Türkiye'deki yerleşim yerleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin (ADNKS) 2012 verilerine göre Türkiye sınırları içindeki nüfusu 10.000 ve üzerinde olan tüm yerleşim yerlerinin sıralaması;

10.000.000+[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 yılında Türkiye'de kasaba ve şehir nüfusunun orantılı daire haritası
Ayasofya, İstanbul. Türkiye'deki en büyük şehir.
Ankara, ikinci en büyük şehir ve Türkiye'nin başkenti.
İzmir; Türkiye'de üçüncü, Ege Bölgesi'nde en büyük şehir.
Bursa, dördüncü en büyük şehir ve Osmanlının eski başkenti.
Adana; Türkiye'de beşinci, Akdeniz Bölgesi'nde en büyük şehir.
Gaziantep; Türkiye'de altıncı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en büyük şehir.
Konya, yedinci en büyük şehir ve Anadolu Selçuklu Devleti'nin eski başkenti.
Diyarbakır, Türkiye'nin on ikinci en büyük şehri.
Samsun; Türkiye'de on üçüncü, Karadeniz Bölgesi'nde en büyük şehir.
Denizli, on dördüncü en büyük şehir ve en başarılı Anadolu Kaplanı.
Malatya; Türkiye'de on yedinci, Doğu Anadolu Bölgesi'nde en büyük şehir.


Sıralama Şehir 1990 Nüfusu 2000 Nüfusu 2010 Nüfusu 2012 Nüfusu İl
1 İstanbul 6.629.431 8.803.468 13.120.596 13.710.512 İstanbul

1.000.000+[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıralama Şehir 1990 Nüfusu 2000 Nüfusu 2010 Nüfusu 2012 Nüfusu İl
2 Ankara 2.583.963 3.203.362 4.431.719 4.630.735 Ankara
3 İzmir 1.758.780 2.732.265 3.354.934 3.401.994 İzmir
4 Bursa 834.576 1.194.654 1.905.570 1.983.880 Bursa
5 Adana 916.150 1.130.710 1.591.518 1.636.229 Adana
6 Gaziantep 603.434 853.513 1.341.054 1.438.373 Gaziantep
7 Konya 513,346 742,690 1.036.027 1.107.886 Konya
8 Antalya 378.208 603.190 1.001.318 1.073.794 Antalya
9 Kayseri 425.776 536.392 950.017 1.004.276 Kayseri

100.000+[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıralama Şehir 1990 Nüfusu 2000 Nüfusu 2010 Nüfusu 2012 Nüfusu İl
10 Diyarbakır 373.810 545.963 843.460 892.713 Diyarbakır
11 Mersin 481.459 537.842 843.429 876.958 Mersin
12 Eskişehir 413.082 482.793 629.609 659.924 Eskişehir
13 Sakarya 289.225 398.752 450.023 590.498 Sakarya
14 Samsun 322.982 388.509 531.997 547.778 Samsun
15 Şanlıurfa 276.528 385.588 498.111 526.247 Şanlıurfa
16 Denizli 237.918 275.500 498.643 525.497 Denizli
17 Kahramanmaraş 228.129 326.198 412.252 443.575 Kahramanmaraş
18 Malatya 270.412 381.081 401.705 426.381 Malatya
19 Erzurum 242.391 361.235 367.250 384.399 Erzurum
20 Van 155.623 284.464 367.419 370.190 Van
21 Batman 147.347 246.678 325.020 348.963 Batman
22 Elazığ 204.603 266.495 331.479 347.857 Elazığ
23 Sivas 223.115 251.776 318.488 312.587 Sivas
24 Manisa 158.928 214.949 316.973 309.050 Manisa
25 İzmit 302,960 Kocaeli
26 Balıkesir 170.589 215.436 265.747 267.903 Balıkesir
27 Tarsus 187.508 216.382 238.276 245.671 Mersin
28 Trabzon 161.886 214.949 234.063 243.735 Trabzon
