Türkiye'deki sendikalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

İşçi ve İşveren Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

İşçi Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

İşçi Sendikaları Konfederasyonları
Konfederasyon Sendika ve İşçi Sayısı
# Logo Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Sendika Sayısı İşçi Sayısı +/- % +%-
1 Turkis.jpg Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ 7 Eylül 1952 Ergün Atalay 33 788.388 17.947 artış 6,41% 0,23% azalış
2 DİSK logo.png Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK 13 Şubat 1967 Kani Beko 20 112.534 4.676 artış 0,91% 0,01% azalış
3 HAK-İŞ.gif Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu HAK-İŞ 22 Ekim 1976 Mahmut Arslan 20 265.639 61.667 artış 2,16% 0,40% artış
4 Aksiyonişlogo.png Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu AKSİYON-İŞ 21 Mayıs 2014 Vedat Öztürk 20 11.086 11.086 artış 0,09% 0,09% artış
Bağımsız Sendikalar 11.084 3.185 azalış 0,09% 0,03% azalış
Toplam Sendikalı İşçiler 1.189.481 92.941 artış 9,68% 0,23% artış
Sendikasız İşçiler 11.097.757 593.743 artış 90,32% 0,23% azalış
Toplam İşçi Sayısı 12.287.238 686.684 artış
Kaynak: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Ocak Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_ocak_6856. 

TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Türk-İş
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Turkislogo.png
Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan İş Kolu ve İş Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Türkiye Orman, Topraksu, Tarım ve Tarım Sanayii İşçileri Sendikası TARIM-İŞ 1961 Bedrettin KAYKAÇ Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 10.285 7,55 0,88 azalış
2 Türkiye Orman İşçileri Sendikası ORMAN-İŞ 1975 Baki YÜKSEL Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 91 0,07 0,02 azalış
3 Türkiye Tütün Müskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası TEK GIDA-İŞ 1952 Mustafa TÜRKEL Gıda Sanayii (2) 26.559 4,46 0,40 azalış
4 Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası ŞEKER-İŞ 1963 İsa GÖK Gıda Sanayii (2) 14.230 2,39 0,34 azalış
5 Türkiye Maden İşçileri Sendikası TÜRK MADEN-İŞ 1947 Nurettin AKÇUL Madencilik ve Taş Ocakları (3) 26.983 13,60 0,72 azalış
6 Genel Maden İşçileri Sendikası GENEL MADEN-İŞ 1946 Eyüp ALABAŞ Madencilik ve Taş Ocakları (3) 10.738 5,42 0,35 azalış
7 Türkiye Petro Kimya Lastik İşçileri Sendikası PETROL-İŞ 1950 Mustafa ÖZTAŞKIN Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) 33.024 7,59 0,20 azalış
8 Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası TEKSİF 1951 Nazmi IRGAT Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 60.019 5,77 0,13 azalış
9 Deri,Dokuma ve Tekstilden Yapılan Her Türlü Giyim Eşyası İşleme Yerleri İşçileri Sendikası DERİTEKS 1948 Musa SERVİ Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 2.267 0,22
10 Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası AĞAÇ-İŞ 1949 Mürsel TAŞÇI Ağaç ve Kağıt (6) 3.099 1,28 0,02 artış
11 Türkiye Selüloz, Kağıt ve Mamulleri Sendikası SELÜLOZ-İŞ 1952 Ergin ALŞAN Ağaç ve Kağıt (6) 3.680 1,52 0,04 azalış
12 Türkiye Telekomünikasyon, Posta, Telgraf, Telefon, İletişim, Bilişim, Çağrı Merkezi, Radyo, Televizyon İşçileri ve Hizmetlileri Sendikası HABER-İŞ 1962 Veli SOLAK İletişim (7) 16.491 22,91 0,28 artış
13 Türkiye Basın ve Yayın İşçileri Sendikası BASIN-İŞ 1963 Yakup AKKAYA Basın,Yayın ve Gazetecilik (8) 1.864 1,96 0,12 artış
14 Türkiye Gazeteciler Sendikası TGS 1952 Uğur GÜÇ Basın, Yayın ve Gazetecilik (8) 1.033 1,09 0,05 artış
15 Banka-Sigorta İşçileri Sendikası BASİSEN Metin TİRYAKİOĞLU Banka,Finans ve Sigoarta (9) 41.964 14,29 0,34 artış
16 Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BASS 1972 Turgut YILMAZ Banka,Finans ve Sigoarta (9) 14.225 4,85 0,56 artış
17 Türkiye Ticaret, Koop, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası TEZKOOP-İŞ 1962 Osman GÜRSU Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 50.369 1,97 0,22 azalış
18 Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası TÜRK KOOP-İŞ 1964 Eyüp ALEMDAR Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 36.095 1,41 0,05 azalış
19 Türkiye Çimento, Seramik, Toprak ve Cam Sanayi İşçileri Sendikası ÇİMSE-İŞ 1963 Zekeriye NAZLIM Çimento,Toprak ve Cam (11) 22.329 11,86 0,78 azalış
20 Çimento, Cam, Toprak Sanayi İşçileri Sendikası KRİSTAL-İŞ 1965 Bilal ÇETİNTAŞ Çimento,Toprak ve Cam (11) 7.184 3,82 0,04 azalış
21 Türkiye Metal, Çelik, Mühim.Makina, Metalden Mamul Eşya ve Oto, Montaj ve Yardımcı İşçileri Sendikası TÜRK METAL-İŞ 1963 Pevrul KAVLAK Metal (12) 169.549 11,89 0,26 artış
22 Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri Sendikası YOL-İŞ 1963 Ramazan AĞAR İnşaat (13) 40.240 2,44 0,21 azalış
23 Türkiye Enerji, Su, Gaz İşçileri Sendikası TES-İŞ 1963 Mustafa KUMLU Enerji (14) 52.399 19,14 0,04 azalış
24 Türkiye Sivil Havacılık Sendikası HAVA-İŞ 1962 A.Kemal TATLIBAL Taşımacılık (15) 16.787 2,34
25 Tüm Taşıma İşçileri Sendikası TÜMTİS 1949 Kenan ÖZTÜRK Taşımacılık (15) 7.480 1,05 0,03 azalış
26 Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası DEMİRYOL-İŞ 1952 Ergün ATALAY Taşımacılık (15) 16.108 2,25 0,01 azalış
27 Türkiye Liman, Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası DOKGEMİ-İŞ 1946 H.Necip NALBANTOĞLU Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 3.046 1,95 0,19 artış
28 Türkiye Denizciler Sendikası DENİZ-İŞ Dr.Hasan PEKDEMİR Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 5.276 3,38 0,47 artış
29 Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası SAĞLIK-İŞ 1961 Hasan ÖZTÜRK Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 6.546 2,38 0,17 artış
30 Türkiye Otel, Lokanta ve Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası TOLEYİS 1977 Cemail BAKINDI Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 14.560 1,78 0,31 azalış
31 Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İş Kolları işçileri Sendikası HARB-İŞ 1963 Bayram BOZAL Savunma ve Güvenlik (19) 22.227 9,69 0,85 azalış
32 Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası GÜVENLİK-İŞ 2011 Bolat ANKARALI Savunma ve Güvenlik (19) 5.866 2,56 1,05 artış
33 Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası BELEDİYE-İŞ 1983 Nihat YURDAKUL Genel İşler (20) 45,775 5,30 0,25 azalış
Total 788.388 6,41% 0,23 azalış
Source: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna Bağlı Sendikalar". Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu. http://www.turkis.org.tr/Sendikalarimiz-di68. 

