 26 Mart 1971(→)10 Kasım 1971 11 Aralık 1971
34 Mukadder Öztekin Nihat Erim 11 Aralık 1971 22 Mayıs 1972
35 Mukadder Öztekin Ferit Melen 22 Mayıs 1972 15 Nisan 1973
36 Nurettin Ok Naim Talu 15 Nisan 1973 26 Ocak 1974
37 Erol Çevikçe Bülent Ecevit 26 Ocak 1974 17 Kasım 1974
38 Vefa Tanır Sadi Irmak 17 Kasım 1974 31 Mart 1975
39 Fehim Adak(MSP) Süleyman Demirel 31 Mart 1974 21 Haziran 1977
40 Abdülkerim Zilan Bülent Ecevit 21 Haziran 1977 21 Temmuz 1977
41 Mehmet Selahattin Kılıç Süleyman Demirel 21 Temmuz 1977 5 Ocak 1978
42 Şerafettin Elçi Bülent Ecevit 5 Ocak 1978 12 Kasım 1979
43 Mehmet Selahattin Kılıç Süleyman Demirel 12 Kasım 1979 12 Eylül 1980
44 Tahsin Önalp Bülent Ulusu 20 Eylül 1980 13 Aralık 1983
45 Safa Giray Turgut Özal 13 Aralık 1983 21 Aralık 1987
46 Safa Giray(→)Cengiz Altınkaya Turgut Özal 21 Aralık 1987(→)30 Mart 1989 9 Kasım 1989
47 Cengiz Altınkaya Yıldırım Akbulut 9 Kasım 1989 23 Haziran 1991
48 Hüsamettin Örüç Mesut Yılmaz 23 Haziran 1991 20 Kasım 1991
49 Onur Kumbaracıbaşı Süleyman Demirel 20 Kasım 1991 25 Haziran 1993
50 Onur Kumbaracıbaşı (SHP)(→)

Mustafa Yılmaz (SHP)(→)

Halil Çulhaoğlu (SHP)(→)

Erman Şahin (SHP)(→)

Halil Çulhaoğlu (SHP)

Tansu Çiller 25 Haziran 1993(→)

27 Temmuz 1994(→)

5 Ekim 1994(→)

27 Mart 1995(→)

15 Temmuz 1995

5 Ekim 1995
51 Tunç Bilget Tansu Çiller 5 Ekim 1995 30 Ekim 1995
52 Adnan Keskin(CHP) Tansu Çiller 30 Ekim 1995 6 Mart 1996
53 Mehmet Keçeciler Mesut Yılmaz 6 Mart 1996 28 Haziran 1996
54 Cevat Ayhan Necmettin Erbakan 28 Haziran 1996 30 Haziran 1997
55 Yaşar Topçu Mesut Yılmaz 30 Haziran 1997 11 Ocak 1999
56 Ali Ilıksoy Bülent Ecevit 11 Ocak 1999 28 Mayıs 1999
57 Koray Aydın(→)Abdülkadir Akcan Bülent Ecevit 28 Mayıs 1999(→)19 Eylül 2001 18 Kasım 2002
58 Zeki Ergezen Abdullah Gül 18 Kasım 2002 14 Mart 2003
59 Zeki Ergezen(→)Faruk Nafiz Özak Recep Tayyip Erdoğan 14 Mart 2003(→)2 Haziran 2005 29 Ağustos 2007
60 Faruk Nafiz Özak(→)Mustafa Demir Recep Tayyip Erdoğan 29 Ağustos 2007(→)2 Mayıs 2009 6 Temmuz 2011
61 Erdoğan Bayraktar(→)İdris Güllüce Recep Tayyip Erdoğan 6 Temmuz 2011(→)25 Aralık 2013 Görevde