İntihar Pokeri (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Suicide Kings sayfasından yönlendirildi)
Suicide Kings
Suicide Kings film afişi
YönetmenPeter O'Fallon
SenaristKısa hikâye:
Don Stanford
Senaryo:
Josh McKinney
Gina Goldman
Wayne Allan Rice
OyuncularChristopher Walken
Denis Leary
Henry Thomas
Sean Patrick Flanery
Jay Mohr
DağıtıcıLive Film
Artisan Entertainment (DVD)
Süre106 dk.
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe5 milyon dolar (civarı)

İntihar Pokeri (Suicide Kings) 1997 yapımlı, zaman zaman komedi ve dram içeren gerilim filmidir. Peter O'Fallon'un yönettiği kısa hikâyeden uyarlanma bu gangster komedisine Christopher Walken, Denis Leary ve Jay Mohr gibi ünlü isimler rol almıştır. Film, Toronto Film Festivali'nde gösterilmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Avery umutsuzdur, kız kardeşi kaçırılmış, 2 milyon dolar fidye istenmekte ve babasının da nakiti yoktur. Aralarında kız kardeşinin sevgilisi de olan üç arkadaşı ile bir plan kurarlar. Amaçları eski mafya babası Carlo Bertalluci veya şimdiki ismiyle Charlie Barett'i (Christopher Walken) kaçırmaya çalışırlar. Carlo genelde kendisinin oturduğu yere gelince (restoran) kendi yerinde üçlüyü görür ve üçlüden biri Carlo'nun eski arkadaşlarından birinin babası olduğunu söylerler ve Carlo'yu kendileri ile gelmeye ikna ederler. Yolda Carlo'yu bayıltmaya çalışırlar fakat Charlie yani Carlo bayılmamakta inatçı olunca iğne yapmak zorunda kalırlar acilen.

Carlo artık arkadaşları İranin evinde bağlı olarak kalmaktadır. İranın ise olaydan haberi bile yoktur ve evde dörtlünün poker oynayacağını düşünmekteydi ancak gelince gerçeklerle karşılaşır. Bu arada Carlo'nun parmağını dörtlü kesmiştir. Amaçları ciddi olduklarını göstermektir. Carlo'dan istekleri ya parayı ödemesi ya da fidyecileri bulmasıdır. Carlo kendi avukatını bu fidyecilerle ilgili bilgi toplamak için arar. Ve sağ kolu aynı zamanda da şoförü olan Lono Veccio ise (Denis Leary) bu dörtlünün kim olduğunu, neden Carlo'yu kaçırdıklarını ve Carlo'yu kurtarmaya çalışmaktadır. Lono bu aralar yeni ayakkabılarıyla uğraşan çok sert ama aslında iyi bir adamdır. Bu arada Carlo avukatından ilginç bir bilgi alır: Avery'nin kız kardeşinin kaçırılmasında içeriden birinin parmağı vardır.

Yaş sınırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Film aşırı şiddet ve birçok küfür yanı sıra bir sahnesi çıplaklık içermektedir. Bu yüzden 18 yaş ve üzeri yaş grubuna hitap etmektedir ve MPAA tarafından ABD'de R ile işaretlenmiştir. Bazı sahneleri uyuşturucu ve kumar içeren konuşmalar içermektedir. İngiltere'de film 16 yaş ve üzeri yaş grubuna hitap etmektedir.

Slogan[değiştir | kaynağı değiştir]

Planları mükemmeldi... kendileri değil

Gişe ve eleştirmenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Birçok sürpriz içermesinin yanı sıra çoğu izleyici tarafından sürükleyici, komik ve hatta çoğusu tarafından mükemmel gösterilen Suicide Kings, eleştirmenleri ikiye bölmüştü. Bu sebepten Rotten Tomatoesde Rotten değerlendirmesi almıştır. 5 milyon dolar civarında çekilen film sadece ABDde 2 milyon dolar civarı hasılat elde etmiştir. NY-1'den Neil Rosen, Los Angeles Times'tan Kevin Thomas, New York Observer'den Rex Reed, New York Times'ten Stephen Holden ve daha birçok eleştirmen filmi çok beğenmiştir.

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Rol
Christopher Walken Carlo Bartolucci/Charlie Barret
Denis Leary Lono Veccio
Henry Thomas Avery Chasten
Sean Patrick Flanery Max Minot
Nathan Dana Aldrich Marcus
Jay Mohr Brett "Brad" Campbell
Jeremy Sisto T.K.
Frank Medrano Heckle
Brad Garrett Jeckyll
Johnny Galecki Ira Reder
Laure San Giacomo Lydia
Laura Harris Elise Chasten
Nina Siemaszko Jennifer

İlginç notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Peter O'Fallon'un ilk sinema filmi.
  • Reservoir Dogs (1992)'den benzer sahne mevcuttur, bunun sebepi yapımcı firma Artisan Entertainmentin kendi yaptığı diğer filmlere gönderme yapmak istemesidir.
  • Oyuncuların sekizi Stephen Kingin filmlerinde yer almaktadır.
  • Denis Leary "Mickey Mantle" sahnesi hariç her diyaloğunda doğaçlama kullanmıştır.
  • Filmin iki farklı alternatif final sahnesi mevcuttur. DVDde yer almaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]