DİSK'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: DİSK
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK logo.png
Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan İş Kolu ve İş Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası GIDA-İŞ 1947 Celal OVAT Gıda Sanayii (02) 1.932 0,33 0,04 artış
2 Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası DEV MADEN-SEN 1959 Tayfun GÖRGÜN Madencilik ve Taş Ocakları (03) 784 0,40 0,31 artış
3 Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası LASTİK-İŞ 1949 Abdullah KARACAN Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (04) 8.639 1,99 0,13 artış
4 Tekstil İşçileri Sendikası TEKSTİL 1965 Rıdvan BUDAK Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (05) 11.173 2,39 0,03 artış
5 Türkiye Tüm Kağıt Selüloz Sanayii İşçileri Sendikası TÜMKA-İŞ 1971 Ergün TAVŞANOĞLU Ağaç ve Kağıt (06) 700 0,29 0,02 artış
6 Devrimci İletişim ve Çağrı Merkezi Çalışanları Sendikası DEV İLETİŞİM-İŞ 2013 Fatma TULUM ERYOLDAŞ İletişim (07) 11 0,02 0,01 artış
7 Türkiye Basın Sanayii İşçileri Sendikası BASIN-İŞ 1967 Mustafa YAMAK Basın, Yayın ve Gazetecilik (08) 483 0,51 0,01 azalış
8 Türkiye Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BANK-SEN 1972 Önder ATAY Banka, Finans ve Sigorta (09) 641 0,22 0,03 artış
9 Sinema Emekçileri Sendikası SİNE-SEN 1978 Zafer AYDEN Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 236 0,01 0,01 artış
10 Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret, Kooperatif ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası SOSYAL-İŞ 1966 Metin EBETÜRK Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 8.115 0,32 0,01 azalış
11 Türkiye Porselen, Çimento, Cam, Tuğla ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası CAM KERAMİK-İŞ 1968 Mehmet TURP Çimento,Toprak ve Cam(11) 3 0,01
12 Birleşik Metal İşçileri Sendikası BİRLEŞİK METAL-İŞ 1947 Adnan SERDAROĞLU Metal (12) 26.214 1,84 0,06 azalış
13 Devrimci Yapı İşçileri Sendikası DEV YAPI-İŞ 1970 Dursun AÇIKBAŞ İnşaat (13) 177 0,02 0,02 artış
14 Elektrik, Gaz ve Su Çalışanları Sendikası ENERJİ-SEN 2006 Ali DUMAN Enerji (14) 1.790 1,09 0,25 artış
15 Nakliye İşçileri Sendikası NAKLİYAT-İŞ 1975 Ali Rıza KÜÇÜKOSMANOĞLU Taşımacılık (15) 4.260 0,60 0,10 artış
16 Liman, Tersane Gemi Yapım-Onarım İşçileri Sendikası LİMTER-İŞ 1976 Kamber SAYGILI Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 167 0,11
17 Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası DEV SAĞLIK-İŞ 1973 Arzu ÇERKEZOĞLU Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 619 0,23 0,19 azalış
18 Devrimci Turizm İşçileri Sendikası DEV TURİZM-İŞ 2011 Mustafa Safvet YAHYAOĞLU Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 329 0,05 0,04 artış
19 Özel Güvenlik İşçileri Sendikası GÜVENLİK-SEN - - Savunma ve Güvenlik (19) 451 0,20 0,12 artış
20 Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası GENEL-İŞ 1962 Kani BEKO Genel İşler (20) 45.810 5,30 0,46 azalış
Total 112.534 0,91% 0,01 azalış
Source: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Üye Sendikalar". Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu. http://www.disk.org.tr/uye-sendikalar/. 

