St. Louis'deki en yüksek binalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

St. Louis'deki en yüksek binalar listesi ABD'nin Missouri eyaletinde yer alan St. Louis şehrindeki en uzun binaların listesidir.

St. Louis şehir manzarası, 190 metreye kadar yükselen Gateway Arch şehir manzarasının en belirgin öğelerinden birisidir.
Sıralama İsim Görsel Yükseklik
feet / m
Kat Yıl Notlar
0 Gateway Arch St Louis night expblend cropped.jpg 630 / 192 1967 ABD’deki en yüksek anıttır. Her ne kadar ikamet edilen bir yapı olmasa da bu listeye karşılaştırma amacıyla konmuştur.
1 One Metropolitan Square Metsquare.jpg 593 / 181 42 1989 İnşa edildiği 1989 yılından beri şehrin en yüksek binasıdır.
2 AT&T Center (St. Louis) Att-stlouis.jpg 588 / 179 44 1986
3 Thomas F. Eagleton Mahkeme Binası Eagleton Courthouse.JPG 557 / 170 28 2000
4 One US Bank Plaza Usbank-stlouis.jpg 484 / 148 35 1976
5 Laclede Gas Building 401 / 122 31 1969
6 Southwestern Bell Building 399 / 122 28 1926
7 Civil Courts Building 2010-07-04 1960x2940 stlouis civil courts building.jpg 386 / 118 13 1929
8 Bank of America Plaza (St. Louis) 384 / 117 31 1981
9 One City Center (St. Louis) OneCityCenterStLouisMO.jpg 375 / 114 25 1985
10 Park East Tower 330 / 101 26 2007
11 Queeny Tower 321 / 98 19 1965
12 Roberts Tower 312 / 95 25 2010
13 Chase Park Plaza Hotel Chase Park Plaza.jpg 310 / 94 27 1931
14 St. Francis de Sales Kilisesi (St. Louis, Missouri) Saint Francis de Sales Oratory.jpg 300 / 91 3 1895
15 1010 Market Street 296 / 90 20 1981
16= Four Seasons Hotel St. Louis 289 / 88 24 2007
16= Millennium Hotel St. Louis Millennium Hotel from Arch.jpg 289 / 88 28 1968
18 Continental Life Building ContinentalBuildingSTL.jpg 286 / 87 22 1930
19= Mansion House (St. Louis) 285 / 87 28 1965
19= Crowne Plaza St. Louis 285 / 87 28 1965
19= Gentry's Landing 285 / 87 28 1965
22 500 Broadway 282 / 86 22 1971
23= Council House East 279 / 85 26 1969
23= Equitable Building (St. Louis) 279 / 85 21 1971
23= Hilton - St. Louis at the Ballpark 279 / 85 25 1964
26 Railway Exchange Building (St. Louis) Railway exchange building.jpg 277 / 84 22 1914
27 Bank of America Tower (St. Louis) 275 / 84 22 1976
28 Barnes-Jewish Hospital JeffersonLake BJC.jpg 269 / 82 18 1971
29 Renaissance St. Louis Suites Hotel 268 / 82 24 1925
30 Union Pacific Company Building 265 / 81 23 1928
31 KMOV Gateway Tower 261 / 80 21 1967
32 Dorchester Apartments 260 / 79 23 1963
33 Saint Louis Place] STL St Louis Place 01.JPG 253 / 77 20 1983
34= Millennium Center (St. Louis) 250 / 76 20 1963
34= Desloge Towers 250 / 76 15 1933