Türkiye'deki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Türkiye'deki havalimanları listesi, Türkiye'de kurulu havalimanlarını içerir.

Havaalanları[değiştir | kaynağı değiştir]

İl Havalimanı Kullanım IATA ICAO Enlem-Boylam Rakım Pist 1 Pist 2 Pist 3
Adana Adana Havalimanı Sivil ADA LTAF 36°58′N, 35°16′E 20 m 2750 m - -
Adana İncirlik Hava Üssü Askeri UAB LTAG 37°00′N, 35°25′E 73 m 3048 m - -
Adıyaman Adıyaman Havalimanı Sivil ADF LTCP 37°43′N, 38°28′E 675 m 2500 m - -
Afyonkarahisar Afyonkarahisar Hava Üssü Askeri AFY LTAH 38°43′N, 30°35′E 1034 m 3000 m - -
Ağrı Ağrı Havalimanı Sivil AJI LTCO 39°39′N, 43°01′E 1632 m 2000 m - -
Amasya Amasya Merzifon Havalimanı Sivil-Askeri MZH LTAP 40°50′N, 35°31′E 535 m 2924 m - -
Ankara Esenboğa Havalimanı Sivil ESB LTAC 40°07′N, 32°59′E 953 m 3750 m 3750 m -
Ankara Etimesgut Havalimanı Sivil-Askeri ANK LTAD 39°57′N, 32°41′E 809 m 1509 m 2607 m -
Ankara Güvercinlik Havalimanı Sivil-Askeri - LTAB 39°56′N, 32°45′E 821 m 2022 m - -
Ankara Akıncı Hava Üssü Askeri - LTAE 40°04′N, 32°33′E 843 m 3351 m - -
Antalya Antalya Havalimanı Sivil AYT LTAI 36°55′N, 30°48′E 54 m 2990 m 2990 m 3400 m
Antalya Gazipaşa Havalimanı Sivil GZP LTFG 36°17′N, 32°18′E 28 m 1825 m - -
Antalya Karain Havalimanı Sivil - - 37°05′N, 30°38′E 307 m 1000 m - -
Aydın Çıldır Havaalanı Sivil CII LTBD 37°48′N, 27°53′E 57 m 1430 m - -
Balıkesir Balıkesir Havalimanı Sivil-Askeri BZI LTBF 39°37′N, 27°56′E 104 m 3000 m - -
Balıkesir Bandırma Hava Üssü Askeri BDM LTBG 40°19′N, 27°59′E 52 m 3000 m - -
Balıkesir Balıkesir Koca Seyit Havalimanı Sivil EDO LTFD 39°33′N, 27°00′E 5 m 3000 m - -
Batman Batman Havalimanı Sivil-Askeri BAL LTCJ 37°56′N, 41°07′E 554 m 3048 m - -
Bingöl Bingöl Havalimanı Sivil BGG LTCU 38°51′N, 40°35′E 1063 m 2300 m - -
Bursa Bursa Yenişehir Havalimanı Sivil-Askeri YEI LTBR 40°15′N, 29°33′E 233 m 2993 m 2993 m -
Çanakkale Çanakkale Havalimanı Sivil-Askeri CKZ LTBH 40°08′N, 26°25′E 7 m 1800 m - -
Çanakkale Gökçeada Havalimanı Sivil GKC LTFK 40°12′N, 25°52′E 22 m 2040 m 2040 m -
Denizli Denizli Çardak Havalimanı Sivil-Askeri DNZ LTAY 37°47′N, 29°42′E 852 m 3000 m - -
Diyarbakır Diyarbakır Havalimanı Sivil-Askeri DIY LTCC 37°53′N, 40°12′E 686 m 3549 m - -
Elazığ Elazığ Havalimanı Sivil-Askeri EZS LTCA 38°36′N, 39°17′E 892 m 3000 m - -
Erzincan Erzincan Havalimanı Sivil-Askeri ERC LTCD 39°42′N, 39°31′E 1153 m 3000 m - -
Erzurum Erzurum Havalimanı Sivil ERZ LTCE 39°57′N, 41°10′E 1757 m 3810 m 3810 m -
Eskişehir Eskişehir Hava Üssü Askeri ESK LTBI 39°47′N, 30°35′E 787 m 3050 m - -
Eskişehir Eskişehir Anadolu Havalimanı Sivil AOE LTBY 39°48′N, 30°31′E 789 m 2525 m - -
Eskişehir Sivrihisar Havalimanı Askeri - LTAV 39°27′N, 31°22′E 968 m 3395 m - -
Gaziantep Gaziantep Havalimanı Sivil GZT LTAJ 36°57′N, 37°29′E 706 m 3000 m 3000 m -
Hatay Hatay Havalimanı Sivil-Askeri HTY LTDA 36°22′N, 36°18′E 8 m 3000 m - -
Hatay İskenderun Havalimanı Sivil ISK LTAK 36°34′N, 36°09′E 4 m 1160 m - -
Iğdır Iğdır Havalimanı Sivil IGD LTCT 39°58′N, 43°51′E 889 m 3000 m - -
Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Sivil-Askeri ISE LTFC 37°52′N, 30°23′E 864 m 3000 m - -
İstanbul Atatürk Havalimanı Sivil IST LTBA 41°06′N, 28°33′E 49,75 m 3000 m 3000 m 2600 m
İstanbul İstanbul Hezarfen Havalimanı Sivil - LTBW 41°06′N, 28°33′E 17 m 0700 m - -
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Sivil SAW LTFJ 40°54′N, 29°18′E 95 m 3000 m - -
İstanbul Samandıra Hava Üssü Askeri - LTBX 40°59′N, 29°12′E 123 m 1380 m 1380 m -
İzmir Adnan Menderes Havalimanı Sivil ADB LTBJ 38°17′N, 27°09′E 126 m 3240 m 3240 m -