HAK-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Hak-İş
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu HAK-İŞ.gif
Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan İş Kolu ve İş Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Öz Ormancılık ve Tarım, Avcılık ve Balıkçılık İşçileri Sendikası ÖZ ORMAN-İŞ 2003 Settar ASLAN Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 25.075 18,41 0,93 azalış
2 Öz Tütün, Müskirat, Gıda Sanayii ve Yardımcı İşçileri Sendikası ÖZ GIDA-İŞ 1976 Mehmet ŞAHİN Gıda Sanayii (2) 26.932 4,52 0,38 azalış
3 Maden İşçileri Sendikası ÖZ MADEN-İŞ 2011 Ahmet ARSLAN Madencilik ve Taş Ocakları (3) 117 0,06 0,02 artış
4 Petrol, Kimya, Lastik, Plastik İşçileri Sendikası ÖZ PETROL-İŞ 2003 Kudret ÖRGEL Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) 712 0,17 0,01 artış
5 Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası ÖZ İPLİK-İŞ 1978 Murat İNANÇ Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 20.126 1,94 0,13 artış
6 Ağaç, Mantar, Sunta ve Mobilya Sanayii İşçileri Sendikası ÖZ AĞAÇ-İŞ 1980 Eyüp KARADERİLİ Ağaç ve Kağıt (6) 10.731 4,41 0,06 artış
7 Medya İşçileri Sendikası MEDYA-İŞ 2012 Gürsel ESER Basın, Yayın ve Gazetecilik (8) 1.273 1,34 0,18 artış
8 Öz Banka ve Sigorta Çalışanları Sendikası ÖZ FİNANS-İŞ 2013 Ahmet EROĞLU Banka,Finans ve Sigoarta (9) 14.926 5,09 4,07 artış
9 Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BASS 1972 Turgut YILMAZ Banka,Finans ve Sigoarta (9) 14.225 4,85 0,56 artış
10 Büro, Eğitim, Güzel Sanatlar, Ticaret ve Kooperatif İşçileri Sendikası ÖZ BÜRO-İŞ 2011 Muharrem ÖZKAYA Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 7.155 0,28 0,15 artış
11 Toprak, Çimento, Seramik ve Cam İşçileri Sendikası ÖZ TOPRAK-İŞ 2014 Metin ÖZBEN Çimento,Toprak ve Cam (11) 759 0,41 0,41 artış
12 Demir, Çelik, Metal ve Metal Mamulleri İşçileri Sendikası ÇELİK-İŞ 1965 A. Cengiz GÜL Metal (12) 30.424 2,12 0,02 azalış
13 Enerji İşçileri Sendikası ENERJİ-İŞ 2013 Mahmud ALTUNSOY Enerji (14) 72 0,03 0,01 artış
14 Öz Hava, Kara ve Demiryolu Taşıma İş Sendikası ÖZ TAŞIMA-İŞ 2013 Mustafa TORUNTAY Taşımacılık (15) 8.476 1,19 1,05 artış
15 Türkiye Liman ve Kara, Tahmil, Tahliye İşçileri Sendikası LİMAN-İŞ 1963 Önder AVCI Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 3.647 2,33 0,15 azalış
16 Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası ÖZ SAĞLIK-İŞ 2014 Yavuz AKSANOĞLU Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 2.807 1,02 1,02 artış
17 Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası OLEYİS 1969 Vedat BOKE Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 8.238 1,01 0,10 azalış
18 Futbol Çalışanları Sendikası FUTBOL-SEN 2012 Rahim ZAFER Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 247 0,04 0,01 azalış
19 Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası ÖZ-İŞ 2011 Sedat SEVİNÇ Savunma ve Güvenlik (19) 6.621 2,89 1,87 artış
20 Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası HİZMET-İŞ 1979 Mahmut ARSLAN Genel İşler (20) 83.076 9,61 2,14 artış
Total 265.639 2,16% 0,40% artış
Source: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Üye Sendikalar". Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu. http://www.hakis.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=641&Itemid=27. 

