Türkiye'deki sendikalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

İşçi Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı[1] Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Üye Sendika Üye Sayısı(Ocak 2014)[2]
1 Turkis.jpg Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ 7 Eylül 1952 Ergün Atalay 33 770.441
2 DİSK logo.png Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK 13 Şubat 1967 Kani Beko 20 107.858
3 HAK-İŞ.gif Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu HAK-İŞ 22 Ekim 1976 Mahmut Arslan 21 203.972
4 Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu AKSİYON-İŞ 21 Mayıs 2014 Vedat Öztürk 7 0
5 Bağımsız İşçi Sendikaları

TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Türk-İş
# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[3] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Ocak 2014)[4]
1 Türkiye Orman, Topraksu, Tarım ve Tarım Sanayii İşçileri Sendikası TARIM-İŞ Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 1961 Bedrettin KAYKAÇ 10.860
2 Türkiye Orman İşçileri Sendikası ORMAN-İŞ Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 1975 Baki YÜKSEL 112
3 Türkiye Maden İşçileri Sendikası TÜRK MADEN-İŞ Madencilik ve Taş Ocakları (3) 1947 Nurettin AKÇUL 27.251
4 Genel Maden İşçileri Sendikası GENEL MADEN-İŞ Madencilik ve Taş Ocakları (3) 1946 Eyüp ALABAŞ 10.992
5 Türkiye Petro Kimya Lastik İşçileri Sendikası PETROL-İŞ Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) 1950 Mustafa ÖZTAŞKIN 32.837
6 Türkiye Tütün Müskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası TEK GIDA-İŞ Gıda Sanayii (2) 1952 Mustafa Türkel 26.136
7 Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası ŞEKER-İŞ Gıda Sanayii (2) 1963 İsa GÖK 14.690
8 Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası TEKSİF Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 1951 Nazmi IRGAT 60.399
9 Deri,Dokuma ve Tekstilden Yapılan Her Türlü Giyim Eşyası İşleme Yerleri İşçileri Sendikası DERİTEKS Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 1948 Musa SERVİ 2.209
10 Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası AĞAÇ-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) 1949 Mürsel TAŞÇI 3.047
11 Türkiye Selüloz, Kağıt ve Mamulleri Sendikası SELÜLOZ-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) 1952 Ergin ALŞAN 3.767
12 Türkiye Basın ve Yayın İşçileri Sendikası BASIN-İŞ Basın,Yayın ve Gazetecilik (8) 1963 Yakup AKKAYA 1.764
13 Banka-Sigorta İşçileri Sendikası BASİSEN Banka,Finans ve Sigoarta (9) Metin TİRYAKİOĞLU 40.287
14 Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BASS Banka,Finans ve Sigoarta (9) 1972 Turgut YILMAZ 12.385
15 Türkiye Çimento, Seramik, Toprak ve Cam Sanayi İşçileri Sendikası ÇİMSE-İŞ Çimento,Toprak ve Cam (11) 1963 Zekeriye NAZLIM 21.900
16 Çimento, Cam, Toprak Sanayi İşçileri Sendikası KRİSTAL-İŞ Çimento,Toprak ve Cam (11) 1965 Bilal ÇETİNTAŞ 6.691
17 Türkiye Metal, Çelik, Mühim.Makina, Metalden Mamul Eşya ve Oto, Montaj ve Yardımcı İşçileri Sendikası TÜRK METAL-İŞ Metal (12) 1963 Pevrul KAVLAK 164.343
18 Türkiye Liman, Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası DOKGEMİ-İŞ Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 1946 H.Necip NALBANTOĞLU 2.672
19 Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri Sendikası YOL-İŞ İnşaat (13) 1963 Ramazan AĞAR 41.411
20 Türkiye Enerji, Su, Gaz İşçileri Sendikası TES-İŞ Enerji (14) 1963 Mustafa KUMLU 50.599
21 Türkiye Ticaret, Koop, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası TEZKOOP-İŞ Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 1962 Osman GÜRSU 51.867
22 Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası TÜRK KOOP-İŞ Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 1964 Eyüp ALEMDAR 34.553
23 Tüm Taşıma İşçileri Sendikası TÜMTİS Taşımacılık (15) 1949 Kenan ÖZTÜRK 7.594
24 Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası DEMİRYOL-İŞ Taşımacılık (15) 1952 Ergün ATALAY 15.912
25 Türkiye Denizciler Sendikası DENİZ-İŞ Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) Dr.Hasan PEKDEMİR 4.420
26 Türkiye Sivil Havacılık Sendikası HAVA-İŞ Taşımacılık (15) 1962 A.Kemal TATLIBAL 16.517
27 Türkiye Telekomünikasyon, Posta, Telgraf, Telefon, İletişim, Bilişim, Çağrı Merkezi, Radyo, Televizyon İşçileri ve Hizmetlileri Sendikası HABER-İŞ İletişim (7) 1962 Veli SOLAK 15.941
28 Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası SAĞLIK-İŞ Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 1961 Hasan ÖZTÜRK 6.163
29 Türkiye Otel, Lokanta ve Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası TOLEYİS Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 1977 Cemail BAKINDI 14.760
30 Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İş Kolları işçileri Sendikası HARB-İŞ Savunma ve Güvenlik (19) 1963 Bayram BOZAL 21.268
31 Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası GÜVENLİK-İŞ Savunma ve Güvenlik (19) 2011 Bolat ANKARALI 3.055
32 Türkiye Gazeteciler Sendikası TGS Basın, Yayın ve Gazetecilik (8) 1952 Uğur GÜÇ 1.000
33 Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası BELEDİYE-İŞ Genel İşler (20) 1983 Nihat YURDAKUL 43.039

