Türkiye'deki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Türkiye'deki havalimanları listesi, Türkiye'de kurulu havalimanlarını içerir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum ICAO IATA Havalimanı Koordinatlar
Uluslararası Havalimanları
Adana LTAF ADA Adana Şakirpaşa Havalimanı 36°58′55″K 35°16′49″D / 36.98194°K 35.28028°D / 36.98194; 35.28028 (Adana Şakirpaşa Havalimanı)
Ankara LTAC ESB Esenboğa Havalimanı 40°07′41″K 32°59′42″D / 40.12806°K 32.995°D / 40.12806; 32.995 (Esenboğa International Havalimanı)
Antakya LTAK HTY Hatay Havalimanı 36°21′46″K 36°16′56″D / 36.36278°K 36.28222°D / 36.36278; 36.28222 (Hatay Havalimanı)
Antalya LTAI AYT Antalya Havalimanı 36°54′01″K 30°47′34″D / 36.90028°K 30.79278°D / 36.90028; 30.79278 (Antalya Havalimanı)
Bodrum LTFE BJV Milas-Bodrum Havalimanı 37°15′02″K 27°39′51″D / 37.25056°K 27.66417°D / 37.25056; 27.66417 (Milas-Bodrum Havalimanı)
Bursa LTBR YEI Bursa Yenişehir Havalimanı 40°15′18″K 29°33′45″D / 40.255°K 29.5625°D / 40.255; 29.5625 (Yenişehir Havalimanı)
Dalaman LTBS DLM Dalaman Havalimanı 36°42′53″K 28°47′34″D / 36.71472°K 28.79278°D / 36.71472; 28.79278 (Dalaman Havalimanı)
Erzurum LTCE ERZ Erzurum Havalimanı 39°57′19″K 41°10′09″D / 39.95528°K 41.16917°D / 39.95528; 41.16917 (Erzurum Havalimanı)
Eskişehir LTBY AOE Eskişehir Anadolu Havalimanı 39°48′36″K 30°31′10″D / 39.81°K 30.51944°D / 39.81; 30.51944 (Anadolu Havalimanı)
Gaziantep LTAJ GZT Gaziantep Havalimanı 36°56′52″K 37°28′44″D / 36.94778°K 37.47889°D / 36.94778; 37.47889 (Gaziantep Oğuzeli Havalimanı)
İstanbul LTBA IST Atatürk Havalimanı 40°58′34″K 28°48′51″D / 40.97611°K 28.81417°D / 40.97611; 28.81417 (Atatürk International Havalimanı)
İstanbul LTFJ SAW Sabiha Gökçen Havalimanı 40°53′54″K 29°18′33″D / 40.89833°K 29.30917°D / 40.89833; 29.30917 (Sabiha Gökçen International Havalimanı)
İzmir LTBJ ADB Adnan Menderes Havalimanı 38°17′21″K 27°09′18″D / 38.28917°K 27.155°D / 38.28917; 27.155 (İzmir Adnan Menderes Havalimanı)
Kayseri LTAU ASR Erkilet Havalimanı 38°46′13″K 35°29′43″D / 38.77028°K 35.49528°D / 38.77028; 35.49528 (Erkilet International Havalimanı)
Konya LTAN KYA Konya Havalimanı 37°58′44″K 32°33′42″D / 37.97889°K 32.56167°D / 37.97889; 32.56167 (Konya Havalimanı)
Kütahya LTBZ KZR Zafer Havalimanı 39°06′41″K 30°07′47″D / 39.11139°K 30.12972°D / 39.11139; 30.12972 (Zafer Havalimanı)
Malatya LTAT MLX Malatya Erhaç Havalimanı 38°26′07″K 38°05′27″D / 38.43528°K 38.09083°D / 38.43528; 38.09083 (Malatya Erhaç Havalimanı)