AKSİYON-İŞ'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Aksiyon-İş
Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Aksiyonişlogo.png
Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan İş Kolu ve İş Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Pak Tarım ve Orman İşçileri Sendikası PAK T.ORMAN İŞ 2014 İlhan POLAT Avcılık,Balıkçılık,Tarım ve Ormancılık (1) 24 0,02 0,02 artış
2 Pak Gıda İşçileri Sendikası PAK GIDA-İŞ 2014 Nazif YALILI Gıda Sanayii (2) 87 0,02 0,02 artış
3 Pak Maden İşçileri Sendikası PAK MADEN-İŞ 2014 Vedat ÖZTÜRK Madencilik ve Taş Ocakları (3) 374 0,19 0,19 artış
4 Pak Petrol İşçileri Sendikası PAK PETROL-İŞ 2014 Mehmet BAKIRCI Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) 39 0,01 0,01 artış
5 Pak Tekstil İşçileri Sendikası PAK TEKSTİL-İŞ 2014 Selim DEMİRALP Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) 86 0,01 0,01 artış
6 Pak Ağaç İşçileri Sendikası PAK AĞAÇ-İŞ 2014 Mehmet TOKTEMUR Ağaç ve Kağıt (6) 28 0,02 0,02 artış
7 Pak İletişim İşçileri Sendikası PAK İLETİŞİM-İŞ 2014 Bilal ÖZTÜRK İletişim (7) 22 0,04 0,04 artış
8 Pak Medya İşçileri Sendikası PAK MEDYA-İŞ 2014 İsmail TOPÇUOĞLU Basın,Yayın ve Gazetecilik (8) 47 0,05 0,05 artış
9 Pak Finans İşçileri Sendikası PAK FİNANS-İŞ 2014 - Banka,Finans ve Sigoarta (9) 63 0,03 0,03 artış
10 Pak Eğitim İşçileri Sendikası PAK EĞİTİM-İŞ 2013 Abdullah KAYIŞKIRAN Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) 8.391 0,33 0,03 artış
11 Pak Toprak İşçileri Sendikası PAK TOPRAK-İŞ 2014 - Çimento,Toprak ve Cam (11) 9 0,01 0,01 artış
12 Pak Metal İşçileri Sendikası PAK METAL-İŞ 2014 Yavuz KOCAMAN Metal (12) 152 0,02 0,02 artış
13 Pak İnşaat İşçileri Sendikası PAK İNŞAAT-İŞ 2014 Resul KILINÇ İnşaat (13) 243 0,02 0,02 artış
14 Pak Enerji İşçileri Sendikası PAK ENERJİ-İŞ 2014 Murat BİNGÖL Enerji (14) 39 0,02 0,02 artış
15 Pak Taşıma İşçileri Sendikası PAK TAŞIMA-İŞ 2014 Davut SUŞEHİRLİ Taşımacılık (15) 139 0,02 0,02 artış
16 Pak Deniz İşçileri Sendikası PAK DENİZ-İŞ 2014 Ahmet Gürkan YALÇIN Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı,Ardiye ve Antropoloculuk (16) 34 0,03 0,03 artış
17 Pak Sağlık İşçileri Sendikası PAK SAĞLIK-İŞ 2014 Fuad AYDIN Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) 239 0,09 0,09 artış
18 Pak Turizm İşçileri Sendikası PAK TURİZM-İŞ 2014 Musa UYAR Konaklama ve Eğlence İşleri (18) 392 0,05 0,05 artış
19 Pak Savunma İşçileri Sendikası PAK SAVUNMA-İŞ 2014 Yasin TUNAR Savunma ve Güvenlik (19) 51 0,03 0,03 artış
20 Pak Hizmet İşçileri Sendikası PAK HİZMET-İŞ 2014 Tahir ÇETİNKAYA Genel İşler (20) 627 0,08 0,08 artış
Total 11.086 0,09% 0,09% artış
Source: "6536 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliği". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/2014_temmuz_6856. 
"Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Üye Sendikalar". Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu. http://www.aksiyonis.org/Sendikalar%C4%B1m%C4%B1z/tabid/6522/Default.aspx. 

Bağımsız işçi sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

# Logo Adı Kısaltma İş Kolu ve İş Kolu Kodu[1] Kuruluş Genel Başkan[2] Üye Sayısı(Ocak 2014)[3]
1 Türkiye Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BANKSİS Banka,Finans ve Sigoarta (9) 1983 İ. Semih ÖZEN 12.105
2 Metal Sanayii İşçileri Sendikası METSAN-İŞ Metal (12) Ersin AKBİN 33
3 İlaç, Kimya, Petrol ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası İLKİM-İŞ Petrol,Kimya,Lastik,Plastik ve İlaç (4) Osman YILDIRIM 16
4 Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası BANK-Sİ-SEN Banka,Finans ve Sigoarta (9) Hacı Bayram SOLMAZ 250
5 Makina ve Kalıp Yapımı İşçileri Sendikas KALIP-İŞ Metal (12) Fatih TEKİN 100
6 Bilgi İşlem İşçileri Sendikası BİL-İŞ Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) Muharrem NALBANT 143
7 Çelik Yapı İşçileri Sendikası ÇEŞEN Metal (12) Ferhat KOÇ 76
8 Yapım, Ağaç, Prefabrik Sanayii İşçileri Sendikası YAPSAN-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) Meryem BAŞÇI 18
9 Türkiye İnşaat Sanayii İşçileri Sendikası İNSAN-İŞ İnşaat (13) Süleyman AKKAYA 1.458
10 Baraj Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası YENİ BES-İŞ Enerji (14) Mustafa UYAN 48
11 Dokuma ve Örme İşçileri Sendikası DOKU ÖR-İŞ Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) Hacı Arap ŞENEL 92
12 Trikotaj, Örme, Boyama, Giyecek ve İplik Sanayii İşçileri Sendikası TÖBGİS Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) Durmuş Ali CÖMERT -
13 Türkiye Yazarlar Sendikası TYS Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) Ertan MISIRLI 0
14 Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası MÜZİK-SEN Ticaret,Büro,Eğitim ve Güzel Sanatlar (10) Mehmet ÇIRIKA 12
15 Enerji Sanayii İşçileri Sendikası ENSAN-İŞ Enerji (14) A. Kemal AYDINBAŞ 90
16 Turizm, Konaklama ve Eğlence Sanayii İşçileri Sendikası TURKON-İŞ Konaklama ve Eğlence İşleri (18) İbrahim AKKAYA 6.510
17 Tüm Sağlık Hizmetleri İşçileri Sendikası SIHHAT-İŞ Sağlık ve Sosyal Hizmetler (17) Erdal ÖZER 590
18 Tüm Belediye ve Konut İşçileri Sendikası KONUT-İŞ Genel İşler (20) Alican KAYHAN 187
19 Demir, Çelik, Metal ve Oto Sanayii İşçileri Sendikası TEK METAL-İŞ Metal (12) Dursun AKSEL 702
20 Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası BATİS Dokuma,Hazır Giyim ve Deri (5) Metin BURAK 1.895
21 Dokuma,Örme,Boyama,Trikotaj ve Giyim İşçileri Sendikası DOKUMA-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) Ramazan KAP -
22 Temizlik İşçileri Sendikası TEM-İŞ SEN Sami GÜNDOĞDU -
23 Tekstil,Dokuma,Örme,Trikotaj,Boyama İşçileri Sendikası TEKSTİL-SEN Ağaç ve Kağıt (6) Engin GÜL -
24 Taşımacılık ve Kargo Sanayii İşçileri Sendikası KARSAN-İŞ Taşımacılık (15) Hülya SOYBAŞ 536
25 Kağıt, Ambalaj ve Selüloz İşçileri Sendikası ÖZ KAĞIT-İŞ Ağaç ve Kağıt (6) Kemal YILMAZ 682