DİSK'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: DİSK
# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[5] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Ocak 2014)[6]
1 Türkiye Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası[7] BANK-SEN Banka, Finans ve Sigorta (09) 1972 Önder ATAY 562
2 Türkiye Basın Sanayii İşçileri Sendikası[8] BASIN-İŞ Basın, Yayın ve Gazetecilik (08) 1967 Mustafa YAMAK 496
3 Birleşik Metal İşçileri Sendikası[9] BİRLEŞİK METAL-İŞ Metal (12) 1947 Adnan SERDAROĞLU 26.905
4 Türkiye Porselen, Çimento, Cam, Tuğla ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası[10] CAM KERAMİK-İŞ Çimento,Toprak ve Cam(11) 1968 Mehmet TURP 10
5 Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası[11] DEV MADEN-SEN Madencilik ve Taş Ocakları (03) 1959 Tayfun GÖRGÜN 174
6 Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası[12] DEV SAĞLIK-İŞ Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 1973 Arzu ÇERKEZOĞLU 1.178
7 Devrimci Turizm İşçileri Sendikası[13] DEV TURİZM-İŞ Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 2011 Mustafa Safvet YAHYAOĞLU 106
8 Devrimci Yapı İşçileri Sendikası[14] DEV YAPI-İŞ İnşaat (13) 1970 Dursun AÇIKBAŞ 37
9 Devrimci İletişim ve Çağrı Merkezi Çalışanları Sendikası[15] DEV İLETİŞİM-İŞ İletişim (07) 2013 Fatma TULUM ERYOLDAŞ 8
10 Tüm Emekliler Sendikası[16] EMEKLİ-SEN - 1995 Veli BEYSÜLEN -
11 Elektrik, Gaz ve Su Çalışanları Sendikası[17] ENERJİ-SEN Enerji (14) 2006 Ali DUMAN 1.082
12 Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası[18] GENEL-İŞ Genel İşler (20) 1962 Kani BEKO 44.617
13 Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası[19] GIDA-İŞ Gıda Sanayii (02) 1947 Celal OVAT 1.558
14 Özel Güvenlik İşçileri Sendikası[20] GÜVENLİK-SEN Savunma ve Güvenlik (19) - - 170
15 Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası[21] LASTİK-İŞ Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (04) 1949 Abdullah KARACAN 7.852
16 Liman, Tersane Gemi Yapım-Onarım İşçileri Sendikası[22] LİMTER-İŞ Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 1976 Kamber SAYGILI 172
17 Nakliye İşçileri Sendikası[23] NAKLİYAT-İŞ Taşımacılık (15) 1975 Ali Rıza KÜÇÜKOSMANOĞLU 3.557
18 Sinema Emekçileri Sendikası[24] SİNE-SEN Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 1978 Zafer AYDEN 85
19 Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret, Kooperatif ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası[25] SOSYAL-İŞ Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 1966 Metin EBETÜRK 7.844
20 Tekstil İşçileri Sendikası[26] TEKSTİL Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (05) 1965 Rıdvan BUDAK 10.787
21 Türkiye Tüm Kağıt Selüloz Sanayii İşçileri Sendikası[27] TÜMKA-İŞ Ağaç ve Kağıt (06) 1971 Ergün TAVŞANOĞLU 658