29 Çorlu 74.681 141.525 215.293 235.354 Tekirdağ
30 Çorum 116.810 161.321 218.130 231.146 Çorum
31 Kütahya 130.944 166.665 235.685 224.898 Kütahya
32 Adıyaman 100.045 178.538 202.735 217.463 Adıyaman
33 Antakya 123.871 144.910 213.581 216.960 Hatay
34 Osmaniye 122.307 173.977 198.836 209.255 Osmaniye
35 Isparta 112.117 148.496 222.556 198.385 Isparta
36 Aydın 107.011 143.267 188.337 195.951 Aydın
37 Kırıkkale 185.431 205.078 193.093 192.473 Kırıkkale
38 Uşak 105.270 137.001 180.414 187.886 Uşak
39 Afyonkarahisar 95.643 128.516 173.100 186.991 Afyonkarahisar
40 Aksaray 90.698 129.949 176.504 186.599 Aksaray
41 İskenderun 154.807 159.149 201.183 184.833 Hatay
42 İnegöl 73.258 119.710 167.419 177.617 Bursa
43 Tekirdağ 80.442 107.191 141.439 150.112 Tekirdağ
44 Edirne 102.345 119.298 138.793 148.474 Edirne
45 Ordu 102.107 112.525 141.341 147.913 Ordu
46 Kızıltepe 60.134 113.143 135.145 147.585 Mardin
47 Karaman 76.525 105.384 135.185 141.630 Karaman
48 Düzce 65.209 56.649 129.118 135.557 Düzce
49 Siirt 68,320 98,281 127.174 135.350 Siirt
50 Tokat 83,058 113,100 136.595 132.437 Tokat
51 Bolu 61.509 84.565 119.898 131.264 Bolu
52 Turgutlu 73.634 93.727 117.632 122.383 Manisa
53 Bandırma 77.444 97.419 116.319 122.010 Balıkesir
54 Siverek 63.049 126.820 111.628 120.556 Şanlıurfa
55 Niğde 55.035 78.088 109.724 118.186 Niğde
56 Kırşehir 73,538 88,105 108.628 114.244 Kırşehir
57 Nazilli 80.277 105.665 110.116 111.298 Aydın
58 Çanakkale 53.995 75.180 106.116 111.137 Çanakkale
59 Karabük 105.373 100.749 108.710 110.537 Karabük
60 Zonguldak 117.975 104.276 109.081 109.080 Zonguldak
61 Ceyhan 85,308 108,602 105.879 107.891 Adana
62 Ağrı 58.038 79.764 99.306 107.839 Ağrı
63 Akhisar 73.944 81.510 102.167 107.086 Manisa
64 Cizre 50.023 69.591 100.478 106.831 Şırnak
65 Lüleburgaz 52.384 79.002 100.412 105.279 Kırklareli
66 Alanya 52.460 88.346 98.627 104.573 Antalya
67 Rize 52.743 78.144 99.380 104.508 Rize
68 Yalova 65,823 70,118 98.347 102.874 Yalova
69 Karadeniz Ereğli 66.859 79.486 100.075 102.828 Zonguldak
70 Polatlı 60.158 79.992 98.605 101.012 Ankara
71 Giresun 67.604 83.636 96.948 100.712 Giresun
72 Nizip 58.604 71.629 96.229 100.488 Gaziantep

50.000+[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıralama Şehir 1990 Nüfusu 2000 Nüfusu 2010 Nüfusu 2012 Nüfusu İl
73 Manavgat 38.498 71.679 89.307 99.254 Antalya
74 Ereğli 74.283 82.633 95.658 98.663 Konya
75 Salihli 70.861 83.137 97.323 98.618 Manisa
76 Erzincan 91.772 107.175 102.173 96.474 Erzincan
77 Bingöl 41.590 68.876 87.918 98.424 Bingöl
78 Kastamonu 51.560 64.606 91.012 96.217 Kastamonu
79 Viranşehir 57.461 121.382 90.784 95.896 Şanlıurfa
80 Elbistan 54.741 71.500 88.895 95.037 Kahramanmaraş
81 Nevşehir 52.719 67.864 85.634 92.068 Nevşehir
82 Amasya 57.087 74.393 99.905 91.874 Amasya
83 Nusaybin 49.671 74.110 85.498 88.047 Mardin