İşveren Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

TİSK'e Bağlı Sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağımsız İşveren Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kamu Görevlileri Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonları Co-op activism5.svg
Konfederasyon Örgütlü Olduğu İş Kolları Sendika ve Kamu Görevlileri Sayısı
# Logo Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) Toplam Üye Sayısı +/- % +%-
1 MEMURSEN logo.png Memur Sendikaları Konfederasyonu MEMUR-SEN 1995 Ahmet Gündoğdu Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg 11 762.650 54.998 artış 33,58% 0,42% artış
2 Turkkamusenlogo.png Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu TÜRKİYE KAMU-SEN 18 Haziran 1992 İsmail Koncuk Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg 11 447.641 2.706 artış 19,72% 1,12% azalış
3 KESK logo.png Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK 8 Aralık 1995 Lami Özgen Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg 11 239.700 2.520 artış 10,55% 0,56% azalış
4 Birlesikkamuislogo.png Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu BİRLEŞİK KAMU-İŞ 11 Nisan 2008 İsmail Tutoğlu Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg X mark.svg Yes check.svg X mark.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg X mark.svg 8 50.503 10.462 artış 2,22% 0,34% artış
5 Cihansenlogo.png Cihan Sendikaları Konfederasyonu CİHAN-SEN 21 Şubat 2014 Osman Bahçe Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg X mark.svg 10 24.299 24.299 artış 1,07% 1,07% artış
6 Tümmemursenlogo.png Tüm Memur Sendikaları Konfederasyonu TÜM MEMUR-SEN 9 Haziran 2013 Hüseyin Demirci Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg X mark.svg X mark.svg X mark.svg X mark.svg Yes check.svg X mark.svg Yes check.svg 6 8.681 634 artış 0,38%
7 Desklogo.png Demokratik Sendikalar Konfederasyonu DESK 12 Nisan 2010 Lütfi Şenocak Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg X mark.svg X mark.svg Yes check.svg Yes check.svg X mark.svg Yes check.svg 8 5.769 1.070 artış 0,25% 0,03% artış
8 Haksenlogo.png Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu HAK-SEN 16 Nisan 2008 Ayhan Çivi Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg X mark.svg 10 4.482 410 artış 0,19%
9 Basklogo.png Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu BASK 11 Nisan 2002 Bayram Zengin Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg Yes check.svg 13 3.389 369 artış 0,15% 0,01% artış
Bağımsız Sendikalar 42.850 24.475 artış 1,89% 1,02% artış
Toplam Sendikalı Kamu Görevlisi 1.589.964 121.943 artış 70,03% 1,26% artış
Sendikasız Kamu Görevlileri 680.594 13.977 artış 29,97% 1,26% azalış
Toplam Kamu Görevlisi Sayısı 2.270.558 135.920 artış 100%
Not: Yes Konfederasyonun iş kolunda örgütlendiğini ifade eder. X mark.svg Konfederasyonun iş kolunda örgütlenmediğini ifade eder.
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2013 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 
Konfederasyonların Yıllara Göre Sendikalaşma Oranları Co-op activism5.svg
Konfederasyon Yıllar
# Logo Adı Kısaltma 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014
1 Turkkamusenlogo.png Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu TÜRKİYE KAMU-SEN 21,98 % 19,95 % azalış 20,87 % artış 21,68 % artış 21,16 % azalış 21,07 % azalış 20,91 % azalış 21,04 % artış 20,76 % azalış 20,84 % artış 19,72 % azalış
2 KESK logo.png Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK 18,99 % 16,67 % azalış 14,94 % azalış 14,34 % azalış 13,21 % azalış 12,58 % azalış 12,40 % azalış 12,38 % azalış 11,91 % azalış 11,11 % azalış 10,56 % azalış
3 MEMURSEN logo.png Memur Sendikaları Konfederasyonu MEMUR-SEN 8,82 % 10,04 % artış 13,00 % artış 15,44 % artış 18,61 % artış 21,09 % artış 22,18 % artış 27,49 % artış 32,23 % artış 33,15 % artış 33,59 % artış
4 Basklogo.png Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu BASK 0,33 % 0,30 % azalış 0,30 % 0,35 % artış 0,25 % azalış 0,28 % artış 0,21 % azalış 0,19 % azalış 0,15 % azalış 0,14 % azalış 0,15 % artış
5 Birlesikkamuislogo.png Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu BİRLEŞİK KAMU-İŞ 1,10 % 1,16 % artış 1,23 % artış 1,41 % artış 1,66 % artış 1,88 % artış 2,22 % artış
6 Haksenlogo.png Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu HAK-SEN 0,09 % 0,17 % artış 0,17 % 0,19 % artış 0,20 % artış 0,19 % azalış 0,20 % artış
7 Desklogo.png Demokratik Sendikalar Konfederasyonu DESK 0,16 % 0,22 % artış 0,23 % artış 0,22 % azalış 0,25 % artış
8 Tümmemursenlogo.png Tüm Memur Sendikaları Konfederasyonu TÜM MEMUR-SEN 0,38 % 0,38 %
9 Cihansenlogo.png Cihan Sendikaları Konfederasyonu CİHAN-SEN 1,07 %
10 25px Hürriyetçi Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu * HÜRRİYETÇİ KAMU-SEN 0,01 % 0,01 % 0,00 % azalış 0,00 % 0,00 % 0,00 % 0,00 %
11 25px Anadolu Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu * ANADOLU KAMU-SEN 0,01 % 0,00 % azalış 0,00 %
Bağımsız Sendikalar 0,23 % 0,22 % azalış 0,58 % artış 1,07 % artış 1,69 % artış 0,65 % azalış 0,63 % azalış 0,82 % artış 1,04 % artış 0,86 % azalış 1,89 % artış
Toplam Sendikalı Kamu Görevlisi Oranı 50,35 % 47,18 % azalış 49,70 % artış 52,89 % artış 55,01 % artış 57,00 % artış 57,89 % artış 63,75 % artış 68,17 % artış 68,77 % artış 70,03 % artış
Not 1.1: Tablodaki oranlar, konfederasyona üye olan kamu görevlisi sayısının, o yıl içindeki çalışan bütün kamu görevlilerine oranını ifade eder. Not 1.2: Tablo faaliyetleri devam etmekte olan konfederasyonların kuruluş tarihlerine göre sıralanmıştır.
Not 2: artışSendikalaşma oranın bir önceki yıla göre arttığını ifade eder, azalışSendikalaşma oranın bir önceki yıla göre azaldığını ifade eder, Sendikalaşma oranın bir önceki yıla göre değişmediğini ifade eder
Not 3*: Hürriyetçi Kamu-Sen ve Anadolu Kamu-Sen faaliyetlerine son vermiş konfederasyonlardır.
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2013 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2013. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2012 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2012. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2011 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2011. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2010 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2010. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2009 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2009. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2008 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2008. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2007 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2007. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2006 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2006. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2005 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2005. 
"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2004 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2004. 

