Türkiye'deki sendikalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

İşçi Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Konfederasyon Sendika ve İşçi Sayısı
# Logo Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Sendika Sayısı İşçi Sayısı +/- % +%-
1 Turkis.jpg Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ 7 Eylül 1952 Ergün Atalay 33 788.388 17.947 artış 6,41% 0,23% azalış
2 DİSK logo.png Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK 13 Şubat 1967 Kani Beko 20 112.534 4.676 artış 0,91% 0,01% azalış
3 HAK-İŞ.gif Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu HAK-İŞ 22 Ekim 1976 Mahmut Arslan 20 265.639 61.667 artış 2,16% 0,40% artış
4 Aksiyonişlogo.png Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu AKSİYON-İŞ 21 Mayıs 2014 Vedat Öztürk 20 11.086 11.086 artış 0,09% 0,09% artış
Bağımsız Sendikalar 11.084 3.185 azalış 0,09% 0,03% azalış
Toplam Sendikalı İşçiler 1.189.481 92.941 artış 9,68% 0,23% artış
Sendikasız İşçiler 11.097.757 593.743 artış 90,32% 0,23% azalış
Toplam İşçi Sayısı 12.287.238 686.684 artış
Kaynak: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Ocak Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856. 

TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Türk-İş
# Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan İş Kolu ve İş Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Türkiye Orman, Topraksu, Tarım ve Tarım Sanayii İşçileri Sendikası TARIM-İŞ 1961 Bedrettin KAYKAÇ Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 10.285 7,55 0,88 azalış
2 Türkiye Orman İşçileri Sendikası ORMAN-İŞ 1975 Baki YÜKSEL Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 91 0,07 0,02 azalış
3 Türkiye Tütün Müskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası TEK GIDA-İŞ 1952 Mustafa TÜRKEL Gıda Sanayii (2) 26.559 4,46 0,40 azalış
4 Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası ŞEKER-İŞ 1963 İsa GÖK Gıda Sanayii (2) 14.230 2,39 0,34 azalış
5 Türkiye Maden İşçileri Sendikası TÜRK MADEN-İŞ 1947 Nurettin AKÇUL Madencilik ve Taş Ocakları (3) 26.983 13,60 0,72 azalış
6 Genel Maden İşçileri Sendikası GENEL MADEN-İŞ 1946 Eyüp ALABAŞ Madencilik ve Taş Ocakları (3) 10.738 5,42 0,35 azalış
7 Türkiye Petro Kimya Lastik İşçileri Sendikası PETROL-İŞ 1950 Mustafa ÖZTAŞKIN Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) 33.024 7,59 0,20 azalış
8 Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası TEKSİF 1951 Nazmi IRGAT Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 60.019 5,77 0,13 azalış
9 Deri,Dokuma ve Tekstilden Yapılan Her Türlü Giyim Eşyası İşleme Yerleri İşçileri Sendikası DERİTEKS 1948 Musa SERVİ Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 2.267 0,22
10 Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası AĞAÇ-İŞ 1949 Mürsel TAŞÇI Ağaç ve Kağıt (6) 3.099 1,28 0,02 artış
11 Türkiye Selüloz, Kağıt ve Mamulleri Sendikası SELÜLOZ-İŞ 1952 Ergin ALŞAN Ağaç ve Kağıt (6) 3.680 1,52 0,04 azalış
12 Türkiye Telekomünikasyon, Posta, Telgraf, Telefon, İletişim, Bilişim, Çağrı Merkezi, Radyo, Televizyon İşçileri ve Hizmetlileri Sendikası HABER-İŞ 1962 Veli SOLAK İletişim (7) 16.491 22,91 0,28 artış
13 Türkiye Basın ve Yayın İşçileri Sendikası BASIN-İŞ 1963 Yakup AKKAYA Basın,Yayın ve Gazetecilik (8) 1.864 1,96 0,12 artış
14 Türkiye Gazeteciler Sendikası TGS 1952 Uğur GÜÇ Basın, Yayın ve Gazetecilik (8) 1.033 1,09 0,05 artış
15 Banka-Sigorta İşçileri Sendikası BASİSEN Metin TİRYAKİOĞLU Banka,Finans ve Sigoarta (9) 41.964 14,29 0,34 artış
16 Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BASS 1972 Turgut YILMAZ Banka,Finans ve Sigoarta (9) 14.225 4,85 0,56 artış
17 Türkiye Ticaret, Koop, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası TEZKOOP-İŞ 1962 Osman GÜRSU Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 50.369 1,97 0,22 azalış
18 Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası TÜRK KOOP-İŞ 1964 Eyüp ALEMDAR Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 36.095 1,41 0,05 azalış
19 Türkiye Çimento, Seramik, Toprak ve Cam Sanayi İşçileri Sendikası ÇİMSE-İŞ 1963 Zekeriye NAZLIM Çimento,Toprak ve Cam (11) 22.329 11,86 0,78 azalış
20 Çimento, Cam, Toprak Sanayi İşçileri Sendikası KRİSTAL-İŞ 1965 Bilal ÇETİNTAŞ Çimento,Toprak ve Cam (11) 7.184 3,82 0,04 azalış