84 Bafra 65.600 83.733 86.569 87.854 Samsun
85 Mardin 53.005 65.072 79.947 86.948 Mardin
86 Kilis 84.077 77.670 82.109 85.119 Kilis
87 Çerkezköy 23.102 41.638 73.918 84.234 Tekirdağ
88 Silopi 23.430 51.199 76.323 84.157 Şırnak
89 Fethiye 37.466 50.689 77.237 84.053 Muğla
90 Kadirli 55.061 65.227 80.948 83.618 Osmaniye
91 Iğdır 38.917 59.880 77.912 82.656 Iğdır
92 Muş 44.019 67.927 74.902 81.764 Muş
93 Erciş 40.481 70.881 77.065 81.212 Van
92 Kars 78.455 78.473 73.826 78.100 Kars
94 Kozan 54.451 75.833 76.864 79.943 Adana
95 Ünye 45.716 61.552 75.711 78.227 Ordu
96 Yozgat 50.335 73.930 75.012 78.328 Yozgat
98 Soma 49.977 60.674 75.345 76.305 Manisa
99 Ödemiş 51.620 61.896 74.054 75.577 İzmir
100 Doğubeyazıt 35.213 56.261 69.447 74.316 Ağrı
101 Kırıkhan 68.601 63.615 71.580 74.717 Hatay
102 Çankırı 45.496 62.508 69.631 74.192 Çankırı
103 Dörtyol 47.144 53.597 70.856 75.110 Hatay
104 Burdur 56.432 63.363 78.389 72.377 Burdur
105 Söke 50.866 62.384 68.020 70.522 Aydın
106 Fatsa 39.467 63.721 66.960 74.602 Ordu
107 Kuşadası 31.911 47.661 64.359 70.143 Aydın
108 Ergani 37.365 47.333 64.608 69.868 Diyarbakır
109 Yüksekova 28.909 59.662 61.712 68.230 Hakkari
110 Kırklareli 43.017 53.221 62.152 67.360 Kırklareli
111 Tatvan 54.071 66.748 59.584 67.035 Bitlis
112 Tavşanlı 38.214 47.224 64.691 66.821 Kütahya
113 Kahta 42.183 60.689 63.216 66.503 Adıyaman
114 Kapaklı 6.142 27.209 55.431 65.863 Tekirdağ
115 Çarşamba 38.863 49.189 61.124 65.385 Samsun
116 Muğla 35.605 43.845 60.066 64.706 Muğla
117 Turhal 69.079 95.536 64.139 63.600 Tokat
118 Reyhanlı 42.451 52.135 61.234 63.563 Hatay
119 Şırnak 25.059 52.743 54.263 63.298 Şırnak
120 Patnos 33.759 71.829 60.616 62.425 Ağrı
121 Akşehir 51.746 60.226 61.638 62.054 Konya
122 Bergama 42.554 52.173 59.366 61.406 İzmir
123 Midyat 29.569 56.669 55.615 60.425 Mardin
124 Karaköprü 2.719 13.227 43.923 60.293 Şanlıurfa
125 Erbaa 33.554 45.595 59.901 60.201 Tokat
126 Bismil 39.834 61.162 56.887 60.150 Diyarbakır
127 Bozüyük 33.162 47.469 57.491 59.674 Bilecik
128 Hakkari 30.407 58.145 57.844 58.584 Hakkari
129 Keşan 40.656 42.755 54.314 57.478 Edirne
130 Orhangazi 31.889 44.426 55.688 57.180 Bursa
131 Suruç 40.395 44.421 55.600 56.963 Şanlıurfa
132 Serik 23.106 30.579 52.647 56.824 Antalya
133 Bartın 31.974 35.992 52.470 56.557 Bartın
134 Mustafakemalpaşa 37.938 46.731 55.408 55.954 Bursa
135 Silifke 46.858 64.827 53.151 55.501 Mersin
136 Milas 28.741 38.063 52.522 55.348 Muğla
137 Karacabey 31.665 40.624 53.080 55.264 Bursa
138 Edremit 35.486 39.202 52.132 55.255 Balıkesir
139 Merzifon 40.431 45.613 52.947 54.709 Amasya
140 Tire 37.855 42.988 51.440 53.692 İzmir
141 Bilecik 23.273 34.105 62.320 51.260 Bilecik
142 Sorgun 31.179 53.884 50.595 50.337 Yozgat
143 Erdemli 30.042 40.175 46.903 50.154 Mersin