KESK´e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: KESK
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK logo.png
Sendika Hizmet Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Büro Emekçileri Sendikası BES 1998 Fikret ASLAN (1) Büro,Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri 19.473 7,70 % 1,91 %azalış
2 Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası EĞİTİM-SEN 1995 Kamuran KARACA (2) Eğitim,Öğretim ve Bilim Hizmetleri 129.259 12,09 % 0,25 %azalış
3 Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES 1996 Gönül ERDEN (3) Sağlık ve Sosyal Hizmetler 41.225 8,71 % 0,10 %azalış
4 Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası TÜM-BEL-SEN 1990 Ömer Salih EROL (4) Yerel Yönetim Hizmetleri 28.824 23,97 % 2,26 %azalış
5 Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası HABER-SEN 1996 Cemalettin Yüksel (5) Basın,Yayın ve İletişim Hizmetleri 3.200 9,11 % 1,34 %azalış
6 Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası KÜLTÜR-SANAT SEN 1992 Yavuz DEMİRKAYA (6) Kültür ve Sanat Hizmetleri 4.440 26,12 % 0,24 %azalış
7 Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası YAPIYOL-SEN 1995 Haydar Arslan (7) Bayındırlık,İnşaat ve Köy Hizmetleri 3.959 8,96 % 1,26 %azalış
8 Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası BTS 1994 Nazım KARAKURT (8) Ulaştırma Hizmetleri 2.336 8,61 % 0,94 %azalış
9 Tarım Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası TARIM ORKAM-SEN 1992 Hamit KURT (9) Tarım ve Ormancılık Hizmetleri 3.292 4,52 % 0,32 %artış
10 Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası ESM 1992 Mustafa ŞENOĞLU (10) Enerji,Sanayi ve Madencilik Hizmetleri 2.981 8,10 % 1,30 %azalış
11 Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası DİVES 2002 Lokman ÖZDEMİR (11) Diyanet ve Vakıf Hizmetleri 711 0,58 % 0,05 %artış
Total 239.700 10,55% 0,56% azalış
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu Turkkamusenlogo.png
Sendika Hizmet Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Türkiye Büro Çalışanları Sendikası TÜRK BÜRO-SEN 1992 Fahrettin YOKUŞ (1) Büro,Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri 45.010 17,80 % 3,37 %azalış
2 Türkiye Eğitim ve Öğretim Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası TÜRK EĞİTİM-SEN 1992 İsmail KONCUK (2) Eğitim,Öğretim ve Bilim Hizmetleri 230.994 21,61 % 0,74 %azalış
3 Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Kamu Görevlileri Sendikası TÜRK SAĞLIK-SEN 1992 Önder KAHVECİ (3) Sağlık ve Sosyal Hizmetler 95.244 20,13 % 0,31 %azalış
4 Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası T.YEREL HİZMET-SEN 1992 İlhan KOYUNCU (4) Yerel Yönetim Hizmetleri 14.103 11,73 % 1,77 %azalış
5 Türkiye Haberleşme, Kağıt ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası TÜRK HABER-SEN 1992 Sedat YILMAZ (5) Basın,Yayın ve İletişim Hizmetleri 8.602 24,50 % 6,46 %azalış
6 Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası T.KÜLTÜR-SANAT SEN 2001 Hüseyin YILMAZ (6) Kültür ve Sanat Hizmetleri 2.615 15,39 % 0,63 %azalış
7 Türkiye İmar ve İnşa Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası TÜRK İMAR-SEN 1992 Necati ALSANCAK (7) Bayındırlık,İnşaat ve Köy Hizmetleri 7.076 16,01 % 0,06 %artış
8 Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası TÜRK ULAŞIM-SEN 1992 Şerafeddin DENİZ (8) Ulaştırma Hizmetleri 6.918 25,50 % 0,29 %azalış
9 Türkiye Tarım-Orman ve Gıda Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası TÜRK T.ORMAN-SEN 1992 Ahmet DEMİRCİ (9) Tarım ve Ormancılık Hizmetleri 11.984 16,45 % 0,44 %artış
10 Türkiye Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası TÜRK ENERJİ-SEN 1992 Mehmet ÖZER (10) Enerji,Sanayi ve Madencilik Hizmetleri 6.466 17,57 % 0,05 %artış
11 Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası T.DİYANET VAKIF-SEN 2001 H.Zeki SERGİ (11) Diyanet ve Vakıf Hizmetleri 18.629 15,22 % 2,91 %azalış
Total 447.641 19,72% 0,56% azalış
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