21 Türkiye Metal, Çelik, Mühim.Makina, Metalden Mamul Eşya ve Oto, Montaj ve Yardımcı İşçileri Sendikası TÜRK METAL-İŞ 1963 Pevrul KAVLAK Metal (12) 169.549 11,89 0,26 artış
22 Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri Sendikası YOL-İŞ 1963 Ramazan AĞAR İnşaat (13) 40.240 2,44 0,21 azalış
23 Türkiye Enerji, Su, Gaz İşçileri Sendikası TES-İŞ 1963 Mustafa KUMLU Enerji (14) 52.399 19,14 0,04 azalış
24 Türkiye Sivil Havacılık Sendikası HAVA-İŞ 1962 A.Kemal TATLIBAL Taşımacılık (15) 16.787 2,34
25 Tüm Taşıma İşçileri Sendikası TÜMTİS 1949 Kenan ÖZTÜRK Taşımacılık (15) 7.480 1,05 0,03 azalış
26 Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası DEMİRYOL-İŞ 1952 Ergün ATALAY Taşımacılık (15) 16.108 2,25 0,01 azalış
27 Türkiye Liman, Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası DOKGEMİ-İŞ 1946 H.Necip NALBANTOĞLU Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 3.046 1,95 0,19 artış
28 Türkiye Denizciler Sendikası DENİZ-İŞ Dr.Hasan PEKDEMİR Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 5.276 3,38 0,47 artış
29 Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası SAĞLIK-İŞ 1961 Hasan ÖZTÜRK Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 6.546 2,38 0,17 artış
30 Türkiye Otel, Lokanta ve Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası TOLEYİS 1977 Cemail BAKINDI Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 14.560 1,78 0,31 azalış
31 Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İş Kolları işçileri Sendikası HARB-İŞ 1963 Bayram BOZAL Savunma ve Güvenlik (19) 22.227 9,69 0,85 azalış
32 Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası GÜVENLİK-İŞ 2011 Bolat ANKARALI Savunma ve Güvenlik (19) 5.866 2,56 1,05 artış
33 Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası BELEDİYE-İŞ 1983 Nihat YURDAKUL Genel İşler (20) 45,775 5,30 0,25 azalış
Total 788.388 6,41% 0,23 azalış
Source: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna Bağlı Sendikalar". Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu. http://www.turkis.org.tr/Sendikalarimiz-di68. 

DİSK'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: DİSK
# Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan İş Kolu ve İş Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası GIDA-İŞ 1947 Celal OVAT Gıda Sanayii (02) 1.932 0,33 0,04 artış
2 Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası DEV MADEN-SEN 1959 Tayfun GÖRGÜN Madencilik ve Taş Ocakları (03) 784 0,40 0,31 artış
3 Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası LASTİK-İŞ 1949 Abdullah KARACAN Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (04) 8.639 1,99 0,13 artış
4 Tekstil İşçileri Sendikası TEKSTİL 1965 Rıdvan BUDAK Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (05) 11.173 2,39 0,03 artış
5 Türkiye Tüm Kağıt Selüloz Sanayii İşçileri Sendikası TÜMKA-İŞ 1971 Ergün TAVŞANOĞLU Ağaç ve Kağıt (06) 700 0,29 0,02 artış
6 Devrimci İletişim ve Çağrı Merkezi Çalışanları Sendikası DEV İLETİŞİM-İŞ 2013 Fatma TULUM ERYOLDAŞ İletişim (07) 11 0,02 0,01 artış
7 Türkiye Basın Sanayii İşçileri Sendikası BASIN-İŞ 1967 Mustafa YAMAK Basın, Yayın ve Gazetecilik (08) 483 0,51 0,01 azalış
8 Türkiye Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BANK-SEN 1972 Önder ATAY Banka, Finans ve Sigorta (09) 641 0,22 0,03 artış
9 Sinema Emekçileri Sendikası SİNE-SEN 1978 Zafer AYDEN Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 236 0,01 0,01 artış
10 Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret, Kooperatif ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası SOSYAL-İŞ 1966 Metin EBETÜRK Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 8.115 0,32 0,01 azalış
11 Türkiye Porselen, Çimento, Cam, Tuğla ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası CAM KERAMİK-İŞ 1968 Mehmet TURP Çimento,Toprak ve Cam(11) 3 0,01
12 Birleşik Metal İşçileri Sendikası BİRLEŞİK METAL-İŞ 1947 Adnan SERDAROĞLU Metal (12) 26.214 1,84 0,06 azalış
13 Devrimci Yapı İşçileri Sendikası DEV YAPI-İŞ 1970 Dursun AÇIKBAŞ İnşaat (13) 177 0,02 0,02 artış
14 Elektrik, Gaz ve Su Çalışanları Sendikası ENERJİ-SEN 2006 Ali DUMAN Enerji (14) 1.790 1,09 0,25 artış
