Türkiye'deki sendikalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

İsçi sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Türk-İş

DİSK'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: DİSK
İsim Kısaltma Kuruluş
Öğrenci Gençlik Sendikası Genç-Sen 15-16 Aralık 2007
Ağaç İşçileri Sendikası ASİS *
Türkiye Devrimci Banka ve Sigorta İşleri Sendikası Bank-Sen *
Türkiye Basın İşçileri Sendikası Basın-İş 29 Ocak 1949
Birleşik Metal İş Sendikası * 5 Eylül 1993
Cam Seramik İş Sendikası Çimse-İş 20 Kasım 1963
Türkiye Deri San. İşçileri Sendikası Deri-İş *
Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşleme İşçileri Sendikası Dev Maden-Sen 1959
Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Dev. Sağlık-İş 14 Ekim 1973
Devrimci Yapı İşçileri Sendikası Dev. Yapı-İş *
Tüm Emekliler Sendikası Emekli-Sen 12 Temmuz 1995
Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası Genel-İş 22 Nisan 1962
Türkiye Lastik İşçileri Sendikası Lastik-İş 4 Nisan 1949
Liman Tersane Gemi Yapım Onarım İşçileri sendikası Lim-Ter İş *
Medya İletişim İşçileri Sendikası Medya-Sen *
Nakliye İşçileri Sendikası Nakliyat-İş *
Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası Oley-İş 23 Mart 1951
Sinema Emekçileri Sendikası Sine-Sen 5 Ocak 1978
Türkiye Sosyal Sigortalar İşçileri Sendikası Sosyal-İş *
Türkiye Elektrik Su ve Gaz İşçileri Sendikası Tekges-İş *
Tekstil İşçileri Sendikası TEKSTİL *
Türkiye Tarım İşçileri Sendikası Tarım-İş 6 Mayıs 1961
Türkiye Tüm Kağıt Selüloz İşçileri Sendikası Tum-Ka İş *
Türkiye Posta, Telgraf, Telefon, Radyo ve Televizyon İşçileri Sendikası Yeni Haber İş *
Türkiye Yeraltı Devrimci Maden İşçileri Sendikası Yeraltı Maden-İş *

Hak-İş'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Hak-İş


Memur sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

BASK'a bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: BASK
İsim Kısaltma Kuruluş
Bağımsız Ulaştırma Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Ulaşım-Sen *
Bağımsız Haberleşme ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Haber-Sen *
Bağımsız Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Sağlık-Sen *
Bağımsız Yapı ve İmar Çalışanları Sendikası Bağımsız Yapı İmar-Sen *
Bağımsız Diyanet Ve Vakıf Çalışanları Sendikası DİVA-SEN *
Bağımsız Yerel Yönetim Hizmetleri Çalışanları Sendikası Bağımsız Yerel Hizmet-Sen *
Bağımsız Kültür ve Sanat Çalışanları Sendikası Bağımsız Kültür Sanat-Sen *
Bağımsız Tarım Orman Ve Çevre Sendikası BATOÇ *
Bağımsız Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Bağımsız Enerji-Sen *
Bağımsız Eğitimciler Sendikası Bağımsız Eğitimciler-Sen *
Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası BÇS *

Birleşik Kamu-İş'e Bağlı Sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kısaltma Kuruluş
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Eğitim-İş *
Yerel Yönetim Hizmet Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası Yerel-İş *
Kültür ve Sanat Hizmet Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası Kültür-Sanat-İş *
Tarım Orman-İş Sendikası Tarım Orman-İş *
Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası Ulaşım-İş *
Birleşik Büro Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası Birleşik Büro-İş *
Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Genel Sağlık-İş *

Haksen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

KESK´e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: KESK
İsim Kısaltma Kuruluş
Büro Emekçileri Sendikası BES *
Birleşik Taşımacılık Sendikası BTS *
Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası DİVES *
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Egitim-Sen *
Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası ESM *
Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası Haber-Sen *
Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası Kültür-Sanat Sen *
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES *
Tarım, Orman ve Hayvancılık Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Tarim-Orkam Sen *
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Tüm-Bel Sen *
Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası Yapı-Yol Sen *

Memur-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Memur-Sen
İsim Kısaltma Kuruluş
Bayındır, İnşaat ve Köy Hizmetleri Çalışanları Sendikası Bayındır Memur-Sen 1 Mart 2002
Eğitimciler Birliği Sendikası Eğitim Bir-Sen 22 Aralık 2002
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Diyanet-Sen 4 Ağustos 1998
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Sağlık-Sen 1995
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası Bem-Bir-Sen *
Büro Memurları Sendikası Büro Memur-Sen *
Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası Toç-Bir Sen *
Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası Birlik Haber Sen *
Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası Enerji Bir Sen *
Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası Ulaştırma Memur Sen *
Kültür Memurları Sendikası Kültür Memur Sen *

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kısaltma Kuruluş
Türkiye Eğitim ve Öğretim Bilim Kültür Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Eğitim-Sen *
Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Sağlık-Sen *
Türkiye Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Büro-Sen *
Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Türk Diyanet Vakıf-Sen *
Türkiye Haberleşme, Kağıt ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Haber-Sen *
Türkiye Tarım-Orman ve Gıda Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Tarım Orman-Sen *
Türkiye İmar ve İnşa Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Türk İmar-Sen *
Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Türk Ulaşım-Sen *
Türkiye Enerji Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Türk Enerji-Sen *
Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası Türk Yerel Hizmet-Sen *
Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası Türk Kültür Sanat-Sen *

Hürriyetçi Kamu-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kısaltma Kuruluş
Hürriyetçi Büro Hizmetleri Sendikası Hür Büro-Sen *
Hürriyetçi Öğretim Bilimleri Hizmetleri Sendikası Hür Eğitim-Sen *
Hürriyetçi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Sendikası Hür Sağlık-Sen *
Hürriyetçi Tarım Orman Hizmetleri Sendikası Hür Tarım Orman-Sen *
Hürriyetçi Ulaştırma Hizmetleri Sendikası Hür Ulaşım-Sen *
Hürriyetçi Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri Sendikası Hür Haber-Sen *

Anadolu Kamu-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Anadolu Kamu-Sen
İsim Kısaltma Kuruluş
Anadolu Sağlık Hizmetleri Sendikası Anadolu Sağlık-Sen *
Anadolu Haber Basın-Yayın Hizmetleri Sendikası Anadolu Haber-Sen *
Anadolu Ulaştırma Hizmetleri Sendikası Anadolu Ulaşım-Sen *

Bağımsız Sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kısaltma Kuruluş
Birlik Gıda Tarım Orman Çalışanları Sendikası BİRLİKTARIMORMANSEN 2009
Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası HAK-BİR-SEN 2013
Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Atasen 2005
Bilinçli ve Gelişimci Eğitim Çalışanları Sendikası BİLGEÇ 27.05.2010
Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası Tem-Sen *
Öğretmenler Eğitim Öğretim ve Bilim Çalışanları Sendikası Öğretmen-Sen *
Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Özgür-Eğitim-Sen *
Tüm Büro Çalışanları Sendikası Tüm Büro Sen 07.03.2012
Türkiye Taşıma İşçileri Sendikası Türktis *
Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası Katılım Bürosen 23.07.2013