Türkiye'deki camiler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Türkiye'deki Camiler

Türkiye'de bulunan camiler listesidir (Alfabetik sıraya göre). Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığının 2010 yılı istatistik verilerine göre Türkiye'de 81.894 adet cami bulunmaktadır. [1]

Akdeniz bölgesinde bulunan illerdeki camiler[değiştir | kaynağı değiştir]

* Kategori:Adana'daki camiler
* Kategori:Antalya'daki camiler
* Kategori:Burdur'daki camiler
* Kategori:Hatay'daki camiler
* Kategori:Isparta'daki camiler
* Kategori:İçel'deki camiler
* Kategori:Kahramanmaraş'taki camiler
* Kategori:Kilis'teki camiler
* Kategori:Osmaniye'deki camiler

Doğu Anadolu bölgesinde bulunan illerdeki camiler[değiştir | kaynağı değiştir]

* Kategori:Ağrı'daki camiler
* Kategori:Ardahan'daki camiler
* Kategori:Bingöl'deki camiler
* Kategori:Bitlis'teki camiler
* Kategori:Elazığ'daki camiler
* Kategori:Erzincan'daki camiler
* Kategori:Erzurum'daki camiler
* Kategori:Hakkari'deki camiler
* Kategori:Iğdır'daki camiler
* Kategori:Kars'taki camiler
* Kategori:Malatya'daki camiler
* Kategori:Muş'taki camiler
* Kategori:Şırnak'taki camiler
* Kategori:Tunceli'deki camiler
* Kategori:Van'daki camiler

Ege bölgesinde bulunan illerdeki camiler[değiştir | kaynağı değiştir]

* Kategori:Afyonkarahisar'daki camiler
* Kategori:Aydın'daki camiler
* Kategori:Denizli'deki camiler
* Kategori:İzmir'deki camiler
* Kategori:Manisa'daki camiler
* Kategori:Muğla'daki camiler
* Kategori:Kütahya'daki camiler
* Kategori:Uşak'taki camiler

Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan illerdeki camiler[değiştir | kaynağı değiştir]

* Kategori:Adıyaman'daki camiler
* Kategori:Batman'daki camiler
* Kategori:Diyarbakır'daki camiler
* Kategori:Gaziantep'teki camiler
* Kategori:Mardin'deki camiler
* Kategori:Siirt'teki camiler
* Kategori:Şanlıurfa'daki camiler

İç Anadolu bölgesinde bulunan illerdeki camiler[değiştir | kaynağı değiştir]

* Kategori:Aksaray'daki camiler
* Kategori:Ankara'daki camiler
* Kategori:Çankırı'daki camiler
* Kategori:Eskişehir'deki camiler
* Kategori:Karaman'daki camiler
* Kategori:Kayseri'deki camiler
* Kategori:Kırıkkale'deki camiler
* Kategori:Kırşehir'deki camiler
* Kategori:Konya'daki camiler
* Kategori:Nevşehir'deki camiler
* Kategori:Niğde'deki camiler
* Kategori:Sivas'taki camiler
* Kategori:Yozgat'taki camiler

Karadeniz bölgesinde bulunan illerdeki camiler[değiştir | kaynağı değiştir]

* Kategori:Amasya'daki camiler
* Kategori:Artvin'deki camiler
* Kategori:Bartın'daki camiler
* Kategori:Bayburt'taki camiler
* Kategori:Bolu'daki camiler
* Kategori:Çorum'daki camiler
* Kategori:Düzce'deki camiler
* Kategori:Giresun'daki camiler
* Kategori:Gümüşhane'deki camiler
* Kategori:Karabük'teki camiler
* Kategori:Kastamonu'daki camiler
* Kategori:Ordu'daki camiler
* Kategori:Rize'daki camiler
* Kategori:Sinop'taki camiler
* Kategori:Samsun'daki camiler
* Kategori:Tokat'taki camiler
* Kategori:Trabzon'daki camiler
* Kategori:Zonguldak'taki camiler

Marmara bölgesinde bulunan illerdeki camiler[değiştir | kaynağı değiştir]

* Kategori:Balıkesir'deki camiler
* Kategori:Bilecik'deki camiler
* Kategori:Bursa'daki camiler
* Kategori:Çanakkale'deki camiler
* Kategori:Edirne'deki camiler
* Kategori:İstanbul'daki camiler
* Kategori:Kırklareli'deki camiler
* Kategori:Kocaeli'deki camiler
* Kategori:Sakarya'daki camiler
* Kategori:Tekirdağ'daki camiler
* Kategori:Yalova'daki camiler

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]