10.000+[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıralama Şehir 1990 Nüfusu 2000 Nüfusu 2010 Nüfusu 2012 Nüfusu İl
144 Birecik 28.440 40.054 47.792 48.706 Şanlıurfa
145 Alaşehir 36.649 39.590 54.082 48.147 Manisa
146 Ceylanpınar 33.238 44.258 44.726 48.050 Şanlıurfa
147 Didim 11.378 25.699 43.474 47.872 Aydın
148 Bitlis 38.130 44.923 43.109 46.111 Bitlis
149 Gönen 26.849 36.263 43.802 45.282 Balıkesir
150 Samandağ 29.857 34.641 44.918 44.912 Hatay
151 Silvan 60.731 64.136 41.451 43.676 Diyarbakır
152 Afşin 28.524 35.834 41.646 43.217 Kahramanmaraş
153 Düziçi 31.813 39.097 41.272 43.048 Osmaniye
154 Safranbolu 24.351 31.697 49.014 43.060 Karabük
155 Burhaniye 21.805 31.227 39.840 41.918 Balıkesir
156 Bucak 27.407 28.833 37.667 40.903 Burdur
157 Seydişehir 42.737 48.372 39.864 40.824 Konya
158 Biga 20.753 27.549 37.196 40.637 Çanakkale
159 Akçaabat 26.240 39.102 38.681 40.589 Trabzon
160 Bor 24.556 29.804 38.320 40.472 Niğde
161 Uzunköprü 34.741 36.162 40.154 40.343 Edirne
162 Bulancak 24.172 32.182 38.546 39.473 Giresun
163 Sinop 25.537 30.502 37.708 38.571 Sinop
164 Develi 32.961 35.084 36.708 37.875 Kayseri
165 Ayvalık 25.687 31.986 36.718 37.197 Balıkesir
166 Suluova 36.223 42.715 37.669 37.155 Amasya
167 Beypazarı 26.225 34.441 35.775 37.097 Ankara
168 Bayburt 33.677 32.285 32.782 35.947 Bayburt
169 Beyşehir 30.412 41.312 33.895 35.872 Konya
170 Bodrum 20.931 32.227 33.258 35.795 Muğla
171 Kozlu 36.947 30.000 34.739 35.409 Zonguldak
172 Anamur 38.817 49.948 34.805 35.082 Mersin
173 Zile 46.090 52.640 35.717 34.442 Tokat
174 Marmaris 16.361 28.660 30.957 34.047 Muğla
175 Payas 33.443 30.140 33.444 33.700 Hatay
176 Sungurlu 30.521 35.397 34.159 33.359 Çorum
177 Kumluca 17.166 25.081 31.525 33.238 Antalya
178 Niksar 35.201 44.808 33.490 32.692 Tokat
179 Karapınar 26.849 35.285 31.986 32.449 Konya
180 İslahiye 34.607 38.770 30.942 32.342 Gaziantep
181 Sandıklı 22.359 37.804 33.144 32.197 Afyon
182 Ilgın 25.032 26.698 31.485 31.828 Konya
183 Bolvadin 44.969 52.398 31.387 31.810 Afyonkarahisar
184 Yenişehir 21.210 26.068 30.194 31.643 Bursa
185 Tunceli 24.513 25.041 26.410 31.469 Tunceli
186 Terme 20.381 25.052 30.262 31.163 Samsun
187 Erzin 22.477 25.879 30.340 31.092 Hatay
188 Gümüşhane 26.014 30.270 28.620 31.011 Gümüşhane
189 Karasu 14.500 24.672 28.782 30.746 Sakarya
190 Çumra 28.781 42.308 29.635 30.180 Konya
191 Kurtalan 17.295 24.865 28.679 30.087 Siirt
192 Gelibolu 18.670 23.127 28.326 29.998 Çanakkale
193 Gölbaşı 29.588 28.656 28.072 29.665 Adıyaman
194 Yerköy 26.248 32.228 30.092 29.571 Yozgat
195 Babaeski 22.823 25.559 27.712 29.329 Kırklareli
196 Çan 23.455 28.878 28.800 29.214 Çanakkale
197 Mut 17.600 36.482 28.842 29.100 Mersin
198 Malkara 20.180 24.898 27.787 28.880 Tekirdağ
199 Vezirköprü 20.663 23.211 27.234 28.807 Samsun
200 Pazarcık 25.154 24.374 28.763 28.797 Kahramanmaraş