HAK-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Hak-İş
# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[28] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Ocak 2014)[29]
1 Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası HİZMET-İŞ Genel İşler (20) 1979 Mahmut ARSLAN 57.900
2 Demir, Çelik, Metal ve Metal Mamulleri İşçileri Sendikası ÇELİK-İŞ Metal (12) 1965 A. Cengiz GÜL 30.296
3 Öz Ormancılık ve Tarım, Avcılık ve Balıkçılık İşçileri Sendikası ÖZ ORMAN-İŞ Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 2003 Settar ASLAN 24.932
4 Öz Tütün, Müskirat, Gıda Sanayii ve Yardımcı İşçileri Sendikası ÖZ GIDA-İŞ Gıda Sanayii (2) 1976 Mehmet ŞAHİN 26.384
5 Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası ÖZ İPLİK-İŞ Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 1978 Murat İNANÇ 18.545
6 Ağaç, Mantar, Sunta ve Mobilya Sanayii İşçileri Sendikası ÖZ AĞAÇ-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) 1980 Eyüp KARADERİLİ 10.524
7 Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası OLEYİS Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 1969 Vedat BOKE 7.859
8 Büro, Eğitim, Güzel Sanatlar, Ticaret ve Kooperatif İşçileri Sendikası ÖZ BÜRO-İŞ Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 2011 Muharrem ÖZKAYA 3.137
9 Maden İşçileri Sendikası ÖZ MADEN-İŞ Madencilik ve Taş Ocakları (3) 2011 Ahmet ARSLAN 74
10 Medya İşçileri Sendikası MEDYA-İŞ Basın, Yayın ve Gazetecilik (8) 2012 Gürsel ESER 1.110
11 Öz Hava, Kara ve Demiryolu Taşıma İş Sendikası ÖZ TAŞIMA-İŞ Taşımacılık (15) 2013 Mustafa TORUNTAY 1.019
12 Türkiye Liman ve Kara, Tahmil, Tahliye İşçileri Sendikası LİMAN-İŞ Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 1963 Önder AVCI 3.758
13 Öz Banka ve Sigorta Çalışanları Sendikası ÖZ FİNANS-İŞ Banka,Finans ve Sigoarta (9) 2013 Ahmet EROĞLU 2.943
14 Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BASS Banka,Finans ve Sigoarta (9) 1972 Turgut YILMAZ 12.385
15 Petrol, Kimya, Lastik, Plastik İşçileri Sendikası ÖZ PETROL-İŞ Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) 2003 Kudret ÖRGEL 677
16 Futbol Çalışanları Sendikası FUTBOL-SEN Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 2012 Rahim ZAFER 335
17 Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası ÖZ-İŞ Savunma ve Güvenlik (19) 2011 Sedat SEVİNÇ 2.048
18 Birlik Orman İşçileri Sendikası BİR ORMAN-İŞ Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 2007 Malik DEMİRAL 0
19 Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası ÖZ SAĞLIK-İŞ Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 2014 Yavuz AKSANOĞLU -
20 Toprak, Çimento, Seramik ve Cam İşçileri Sendikası ÖZ TOPRAK-İŞ Çimento,Toprak ve Cam (11) 2014 Metin ÖZBEN -
21 Enerji İşçileri Sendikası ENERJİ-İŞ Enerji (14) 2013 Mahmud ALTUNSOY 46

