Türk Hava Yollarının kullandığı uçaklar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Türk Hava Yolları (1955'e kadar Devlet Hava Yolları) şu uçakları kullanmıştı.

DHY/THY’nin kullandığı Junker 52/3m uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Junkers Ju 52/3m
Kayıt No c/n Uçak Tipi Geliş Tarihi Açıklamlar
TC-PEK 130731 Junkers 52/3m
TC-RUH 130752 Junkers 52/3m
TC-SEL 130761 Junkers 52/3m
TC-TEZ 130862 Junkers 52/3m
TC-ULU 130871 Junkers 52/3m

DHY/THY’nin kullandığı Douglas C-47A ve C-53 Uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Douglas C-3
Douglas C-47A Skytrain
Douglas C-47B Dakota
Douglas C-53D Skytrooper
Kayıt No USAF Seri no c/n Uçak Tipi Geliş Tarihi Açıklamlar
TC-APA 41-7800 4292 Douglas C-47A-DL Skytrain 24.06.1946 Etopya’ya satıldı. (EP-ABX)
TC-ALA 41-7820 4319 Douglas C-47A-DL Skytrain 01.07.1946 ABD’ye satıldı. (N53F)
TC-AKA 41-18689 6095 Douglas C-47A-DL Skytrain 01.07.1946 ABD’ye satıldı. (N51F)
TC-ACA 42-15557 7352 Douglas C-53-DO Skytrooper 12.01.1946 Kaza 19.11.1951 Kahire/Mısır
TC-ADA 42-15559 7354 Douglas C-53-DO Skytrooper 1946 Huradaya ayrıldı. 1968
TC-ALP 42-23399 9261 Douglas C-47A-15-DL Skaytrain 18.11.1946 Türk Hv.K.K.lığına devredildi. (seri no:6091) 1966
TC-AFA 42-23414 9276 Douglas C-47A-20-DL Skytrain 17.07.1946 ABD’ye satıldı. (N58U)
TC-ECE 42-23448 9310 Douglas C-47A-20-DL Skytrain 25.07.1946 ABD’ye satıldı. (N16896)
TC-EFE 42-23445 9307 Douglas C-47A-20-DL Skytrain 25.07.1946 Kaza 28.06.1962 Bandırma
TC-ANA 42-23478 9340 Douglas C-47A-20-DL Skytrain 14.07.1946 MTA’ya devredildi.
TC-EGE 42-23832 9694 Douglas C-47A-35-DL Skytrain 1947 Kaza 25.09.1953 Ankara
TC-BUK 42-24245 10107 Douglas C-47A-50-DL Skytrain 24.01.1948 Kargo uçağına dönüştürüldü (TC-YUK). ABD’ye satıldı. (N7777)
TC-ARZ 42-24334 10196 Douglas C-47A-55-DL Skytrain 18.12.1948 ABD’ye satıldı. (N16894)
TC-YOL 42-92277 12060 Douglas C-47A-1-DK Skytrain 25.07.1946 Portekiz’e satıldı. (CS-TAI)
TC-EKE 42-92408 12205 Douglas C-47A-1-DK Skytrain 25.07.1946 Etopya’ya satıldı. (ET-ABY)
TC-ETI 42-92510 12319 Douglas C-47A-5-DL Skytrain 1946 Kaza 03.02.1964 Ankara
TC-BEN 42-92743 12577 Douglas C-47A-10-DL Skaytrain 27.05.1947 Türk Hv.K.K.lığına devredildi. (seri no:6092) 1966
TC-AND 42-92843 12689 Douglas C-47A-15-DL Skaytrain 13.05.1947 Huradaya ayrıldı. 1968
TC-BAZ 42-92915 12769 Douglas C-47A-15-DL Skaytrain 18.12.1948 Huradaya ayrıldı. 1968
TC-ESI 42-92966 12825 Douglas C-47A-20-DL Skaytrain 1946 Türk Hv.K.K.lığına devredildi. (seri no:6093) 1966
TC-ATA 42-93288 13183 Douglas C-47A-25-DL Skaytrain 22.05.1946 MTA’ya devredildi.
TC-BEY 42-93637 13571 Douglas C-47A-25-DL Skaytrain 1946 Huradaya ayrıldı. 1968
TC-BAL 42-100960 19423 Douglas C-47A-75-DL Skaytrain 16.01.1946 Kaza 25.03.1950 Ankara etimesgut
TC-ART 42-101005 19468 Douglas C-47A-75-DL Skaytrain 18.12.1946 ABD’ye satıldı. (N62109)
TC-ABA 43-2027 4971 Douglas C-53C (Douglas DC-3A-453) 1946 Türk Hv.K.K.lığına devredildi. (seri no:6089) 1966
TC-ARK 43-15043 19509 Douglas C-47A-80-DL Skaytrain 16.01.1947 Kaza 03.04.1964 Adana
TC-BAC 42-15082 19548 Douglas C-47A-80-DL Skaytrain 16.01.1947 ABD’ye satıldı. (N90715)
TC-BAG 43-15150 19616 Douglas C-47A-80-DL Skaytrain 13.05.1947 Kaza 05.01.1954 Lapseki/Çanakkale
TC-TUG 43-15649 20115 Douglas C-47A-90-DL Skaytrain 1947 Türk Hv.K.K.lığına devredildi. (seri no:6095) 1966
TC-ASA 43-15988 20454 Douglas C-47A-90-DL Skaytrain 1946 ABD’ye satıldı. (N57U)
TC-ARA 43-15989 20455 Douglas C-47A-90-DL Skaytrain 1946 ABD’ye satıldı. (N55U)