15 Nakliye İşçileri Sendikası NAKLİYAT-İŞ 1975 Ali Rıza KÜÇÜKOSMANOĞLU Taşımacılık (15) 4.260 0,60 0,10 artış
16 Liman, Tersane Gemi Yapım-Onarım İşçileri Sendikası LİMTER-İŞ 1976 Kamber SAYGILI Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 167 0,11
17 Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası DEV SAĞLIK-İŞ 1973 Arzu ÇERKEZOĞLU Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 619 0,23 0,19 azalış
18 Devrimci Turizm İşçileri Sendikası DEV TURİZM-İŞ 2011 Mustafa Safvet YAHYAOĞLU Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 329 0,05 0,04 artış
19 Özel Güvenlik İşçileri Sendikası GÜVENLİK-SEN - - Savunma ve Güvenlik (19) 451 0,20 0,12 artış
20 Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası GENEL-İŞ 1962 Kani BEKO Genel İşler (20) 45.810 5,30 0,46 azalış
Total 112.534 0,91% 0,01 azalış
Source: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Üye Sendikalar". Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu. http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/. 

HAK-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Hak-İş
# Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan İş Kolu ve İş Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Öz Ormancılık ve Tarım, Avcılık ve Balıkçılık İşçileri Sendikası ÖZ ORMAN-İŞ 2003 Settar ASLAN Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 25.075 18,41 0,93 azalış
2 Öz Tütün, Müskirat, Gıda Sanayii ve Yardımcı İşçileri Sendikası ÖZ GIDA-İŞ 1976 Mehmet ŞAHİN Gıda Sanayii (2) 26.932 4,52 0,38 azalış
3 Maden İşçileri Sendikası ÖZ MADEN-İŞ 2011 Ahmet ARSLAN Madencilik ve Taş Ocakları (3) 117 0,06 0,02 artış
4 Petrol, Kimya, Lastik, Plastik İşçileri Sendikası ÖZ PETROL-İŞ 2003 Kudret ÖRGEL Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) 712 0,17 0,01 artış
5 Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası ÖZ İPLİK-İŞ 1978 Murat İNANÇ Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 20.126 1,94 0,13 artış
6 Ağaç, Mantar, Sunta ve Mobilya Sanayii İşçileri Sendikası ÖZ AĞAÇ-İŞ 1980 Eyüp KARADERİLİ Ağaç ve Kağıt (6) 10.731 4,41 0,06 artış
7 Medya İşçileri Sendikası MEDYA-İŞ 2012 Gürsel ESER Basın, Yayın ve Gazetecilik (8) 1.273 1,34 0,18 artış
8 Öz Banka ve Sigorta Çalışanları Sendikası ÖZ FİNANS-İŞ 2013 Ahmet EROĞLU Banka,Finans ve Sigoarta (9) 14.926 5,09 4,07 artış
9 Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BASS 1972 Turgut YILMAZ Banka,Finans ve Sigoarta (9) 14.225 4,85 0,56 artış
10 Büro, Eğitim, Güzel Sanatlar, Ticaret ve Kooperatif İşçileri Sendikası ÖZ BÜRO-İŞ 2011 Muharrem ÖZKAYA Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 7.155 0,28 0,15 artış
11 Toprak, Çimento, Seramik ve Cam İşçileri Sendikası ÖZ TOPRAK-İŞ 2014 Metin ÖZBEN Çimento,Toprak ve Cam (11) 759 0,41 0,41 artış
12 Demir, Çelik, Metal ve Metal Mamulleri İşçileri Sendikası ÇELİK-İŞ 1965 A. Cengiz GÜL Metal (12) 30.424 2,12 0,02 azalış
13 Enerji İşçileri Sendikası ENERJİ-İŞ 2013 Mahmud ALTUNSOY Enerji (14) 72 0,03 0,01 artış
14 Öz Hava, Kara ve Demiryolu Taşıma İş Sendikası ÖZ TAŞIMA-İŞ 2013 Mustafa TORUNTAY Taşımacılık (15) 8.476 1,19 1,05 artış
15 Türkiye Liman ve Kara, Tahmil, Tahliye İşçileri Sendikası LİMAN-İŞ 1963 Önder AVCI Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 3.647 2,33 0,15 azalış
16 Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası ÖZ SAĞLIK-İŞ 2014 Yavuz AKSANOĞLU Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 2.807 1,02 1,02 artış
17 Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası OLEYİS 1969 Vedat BOKE Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 8.238 1,01 0,10 azalış
18 Futbol Çalışanları Sendikası FUTBOL-SEN 2012 Rahim ZAFER Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 247 0,04 0,01 azalış
19 Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası ÖZ-İŞ 2011 Sedat SEVİNÇ Savunma ve Güvenlik (19) 6.621 2,89 1,87 artış
20 Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası HİZMET-İŞ 1979 Mahmut ARSLAN Genel İşler (20) 83.076 9,61 2,14 artış
Total 265.639 2,16% 0,40% artış
Source: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Üye Sendikalar". Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu. http://www.hakis.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=641&Itemid=27. 