AKSİYON-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[30] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Ocak 2014)[31]
1 Pak Eğitim İşçileri Sendikası PAK EĞİTİM-İŞ Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 2013 Abdullah KAYIŞKIRAN 0
2 Pak Maden İşçileri Sendikası PAK MADEN-İŞ Madencilik ve Taş Ocakları (3) 2014 Vedat ÖZTÜRK -
3 Pak Metal İşçileri Sendikası PAK METAL-İŞ Metal (12) 2014 Yavuz KOCAMAN -
4 Pak Enerji İşçileri Sendikası PAK ENERJİ-İŞ Enerji (14) 2014 Murat BİNGÖL -
5 Pak Taşıma İşçileri Sendikası PAK TAŞIMA-İŞ Taşımacılık (15) 2014 Davut SUŞEHİRLİ -
6 Pak Deniz İşçileri Sendikası PAK DENİZ-İŞ Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 2014 Ahmet Gürkan YALÇIN -
7 Pak Gıda İşçileri Sendikası PAK GIDA-İŞ Gıda Sanayii (2) 2014 Nazif YALILI -

Bağımsız işçi sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[32] Kuruluş Genel Başkan[33] Üye Sayısı(Ocak 2014)[34]
1 Türkiye Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BANKSİS Banka,Finans ve Sigoarta (9) 1983 İ. Semih ÖZEN 12.105
2 Metal Sanayii İşçileri Sendikası METSAN-İŞ Metal (12) Ersin AKBİN 33
3 İlaç, Kimya, Petrol ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası İLKİM-İŞ Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) Osman YILDIRIM 16
4 Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BANK-Sİ-SEN Banka,Finans ve Sigoarta (9) Hacı Bayram SOLMAZ 250
5 Makina ve Kalıp Yapımı İşçileri Sendikas KALIP-İŞ Metal (12) Fatih TEKİN 100
6 Bilgi İşlem İşçileri Sendikası BİL-İŞ Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) Muharrem NALBANT 143
7 Çelik Yapı İşçileri Sendikası ÇEŞEN Metal (12) Ferhat KOÇ 76
8 Yapım, Ağaç, Prefabrik Sanayii İşçileri Sendikası YAPSAN-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) Meryem BAŞÇI 18
9 Türkiye İnşaat Sanayii İşçileri Sendikası İNSAN-İŞ İnşaat (13) Süleyman AKKAYA 1.458
10 Baraj Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası YENİ BES-İŞ Enerji (14) Mustafa UYAN 48
11 Dokuma ve Örme İşçileri Sendikası DOKU ÖR-İŞ Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) Hacı Arap ŞENEL 92
12 Trikotaj, Örme, Boyama, Giyecek ve İplik Sanayii İşçileri Sendikası TÖBGİS Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) Durmuş Ali CÖMERT -
13 Türkiye Yazarlar Sendikası TYS Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) Ertan MISIRLI 0
14 Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası MÜZİK-SEN Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) Mehmet ÇIRIKA 12
15 Enerji Sanayii İşçileri Sendikası ENSAN-İŞ Enerji (14) A. Kemal AYDINBAŞ 90
16 Turizm, Konaklama ve Eğlence Sanayii İşçileri Sendikası TURKON-İŞ Konaklama ve Eğlence İşleri (18) İbrahim AKKAYA 6.510
17 Tüm Sağlık Hizmetleri İşçileri Sendikası SIHHAT-İŞ Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) Erdal ÖZER 590
18 Tüm Belediye ve Konut İşçileri Sendikası KONUT-İŞ Genel İşler (20) Alican KAYHAN 187
19 Demir, Çelik, Metal ve Oto Sanayii İşçileri Sendikası TEK METAL-İŞ Metal (12) Dursun AKSEL 702
20 Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası BATİS Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) Metin BURAK 1.895
21 Dokuma,Örme,Boyama,Trikotaj ve Giyim İşçileri Sendikası DOKUMA-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) Ramazan KAP -
22 Temizlik İşçileri Sendikası TEM-İŞ SEN Sami GÜNDOĞDU -
23 Tekstil,Dokuma,Örme,Trikotaj,Boyama İşçileri Sendikası TEKSTİL-SEN Ağaç ve Kağıt (6) Engin GÜL -
24 Taşımacılık ve Kargo Sanayii İşçileri Sendikası KARSAN-İŞ Taşımacılık (15) Hülya SOYBAŞ 536
25 Kağıt, Ambalaj ve Selüloz İşçileri Sendikası ÖZ KAĞIT-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) Kemal YILMAZ 682