Nevşehir LTAZ NAV Nevşehir Kapadokya Havalimanı 38°46′08″K 34°31′35″D / 38.76889°K 34.52639°D / 38.76889; 34.52639 (Nevşehir Kapadokya Havalimanı)
Samsun LTFH SZF Çarşamba Havalimanı 41°15′56″K 36°32′55″D / 41.26556°K 36.54861°D / 41.26556; 36.54861 (Samsun-Çarşamba Havalimanı)
Şanlıurfa LTCS GNY Şanlıurfa GAP Havalimanı 37°27′00″K 38°54′00″D / 37.45°K 38.9°D / 37.45; 38.9 (Şanlıurfa GAP Havalimanı)Koordinatlar: 37°27′00″K 38°54′00″D / 37.45°K 38.9°D / 37.45; 38.9 (Şanlıurfa GAP Havalimanı)
Trabzon LTCG TZX Trabzon Havalimanı 40°59′42″K 39°47′23″D / 40.9951°K 39.7897°D / 40.9951; 39.7897 (Trabzon Havalimanı)
Yerel Havalimanlar
Adıyaman LTCP ADF Adıyaman Havalimanı 37°43′54″K 38°28′08″D / 37.73167°K 38.46889°D / 37.73167; 38.46889 (Adıyaman Havalimanı)
Ağrı LTCO AJI Ağrı Havalimanı 39°39′16″K 43°01′38″D / 39.65444°K 43.02722°D / 39.65444; 43.02722 (Ağrı Havalimanı)
Amasya LTAP MZH Amasya Merzifon Havalimanı 40°49′45″K 35°31′19″D / 40.82917°K 35.52194°D / 40.82917; 35.52194 (Amasya Merzifon Havalimanı)
Antalya LTGP GZP Alanya Gazipaşa Havalimanı 36°17′57″K 32°18′05″D / 36.2993°K 32.3014°D / 36.2993; 32.3014 (Alanya Gazipaşa Havalimanı)
Balıkesir LTBF BZI Balıkesir Havalimanı 39°37′09″K 27°55′33″D / 39.61917°K 27.92583°D / 39.61917; 27.92583 (Balıkesir Havalimanı)
Balıkesir LTFD EDO Balıkesir Koca Seyit Havalimanı 39°33′16″K 27°00′49″D / 39.55444°K 27.01361°D / 39.55444; 27.01361 (Balıkesir Koca Seyit)
Batman LTCJ BAL Batman Havalimanı 37°55′56″K 41°06′59″D / 37.93222°K 41.11639°D / 37.93222; 41.11639 (Batman Havalimanı)
Bingöl LTCU BGG Bingöl Havalimanı 38°51′36″K 40°35′38″D / 38.86°K 40.59389°D / 38.86; 40.59389 (Bingöl Havalimanı)
Çanakkale LTBH CKZ Çanakkale Havalimanı 40°08′15″K 26°25′36″D / 40.1375°K 26.42667°D / 40.1375; 26.42667 (Çanakkale Havalimanı)
Denizli LTAY DNZ Denizli Çardak Havalimanı 37°47′08″K 29°42′04″D / 37.78556°K 29.70111°D / 37.78556; 29.70111 (Denizli Çardak Havalimanı)
Diyarbakır LTCC DIY Diyarbakır Havalimanı 37°53′38″K 40°12′03″D / 37.89389°K 40.20083°D / 37.89389; 40.20083 (Diyarbakır Havalimanı)
Elazığ LTCA EZS Elazığ Havalimanı 38°36′24″K 39°17′29″D / 38.60667°K 39.29139°D / 38.60667; 39.29139 (Elazığ Havalimanı)
Erzincan LTCD ERC Erzincan Havalimanı 39°42′36″K 39°31′37″D / 39.71°K 39.52694°D / 39.71; 39.52694 (Erzincan Havalimanı)
Iğdır LTCT IGD Iğdır Havalimanı 39°58′59″K 43°51′59″D / 39.98306°K 43.86639°D / 39.98306; 43.86639 (Iğdır Havalimanı)