AKSİYON-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Aksiyon-İş
# Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan İş Kolu ve İş Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Pak Tarım ve Orman İşçileri Sendikası PAK T.ORMAN İŞ 2014 İlhan POLAT Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 24 0,02 0,02 artış
2 Pak Gıda İşçileri Sendikası PAK GIDA-İŞ 2014 Nazif YALILI Gıda Sanayii (2) 87 0,02 0,02 artış
3 Pak Maden İşçileri Sendikası PAK MADEN-İŞ 2014 Vedat ÖZTÜRK Madencilik ve Taş Ocakları (3) 374 0,19 0,19 artış
4 Pak Petrol İşçileri Sendikası PAK PETROL-İŞ 2014 Mehmet BAKIRCI Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) 39 0,01 0,01 artış
5 Pak Tekstil İşçileri Sendikası PAK TEKSTİL-İŞ 2014 Selim DEMİRALP Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 86 0,01 0,01 artış
6 Pak Ağaç İşçileri Sendikası PAK AĞAÇ-İŞ 2014 Mehmet TOKTEMUR Ağaç ve Kağıt (6) 28 0,02 0,02 artış
7 Pak İletişim İşçileri Sendikası PAK İLETİŞİM-İŞ 2014 Bilal ÖZTÜRK İletişim (7) 22 0,04 0,04 artış
8 Pak Medya İşçileri Sendikası PAK MEDYA-İŞ 2014 İsmail TOPÇUOĞLU Basın,Yayın ve Gazetecilik (8) 47 0,05 0,05 artış
9 Pak Finans İşçileri Sendikası PAK FİNANS-İŞ 2014 - Banka,Finans ve Sigoarta (9) 63 0,03 0,03 artış
10 Pak Eğitim İşçileri Sendikası PAK EĞİTİM-İŞ 2013 Abdullah KAYIŞKIRAN Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 8.391 0,33 0,03 artış
11 Pak Toprak İşçileri Sendikası PAK TOPRAK-İŞ 2014 - Çimento,Toprak ve Cam (11) 9 0,01 0,01 artış
12 Pak Metal İşçileri Sendikası PAK METAL-İŞ 2014 Yavuz KOCAMAN Metal (12) 152 0,02 0,02 artış
13 Pak İnşaat İşçileri Sendikası PAK İNŞAAT-İŞ 2014 Resul KILINÇ İnşaat (13) 243 0,02 0,02 artış
14 Pak Enerji İşçileri Sendikası PAK ENERJİ-İŞ 2014 Murat BİNGÖL Enerji (14) 39 0,02 0,02 artış
15 Pak Taşıma İşçileri Sendikası PAK TAŞIMA-İŞ 2014 Davut SUŞEHİRLİ Taşımacılık (15) 139 0,02 0,02 artış
16 Pak Deniz İşçileri Sendikası PAK DENİZ-İŞ 2014 Ahmet Gürkan YALÇIN Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 34 0,03 0,03 artış
17 Pak Sağlık İşçileri Sendikası PAK SAĞLIK-İŞ 2014 Fuad AYDIN Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 239 0,09 0,09 artış
18 Pak Turizm İşçileri Sendikası PAK TURİZM-İŞ 2014 Musa UYAR Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 392 0,05 0,05 artış
19 Pak Savunma İşçileri Sendikası PAK SAVUNMA-İŞ 2014 Yasin TUNAR Savunma ve Güvenlik (19) 51 0,03 0,03 artış
20 Pak Hizmet İşçileri Sendikası PAK HİZMET-İŞ 2014 Tahir ÇETİNKAYA Genel İşler (20) 627 0,08 0,08 artış
Total 11.086 0,09% 0,09% artış
Source: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Üye Sendikalar". Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu. http://www.aksiyonis.org/Sendikalar%C4%B1m%C4%B1z/tabid/6522/Default.aspx. 