Kamu Görevlileri Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı[35] Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Üye Sendika Üye Sayısı(Ocak 2014)[36]
1 KESK logo.png Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK 8 Aralık 1995 Lami Özgen 11 239.700
2 Turkiye kamu sen.jpg Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu TÜRKİYE KAMU-SEN 18 Haziran 1992 İsmail Koncuk 11
3 MEMURSEN logo.png Memur Sendikaları Konfederasyonu MEMUR-SEN Ahmet Gündoğdu 11 762.650
4 Bask.jpg Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu BASK 11 Nisan 2002 Bayram Zengin
5 Birlesikkamuislogo.jpg Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu BİRLEŞİK KAMU-İŞ
6 Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu HAK-SEN
7 Demokratik Sendikalar Konfederasyonu DESK
7 Tüm Memur Sendikaları Konfederasyonu TÜM MEMUR-SEN
7 Cihan Sendikaları Konfederasyonu CİHAN-SEN

BASK'a bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: BASK
İsim Kısaltma Kuruluş
Bağımsız Ulaştırma Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Ulaşım-Sen *
Bağımsız Haberleşme ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Haber-Sen *
Bağımsız Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Sağlık-Sen *
Bağımsız Yapı ve İmar Çalışanları Sendikası Bağımsız Yapı İmar-Sen *
Bağımsız Diyanet Ve Vakıf Çalışanları Sendikası DİVA-SEN *
Bağımsız Yerel Yönetim Hizmetleri Çalışanları Sendikası Bağımsız Yerel Hizmet-Sen *
Bağımsız Kültür ve Sanat Çalışanları Sendikası Bağımsız Kültür Sanat-Sen *
Bağımsız Tarım Orman Ve Çevre Sendikası BATOÇ *
Bağımsız Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Enerji-Sen *
Bağımsız Eğitimciler Sendikası Bağımsız Eğitimciler-Sen *
Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası BÇS *

Birleşik Kamu-İş'e Bağlı Sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[37] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Temmuz 2014)[38]
1 Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası[39] BÜRO-İŞ Büro,Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri(1) 2006 Haydar ŞAHİNDOKUYUCU 1.815
2 Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası[40] EĞİTİM-İŞ Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri (2) 2005 Veli Demir 41.050
3 Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu İşyerleri Kamu Çalışanları Sendikası[41] ENERJİ-İŞ Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri (10) 2013 Volkan TÜRKYILMAZ 168
4 Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası[42] GENEL SAĞLIK-İŞ Sağlık ve Sosyal Hizmetler (3) Ali GÜL 1.380
5 Kültür ve Sanat Hizmet Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası[43] KÜLTÜR SANAT-İŞ Kültür ve Sanat Hizmetleri (6) Şahin ÇULCUOĞLU 292
6 Tarım Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası[44] TARIM ORMAN-İŞ Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 2010 Şükrü DURMUŞ 960
7 Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası[45] TÜM YEREL-SEN Yerel Yönetim Hizmetleri (4) 2013 Doğan KOÇ 4.744
8 Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası[46] ULAŞIM-İŞ Ulaştırma Hizmetleri (8) 2011 Adem ÇALIŞKAN 94

