Türk Jandarma Genel Komutanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
# Komutan Resim Göreve Başlama Görevden Ayrılma
1 Albay Baha Hurşit Süel 29 Ekim 1923 6 Haziran 1924
2 Albay Ahmet Zeki Soydemir Ahmet Zeki Soydemir.jpg 6 Haziran 1924 30 Temmuz 1930
3 Korgeneral Kazım Orbay Mehmet Kazim Orbay.jpg 30 Temmuz 1930 24 Ağustos 1935
4 Korgeneral Naci Tınaz NaciTinaz.gif 3 Eylül 1935 12 Kasım 1939
5 Korgeneral Cemil Cahit Toydemir Cemil Cahit Toydemir.jpg 12 Kasım 1939 13 Temmuz 1940
6 Korgeneral Ali Rıza Artunkal AArtunkal.jpg 27 Ekim 1940 11 Ekim 1941
7 Korgeneral Rüştü Akın 1 Ekim 1941 11 Ocak 1943
8 Korgeneral Rıfat Mataracı 26 Şubat 1943 3 Mayıs 1945
9 Korgeneral Nazmi Gönenli 9 Mayıs 1945 18 Ekim 1947
10 Korgeneral Şükrü Kanatlı 23 Ekim 1947 28 Mart 1949
11 Korgeneral Nuri Berköz 28 Mart 1949 28 Haziran 1950
12 Orgeneral Kemal Yaşınkılıç 3 Temmuz 1950 24 Mayıs 1954
13 Orgeneral Tahsin Çelebican 27 Mayıs 1954 27 Mayıs 1960
14 Tümgeneral Nezihi Fırat 28 Mayıs 1960 16 Haziran 1960
15 Korgeneral Hayati Ataker 16 Haziran 1960 4 Ağustos 1960
16 Korgeneral Muhittin Önür 7 Eylül 1960 14 Ocak 1961
17 Tuğgeneral Abdurrahman Doruk 16 Ocak 1961 24 Şubat 1962
18 Tuğgeneral Fahri Ogan 25 Şubat 1962 25 Temmuz 1962
19 Korgeneral Fikret Esen 25 Temmuz 1962 12 Temmuz 1966
20 Orgeneral Haydar Sükan 12 Temmuz 1966 22 Ağustos 1968
21 Orgeneral Kemal Atalay 4 Eylül 1968 28 Ağustos 1969
22 Orgeneral Semih Sancar 29 Ağustos 1969 28 Ağustos 1970
23 Orgeneral Kemalettin Eken 2 Eylül 1970 28 Ağustos 1972
24 Orgeneral Orhan Yiğit 28 Ağustos 1972 30 Ağustos 1975
25 Orgeneral Nurettin Ersin 22 Ağustos 1975 5 Ocak 1976
26 Korgeneral Şahap Yardımoğlu 26 Şubat 1976 25 Ağustos 1978
27 Orgeneral Sedat Celasun 25 Ağustos 1978 6 Aralık 1983
28 Orgeneral Mehmet Buyruk 6 Aralık 1983 20 Ağustos 1985
29 Orgeneral Fikret Oktay 20 Ağustos 1985 30 Ağustos 1986
30 Orgeneral Adnan Doğu 15 Ağustos 1986 30 Ağustos 1988
31 Orgeneral Burhanettin Bigalı 23 Ağustos 1988 30 Ağustos 1990
32 Orgeneral Eşref Bitlis 20 Ağustos 1990 17 Şubat 1993
33 Orgeneral Aydın İlter 23 Şubat 1993 1 Eylül 1995
34 Orgeneral Teoman Koman 30 Ağustos 1995 29 Ağustos 1997
35 Orgeneral Fikret Boztepe 29 Ağustos 1997 27 Ağustos 1998
36 Orgeneral Rasim Betir 27 Ağustos 1998 24 Ağustos 2000
37 Orgeneral Aytaç Yalman 24 Ağustos 2000 27 Ağustos 2002
38 Orgeneral Şener Eruygur 27 Ağustos 2002 26 Ağustos 2004
39 Orgeneral Fevzi Türkeri 26 Ağustos 2004 24 Ağustos 2006
40 Orgeneral Işık Koşaner 24 Ağustos 2006 26 Ağustos 2008
41 Orgeneral Avni Atila Işık 27 Ağustos 2008 11 Ağustos 2010
41 Orgeneral Necdet Özel 11 Ağustos 2010 29 Temmuz 2011
42 Orgeneral Bekir Kalyoncu 4 Ağustos 2011 22 Ağustos 2013
43 Orgeneral Servet Yörük 22 Ağustos 2013

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Jandarma Genel Komutanları

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]