Super Robot Monkey Team Hyper Force Go!

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!
FormatAnimasyon Serisi
Proje tasarımcısıCiro Nieli
Seslendiren(ler)Greg Cipes
Kevin Michael Richardson
Tom Kenny
Kari Wahlgren
Clancy Brown
Corey Feldman
Mark Hamill
Ashley Johnson
James Hong
Ülke ABD
 Japonya
Bölüm sayısı52
Yapım
Gösterim süresi30 dakika
Yayın bilgileri
Yayın tarihi18 Eylül 2004 (2004-09-18) - 16 Aralık 2006

Super Robot Monkey Team Hyper Force Go! kısaca S.R.M.T.H.G. diye adlandırılır ve Süper Robot Maymun Takımı Hiper Güç İleri anlamına gelir. Bir Japon anime dizisidir ve Genç Titanlar'ın yapımcıları tarafından üretilmiştir. Türkiye'de Jetix kanalında yayınlanmış yapım 2020'den itibaren Disney+'tan izlenebilir hale gelmiştir.

Hipergüç[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Chiro: 13 yaşında bir çocuktur, ilk sezonun ortasında 14 yaşına girer. 1,60 m. boyunda, 50 kilo ağırlığındadır. Saçları siyah, gözleri mavi renklidir. Süper robotun göğsünü ve uzuvlarını oluşturan Göğüs Tankı Sürücüsü 1 i kullanır. Chiro ilk başlarda Hipergüç'ün liderliğini üstlenmek konusunda gönülsüzdür, ama zaman geçtikçe Shuggazoom'un ve (daha sonra) tüm evrenin koruyucusu olacağı şeklinde belirlenen kaderini kabul eder. Kız arkadaşı olan Jinmay'le seri boyunca ayrılmamışlardır. Chiro palyaçolardan ve küçük bir çocuk olup hiçbir şey yapamayacak halde olmaktan korkmaktadır. Chiro, içindeki Primat gücünü kullanarak savaşır. Ana saldırıları Yıldırım Tekmesi ve Şimşek Yumruğu dur.
  • Antauri: Antauri birinci ve ikinci sezonda siyah, üçüncü ve dördüncü sezonda da gümüş maymun olarak karşımıza çıkar ve takımın ikinci kumandanıdır. Antauri çok sakin ve serinkanlıdır ve arkadaşlarını çok önemser. Çoğu zaman bir lider gibi davranır. Eğitimler konusunda oldukça ciddidir. Video oyunlarını pek sevmez, vejetaryendir. Chiro'ya primat gücünü nasıl kullanabileceğini öğretir, aynı zamanda takım üyelerine ruhani tavsiyelerde de bulunur. Chiro'yla aralarında bir baba-oğul ilişkisi vardır, en yakın arkadaşları da SPRX-77 ve Gibson'dur. Zamanının çoğunu meditasyon yaparak ya da Shuggazoom'da devriye gezerek geçirir. Süper robotun kafasını oluşturan Beyin Pilotu 2 yi kullanır. En sevdiği abur cubur kâğıt helvadır. En büyük korkusu (gümüş maymuna dönüştükten sonra) tamamen robotik olan vücudunun kontrolünü kaybetmektir. Ana saldırıları Hayalet Pençeleri ve Maymun Zihin Çığlığıdır.
  • SPRX-77: Kırmızı maymundur, ve takımdaki en iyi pilottur. Genelde 'Sparx' olarak çağrılır ve 'Sparky' denilmesinden nefret eder. Biraz komik bir yapısı ve kocaman bir egosu olmasının yanı sıra çok cesur ve zekidir ve takım arkadaşlarını korumak için her şeyi yapar. Uçmayı çok sever, bu yüzden takımın en iyi pilotudur. Nova'ya aşıktır (ama bunu ne zaman ona söylemeye çalışsa araya bir şey girer, ta ki "Canavarın Midesi" bölümünde, onun gibi bir arkadaşı olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyene kadar), ama başka kızlarla flört etmekten de geri durmaz. Bu Nova'yı sinir eder, çünkü Nova da zaten Sprx'a aşıktır. En büyük korkusu kör olmaktır. En iyi arkadaşı Otto'dur, ama Antauri'yle de araları iyidir. Sprx ve Chiro birbirlerinin kardeşiymiş gibi davranırlar. Bir iki bölüm haricinde Sprx Chiro'ya hep 'çocuk' diye hitap eder. Sprx gözü pek biridir, tehlikeye atılmaktan çekinmez. Süper robotun sağ eli olan Roket Yumruk 3 ü kullanır. Asıl saldırı silahları mıknatıslarıdır. "Altın Çağ" bölümündeki flashback lere göre bu mıknatıslar, "Magna Alev Topu" adlı bir makinenin parçasıdır (bu aynı zamanda, kullandığı saldırı tekniklerinden birinin adıdır). Sprx "Öfkenin Alevi", alev sayesinde kötüye dönüştürülür ve "Kötülüğün Ruhu" nu çalarak Valeena'ya ve Mandarin'e, İskelet kralı diriltmelerinde yardım eder. Nova en sonunda Sprx'a onu sevdiğini itiraf ettikten ve takımın geri kalanı, arkadaşlarını karanlıktan kurtarmak için primat gücünü kullandıktan sonra, Sprx tekrar iyiye döner. Nova ayrıca onu yanağından da öper.
