Suudi Arabistan'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu liste Suudi Arabistan'daki şehirlerin listesidir.

Suudi Arabistan en büyük şehirler

Nüfuslarına göre en büyük şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Nüfuslarına göre en büyük şehirler
(2007)

mill.
Riyadh city.jpg Jeddah Seafront.jpg The Holy Mosque in Mecca.jpg
Riyad 6.7
Cidde 4.6
Mekke 1.7
Medine 1.3 Riyad Cidde Mekke
Ad Dammam 1.3 Modern Medina.JPG Housing Dammam.jpg Abha from Abha Palace Hotel.JPG
Taif 0.7
Buraydah 0.6
Tebük 0.5
Abha 0.4
Khamis Mushait 0.4 Medine Ad Dammamta Abha

Şehirlerin alfabetik listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Nüfus Notlar
A
Afif
Arar Kuzey Sınır Bölgesi'nin başkenti
Abha + 450,000 Asir'ın başkenti
Abqaiq +44,863 (2005)
Al-Abwa
Al-Artaweyah
Al-Hasa
B
Badr
Baljurashi
Bisha
Buraydah 505,000 El Kasım Bölgesinin en büyük şehri ve başkenti
Al Bahah El Baha Bölgesi'nin başkenti
Buq a
D
Dammam + 1,300,000 Doğu Bölgesi'nin başketi Basra Körfezi'nin ana limanı
Dhahran
Dhurma
Dahaban +96,000
Diriyah İlk Suudi Devleti'nin başkenti
Duba
Dumat Al-Jandal
Dawadmi
F
Farasan city
G
Gatgat
Gerrha
Gurayat
Al-Gwei'iyyah
H
Hautat Sudair Sudair'in başkenti
Habala
Hajrah
Haql
Al-Hareeq 11,000
Harmah
Ha'il Hail Bölgesi'nin başkenti
Hotat Bani Tamim 36,000
Hofuf +334,000 (1997)
Hafr Al-Batin +338,636 (2005) Suudi Arabistanın kuzey doğusunun en büyük şehri
J
Jabal Umm al Ru'us
Jalajil
Al Jawf Cevf Bölgesi'nin başkenti
Jeddah + 3,600,000 Kızıldeniz'deki en büyük liman, ikinci büyük şehir
Jizan Cizan Bölgesi'nin başkenti
Jizan Economic City
Jubail +224,430 (2005)
Al Jafer +12,000 (1997)
K
Khafji +60,975 (2005)
Khaybar
King Abdullah Economic City
Khamis Mushayt 630,000
Al Kharj
Knowledge Economic City , Medina
Khobar +455,541 (2005)
Al-Khutt
L
Layla
Lihyan
Al Lith
M
Al Majma'ah 45,000+
Mastoorah
Al Mikhwah
Al-Mubarraz 550,000
Al Mawain
Mecca + 1,700,000 İslam'ın kutsal şehri, Mekke Bölgesi'nin başkenti
Medina + 1,300,000 İslam'ın ikinci kutsal şehri, Medine Bölgesi'nin başkenti
Muzahmiyya 100,000 Riyad'ın 35 km doğusunda
N
Najran Necran Bölgesi'nin başkenti
Al-Namas +47,783 (2005)
O
Omloj
Al-Omran +49,000 (1997)
Al-Oyoon +33,000 (1997)
Q
Qadeimah
Qatif +474,573 (2005) Doğu bölgesi
Qaisumah +20,887 (2005)
Al Qunfudhah
R
Rabigh
Rafha Kuzey sınır bölgesi
Ar Rass 116,164 (2005) Largest city in Al-Qassim Province by area and third largest by population
Ras Tanura +43,338 (2005) Eastern Province
Riyadh 4,700,000 Riyad Bölgesi'nin başkenti, en fazla nüfuslu ve en büyük şehri, Nejd Emirliği'nin başkenti.
Rumailah +10,000(2006) Hasa'daki küçük ve çok ünlü köy
S
Sabt Al Alaya
Saihat +70,000 (2005)
Safwa city
Sakakah 5,000,000
Sharurah
Shaqraa
Shaybah
As Sulayyil
T
Taif 700,000
Tabuk 730,000 Tebük Bölgesi'nin başkenti
Tanomah 40,000
Tarout
Tayma
Thadiq
Thuwal
Thuqbah
Turaif
U
Udhailiyah
Al-`Ula
Um Al-Sahek
Unaizah 138,351 El Kasım Bölgesi'nin en büyük ikinci şehri
Uqair
'Uyayna
W
Wadi Al-Dawasir
Al Wajh
Y
Yanbu
Z
Az Zaimah
Zulfi

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]