THY’nin kullandığı Fairchild 27 uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Fairchild-27
Kayıt No c/n Uçak Tipi Geliş Tarihi Açıklamlar
TC-KOC 81 Fairchild 27 01.07.1960 kaza 10.05.1974 İstanbul (Yeşilköy)
TC-KOD 82 Fairchild 27 19.07.1960 ABD’ye satıldı (N90713)
TC-KOP 83 Fairchild 27 26.07.1960 kaza 08.03.1962 Toros Dağı, Adana
TC-KOR 86 Fairchild 27 03.07.1961 ABD’ye satıldı (N90709)
TC-KOZ 86 Fairchild 27 12.07.1961 ABD’ye satıldı (N90708)

THY’nin kullandığı Douglas DC-9 uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Douglas DC-9-15
Douglas DC-9-30
Kayıt No c/n Uçak Tipi Uçak İsmi Açıklamlar
TC-JAB 45774/336 Douglas DC-9-32 Boğaziçi Valujet’e verildi (N926VV) (ABD)
TC-JAA 47048/35 Douglas DC-9-15 Topkapı AeroMexico’ya verildi (XA-DEV) (MEKSİKA)
TC-JAC 47213/358 Douglas DC-9-32 Marmara kaza 20.01.1972 Adana
TC-JAK 47397/636 Douglas DC-9-32 Karadeniz Valujet’e verildi (N925VV) (ABD)
TC-JAG 47442/524 Douglas DC-9-32 Akdeniz Valujet’e verildi (N927VV) (ABD)
TC-JAF 47451/547 Douglas DC-9-32 Ege Valujet’e verildi (N921VV) (ABD)
TC-JAL 47534/644 Douglas DC-9-32 Haliç Valujet’e verildi (N924VV) (ABD)
TC-JAD 47488/527 Douglas DC-9-32 Anadolu Valujet’e verildi (N923VV) (ABD)
TC-JAE 47489/528 Douglas DC-9-32 Trakya Valujet’e verildi (N922VV) (ABD)
TC-JBK 47674/793 Douglas DC-9-32 Aydın Valujet’e verildi (N920VV) (ABD)
TC-JBL 47723/838 Douglas DC-9-32 Gediz Valujet’e verildi (N919VV) (ABD)

THY’nin kullandığı Douglas DC-10 uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Douglas DC-10-30
MD-90-30
Fokker F28-1000
Kayıt No c/n Uçak Tipi Uçak İsmi Açıklamlar
TC-JAV 46704/29 Douglas DC-10-10 Ankara kaza 03.03.1974 Paris, Fransa
TC-JAU 46705/33 Douglas DC-10-10 İstanbul Fedex’e verildi (N68058) (ABD)
TC-JAY 46907/78 Douglas DC-10-10 İzmir Fedex’e verildi (N68059) (ABD)

THY’nin kullandığı McDonnell Douglas MD-90 uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayıt No c/n Uçak Tipi Uçak İsmi Açıklamlar
TC-JHA 53552/2163 McDonnell Douglas MD-90-30 Boeing Aircraft Holding Co.’ya verildi (N934MD) (ABD)
TC-JHB 53553/2165 McDonnell Douglas MD-90-30 Boeing Aircraft Holding Co.’ya verildi (N934MD) (ABD)