Bağımsız işçi sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[1] Kuruluş Genel Başkan[2] Üye Sayısı(Ocak 2014)[3]
1 Türkiye Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BANKSİS Banka,Finans ve Sigoarta (9) 1983 İ. Semih ÖZEN 12.105
2 Metal Sanayii İşçileri Sendikası METSAN-İŞ Metal (12) Ersin AKBİN 33
3 İlaç, Kimya, Petrol ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası İLKİM-İŞ Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) Osman YILDIRIM 16
4 Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BANK-Sİ-SEN Banka,Finans ve Sigoarta (9) Hacı Bayram SOLMAZ 250
5 Makina ve Kalıp Yapımı İşçileri Sendikas KALIP-İŞ Metal (12) Fatih TEKİN 100
6 Bilgi İşlem İşçileri Sendikası BİL-İŞ Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) Muharrem NALBANT 143
7 Çelik Yapı İşçileri Sendikası ÇEŞEN Metal (12) Ferhat KOÇ 76
8 Yapım, Ağaç, Prefabrik Sanayii İşçileri Sendikası YAPSAN-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) Meryem BAŞÇI 18
9 Türkiye İnşaat Sanayii İşçileri Sendikası İNSAN-İŞ İnşaat (13) Süleyman AKKAYA 1.458
10 Baraj Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası YENİ BES-İŞ Enerji (14) Mustafa UYAN 48
11 Dokuma ve Örme İşçileri Sendikası DOKU ÖR-İŞ Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) Hacı Arap ŞENEL 92
12 Trikotaj, Örme, Boyama, Giyecek ve İplik Sanayii İşçileri Sendikası TÖBGİS Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) Durmuş Ali CÖMERT -
13 Türkiye Yazarlar Sendikası TYS Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) Ertan MISIRLI 0
14 Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası MÜZİK-SEN Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) Mehmet ÇIRIKA 12
15 Enerji Sanayii İşçileri Sendikası ENSAN-İŞ Enerji (14) A. Kemal AYDINBAŞ 90
16 Turizm, Konaklama ve Eğlence Sanayii İşçileri Sendikası TURKON-İŞ Konaklama ve Eğlence İşleri (18) İbrahim AKKAYA 6.510
17 Tüm Sağlık Hizmetleri İşçileri Sendikası SIHHAT-İŞ Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) Erdal ÖZER 590
18 Tüm Belediye ve Konut İşçileri Sendikası KONUT-İŞ Genel İşler (20) Alican KAYHAN 187
19 Demir, Çelik, Metal ve Oto Sanayii İşçileri Sendikası TEK METAL-İŞ Metal (12) Dursun AKSEL 702
20 Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası BATİS Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) Metin BURAK 1.895
21 Dokuma,Örme,Boyama,Trikotaj ve Giyim İşçileri Sendikası DOKUMA-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) Ramazan KAP -
22 Temizlik İşçileri Sendikası TEM-İŞ SEN Sami GÜNDOĞDU -
23 Tekstil,Dokuma,Örme,Trikotaj,Boyama İşçileri Sendikası TEKSTİL-SEN Ağaç ve Kağıt (6) Engin GÜL -
24 Taşımacılık ve Kargo Sanayii İşçileri Sendikası KARSAN-İŞ Taşımacılık (15) Hülya SOYBAŞ 536
25 Kağıt, Ambalaj ve Selüloz İşçileri Sendikası ÖZ KAĞIT-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) Kemal YILMAZ 682

Kamu Görevlileri Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Konfederasyon Sendika ve Kamu Görevlisi Sayısı
# Logo Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Sendika Sayısı Kamu Görevlisi Sayısı +/- % +%-
1 KESK logo.png Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK 8 Aralık 1995 Lami Özgen 11 239.700 2.520 artış 10,55% 0,56% azalış
2 Turkiye kamu sen.jpg Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu TÜRKİYE KAMU-SEN 18 Haziran 1992 İsmail Koncuk 11 447.641 2.706 artış 19,72% 1,12% azalış
3 MEMURSEN logo.png Memur Sendikaları Konfederasyonu MEMUR-SEN Ahmet Gündoğdu 11 762.650 54.998 artış 33,58% 0,42% artış
4 Bask.jpg Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu BASK 11 Nisan 2002 Bayram Zengin 11 3.389 369 artış 0,15% 0,01% artış
5 Birlesikkamuislogo.jpg Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu BİRLEŞİK KAMU-İŞ 11 Nisan 2008 İsmail Tutoğlu 8 50.503 10.462 artış 2,22% 0,34% artış
6 Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu HAK-SEN 16 Nisan 2008 Ayhan Çivi 10 4.482 410 artış 0,19%
7 Demokratik Sendikalar Konfederasyonu DESK 12 Nisan 2010 Lütfi Şenocak 8 5.769 1.070 artış 0,25% 0,03% artış