Memur-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Memur-Sen
Memur Sendikaları Konfederasyonu MEMURSEN logo.png
Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Büro Memurları Sendikası BÜRO MEMUR-SEN 1995 Uğur ÜNALAN (1) Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri 50.616 20,02 %
2 Eğitimciler Birliği Sendikası EĞİTİM BİR-SEN 1992 Ahmet GÜNDOĞDU (2) Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri 279.722 26,17 %
3 Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası SAĞLIK-SEN 1993 Metin MEMİŞ (3) Sağlık ve Sosyal Hizmetler 205.773 43,49 %
4 Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası BEM BİR-SEN 1994 Mürsel TURBAY (4) Yerel Yönetim Hizmetleri 61.097 50,81 %
5 Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası BİRLİK HABER-SEN 1992 Gürbüz İNALTEKİN (5) Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri 14.446 41,14 %
6 Kültür, Turizm ve Sanat Çalışanları Sendikası KÜLTÜR MEMUR-SEN 2003 Mecit ERDOĞAN (6) Kültür ve Sanat Hizmetleri 4.515 26,57 %
7 Bayındır, İnşaat, Yol, Yapı, Tapu ve Kadastro Çalışanları Birliği Sendikası BAYINDIR MEMUR-SEN 2002 Abdulhadi KARASAPAN (7) Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri 12.923 29,24 %
8 Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası ULAŞTIRMA MEMUR-SEN 2003 Can CANKESEN (8) Ulaştırma Hizmetleri 9.747 35,92 %
9 Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası TOÇ BİR-SEN 2001 Günay KAYA (9) Tarım ve Ormancılık Hizmetleri 36.769 50,46 %
10 Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası ENERJİ BİR-SEN 1995 Hacı Bayram TONBUL (10) Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri 15.363 41,75 %
11 Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası DİYANET-SEN 1998 Mehmet BAYRAKTUTAR (11) Diyanet ve Vakıf Hizmetleri 71.679 58,55 %
Total 762.650 33,58 % 0,42% artış
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

BASK'a bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: BASK
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Basklogo.png
Sendika Hizmet Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Bağımsız Büro Hizmet Kolu Sendikası BAĞIMSIZ BÜRO-SEN 2001 Remzi KIZILKAYA (1) Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri 576 0,23 %
2 Anadolu Eğitim Çalışanları Birliği Sendikası AND-SEN 2008 Erdoğan YAZICI (2) Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri 332 0,03 %
3 Bağımsız Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası BEÇ-SEN 2009 Ferhat ŞAHİN (2) Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri 122 0,01 %
4 Bağımsız Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası BAĞIMSIZ EĞİTİM-SEN 2012 Abdullah SOY (2) Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri 112 0,01 %
5 Bağımsız Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası BAĞIMSIZ SAĞLIK-SEN 2002 Mehmet BAYRAKTAR (3) Sağlık ve Sosyal Hizmetler 932 0,20 %
6 Bağımsız Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası B.YEREL HİZMET-SEN 2005 (4) Yerel Yönetim Hizmetleri 136 0,11 %
7 Bağımsız Haberleşme ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası BAĞIMSIZ HABER-SEN 2002 (5) Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri 414 1,18 %
8 Bağımsız Kültür ve Sanat Çalışanları Sendikası BAĞIMSIZ KÜLTÜR SANAT-SEN (6) Kültür ve Sanat Hizmetleri 29 0,17 %
9 Bağımsız Yapı ve İmar Çalışanları Sendikası BAĞIMSIZ YAPI İMAR-SEN 2002 (7) Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri 268 0,61 %
10 Bağımsız Ulaştırma Hizmetleri Kamu Çalışanları Sendikası BAĞIMSIZ ULAŞIM-SEN 2002 (8) Ulaştırma Hizmetleri 32 0,12 %
11 Bağımsız Tarım-Orman ve Çevre Sendikası BATOÇ-SEN (9) Tarım ve Ormancılık Hizmetleri 139 0,19 %
12 Bağımsız, Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası BAĞIMSIZ ENERJİ-SEN 2002 (10) Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri 70 0,19 %
13 Bağımsız Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Çalışanları Sendikası BAĞIMSIZ DİYANET HİZMET-SEN Ömer LAPÇİN (11) Diyanet ve Vakıf Hizmetleri 227 0,19 %
Total 3.389 0,15% 0,01% artış
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

Birleşik Kamu-İş'e Bağlı Sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu Birlesikkamuislogo.png
Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası BÜRO-İŞ 2006 Haydar ŞAHİNDOKUYUCU (1) Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri 1.815 0,72 %
2 Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası EĞİTİM-İŞ 2005 Veli Demir (2) Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri 41.050 3,84 %
3 Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası GENEL SAĞLIK-İŞ Ali GÜL (3) Sağlık ve Sosyal Hizmetler 1.380 0,29 %
4 Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası TÜM YEREL-SEN 2013 Doğan KOÇ (4) Yerel Yönetim Hizmetleri 4.744 3,94 %
5 Kültür ve Sanat Hizmet Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası KÜLTÜR SANAT-İŞ Şahin ÇULCUOĞLU (6) Kültür ve Sanat Hizmetleri 292 1,72 %
6 Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası ULAŞIM-İŞ 2011 Adem ÇALIŞKAN (8) Ulaştırma Hizmetleri 94 0,35 %
7 Tarım Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası TARIM ORMAN-İŞ 2010 Şükrü DURMUŞ (9) Tarım ve Ormancılık Hizmetleri 960 1,32 %
8 Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu İşyerleri Kamu Çalışanları Sendikası ENERJİ-İŞ 2013 Volkan TÜRKYILMAZ (10) Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri 168 0,46 %
Total 50.503 2,22 % 0,34%artış
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