Isparta LTFC ISE Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 37°51′54″K 30°22′55″D / 37.865°K 30.38194°D / 37.865; 30.38194 (Isparta Süleyman Demirel Havalimanı)
İstanbul LTBW - İstanbul Hezarfen Havalimanı 41°06′16″K 28°33′00″D / 41.10444°K 28.55°D / 41.10444; 28.55 (Istanbul Hezarfen Airfield)
Kahramanmaraş LTCN KCM Kahramanmaraş Havalimanı 37°32′20″K 36°57′12″D / 37.53889°K 36.95333°D / 37.53889; 36.95333 (Kahramanmaraş Havalimanı)
Kars LTCF KSY Kars Havalimanı 40°33′44″K 43°06′54″D / 40.56222°K 43.115°D / 40.56222; 43.115 (Kars Havalimanı)
Kastamonu LTAL KFS Kastamonu Havalimanı 41°18′50″K 33°47′42″D / 41.3138°K 33.7949°D / 41.3138; 33.7949 (Kastamonu Havalimanı)
Kocaeli LTBQ KCO Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı 40°44′06″K 30°05′00″D / 40.735°K 30.0833333°D / 40.735; 30.0833333 (Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı)
Mardin LTCR MQM Mardin Havalimanı 37°13′58″K 40°38′26″D / 37.23278°K 40.64056°D / 37.23278; 40.64056 (Mardin Havalimanı)
Muş LTCK MSR Muş Havalimanı 38°44′41″K 41°39′14″D / 38.74472°K 41.65389°D / 38.74472; 41.65389 (Muş Havalimanı)
Siirt LTCL SXZ Siirt Havalimanı 37°58′00″K 41°50′00″D / 37.9666667°K 41.8333333°D / 37.9666667; 41.8333333 (Siirt Havalimanı)
Sinop LTCM NOP Sinop Havalimanı 42°00′57″K 35°03′59″D / 42.01583°K 35.06639°D / 42.01583; 35.06639 (Sinop Havalimanı)
Sivas LTAR VAS Sivas Havalimanı 39°46′00″K 37°01′00″D / 39.7666667°K 37.0166667°D / 39.7666667; 37.0166667 (Sivas Havalimanı)
Şırnak LTCV NKT Şırnak Havalimanı 37°21′48″K 42°03′35″D / 37.36333°K 42.05972°D / 37.36333; 42.05972 (Şırnak Havalimanı)
Tekirdağ LTBU TEQ Tekirdağ Çorlu Havalimanı 41°08′18″K 27°55′09″D / 41.13833°K 27.91917°D / 41.13833; 27.91917 (Tekirdağ Çorlu Havalimanı)
Tokat LTAW TJK Tokat Havalimanı 40°18′42″K 36°22′25″D / 40.31167°K 36.37361°D / 40.31167; 36.37361 (Tokat Havalimanı)
Uşak LTBO USQ Uşak Havalimanı 38°40′47″K 29°28′54″D / 38.6796°K 29.4816°D / 38.6796; 29.4816 (Uşak Havalimanı)
Van LTCI VAN Van Ferit Melen Havalimanı 38°28′06″K 43°19′56″D / 38.46833°K 43.33222°D / 38.46833; 43.33222 (Van Ferit Melen Havalimanı)
Zonguldak LTAS ONQ Zonguldak Havalimanı 41°30′23″K 32°05′19″D / 41.5064°K 32.0886°D / 41.5064; 32.0886 (Zonguldak Havalimanı)
Askeri Havalimanları
Ankara LTAB - Güvercinlik Hava Üssü 39°56′05″K 32°44′26″D / 39.93472°K 32.74056°D / 39.93472; 32.74056 (Güvercinlik Army Air Base)
Ankara LTAE - Akıncı Hava Üssü 40°04′44″K 32°33′56″D / 40.07889°K 32.56556°D / 40.07889; 32.56556 (Akıncı Air Base)