  • Gibson: Mavi maymundur ve takımın bilim danışmanıdır. Tam adı Bay Hal Gibson'dur, ama sadece Gibson denilmesini tercih eder, hatta şöyle bir lafı da vardır: 'Adım Bay Hal Gibson. Ama bana Bay deme, Hal da deme, sadece Gibson.' Yaptığı uzun uzadıya açıklamalar genellikle biri ya da bir şey tarafından kesilir. Takımın mekanik danışmanı Otto'nun dahi mi, yoksa aptal mı olduğuna bir türlü karar veremez. Antauri'yle iyi arkadaştırlar, ancak aralarındaki farklılıklardan dolayı Sprx'la sürekli tartışırlar. Nova onları hep ayırmak zorunda kalır. Haklı olduğunu düşündüğünde fazlasıyla inatçı olabilir ve mantığın her şeye bir açıklama bulabileceğine inanır. En büyük zaaflarından biri, küçük ve basit şeylere duyduğu ilginin ara sıra kafasını karıştırmasıdır. Böceklerden nefret eder ve IQ'sunu kaybetmekten korkar. 'Kafatası Sezonu' bölümünde, sadece onun ve Otto'nun okuyabildiği bir büyü kitabının da etkisiyle, Gibson inancın bilimden daha etkili olduğunu öğrenir. En sevdiği abur cubur patlamış mısırdır. Süper robotun sol eli olan Roket Yumruk 4 ü kullanır. Saldırı silahı matkaplarıdır.
  • Otto: Yeşil maymundur ve takımın tamircisidir. Makineler konusundaki yeteneği eşsiz olsa da, diğer konulara geldiğinde biraz şapşaldır. Örneğin; 'Kafatası Sezonu' bölümünün sonunda tüy kaşıntısını önlemek için olduğunu düşündüğü bir büyüyü denerken, Sprx'ı kocaman, kırmızı bir fareye döndürür (ama Gezegen Q'nun sindirim sisteminden dışarıya çıkabilmek için Chiro'ya iyi düşünülmüş bir plan sunduğu da olmuştur). Takımın karşılaştığı canavarlara isim bulmaya bayılır. Maymunlar da yarı robot olduğu için, hasarlarını tamir etmek doğal olarak Otto'ya düşer. Otto'nun sirke katılmak, yani bir akrobat olmak gibi bir hayali vardır. Sprx'ın yakın dostudur ve Nova'yla abi-kardeş gibilerdir. Üçü çoğu zaman birlikte takılır. Aynı zamanda kendinden genç ve küçük olanlara karşı hassastır. 'Korku Gecesi' bölümünde en büyük korkusunun midyeler olduğu ortaya çıkmıştır, ama bölümün sonunda bunlardan midye çorbası yaparak bunun üstesinden gelir. Süper robotun sol ayağı olan Ezici Ayak Kruvazörü 5 i kullanır. En sevdiği abur cubur kâğıt helva ve patlamış mısırdır, ikisini de aynı anda yiyebilir. Saldırı silahı enerji testereleridir.
  • Nova: Pembe gözleri olan sarı maymundur ve Jinmay onur üyesi olana kadar takımdaki tek kızdır. Erkeksidir (ancak peluş oyuncaklar çok ilgisini çeker), alıngandır ve çok çabuk sinirlenir. Takımın dövüşçüsüdür. Sprx'a aşıktır (ama kabul edemeyecek kadar utangaçtır ve sürekli inkâr etmeye çalışır), geçmişte Mandarin'le yaşadığı bir olaydan dolayı soğuktan nefret eder ve yaratıcıları olan Simyacı'yı sever. Nova oldukça sıcakkanlıdır ve takım arkadaşlarıyla (özellikle de Sprx, Otto ve Antauri'yle) çok iyi anlaşır. Ancak Sprx'ın sürekli flört etmeye çalışmasına sinir olur ve çok üstüne gelirse ona vurur. Chiro'yla çok yakınlardır. Takımın üçüncü en yetkili kumandanıdır. "Kötülüğün Ruhu" bölümünde en sonunda Sprx'a, onu sevdiğini itiraf eder ve onu yanağından öper. En büyük korkusu tüm cesaretini kaybetmek ve canavarların karşısında etkisiz kalmaktır. Süper robotun sağ ayağı olan Ezici Ayak Kruvazörü 6 yı kontrol eder. Saldırı silahları robot yumruklarıdır.