THY’nin kullandığı Fokker F-28-1000 uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayıt No c/n Uçak Tipi Uçak İsmi Açıklamlar
TC-JAZ 11032 Fokker F-28-1000 Fokker’e verildi (PH-ZAV) (HOLLANDA)
TC-JAO 11057 Fokker F-28-1000 Van Kaza 13.01.1973 Cumaovası, İzmir
TC-JAP 11058 Fokker F-28-1000 Bursa Kaza 30.01.1975 Marmara Denizi, İstanbul
TC-JAR 11060 Fokker F-28-1000 Sivas TAT European Airlines’e verildi (F-GEXT) (FRANSA)
TC-JAS 11070 Fokker F-28-1000 Samsun TAT European Airlines’e verildi (F-GEXU) (FRANSA)
TC-JAT 11071 Fokker F-28-1000 Trabzon Kaza 23.12.1979 Çubuk, Ankara

THY’nin kullandığı De Havilland Dash DHC-7-102 uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayıt No c/n Uçak Tipi Uçak İsmi Açıklamlar
TC-JCG 033 DHC-7-102 Trabzon N234SL devredildi. (kiralık)
TC-JCH 044 DHC-7-102 Elazığ N702GG devredildi. (kiralık)
TC-JCJ 024 DHC-7-102 Bursa N234SL devredildi. (kiralık)

THY’nin kullandığı Boeing 707 uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayıt No c/n Uçak Tipi Uçak İsmi Açıklamlar
TC-JBA 17587/2 Boeing 707-121 Side HP-780'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JBB 17589/4 Boeing 707-121 Bergama HP-760'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JBC 17590/5 Boeing 707-121 Belkıs HP-807'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JBD 17591/6 Boeing 707-121 Efes
TC-JBE 17903/108 Boeing 707-139 Göreme N778PA'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JBN 17697/39 Boeing 707-138 Ceyhan N790FA'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JBP 17701/60 Boeing 707-138 Seyhan N792FA'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JAH 17593/20 Boeing 707-321 Efes G-41-174'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JAJ 17603/84 Boeing 707-321 Bergama G-41-274'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JAM 17607/121 Boeing 707-321 Truva N729JP'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JAN 17594/58 Boeing 707-321 Side N716PA'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JBS 18834/406 Boeing 707-321B Başak N5519V'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JBT 18836/409 Boeing 707-321B Barış N5519U'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JBU 18842/421 Boeing 707-321B Yurdum N5517Z'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JCC 18715/364 Boeing 707-321C Kervan 1 N791PA'e devredildi. (kiralık süresi bitti)
TC-JCF 19271/574 Boeing 707-321C Kervan 2 N707HT'e devredildi. (kiralık süresi bitti)

THY’nin kullandığı BAE Systems RJ70/RJ100 uçakları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayıt No c/n Uçak Tipi Uçak İsmi Açıklamlar
TC-THI E1229 BAE Systems RJ70 Erzincan G-BUFI'a devredildi.
TC-THJ E1230 BAE Systems RJ70 Uşak G-CDNB'e devredildi.
TC-THL E1249 BAE Systems RJ70 Kahramanmaraş Kaza 22.04.2000 Siirt
TC-THN E1252 BAE Systems RJ70 Muş G-CDNC'e devredildi.
TC-THA E3232 BAE Systems RJ100 Denizli G-CEIH'e devredildi.
TC-THB E3234 BAE Systems RJ100 Erzurum G-CCTB'e devredildi.
TC-THC E3236 BAE Systems RJ100 Samsun G-CDCN'e devredildi.
TC-THD E3237 BAE Systems RJ100 Van G-CDXH'a devredildi.
TC-THE E3238 BAE Systems RJ100 Gaziantep G-CEBN'e devredildi.
TC-THF E3240 BAE Systems RJ100 Şanlıurfa Kaza 11.01. 1998 Samsun.
TC-THG E3241 BAE Systems RJ100 Konya Kaza 08.01. 2003 Diyarbakır.
TC-THH E3243 BAE Systems RJ100 Kütahya G-CEFW'e devredildi.
TC-THM E3264 BAE Systems RJ100 Siirt G-CDUI'a devredildi.
TC-THO E3265 BAE Systems RJ100 Tokat G-CDRK'a devredildi.