Haksen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[47] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Temmuz 2014)[48]
1 Büro Çalışanları Hak Sendikası[49] BÜRO HAK-SEN Büro,Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri(1) 2002 Ayhan ÇİVİ 1.309
2 Eğitim, Öğretim ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası[50] EĞİTİM HAK-SEN Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri (2) 2007 Hanifi GÖKÇEK 1.109
3 Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hak Sendikası[51] SAĞLIK HAK-SEN Sağlık ve Sosyal Hizmetler (3) 2007 Selahattin KARACA 778
4 Yerel Yönetim Çalışanları Hak Sendikası[52] YEREL HAK-SEN Yerel Yönetim Hizmetleri (4) 2008 Erol UÇAR 214
5 Basın, Yayın, İletişim ve Posta Çalışanları Hak Sendikası[53] HABER HAK-SEN Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri (5) 2007 Yılmaz KAYA 19
6 İmar Çalışanları Hak Sendikası[54] İMAR HAK-SEN Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri (7) 2008 Önder ÖZDEMİR 735
7 Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası[55] UDEM HAK-SEN Ulaştırma Hizmetleri (8) 2009 İlyas KEVEN 30
8 Tarım Orman ve Çevre Hak Sendikası[56] TOÇ HAK-SEN Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 2007 Necmettin AKARSLAN 244
9 Enerji, Sanayi ve Madencilik Çalışanları Hak Sendikası[57] ENERJİ HAK-SEN Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri (10) 2007 Şevki ŞARLIOĞLU 26
10 Tarım Orman ve Çevre Hak Sendikası[58] TOÇ HAK-SEN Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 2007 Necmettin AKARSLAN 244


KESK´e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: KESK
# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[59] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Temmuz 2014)[60]
1 Egitimsenlogo.png Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası[61] EĞİTİM-SEN Eğitim,Öğretim ve Bilim Hizmetleri (02) 1995 Kamuran KARACA 129.259
2 SES logo.png Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası[62] SES Sağlık ve Sosyal Hizmetler (03) 1996 Gönül ERDEN 41.225
3 TÜMBELSEN logo.png Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası[63] TÜM-BEL-SEN Yerel Yönetim Hizmetleri (4) 1990 Ömer Salih EROL 28.824
4 BES logo.png Büro Emekçileri Sendikası[64] BES Büro,Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri(1) 1998 Fikret ASLAN 19.473
5 ESM logo.png Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası[65] ESM Enerji,Sanayi ve Madencilik Hizmetleri (10) 1992 Mustafa ŞENOĞLU 2.981
6 TARIM ORKAM-SEN logo.png Tarım Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası[66] TARIM ORKAM-SEN Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 1992 Hamit KURT 3.292
7 HABERSEN logo.png Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası[67] HABER-SEN Basın,Yayın ve İletişim Hizmetleri (5) 1996 Cemalettin Yüksel 3.200
8 YAPIYOL-SEN logo.png Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası[68] YAPIYOL-SEN Bayındırlık,İnşaat ve Köy Hizmetleri (7) 1995 Haydar Arslan 3.959
9 BTS logo.png Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası[69] BTS Ulaştırma Hizmetleri (8) 1994 Nazım KARAKURT 2.336
10 KÜLTÜRSANAT-SEN.png Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası[70] KÜLTÜR-SANAT SEN Kültür ve Sanat Hizmetleri(6) 1992 Yavuz DEMİRKAYA 4.440
11 DİVES logo.png Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası[71] DİVES Diyanet ve Vakıf Hizmetleri (11) 2002 Lokman ÖZDEMİR 711