201 Akçakale 15.211 32.114 25.793 28.684 Şanlıurfa
202 Şereflikoçhisar 38.248 42.083 29.091 28.453 Ankara
203 Besni 26.076 36.123 29.102 28.331 Adıyaman
204 Ardeşen 17.340 45.392 26.836 28.113 Rize
205 Tosya 22.810 23.257 27.777 28.097 Kastamonu
206 Ortaca 12.109 16.923 26.426 27.602 Muğla
207 Osmancık 21.347 28.423 26.388 27.355 Çorum
208 Boyabat 21.506 24.681 25.952 26.586 Sinop
209 Artvin 20.306 23.157 24.354 25.771 Artvin
210 Mahmutlar 4.852 14.463 21.980 25.690 Antalya
211 Kırkağaç 21.421 25.093 45.294 25.686 Manisa
212 Devrek 16.442 21.360 30.013 25.354 Zonguldak
213 Dinar 34.990 35.424 25.197 25.178 Afyonkarahisar
214 Harbiye 17.248 20.309 24.706 25.118 Hatay
215 Akdağmadeni 12.220 20.312 24.747 24.956 Yozgat
216 Çayeli 14.947 22.546 22.915 24.839 Rize
217 Dalaman 15.025 17.607 23.761 24.807 Muğla
218 Kula 17.208 24.217 24.372 24.684 Manisa
219 Çaycuma 16.303 18.734 23.035 24.680 Zonguldak
220 İdil 12.905 19.123 22.801 24.595 Şırnak
221 Bulanık 14.988 24.020 22.684 24.354 Muş
222 Gerede 18.780 25.188 24.142 24.261 Bolu
223 Kilimli 34.475 24.626 24.393 24.111 Zonguldak
224 Saray 13.038 17.769 22.315 23.938 Tekirdağ
225 Susurluk 18.906 22.305 23.995 23.544 Balıkesir
226 Simav 16.110 28.415 25.439 23.506 Kütahya
227 Akçakoca 13.582 25.560 23.346 23.359 Düzce
228 Bostaniçi 2.499 14.364 21.077 22.995 Van
229 Kemer 8.449 17.255 20.785 22.732 Antalya
230 Araklı 12.141 22.506 21.908 22.667 Trabzon
231 Hilvan 14.152 16.094 21.518 22.633 Şanlıurfa
232 Belen 15.629 18.646 21.936 22.577 Hatay
233 Kozluk 22.499 27.109 21.685 22.535 Batman
234 İznik 17.232 20.169 22.610 22.507 Bursa
235 Kovancılar 10.270 21.255 20.635 22.473 Elazığ
236 Gazipaşa 13.697 16.536 21.976 22.332 Antalya
237 Kaman 26.038 27.962 22.252 22.154 Kırşehir
238 Oltu 21.817 23.064 19.969 22.127 Erzurum
239 Geyve 13.405 17.318 20.941 22.006 Sakarya
240 Çiftlikköy 5.750 9.622 17.520 21.905 Yalova
241 Korkuteli 13.381 16.521 20.508 21.887 Antalya
242 Malazgirt 19.079 23.697 19.776 21.733 Muş
243 Çeşme 20.622 25.257 20.723 21.749 İzmir
244 Güroymak 16.613 22.521 20.607 21.509 Bitlis
245 Kulu 17.425 28.024 22.267 21.250 Konya
246 Gediz 14.403 19.375 19.824 21.184 Kütahya
247 Ahlat 16.742 34.787 19.182 21.122 Bitlis
248 Alaca 20.646 24.983 22.092 21.113 Çorum
249 Şarkışla 16.839 20.654 20.779 21.087 Sivas
250 Şemdinli 7.001 14.177 11.211 21.048 Hakkari
251 Erdek 13.246 18.626 20.693 21.042 Balıkesir
252 Derik 13.201 19.806 20.266 20.668 Mardin
253 Demirci 20.576 21.230 20.160 20.605 Manisa
254 Karaağaç 10.920 16.250 19.318 20.459 Hatay
255 İskilip 19.624 19.648 20.660 20.405 Çorum
256 Turgutreis 4.589 6.292 17.865 20.324 Muğla
257 İmamoğlu 21.484 30.428 20.593 20.320 Adana
258 İncirliova 15.870 17.548 19.873 20.291 Aydın
259 Diyadin 9.569 13.320 19.484 20.285 Ağrı
260 Çine 15.201 17.867 20.443 20.250 Aydın