8 Tüm Memur Sendikaları Konfederasyonu TÜM MEMUR-SEN 9 Haziran 2013 7 8.681 634 artış 0,38%
9 Cihan Sendikaları Konfederasyonu CİHAN-SEN 21 Şubat 2014 Osman Bahçe 6 24.299 24.299 artış 1,07% 1,07% artış
Bağımsız Sendikalar 42.850 24.475 artış 1,89% 1,02% artış
Toplam Sendikalı Kamu Görevlisi 1.589.964 121.943 artış 70,03% 1,26% artış
Sendikasız Kamu Görevlileri 680.594 13.977 artış 29,97% 1,26% azalış
Toplam Kamu Görevlisi Sayısı 2.270.558 135.920 artış 100%
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2013 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

KESK´e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: KESK
# Sendika Hizmet Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Büro Emekçileri Sendikası BES 1998 Fikret ASLAN Büro,Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri(1) 19.473 7,70 1,91 azalış
2 Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası EĞİTİM-SEN 1995 Kamuran KARACA Eğitim,Öğretim ve Bilim Hizmetleri (2) 129.259 12,09 0,25 azalış
3 Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES 1996 Gönül ERDEN Sağlık ve Sosyal Hizmetler (3) 41.225 8,71 0,10 azalış
4 Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası TÜM-BEL-SEN 1990 Ömer Salih EROL Yerel Yönetim Hizmetleri (4) 28.824 23,97 2,26 azalış
5 Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası HABER-SEN 1996 Cemalettin Yüksel Basın,Yayın ve İletişim Hizmetleri (5) 3.200 9,11 1,34 azalış
6 Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası KÜLTÜR-SANAT SEN 1992 Yavuz DEMİRKAYA Kültür ve Sanat Hizmetleri(6) 4.440 26,12 0,24 azalış
7 Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası YAPIYOL-SEN 1995 Haydar Arslan Bayındırlık,İnşaat ve Köy Hizmetleri (7) 3.959 8,96 1,26 azalış
8 Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası BTS 1994 Nazım KARAKURT Ulaştırma Hizmetleri (8) 2.336 8,61 0,94 azalış
9 Tarım Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası TARIM ORKAM-SEN 1992 Hamit KURT Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 3.292 4,52 0,32 artış
10 Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası ESM 1992 Mustafa ŞENOĞLU Enerji,Sanayi ve Madencilik Hizmetleri (10) 2.981 8,10 1,30 azalış
11 Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası DİVES 2002 Lokman ÖZDEMİR Diyanet ve Vakıf Hizmetleri (11) 711 0,58 0,05 artış
Total 239.700 10,55% 0,56% azalış
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Sendika Hizmet Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Türkiye Büro Çalışanları Sendikası TÜRK BÜRO-SEN 1992 Fahrettin YOKUŞ Büro,Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri(1) 45.010 17,80 3,37 azalış
2 Türkiye Eğitim ve Öğretim Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası TÜRK EĞİTİM-SEN 1992 İsmail KONCUK Eğitim,Öğretim ve Bilim Hizmetleri (2) 230.994 21,61 0,74 azalış
3 Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Kamu Görevlileri Sendikası TÜRK SAĞLIK-SEN 1992 Önder KAHVECİ Sağlık ve Sosyal Hizmetler (3) 95.244 20,13 0,31 azalış
4 Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası T.YEREL HİZMET-SEN 1992 İlhan KOYUNCU Yerel Yönetim Hizmetleri (4) 14.103 11,73 1,77 azalış
5 Türkiye Haberleşme, Kağıt ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası TÜRK HABER-SEN 1992 Sedat YILMAZ Basın,Yayın ve İletişim Hizmetleri (5) 8.602 24,50 6,46 azalış
6 Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası T.KÜLTÜR-SANAT SEN 2001 Hüseyin YILMAZ Kültür ve Sanat Hizmetleri(6) 2.615 15,39 0,63 azalış
7 Türkiye İmar ve İnşa Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası TÜRK İMAR-SEN 1992 Necati ALSANCAK Bayındırlık,İnşaat ve Köy Hizmetleri (7) 7.076 16,01 0,06 artış
8 Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası TÜRK ULAŞIM-SEN 1992 Şerafeddin DENİZ Ulaştırma Hizmetleri (8) 6.918 25,50 0,29 azalış
9 Türkiye Tarım-Orman ve Gıda Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası TÜRK T.ORMAN-SEN 1992 Ahmet DEMİRCİ Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 11.984 16,45 0,44 artış
