Syberia

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Syberia, Benoit Sokal'ın yazıp sanat yönetmenliğini yaptığı ve 2002 yılında Fransız Microids tarafından geliştirilen macera-bulmaca çözme oyunu. Çok düşük sistem gereksinimleri ile hemen her bilgisayarda oynanabilen, bilhassa grafikleriyle kendine hayran bırakan bir atmosfere, mükemmel bir kurgu ve dramatik bir hikâyeye sahip olan oyuna, 2004 yılında bir devam oyunu çıkartılmıştır: Syberia 2

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun ana karakteri, Kate Walker

Kate Walker, bir avukatlık şirketi adına çalışan, Valadilene'deki Voralberg fabrikasını bir müşteri adına satın almak için görevlendirilen kariyerinin başında genç bir avukattır. Görevinin sadece bir imza alıp hemen dönecek kadar basit olduğunu düşünmektedir. Köye geldiğinde imza alacağı kişi Anna Voralberg'ün öldüğünü ve bir varisinin olduğunu, bu varisin de Syberia diye bir yerde olduğunu öğrenir ve görevinin hiç de basit olmadığını anlar.

Syberia'ya gitme yolları arayan Kate, otomat makinist Oscar ile tanışıp onun eksik parçalarını tamamlar, bu arada Voralberg fabrikasının neden iflas ettiğini öğrenir, herkese de işinin uzayacağını söyler. En sonunda Oscar'ı kurmalı bir trenle yolculuğa gitmeye ikna eden Kate, yolculuğu sırasında Hans Voralberg'in geçmişi hakkında çok şey öğrenir. Barrockstadt'da üniversite okuyan Hans, başarısız bir öğrenci ama büyük bir mucit olmuştur. Sonrasında Ruslara yardım etmiş ve Komkolzgrad isimli sanayi kentinde bir sürü otomat icat eden Hans'ın uzay projesinin bile olduğu, fakat bunu iptal ettiği ortaya çıkar. O sırada da Kate, paragöz patronu tarafından sürekli rahatsız edilmektedir ve nişanlısı, Kate'i beklemek yerine Kate'in en iyi arkadaşı Olivia ile çıkmaya başlar ve Kate'i onunla aldatır.

Kate, Hans Voralberg'i Aralbad isimli kaplıca kasabasında bulur ve devir belgesini imzalatır. Hans, ona New York'a gitmesi için bir uçak ayarlamıştır, ama kendisiyle Syberia'ya gelmesi için teklif eder. Kate ise son anda New York'ta yapacak bir şeyi kalmadığını anlar, paragöz patronunu ve kendisini aldatan nişanlısını geride bırakarak Syberia'ya gitmeye karar verir.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kate Walker: Avukat. Ana karakter.

Hans Voralberg: Anna'nın küçük kardeşi, fabrikanın tek varisi.

Oscar: Hans Voralberg'ün tasarladığı otomat makinist.

Momo: Anna Voralberg'ün koruduğu küçük çocuk.

Ayrıca[değiştir | kaynağı değiştir]