261 Havza 17.962 19.385 20.226 20.226 Samsun
262 Muratlı 13.192 18.571 19.215 20.087 Tekirdağ
263 Of 15.794 25.478 18.898 19.970 Trabzon
264 Yalvaç 28.028 35.316 20.259 19.811 Isparta
265 Yahyalı 20.401 22.665 20.235 19.791 Kayseri
266 Sarıkamış 21.743 23.236 17.860 19.727 Kars
267 Sarıkaya 12.275 22.102 21.110 19.590 Yozgat
268 Genç 11.545 18.345 18.920 19.316 Bingöl
269 Ürgüp 11.040 14.538 18.631 19.116 Nevşehir
270 Ardahan 16.761 17.274 16.251 19.075 Ardahan
271 Emirdağ 21.144 20.508 19.991 19.069 Afyonkarahisar
272 Hayrabolu 16.923 18.812 18.254 18.708 Tekirdağ
273 Göksun 22.847 30.232 19.547 18.775 Kahramanmaraş
274 Sarayköy 15.481 17.760 18.510 18.570 Denizli
275 Ortaköy 19.612 26.961 18.680 18.384 Aksaray
276 Yatağan 11.890 16.007 18.051 18.536 Muğla
277 Çermik 16.531 15.843 17.962 18.505 Diyarbakır
278 Horasan 14.144 16.151 17.661 18.246 Erzurum
279 Çekmece 7.800 11.824 17.649 18.511 Hatay
280 Çivril 11.445 13.749 17.989 18.134 Denizli
281 Dikili 10.023 12.552 17.088 18.669 İzmir
282 Alaplı 12.105 18.487 17.857 18.123 Zonguldak
283 Hopa 11.507 15.445 17.433 18.296 Artvin
284 Armutalan 4.727 8.310 16.343 18.024 Muğla
285 Kağızman 15.274 21.685 17.114 17.999 Kars
286 Zeytinli 5.614 10.893 16.722 17.983 Balıkesir
287 Denizciler 9.280 17.495 16.319 17.925 Hatay
288 Espiye 10.219 12.990 17.073 17.413 Giresun
289 Şarköy 11.425 16.194 17.095 17.411 Tekirdağ
290 Dargeçit 10.079 16.541 14.700 17.329 Mardin
291 Pamukova 10.088 13.200 16.037 17.301 Sakarya
292 Oba 6.183 20.040 15.237 17.253 Antalya
293 Bigadiç 12.976 14.550 16.494 17.226 Balıkesir
294 Battalgazi 14.994 15.154 16.979 17.224 Malatya
295 Kızılpınar 3.718 7.716 14.177 17.070 Tekirdağ
296 Eskil 16.462 22.125 17.393 17.044 Aksaray
297 Nurdağı 7.048 10.866 16.488 16.947 Gaziantep
298 Dursunbey 13.025 14.654 16.924 16.942 Balıkesir
299 Eğirdir 16.050 16.905 19.417 16.891 Isparta
300 Taşköprü 11.454 16.181 16.551 16.686 Kastamonu
301 Solhan 12.191 14.325 15.741 16.659 Bingöl
302 Kızılcahamam 12.856 16.195 16.726 16.504 Ankara
303 Demre 13.793 13.900 15.899 16.299 Antalya
304 Boğazlıyan 17.970 29.719 17.023 16.092 Yozgat
305 Arhavi 10.048 14.079 15.610 15.973 Artvin
306 Cihanbeyli 15.071 18.306 15.748 15.966 Konya
307 Pelitli 3.139 10.615 14.864 15.964 Trabzon
308 Buldan 12.202 13.986 15.086 15.914 Denizli
309 Pazar 11.068 14.682 15.489 15.892 Rize
310 Bozyazı 22.168 26.314 15.881 15.861 Mersin
311 Görele 21.098 27.214 16.033 15.839 Giresun
312 Altınoluk 5.219 8.997 14.717 15.803 Balıkesir
313 Saruhanlı 12.977 13.025 15.350 15.781 Manisa
314 Zekeriyaköy 1.168 7.323 13.817 15.720 İstanbul
315 Banaz 14.287 16.212 15.370 15.538 Uşak
316 Sürmene 15.453 17.063 14.707 15.445 Trabzon
317 Kepez 4.282 7.918 11.744 15.431 Çanakkale
318 Türkoğlu 14.608 11.918 14.390 15.262 Kahramanmaraş
319 Elmalı 12.384 14.561 14.636 15.230 Antalya