Kötüler[değiştir | kaynağı değiştir]

1) İskelet Kral[değiştir | kaynağı değiştir]

Hiper Güç'ün ana düşmanıdır. Ve diğer düşmanları arasında tartışmasız en güçlüsüdür.Birçok sırrı vardır ve bunlardan pek çoğu henüz bilinmiyor. Karanlık Solucanı çıkarmaya çalışırken Antauri tarafından yokedilmiştir. Bedeni Karanlık Yumurtaya düşmüştür. Karanlık Solucan antenini İskelet Kral'ın kafasına yapıştırarak onun bedenini ele geçirmiştir. Yumurtadan Çıkmaya çalışırken maymun chiro İskelet Kral'ı tutmuştur.Solucan yukarıdan, Chiro aşağıdan çekerken İskelet Kral'ın kafası bedeninden ayrılmıştır. Vücududa yumurtanın içine atılmıştır.

Kafatası olarak Solucanla birlikte uzayda gezegenleri yokeden İskelet Kral, Antuari tarafından solucanla bağlantısı kesilmiş ve kafatası uzay boşluğuna düşmüştür. Solucanda patlatılarak yokedilmiştir. Daha sonra Klon Mandarin, TV canavarını kullanarak İskelet kral'ın kafatasını uzaydan bulup shuugazooom city'de bir mağaraya götürmüştür.

Sonra Kafatası çalınmıştır. Kafatası Büyücüsü Valina ve Klon Mandarin, İskelet çemberi adı verilen bir örgütün elinde bulunan İskelet Kral Kafatasını Almayı başarmışlardır. Ancak Kafatası savaş sırasında ikiye ayrılıp içinden Kristal Kafatası çıkmıştır.

Soul of Evil adlı bölümde Valina tarafından yeniden canlandırılan İskelet Kral, Yepyeni ordusunu kurup (şekilsizler yerine gerçek İskeletler) shuugazooom city'e doğru yola çıkmıştır. Hiper Güç bazı arkadaşlarını toplayıp İskelet Kral'ın karşısına geçmişlerdir.Ondan sonra neler olduğu bilinmiyor.

2) Mandarin[değiştir | kaynağı değiştir]

Hiper Güç'ün eski lideridir. 6. maymundur. Ama kötülüğü seçmiştir. Diğer maymunlar tarafından hapsedildikten uzun zaman sonra hapsolduğu yerden kaçmıştır ve İskelet Kralın ordusuna katılmıştır. Versus Chiro adlı bölümde İskelet kral tarafından cezalandırılır ve yerine Klon Mandarin getirilir. (Orijinal mandarin'e ne olduğu henüz bilinmiyor...)