Haksen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Haksenlogo.png
Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Büro Çalışanları Hak Sendikası BÜRO HAK-SEN 2002 Ayhan ÇİVİ (1) Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri 1.309 0,52 %
2 Eğitim, Öğretim ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası EĞİTİM HAK-SEN 2007 Hanifi GÖKÇEK (2) Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri 1.109 0,10 %
3 Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hak Sendikası SAĞLIK HAK-SEN 2007 Selahattin KARACA (3) Sağlık ve Sosyal Hizmetler 778 0,16 %
4 Yerel Yönetim Çalışanları Hak Sendikası YEREL HAK-SEN 2008 Erol UÇAR (4) Yerel Yönetim Hizmetleri 214 0,18 %
5 Basın, Yayın, İletişim ve Posta Çalışanları Hak Sendikası HABER HAK-SEN 2007 Yılmaz KAYA (5) Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri 19 0,05 %
6 Kültür, Sanat ve Turizm Çalışanları Hak Sendikası KÜLTÜR HAK-SEN 2011 (6) Kültür ve Sanat Hizmetleri 18 0,11 %
7 İmar Çalışanları Hak Sendikası İMAR HAK-SEN 2008 Önder ÖZDEMİR (7) Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri 735 1,66 %
8 Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası UDEM HAK-SEN 2009 İlyas KEVEN (8) Ulaştırma Hizmetleri 30 0,11 %
9 Tarım Orman ve Çevre Hak Sendikası TOÇ HAK-SEN 2007 Necmettin AKARSLAN (9) Tarım ve Ormancılık Hizmetleri 244 0,33 %
10 Enerji, Sanayi ve Madencilik Çalışanları Hak Sendikası ENERJİ HAK-SEN 2007 Şevki ŞARLIOĞLU (10) Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri 26 0,07 %
Total 4.482 0,19 %
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

DESK'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Desklogo.png
Sendika İş Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Türkiye Demokratik Ofis Çalışanları Sendikası DEMOKRATİK OFİS-SEN (1) Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri 301 0,12 %
2 Demokratik Eğitim Çalışanları Sendikası DEMOKRATİK EĞİTİM SEN (2) Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri 58 0,01 %
3 Anadolu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ANADOLU SAĞLIK-SEN (3) Sağlık ve Sosyal Hizmetler 303 0,06 %
4 Demokratik Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası BELBİR-SEN (4) Yerel Yönetim Hizmetleri 91 0,08 %
5 Türkiye Demokrat Haberleşme Çalışanları Sendikası DEMOKRAT HABER-SEN (5) Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri 11 0,03 %
6 Ulaştırma Faal Memur Sendikası ULAŞTIRMA FAAL-SEN (8) Ulaştırma Hizmetleri 13 0,05 %
7 Demokratik Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası DEM-TOÇ-SEN (9) Tarım ve Ormancılık Hizmetleri 105 0,14 %
8 Özerk Diyanet Vafık Çalışanları Birliği Sendikası DİN BİR-SEN (11) Diyanet ve Vakıf Hizmetleri 4.887 3,99 %
Total 5.769 0,25 % 0,03 % artış 
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

Tüm Memur-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Cihan-Sen'e bağlı sendikalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana Madde: Cihan-Sen

Cihan Sendikalar Konfederasyonu Cihansenlogo.png
Sendika Hizmet Kolu ve Üye Sayısı
# Adı Kısaltma Kuruluş Genel Başkan Hizmet Kolu ve Hizmet Kolu Kodu Üye sayısı % +%-
1 Ufuk Büro Bankacılık Sendikası UFUK BÜRO-SEN 2014 Fatih TEKİN (1) Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri
2 Aktif Eğitimciler Sendikası AKTİF EĞİTİM-SEN 2014 Osman BAHÇE (2) Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri
3 Ufuk Sağlık ve Sosyal Bilimler Sendikası UFUK SAĞLIK-SEN 2014 Adnan BAYRAKTAR (3) Sağlık ve Sosyal Hizmetler
4 Ufuk Yerel Yönetimler Sendikası UFUK YEREL-SEN 2014 (4) Yerel Yönetim Hizmetleri
5 Ufuk Basın Yayın Haber Sendikası UFUK HABER-SEN 2014 Özden KINIK (5) Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri
6 Ufuk Kültür Sanat Sendikası UFUK KÜLTÜR-SEN 2014 İsa ERDEM (6) Kültür ve Sanat Hizmetleri
7 Ufuk Bayındırlık Sendikası UFUK BAYINDIR-SEN 2014 (7) Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri
8 Ufuk Ulaştırma Sendikası UFUK ULAŞTIRMA-SEN 2014 Fatih ERBA (8) Ulaştırma Hizmetleri
9 Ufuk Tarım Orman Sendikası UFUK TARIM-ORMAN-SEN 2014 Cemalettin ÇELİK (9) Tarım ve Ormancılık Hizmetleri
10 Ufuk Enerji Sendikası UFUK ENERJİ-SEN 2014 Bayram Ali BAHADIR (10) Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri
Total 24.299 1,07% 1,07% artış
Kaynak: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2014 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ". Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/ShowProperty/WLP%20Repository/csgb/dosyalar/istatistikler/4688_istatistik_2014. 

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]