320 Kelkit 11.541 19.090 13.784 15.003 Gümüşhane
321 Tirebolu 14.459 16.112 14.303 14.828 Giresun
322 Narlıca 4.505 9.378 14.123 14.775 Hatay
323 Serinyol 13.046 15.749 16.753 14.751 Hatay
324 Suşehri 23.202 25.137 14.810 14.749 Sivas
325 Yahşihan 5.695 8.215 12.801 14.591 Kırıkkale
326 Gölhisar 10.434 12.434 13.555 14.523 Burdur
327 Osmaneli 8.704 12.814 13.816 14.521 Bilecik
328 Muradiye 11.167 19.702 14.685 14.517 Van
329 Çay 14.147 18.137 14.638 14.440 Afyonkarahisar
330 Çelebibağı 4.356 11.629 13.853 14.426 Van
331 Kadıkendi - 431 12.908 14.382 Şanlıurfa
312 Çaldıran 4.780 12.841 14.544 14.361 Van
333 Eşme 10.547 11.615 13.741 14.229 Uşak
334 Edremit 4.790 6.481 12.918 14.225 Van
335 Gümüşhacıköy 14.170 14.057 14.525 14.028 Amasya
336 Adilcevaz 10.103 35.174 14.000 13.973 Bitlis
337 Söğüt 9.470 12.644 19.425 13.891 Bilecik
338 Aybastı 17.143 14.326 14.175 13.885 Ordu
339 Sarıgöl 10.677 12.043 13.542 13.785 Manisa
340 Bayramiç 10.056 11.988 13.420 13.762 Çanakkale
341 Acıpayam 8.054 9.956 12.965 13.746 Denizli
342 Pasinler 19.144 22.787 13.513 13.604 Erzurum
343 Kadınhanı 15.907 14.816 13.628 13.603 Konya
344 Karaçulha 5.656 8.574 12.822 13.563 Muğla
345 Konaklı 4,794 28,801 12.227 13.563 Antalya
346 Odabaşı 5.070 7.184 11.518 13.533 Hatay
347 Çukurçayır 2.491 5.324 9.004 13.447 Trabzon
348 Vakfıkebir 21.343 33.394 14.111 13.434 Trabzon
349 Ezine 11.167 13.309 17.301 13.388 Çanakkale
350 Beşikdüzü 15.652 29.766 11.768 13.282 Trabzon
351 Avanos 10.010 11.921 12.288 13.210 Nevşehir
352 Karakoçan 14.953 23.994 13.279 13.140 Elazığ
353 Bahçe 16.009 18.411 13.111 13.117 Osmaniye
354 Hanımın Çiftliği 7.321 11.576 12.538 13.069 Malatya
355 Orduzu 9.187 11.031 12.313 13.019 Malatya
356 Germencik 12.285 11.596 12.663 13.017 Aydın
357 Yeşilli 10.451 19.700 13.833 13.006 Mardin
358 Ortaklar 10.006 12.074 12.987 12.960 Aydın
359 Sındırgı 9.511 10.492 12.673 12.949 Balıkesir
360 Cikcilli - 5.167 10.406 12.893 Antalya
361 Kumru 10.774 18.057 12.640 12.847 Ordu
362 Gölköy 18.149 24.162 12.536 12.822 Ordu
363 Hasköy 10.532 21.342 13.309 12.822 Muş
364 Korgan 13.171 15.587 13.071 12.814 Ordu
365 Söğütlü 3.599 7.173 11.019 12.813 Trabzon
366 Başkale 16.418 14.144 12.942 12.784 Van
367 Ayancık 10.418 10.919 12.346 12.743 Sinop
368 Gerze 8.736 10.013 11.702 12.734 Sinop
369 Aşkale 15.494 15.548 12.509 12.597 Erzurum
370 Tavas 11.777 11.700 12.720 12.568 Denizli
371 Şuhut 12.982 13.630 12.625 12.547 Afyonkarahisar
372 Mucur 11.119 14.676 12.321 12.498 Kırşehir
373 Yomra 7.335 13.346 11.538 12.497 Trabzon
374 Vize 10.518 10.628 12.196 12.317 Kırklareli
375 Sarılar - 3.838 8.717 12.215 Antalya
376 Şebinkarahisar 23.518 36.713 11.786 12.174 Giresun
377 Nallıhan 11.638 17.181 12.457 12.125 Ankara
378 Çınarcık 7.629 8.953 11.211 12.089 Yalova