İzmir Çiğli Hava Üssü Askeri IGL LTBL 38°30′N, 27°00′E 4 m 3000 m - -
İzmir Gaziemir Hava Üssü Askeri - LTBK 38°19′N, 27°09′ 132 m 1370 m - -
İzmir Kaklıç Hava Üssü Askeri - LTFA 38°30′N, 27°00′E - 3560 m - -
İzmir Selçuk-Efes Havalimanı Sivil - LTFB 37°57′N, 27°20′E 3 m 1800 m - -
Kahramanmaraş Kahramanmaraş Havalimanı Sivil KCM LTCN 37°27′N, 36°57′E 675 m 2300 m - -
Kars Kars Havalimanı Sivil KSY LTCF 40°33′N, 43°04′E 1795 m 3500 m - -
Kastamonu Kastamonu Uzunyazı Havalimanı Sivil KFS LTAL 41°18′N, 33°47′E 1060 m 2250 m - -
Kayseri Erkilet Havalimanı Sivil-Askeri ASR LTAU 38°46′N, 35°30′E 1069 m 3000 m - -
Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı Sivil-Askeri KCO LTBQ 40°44′N, 30°05′E 56 m 2990 m - -
Konya Konya Havalimanı Sivil-Askeri KYA LTAN 37°59′N, 32°34′E 1031 m 3350 m 3350 m -
Kütahya Kütahya Askeri Havaalanı Askeri - LTBN 39°26′N, 30°01′E 922 m 1509 m - -
Kütahya Zafer Havalimanı Sivil KZR LTBZ 39°06′N, 30°07′E 1012 m 3000 m - -
Malatya Erhaç Havalimanı Sivil-Askeri MLX LTAT 38°26′N, 38°05′E 862 m 3350 m 3350 m -
Manisa Akhisar Hava Üssü Askeri - LTBT 38°48′N, 27°50′E 80 m 2992 m 2992 m -
Mardin Mardin Havalimanı Sivil MQM LTCR 37°13′N, 40°37′E 527 m 2500 m - -
Muğla Bodrum-Imsık Havaalanı Askeri BXN LTBV 37°08′N, 27°40′E 62 m 1400 m - -
Muğla Dalaman Havalimanı Sivil-Askeri DLM LTBS 36°43′N, 28°47′E 8 m 3000 m 3000 m -
Muğla Milas-Bodrum Havalimanı Sivil BJV LTFE 37°15′N, 27°40′E 6 m 3000 m - -
Muş Muş Havalimanı Sivil-Askeri MSR LTCK 38°44′N, 41°39′E 1266 m 3350 m - -
Nevşehir Kapadokya Havalimanı Sivil NAV LTAZ 38°46′N, 34°31′E 941 m 3000 m - -
Samsun Samsun Çarşamba Havalimanı Sivil SZF LTFH 41°16′N, 36°33′E 5 m 3000 m - -
Siirt Siirt Havalimanı Sivil SXZ LTCL 37°58′N, 41°50′E 895 m 1800 m - -
Sinop Sinop Havalimanı Sivil NOP LTCM 42°01′N, 35°04′E 7 m 1652 m - -
Sivas Sivas Nuri Demirağ Havalimanı Sivil VAS LTAR 39°48′N, 36°54′E 1596 m 3811 m - -
Şanlıurfa Şanlıurfa GAP Havalimanı Sivil GNY LTCS 37°26′N, 38°53′E 825 m 4000 m - -
Şırnak Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Sivil NKT LTCV 37°21′N, 42°03′E 621 m 3000 m - -
Tekirdağ Tekirdağ Çorlu Havalimanı Sivil-Askeri TEQ LTBU 41°08′N, 27°54′E 574 m 3000 m - -
Tokat Tokat Havalimanı Sivil TJK LTAW 40°18′N, 36°21′E 675 m 1925 m - -
Trabzon Trabzon Havalimanı Sivil TZX LTCG 40°59′N, 39°47′E 32 m 2640 m - -
Uşak Uşak Havalimanı Sivil-Askeri USQ LTBO 38°40′N, 29°28′E 919 m 2560 m - -
Van Ferit Melen Havalimanı Sivil-Askeri VAN LTCI 38°28′N, 43°20′E 1669 m 2750 m - -
Yalova Taşköprü Havalimanı Sivil-Askeri TYA LTBP 40°41′N, 29°22′E 9 m 1400 m 1400 m -
Zonguldak Zonguldak Havalimanı Sivil ONQ LTAS 41°30′N, 32°05′E 13 m 1800 m - -

Planlanan Havaalanları[değiştir | kaynağı değiştir]

İl Havalimanı Kullanım IATA ICAO Enlem-Boylam Rakım Pist 1 Pist 2 Pist 3
Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanı Sivil - - 36°54′N, 35°03′E 7 m 3500 m 3500 m
Ordu Ordu Giresun Havalimanı Sivil - - 40°58′N, 38°04′E

Eski Havaalanları[değiştir | kaynağı değiştir]

İl Havalimanı Kullanım IATA ICAO Enlem-Boylam Rakım Pist 1 Pist 2 Pist 3
Samsun Samsun-Samair Havalimanı Sivil SSX LTAQ 41°16′N, 36°18′E 162 m 1380 m - -
Şanlıurfa Şanlıurfa Havalimanı Sivil LTCH 37°05′N, 38°50′E 2170 m - -

Hava sahası[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölge ICAO
İstanbul FIR[1] LTBB
Ankara FIR[1] LTAA

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Flight information region (İngilizce: Uçuş malûmat bölgesi): Hava araçlarına uçuşla ilgili bilgi ve talimat vermekle yükümlü olunan bölgedir.