3) Klon Mandarin[değiştir | kaynağı değiştir]

Cezalandırılan Mandarin yerine geçmiştir. Karanlık olan solucan çıkartılırken Chiro onun kolunu kolunu kopartmıştır ve yumurtanın içine düşmüştür.solucan onu yemiştir. Çok uzun bir süre solucanın karnında yaşamıştır. Belly of the Beast bölümünde solucan,Hiper gücü yediğinde Tesadüfen chiro, Klon Mandarin'i bulur. suratı değişmiştir. Kopan kolunun yerine kıskaçtan bir kol yapmıştır. Chiro'ya saldırmak isteyince Chiro karşılık verir. Klon Mandarin, Asit suyuna düşer. Yüzünün yarısı yanmıştır ve 1 gözü kör olmuştur.

TV canavarının kırılmış ekranına binerek solucanın içinden çıkar. İskelet Kral'ın Kafatasını bulur ve gider..

4) TV canavarı/İskelet Kral Droid[değiştir | kaynağı değiştir]

İskelet Kral'ın en güçlü canavarıdır. Her emrini yerine getirebilir. 3. sezonda Ghost in the Machinder bölümünde değişime uğramıştır. Eskiden siyah olan TV canavarı, Beyaz olmuştur. Ekranında İskelet Kral yerine kendine özgü bir kafatası vardır.

Belly of the Beast bölümünde yokedilmiştir.sadece bir uzay gemisi olarak kullanılabilir haline gelmiştir ve Klon Mandarin onu kullanmıştır.

4. Sezonda TV canavarı 4 değişik yaratık oluşturacak şekilde parçalara ayrılmıştır. Hiper Güç tarafından kesin olarak yokedilmiştir.

5) Valina[değiştir | kaynağı değiştir]

Kafatası büyücüsüdür. İskelet Kral'ı diriltmek için her türlü işleri yapan valina, en sonunda amacına ulaşmış ve İskelet Kral'ı diriltmiştir. İskelet Kral Tarafından yokedilmiştir!

6) Şekilsizler[değiştir | kaynağı değiştir]

İskelet Kral'ın en çok kullandığı yaratıklarıdır. Siyah şekilsiz çamur havuzundan çıkan bu İskelet askerler çok çeşitlidir.

a) Şekilsiz Askerler[değiştir | kaynağı değiştir]

İskelet Kral shuugazoom city'e inemediğinden gemisinden şeklisiz askerleri gönderir.

b) Şekilsiz Sürücüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Şekilsiz motorlar üzerinde bulunan şekilsiz askerlerdir.

c) Uçan Şekilsiz Askerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sırtlarında kanatları bulunan Şekilsiz askerlerdir. Havadan saldırırlar.

d) İskelet Şekilsiz Askerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamamiyle İskelet görünümlü şekilsiz askerlerdir. İskelet Kral'ın yeni haline benzerler.

e) Kırmızı Şekilsizler[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğrudan yokedilemezler. Parçalandığı zaman hemen tekrar bir araya gelir. İskelet Kral onları ahtapot ordusunu beslemek için kullanmıştır.

f) Dev Şekilsizler[değiştir | kaynağı değiştir]

Şekilsiz Askerlerin büyükleridir.Çok tehlikelidirler.

g) Şekilsiz Salyangozlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Salyangoz biçiminde şekilsizlerdir.

h) Şekilsiz Örümcekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Örümcek biçiminde şekilsizlerdir.

i) Şekilsiz Kurbağalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurbağa biçiminde şekilsizlerdir.

j) Şekilsiz Dinozorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Az sayıda bulunan bu şekilsizler bir zamanlar İskelet Kral'ın üs olarak kullandığı Unutulmuş Topraklarda bulunurlar.

k) Vahşi Şekilsiz Askerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Unutulmuş Topraklarda bulunan şekilsiz askerler, ortama uyum sağlamış ve vahşileşmişlerdir.

Karanlık Olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hiper Güç'ün gerçek ana düşmanlarıdır. ve aynı zamanda İskelet Kral'ın efendileridir. Kötü bir güç tarafından yaratılmışlardır ve amaçları evrene hükmetmektir. Onlar aynı zamanda Simyacı'yı İskelet Kral yapmışlardır.