10 Türkiye Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası TÜRK ENERJİ-SEN 1992 Mehmet ÖZER Enerji,Sanayi ve Madencilik Hizmetleri (10) 6.466 17,57 0,05 artış
11 Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası T.DİYANET VAKIF-SEN 2001 H.Zeki SERGİ Diyanet ve Vakıf Hizmetleri (11) 18.629 15,22 2,91 azalış
Total 447.641 19,72% 0,56% azalış
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

Memur-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Memur-Sen
# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[4] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Temmuz 2014)[5]
1 Eğitimciler Birliği Sendikası[6] EĞİTİM BİR-SEN Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri (2) 1992 Ahmet GÜNDOĞDU 279.722
2 Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası[7] SAĞLIK-SEN Sağlık ve Sosyal Hizmetler (3) 1993 Metin MEMİŞ 205.773
3 Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası[8] DİYANET-SEN Diyanet ve Vakıf Hizmetleri (11) 1998 Mehmet BAYRAKTUTAR 71.679
4 Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası[9] BEM BİR-SEN Yerel Yönetim Hizmetleri (4) 1994 Mürsel TURBAY 61.097
5 Büro Memurları Sendikası[10] BÜRO MEMUR-SEN Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri (1) 1995 Uğur ÜNALAN 50.616
6 Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası[11] TOÇ BİR-SEN Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 2001 Günay KAYA 36.769
7 Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası[12] ENERJİ BİR-SEN Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri (10) 1995 Hacı Bayram TONBUL 15.363
8 Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası[13] BİRLİK HABER-SEN Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri (5) 1992 Gürbüz İNALTEKİN 14.446
9 Bayındır, İnşaat, Yol, Yapı, Tapu ve Kadastro Çalışanları Birliği Sendikası[14] BAYINDIR MEMUR-SEN Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri (7) 2002 Abdulhadi KARASAPAN 12.923
10 Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası[15] ULAŞTIRMA MEMUR-SEN Ulaştırma Hizmetleri (8) 2003 Can CANKESEN 9.747
11 Kültür, Turizm ve Sanat Çalışanları Sendikası[16] KÜLTÜR MEMUR-SEN Kültür ve Sanat Hizmetleri (6) 2003 Mecit ERDOĞAN 4.515

BASK'a bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: BASK
İsim Kısaltma Kuruluş
Bağımsız Ulaştırma Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Ulaşım-Sen *
Bağımsız Haberleşme ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Haber-Sen *
Bağımsız Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Sağlık-Sen *
Bağımsız Yapı ve İmar Çalışanları Sendikası Bağımsız Yapı İmar-Sen *
Bağımsız Diyanet Ve Vakıf Çalışanları Sendikası DİVA-SEN *
Bağımsız Yerel Yönetim Hizmetleri Çalışanları Sendikası Bağımsız Yerel Hizmet-Sen *
Bağımsız Kültür ve Sanat Çalışanları Sendikası Bağımsız Kültür Sanat-Sen *
Bağımsız Tarım Orman Ve Çevre Sendikası BATOÇ *
Bağımsız Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Enerji-Sen *
Bağımsız Eğitimciler Sendikası Bağımsız Eğitimciler-Sen *
Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası BÇS *

Birleşik Kamu-İş'e Bağlı Sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[17] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Temmuz 2014)[18]
1 Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası[19] BÜRO-İŞ Büro,Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri(1) 2006 Haydar ŞAHİNDOKUYUCU 1.815
2 Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası[20] EĞİTİM-İŞ Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri (2) 2005 Veli Demir 41.050
3 Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu İşyerleri Kamu Çalışanları Sendikası[21] ENERJİ-İŞ Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri (10) 2013 Volkan TÜRKYILMAZ 168
4 Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası[22] GENEL SAĞLIK-İŞ Sağlık ve Sosyal Hizmetler (3) Ali GÜL 1.380
5 Kültür ve Sanat Hizmet Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası[23] KÜLTÜR SANAT-İŞ Kültür ve Sanat Hizmetleri (6) Şahin ÇULCUOĞLU 292