Ankara LTAD ANK Etimesgut Hava Üssü 39°56′59″K 32°41′19″D / 39.94972°K 32.68861°D / 39.94972; 32.68861 (Etimesgut Air Base)
Balıkesir LTBF BZI Balıkesir Hava Üssü 39°37′09″K 27°55′33″D / 39.61917°K 27.92583°D / 39.61917; 27.92583 (Balıkesir Havalimanı)
Bandırma LTBG BDM Bandırma Hava Üssü 40°19′04″K 27°58′39″D / 40.31778°K 27.9775°D / 40.31778; 27.9775 (Bandırma Havalimanı)
Diyarbakır LTCC DIY Diyarbakır Hava Üssü 37°53′38″K 40°12′03″D / 37.89389°K 40.20083°D / 37.89389; 40.20083 (Diyarbakır Havalimanı)
Eskişehir LTBI ESK Eskişehir Hava Üssü 39°47′02″K 30°34′55″D / 39.78389°K 30.58194°D / 39.78389; 30.58194 (Eskişehir Havalimanı)
İncirlik / Adana LTAG - İncirlik Hava Üssü 37°00′07″K 35°25′33″D / 37.00194°K 35.42583°D / 37.00194; 35.42583 (İncirlik Air Base)
İstanbul LTBX - Samandıra Hava Üssü 40°59′34″K 29°12′56″D / 40.99278°K 29.21556°D / 40.99278; 29.21556 (Samandıra Army Air Base)
İzmir LTBL IGL Çiğli Hava Üssü 38°30′46″K 27°00′36″D / 38.51278°K 27.01°D / 38.51278; 27.01 (Çiğli Air Base)
İzmir LTBK - Gaziemir Hava Üssü 38°19′08″K 27°09′33″D / 38.31889°K 27.15917°D / 38.31889; 27.15917 (Gaziemir Air Base)
Kayseri LTAU ASR Erkilet Hava Üssü 38°46′13″K 35°29′43″D / 38.77028°K 35.49528°D / 38.77028; 35.49528 (Erkilet Air Base)
Kocaeli LTBQ KCO Cengiz Topel Donanma Hava İstasyonu 40°44′06″K 30°05′00″D / 40.735°K 30.0833333°D / 40.735; 30.0833333 (Cengiz Topel Naval Air Station)
Konya LTAN KYA Konya Hava Üssü 37°58′44″K 32°33′42″D / 37.97889°K 32.56167°D / 37.97889; 32.56167 (Konya Air Base)
Kütahya LTBN - Kütahya Hava Üssü 39°25′36″K 30°01′00″D / 39.42667°K 30.0166667°D / 39.42667; 30.0166667 (Kütahya Air Base)
Malatya LTAT MLX Erhaç Hava Üssü 38°26′07″K 38°05′27″D / 38.43528°K 38.09083°D / 38.43528; 38.09083 (Erhaç Air Base)
Merzifon LTAP MZH Merzifon Hava Üssü 40°49′45″K 35°31′19″D / 40.82917°K 35.52194°D / 40.82917; 35.52194 (Merzifon Air Base)
Eski Havalimanlar
Afyon LTAH AFY Afyon Havalimanı 38°43′35″K 30°36′04″D / 38.72639°K 30.60111°D / 38.72639; 30.60111
Proje Aşamasındaki Havalimanları
İstanbul Üçüncü havalimanı
Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanı 36°53′59″K 35°03′46″D / 36.8996°N 35.0628°E / 36.8996; 35.0628
Ordu OGU Ordu Giresun Havalimanı 40°58′05″K 38°04′35″D / 40.96806°K 38.07639°D / 40.96806; 38.07639
Gümüşhane Gümüşhane Havalimanı
Hakkari Hakkari Yüksekova Havalimanı
Yozgat Yozgat Havalimanı

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]