Sucu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sucu
The Waterboy
Filmin posteri
YönetmenFrank Coraci
YapımcıJack Giarraputo
Robert Simonds
Adam Sandler
SenaristTim Herlihy
Adam Sandler
OyuncularAdam Sandler
Kathy Bates
Henry Winkler
Fairuza Balk
Jerry Reed
MüzikAlan Pasqua
DağıtıcıTouchstone Pictures
CinsiSinema filmi
TürüKomedi
RenkRenkli/Siyah Beyaz
Yapım yılı1998,ABD
Çıkış tarih(ler)i6 Kasım 1998
Süre90 dakika
Dilİngilizce
Bütçe23.000.000 $
Hasılat186.000.000

Sucu (özgün adı The Waterboy) 1998 yapımlı Frank Coraci yönetmenliğinde bir güldürü filmi. Başrolünde Adam Sandler vardır. Film gişede bütçesinin 8 katına eş değer bir hasılat getirmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Robert Boucher Jr. (Adam Sandler) küçüklüğünden beri insanlar tarafından salak muamelesi görmüş ve aşağılanmıştır. Fakat bir şey onu çok kızdırsa da karşı koyamamıştır, suyuna zarar vermek. Robert'in yani Bobby'nin annesi (Kathy Bates) onu kaybetmekten korktuğu için evden dışarı çıkmasına bile izin vermemiş, okula göndermemiştir. Bobby annesinin eğtiminde büyümüştür. Hala çocuk gibidir. İşiyse Amerikan futbolu takımlarına su taşımaktır. Fakat son çalıştığı yerden de atılır, çünkü koç takımın ilgisinin onda toplandığını söyler. Bobby iş arar ve sonunda bir iş bulur, uzun zamandır kazanmayan bir futbol takımına katılır. Fakat onlara verilen suyu görünce işi bedavaya yapmaya başlar. Bobby ile daha ilk günde alay edilir. Bir seferinde onunla alay edildiğinde gözünün önüne bugüne kadar onunla alay etmiş herkes gelir. Buna dayanamayan Bobby mükemmel bir atlayışla kendisiyle alay eden kişiyi yere serer, daha sonra çok kez özür diler fakat koç bunu beğenmiş onun tam bir Amerikan futbolcusu olacağını düşünmüştür. Koç Bobby'nin annesiyle konuşur. Annesi izin vermeyince Bobby gizli gizli futbol oynar ve ayrıca sevdiği kadın Vicky Valencourt (Fairuza Balk) da geri dönmüştür.

Yaş sınırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Cinsellik ve küfürlü sahneler içerdiği için +13 yaş sınırı vardır.

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

İlginç bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Vicky Valencourt karakterinin soyadı Tony Vallencourt'un (Saturday Night Live'de Adam Sandler karakterini canlandıran) soyadıyla aynı.
  • Yönetmen Frank Coraci Bobby`nın babası rolünde cameo olarak görülmüştür. Bir başka camoe görünen de Rob Schneider'dir.
  • Kaptan İnsano rolünde güreşçi Paul Wight oynamaktadır.
  • Başlangıçtaki stadyum Williams-Brice Stadyumu'dur.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]