Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası
Kuruluş22 Ekim 2003 Köln
Yasal statüDernek
MerkezBerlin
Yönetim Kurulu BaşkanıRolf Königs[1]
Yönetim Kurulu Başkan YardımcısıMehmet Eskiyapan[1]
Resmî sitewww.td-ihk.de

Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan bir protokol gereği, 2004 yılında Köln merkezli Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK) kurulmuştur. Yönetim Kurulu'nun almış olduğu karar neticesiyle TD-IHK, 2012'nin ilkbaharında Berlin'e taşındı. Almanya'nın başkentine taşınması, Oda'nın tüm Almanya'yı kapsayan faaliyetlerinin altını çizmektedir. Köln Ticaret ve Sanayi Odası'nda (IHK zu Köln) bir ofis ile Köln ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ile kazançlı temaslarını sürdürmektedir.

Kuruluşu[değiştir | kaynağı değiştir]

Odanın ilk başkanlığını İş adamı, Şahinler Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Şahin yaptı. Kemal Şahin, başkanlığı 2006 yılının sonunda Alman iş adamı Rainhardt Freiherr von Leoprechting'a devretti. Odanın kuruluş töreni dönemin SPD'li (Sosyal Demokrat Partisi) Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Köln'de yapıldı. Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK - Türkisch und Deutsche Industrie und Handelskammer) Almanya'daki Türk işadamlarına yatırımlar konusunda yol göstermeyi amaçlıyor.[2]

Dipnot[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 11 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2017. 
  2. ^ "Wikipedia Almanca versiyonunda, TD-IHK maddesinin birebir çevirisidir". 13 Eylül 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2008. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]