Memur-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Memur-Sen
# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[72] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Temmuz 2014)[73]
1 Eğitimciler Birliği Sendikası[74] EĞİTİM BİR-SEN Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri (2) 1992 Ahmet GÜNDOĞDU 279.722
2 Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası[75] SAĞLIK-SEN Sağlık ve Sosyal Hizmetler (3) 1993 Metin MEMİŞ 205.773
3 Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası[76] DİYANET-SEN Diyanet ve Vakıf Hizmetleri (11) 1998 Mehmet BAYRAKTUTAR 71.679
4 Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası[77] BEM BİR-SEN Yerel Yönetim Hizmetleri (4) 1994 Mürsel TURBAY 61.097
5 Büro Memurları Sendikası[78] BÜRO MEMUR-SEN Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri (1) 1995 Uğur ÜNALAN 50.616
6 Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası[79] TOÇ BİR-SEN Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 2001 Günay KAYA 36.769
7 Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası[80] ENERJİ BİR-SEN Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri (10) 1995 Hacı Bayram TONBUL 15.363
8 Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası[81] BİRLİK HABER-SEN Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri (5) 1992 Gürbüz İNALTEKİN 14.446
9 Bayındır, İnşaat, Yol, Yapı, Tapu ve Kadastro Çalışanları Birliği Sendikası[82] BAYINDIR MEMUR-SEN Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri (7) 2002 Abdulhadi KARASAPAN 12.923
10 Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası[83] ULAŞTIRMA MEMUR-SEN Ulaştırma Hizmetleri (8) 2003 Can CANKESEN 9.747
11 Kültür, Turizm ve Sanat Çalışanları Sendikası[84] KÜLTÜR MEMUR-SEN Kültür ve Sanat Hizmetleri (6) 2003 Mecit ERDOĞAN 4.515

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kısaltma Kuruluş
Türkiye Eğitim ve Öğretim Bilim Kültür Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Eğitim-Sen *
Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Sağlık-Sen *
Türkiye Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Büro-Sen *
Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Türk Diyanet Vakıf-Sen *
Türkiye Haberleşme, Kağıt ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Haber-Sen *
Türkiye Tarım-Orman ve Gıda Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Tarım Orman-Sen *
Türkiye İmar ve İnşa Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Türk İmar-Sen *
Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Türk Ulaşım-Sen *
Türkiye Enerji Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Enerji-Sen *
Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Türk Yerel Hizmet-Sen *
Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Türk Kültür Sanat-Sen *

Hürriyetçi Kamu-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kısaltma Kuruluş
Hürriyetçi Büro Hizmetleri Sendikası Hür Büro-Sen *
Hürriyetçi Öğretim Bilimleri Hizmetleri Sendikası Hür Eğitim-Sen *
Hürriyetçi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Sendikası Hür Sağlık-Sen *
Hürriyetçi Tarım Orman Hizmetleri Sendikası Hür Tarım Orman-Sen *
Hürriyetçi Ulaştırma Hizmetleri Sendikası Hür Ulaşım-Sen *
Hürriyetçi Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri Sendikası Hür Haber-Sen *

Anadolu Kamu-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Anadolu Kamu-Sen
İsim Kısaltma Kuruluş
Anadolu Sağlık Hizmetleri Sendikası Anadolu Sağlık-Sen *
Anadolu Haber Basın-Yayın Hizmetleri Sendikası Anadolu Haber-Sen *
Anadolu Ulaştırma Hizmetleri Sendikası Anadolu Ulaşım-Sen *