6 Tarım Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası[24] TARIM ORMAN-İŞ Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 2010 Şükrü DURMUŞ 960
7 Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası[25] TÜM YEREL-SEN Yerel Yönetim Hizmetleri (4) 2013 Doğan KOÇ 4.744
8 Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası[26] ULAŞIM-İŞ Ulaştırma Hizmetleri (8) 2011 Adem ÇALIŞKAN 94

Haksen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[27] Kuruluş Genel Başkan Üye Sayısı(Temmuz 2014)[28]
1 Büro Çalışanları Hak Sendikası[29] BÜRO HAK-SEN Büro,Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri(1) 2002 Ayhan ÇİVİ 1.309
2 Eğitim, Öğretim ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası[30] EĞİTİM HAK-SEN Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri (2) 2007 Hanifi GÖKÇEK 1.109
3 Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hak Sendikası[31] SAĞLIK HAK-SEN Sağlık ve Sosyal Hizmetler (3) 2007 Selahattin KARACA 778
4 Yerel Yönetim Çalışanları Hak Sendikası[32] YEREL HAK-SEN Yerel Yönetim Hizmetleri (4) 2008 Erol UÇAR 214
5 Basın, Yayın, İletişim ve Posta Çalışanları Hak Sendikası[33] HABER HAK-SEN Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri (5) 2007 Yılmaz KAYA 19
6 İmar Çalışanları Hak Sendikası[34] İMAR HAK-SEN Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri (7) 2008 Önder ÖZDEMİR 735
7 Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası[35] UDEM HAK-SEN Ulaştırma Hizmetleri (8) 2009 İlyas KEVEN 30
8 Tarım Orman ve Çevre Hak Sendikası[36] TOÇ HAK-SEN Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 2007 Necmettin AKARSLAN 244
9 Enerji, Sanayi ve Madencilik Çalışanları Hak Sendikası[37] ENERJİ HAK-SEN Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri (10) 2007 Şevki ŞARLIOĞLU 26
10 Tarım Orman ve Çevre Hak Sendikası[38] TOÇ HAK-SEN Tarım ve Ormancılık Hizmetleri (9) 2007 Necmettin AKARSLAN 244

DESK'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm Memur-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Cihan-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  2. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/cgm/sendikalar/dosyalar/bagimsiz_isci
  3. ^ http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856
  4. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  5. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  6. ^ http://www.memursen.org.tr/egitim-bir-sen/
  7. ^ http://www.memursen.org.tr/saglik-sen/
  8. ^ http://www.memursen.org.tr/diyanet-sen/
  9. ^ http://www.memursen.org.tr/bem-bir-sen/
  10. ^ http://www.memursen.org.tr/buro-memur-sen/
  11. ^ http://www.memursen.org.tr/toc-bir-sen/
  12. ^ http://www.memursen.org.tr/enerji-bir-sen/
  13. ^ http://www.memursen.org.tr/birlik-haber-sen/
  14. ^ http://www.memursen.org.tr/bayindir-memur-sen/
  15. ^ http://www.memursen.org.tr/ulastirma-memur-sen/
  16. ^ http://www.memursen.org.tr/kultur-memur-sen/
  17. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  18. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  19. ^ http://burois.org.tr/
  20. ^ http://egitimis.org.tr/
  21. ^ http://enerji-is.net/index.php/tuezuek
  22. ^ http://www.genelsaglikis.org.tr/L/TR/mid/499/Tuzugumuz.htm
  23. ^ http://www.kultursanatis.org.tr/icerik/1715/17/tuzuk
  24. ^ http://tarimorman-is.org/anasayfa.asp
  25. ^ http://www.tumyerelsen.org.tr/
  26. ^ http://www.ulasimis.org.tr/
  27. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  28. ^ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/07/20140704-18.htm
  29. ^ http://www.burohaksen.org.tr/
  30. ^ http://www.egitimhaksen.org.tr/
  31. ^ http://www.saglikhaksen.org.tr/
  32. ^ http://www.yerelhaksen.org.tr/
  33. ^ http://www.haberhaksen.org.tr/
  34. ^ http://www.imarhaksen.org.tr/
  35. ^ http://www.udemhaksen.org.tr/
  36. ^ http://www.tochaksen.org.tr/
  37. ^ http://www.enerjihaksen.org.tr/
  38. ^ http://www.tochaksen.org.tr/