Türkiye'deki antik kentler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara


Konu başlıkları
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir İlk iskan dönemi Bulunduğu yer Araştırma sorumlusu
Acemhöyük Erken Tunç Çağı
M.Ö 3000
Yeşilova, Aksaray Ankara Üniversitesi
Prof. Dr. Aliye Öztan
Adada
Adramytteion Geç Tunç Çağı
M.Ö 1443
Burhaniye, Balıkesir MSGSU
Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Murat Özgen
Afrodisias Klasik Dönem
MÖ 5. yüzyıl
Karacasu, Aydın New York Üniversitesi
Prof. R.R.R. Smith
Prof. Christopher Ratte
Aigai Demir Devri
(Arkaik Dönem)
MÖ 6. yüzyıl
Köseler, Manisa Ege Üniversitesi
Prof. Dr. Ersin Doğer
Aizanoi İlk Tunç Çağı Çavdarhisar, Kütahya German Archaeological Institute
Akalissus Kumluca, Antalya
Alabanda Demir Devri
(Arkaik Dönem)
MÖ 5. yüzyıl
Çine, Aydın
Alinda Orta Tunç Çağı Karpuzlu, Aydın
Allianoi Erken Tunç Çağı Bergama, İzmir Trakya Üniversitesi
Yrd. Doç. Ahmet Yaraş
Amorium Erken Tunç Çağı Emirdağ, Afyon Dr. Chris LIGHTFOOT
Amos Klasik Dönem Marmaris, Muğla Muğla Üniversitesi
Prof. Dr. Adnan Diler
Anavarza Çukurova, Adana
Antalya-neapolis
Antik Nora Viranşehir
Antiocheia ad Cragum
Antiphellos
Apameia Kibotos
Apollonia
Arinna
Arykanda
Aspendos
Aşıklı Höyük

B[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Bybassios

C[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Castabus
Cedrae
Colybrassus
Corydella

Ç[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Çayönü

Diyarbakır Ergani

D[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Daskyleion

E[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Efes, İzmir
Eflatunpınar
Erine
Erymna
Euthenna
Euromos Milas, Muğla

G[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Gagae
Göktepe

H[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Halikarnassos
Hamaxia
Hasankeyf, Batman
Harput, Elazığ
Hattuşaş
Hierapolis
Hydas
Hydai MÖ 3. binyıl Milas, Muğla

I[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Idryos
Iotape
Istlada

İ[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
İdebessiois
İsinda
İskila
İasos Milas, Muğla

K[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Kadyanda
Kanlıdivane
Kaunos
Karkamış
Kisthene
Kibyra
Knidos
Kyaenai
Kyllandos

L[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Laertes MS 2. yüzyıl - 3. yüzyıl Alanya, Antalya
Lagina
Lamus
Letoon
Limyra
Loryma
Labraunda MÖ 6. yüzyıl Milas, Muğla

M[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Mausoleion
Melanippe
Mindos Kapısı
Misis
Myndos

N[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Nemrut Dağı Milli Parkı
Nephelis
Nicomedia
Nysa

O[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Olympos antik şehri

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Panionion
Patara
Pedesa
Perge
Pergamon MÖ 4. yüzyıl Bergama, İzmir
Phaselis
Phokaia
Physkos
Priene
Pınara

R[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Rhodiapolis

S[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Sagalassos
Saranda
Sarissa
Sedir Adası
Seleueka
Selinus Gazipaşa, Antalya
Sestos
Side Antik Kenti
Sillyon
Sirkeli Höyüğü
Smyrna
Stratonikeia
Syedra MS 2. yüzyıl - 12. yüzyıl Alanya, Antalya

T[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Telmessos MÖ 30. yüzyıl Fethiye, Muğla
Telmissus Bodrum, Muğla
Termera
Tlos Fethiye, Muğla
Truva MÖ 6. yüzyıl Çanakkale

X[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Xanthos MÖ 8. yüzyıl Fethiye, Muğla

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Yeşilova Höyüğü
Yazılıkaya MÖ 13. yüzyıl Boğazköy, Çorum

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Dönemi Bulunduğu yer
Zeleia  ? Gönen, Balıkesir
Zeugma MÖ 3. yüzyıl Nizip, Gaziantep