Bağımsız Sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kısaltma Kuruluş
Birlik Gıda Tarım Orman Çalışanları Sendikası BİRLİKTARIMORMANSEN 2009
Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası HAK-BİR-SEN 2013
Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Atasen 2005
Bilinçli ve Gelişimci Eğitim Çalışanları Sendikası BİLGEÇ 27.05.2010
Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası Tem-Sen *
Öğretmenler Eğitim Öğretim ve Bilim Çalışanları Sendikası Öğretmen-Sen *
Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Özgür-Eğitim-Sen *
Tüm Büro Çalışanları Sendikası Tüm Büro Sen 07.03.2012
Türkiye Taşıma İşçileri Sendikası Türktis *
Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası Katılım Bürosen 23.07.2013
Üniversite Çalışanları Sendikası ÜNİSEN 21.03.2014[85]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/cgm.portal?page=sendikalar&id=2
  2. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  3. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  4. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  5. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  6. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  7. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/bank-sen/
  8. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/basin-is/
  9. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/birlesik-metal-is/
  10. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/cam-keramik-is/
  11. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/dev-maden-sen/
  12. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/dev-saglik-is/
  13. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/dev-turizm-is/
  14. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/devrimci-yapi-is/
  15. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/dev-iletisim-is/
  16. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/emekli-sen/
  17. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/enerji-sen/
  18. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/genel-is/
  19. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/gida-is/
  20. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/guvenlik-sen/
  21. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/lastik-is/
  22. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/limter-is/
  23. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/nakliyat-is/
  24. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/sine-sen/
  25. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/sosyal-is/
  26. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/tekstil/
  27. ^ http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/tumka-is/
  28. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  29. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  30. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  31. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  32. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  33. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/cgm/sendikalar/dosyalar/bagimsiz_isci
  34. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  35. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/cgm.portal?page=sendikalar&id=1.2
  36. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  37. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  38. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  39. ^ http://burois.org.tr/
  40. ^ http://egitimis.org.tr/
  41. ^ http://enerji-is.net/index.php/tuezuek
  42. ^ http://www.genelsaglikis.org.tr/L/TR/mid/499/Tuzugumuz.htm
  43. ^ http://www.kultursanatis.org.tr/icerik/1715/17/tuzuk
  44. ^ http://tarimorman-is.org/anasayfa.asp
  45. ^ http://www.tumyerelsen.org.tr/
  46. ^ http://www.ulasimis.org.tr/
  47. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  48. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  49. ^ http://www.burohaksen.org.tr/
  50. ^ http://www.egitimhaksen.org.tr/
  51. ^ http://www.saglikhaksen.org.tr/
  52. ^ http://www.yerelhaksen.org.tr/
  53. ^ http://www.haberhaksen.org.tr/
  54. ^ http://www.imarhaksen.org.tr/
  55. ^ http://www.udemhaksen.org.tr/
  56. ^ http://www.tochaksen.org.tr/
  57. ^ http://www.enerjihaksen.org.tr/
  58. ^ http://www.tochaksen.org.tr/
  59. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  60. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  61. ^ http://www.kesk.org.tr/node/35
  62. ^ http://www.kesk.org.tr/node/36
  63. ^ http://www.kesk.org.tr/node/37
  64. ^ http://www.kesk.org.tr/node/38/
  65. ^ http://www.kesk.org.tr/node/39
  66. ^ http://www.kesk.org.tr/node/40
  67. ^ http://www.kesk.org.tr/node/41
  68. ^ http://www.kesk.org.tr/node/42
  69. ^ http://www.kesk.org.tr/node/43
  70. ^ http://www.kesk.org.tr/node/45
  71. ^ http://www.kesk.org.tr/node/44
  72. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  73. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  74. ^ http://www.memursen.org.tr/egitim-bir-sen/
  75. ^ http://www.memursen.org.tr/saglik-sen/
  76. ^ http://www.memursen.org.tr/diyanet-sen/
  77. ^ http://www.memursen.org.tr/bem-bir-sen/
  78. ^ http://www.memursen.org.tr/buro-memur-sen/
  79. ^ http://www.memursen.org.tr/toc-bir-sen/
  80. ^ http://www.memursen.org.tr/enerji-bir-sen/
  81. ^ http://www.memursen.org.tr/birlik-haber-sen/
  82. ^ http://www.memursen.org.tr/bayindir-memur-sen/
  83. ^ http://www.memursen.org.tr/ulastirma-memur-sen/
  84. ^ http://www.memursen.org.tr/kultur-memur-sen/
  85. ^ Üniversite Çalışanları Sendikası Üniversite Çalışanları Sendikası/