379 Çağlayancerit 10.435 12.642 12.298 12.088 Kahramanmaraş
380 Çınar 10.080 13.282 11.666 12.037 Diyarbakır
381 İscehisar 10.071 10.542 11.824 11.991 Afyonkarahisar
382 Finike 6.700 9.746 11.329 11.961 Antalya
383 Zara 16.353 17.845 11.758 11.945 Sivas
384 Kargıpınarı 8.677 12.741 11.865 11.923 Mersin
385 Konacık - 4.035 10.284 11.888 Muğla
386 Bünyan 13.653 12.510 12.250 11.866 Kayseri
387 Bozova 16.745 19.848 11.917 11.809 Şanlıurfa
388 Side 11.333 20.951 10.135 11.794 Antalya
389 Kınık 17.167 13.136 11.754 11.789 İzmir
390 Yalıkavak 3.780 7.694 10.663 11.784 Muğla
391 Kocaali 10.131 13.793 12.080 11.575 Sakarya
392 Yakınca 10.884 13.727 10.793 11.509 Malatya
393 Umurlu 9.157 10.436 11.374 11.368 Aydın
394 Yeniceköy 3.672 10.000 11.460 11.359 Bursa
395 Altınova 8.469 10.791 11.237 11.354 Balıkesir
396 Emet 12.246 19.350 10.668 11.339 Kütahya
397 Sason 6.847 9.705 10.805 11.322 Batman
398 Çifteler 11.540 11.883 11.872 11.287 Eskişehir
399 Lice 11.639 11.927 9.644 11.271 Diyarbakır
400 Datça 5.022 8.108 10.450 11.261 Muğla
401 Eleşkirt 9.871 15.339 10.422 11.247 Ağrı
402 Ondokuzmayıs 6.212 8.928 11.165 11.216 Samsun
403 Kulp 7.472 15.825 10.119 11.205 Diyarbakır
404 Kuzuculu 9.709 11.309 11.295 11.187 Hatay
405 Mazıdağı 9.526 11.194 10.436 11.146 Mardin
406 Doğanşehir 11.046 13.517 10.891 11.077 Malatya
407 Özalp 4.920 6.997 10.687 11.069 Van
408 Ermenek 12.592 15.509 10.818 11.038 Karaman
409 Gevaş 9.994 10.988 10.309 11.028 Van
410 Pınarhisar 11.236 11.263 10.463 11.021 Kırklareli
411 Havran 8.878 10.122 10.766 11.001 Balıkesir
412 Arsin 6.705 13.038 10.326 10.986 Trabzon
413 Çekerek 10.398 12.339 10.953 10.961 Yozgat
414 Pınarbaşı 11.364 12.075 11.253 10.960 Kayseri
415 Tömük 9.282 11.921 10.887 10.907 Mersin
416 Acarlar 6.554 8.279 10.410 10.866 Aydın
417 Lapseki 5.789 8.489 10.889 10.863 Çanakkale
418 Honaz 6.333 7.442 9.830 10.859 Denizli
419 Hizan 4.798 11.067 10.045 10.841 Bitlis
420 Karaağaç - 6.202 10.109 10.835 Tekirdağ
421 Divriği 17.664 14.429 10.769 10.824 Sivas
422 Derinkuyu 8.580 11.092 10.679 10.804 Nevşehir
423 Fındıklı 9.929 10.779 Rize
424 Akçay - 9.039 10.623 10.692 Balıkesir
425 Alaçam 12.097 11.950 10.961 10.644 Samsun
426 Borçka 6.102 9.008 10.435 10.641 Artvin
427 Gördes 9.767 10.809 10.467 10.588 Manisa
428 Karayılan 13.883 11.187 10.427 10.574 Hatay
429 Yeşilköy 8.562 8.999 10.580 10.482 Hatay
430 Serinhisar 17.112 15.864 10.639 10.472 Denizli
431 Kangal 12.276 12.099 10.322 10.379 Sivas
432 Marmara Ereğlisi 5.924 8.779 10.165 10.325 Tekirdağ
433 Varto 11.339 16.382 9.746 10.275 Muş
434 Sultanhanı 8.397 10.104 10.276 10.088 Aksaray
435 Ahmetli 10.190 11.011 9.790 10.081 Manisa
436 Bozdoğan 8.034 8.300 9.888 10.078 Aydın
437 Araban 14.275 10.666 9.863 10.063 Gaziantep
438 Uludere 6.289 7.928 7.326 10.013 Şırnak

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]