Son bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dizinin logosu.

Son, senaryosu Berkun Oya tarafından yazılan Türk yapımı psikolojik gerilim televizyon dizisidir.[1] Dizinin başlangıcından sonuna kadar yönetmen koltuğunda Uluç Bayraktar oturdu.[2] Atv'de yayınlanan dizi, 25 bölüm olarak planlandı ve planlandığı gibi 25 bölüm sonunda sona erdi.[3]

Mutlu bir evliliği olan Aylin, eşi Selim'den bir gün bile şüphe duymamış; onun, kendisini aldatacağını aklına getirmezken bir uçak kazası haberiyle bütün hayatının altüst oluşunu konu alan dizide mekân olarak Türkiye ve İran kullanıldı.[4] Aralık ayının son haftasında dizinin 9 Ocak 2012'de yayınlanacağı duyuruldu.[5] 9 Ocak 2012'de 1. bölümü yayınlanan dizinin finali ise 25 Haziran 2012'de yayınlandı.[6]

Dizi, ilk bölümünde 4,58 reyting alarak günün en çok izlenen altıncı yapımı oldu.[7] Dizinin reyting oranı her geçen bölüm giderek düştü. 12 Mart 2012'de yayınlanan 10. bölümünde reyting sıralamasında ilk 100'e giremedi ve bu, dizinin aldığı en kötü reyting oranı oldu.[8] Aldığı en yüksek reyting ise 5,89 reyting ile 2. bölüm oldu.[9]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihi
Başlangıç tarihiBitiş tarihiKanal
1259 Ocak 2012 (2012-01-09)25 Haziran 2012 (2012-06-25) (Final)atv

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon (2012)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiTürkiye seyircisi
(milyon)
1"1. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya9 Ocak 2012 (2012-01-09)4,58[7]
Aylin ve Selim, birbirlerine aşk ile bağlı, mutlu bir çifttir. Oğulları Ömer 7 yaşına basacaktır. Ömer'i Aylin’in anne babasına emanet eden Aylin ve Selim, baş başa, romantik bir gece geçireceklerini düşünerek eve gelirler. Ancak hiç hesapta olmayan davetsiz bir misafir çıkagelir ve onların bu romantik kaçamaklarını böler. Gecenin bir yarısı kapılarını çalan davetsiz misafir ise Selim'in en yakın arkadaşı Halil'dir. Selim, henüz çocukken ailesi kaybetmiş ve en yakın arkadaşı Halil ile birlikte büyümüştür. Selim ve Aylin’in ailelerinin bir parçası olan Halil, Aylin ile birlikte kurmuş olduğu bir mimarlık bürosunda çok başarılı işlere imza atarlar. Ancak Halil işinde bulduğu mutluluğu Selim gibi evliliğinde de bulamamıştır. Büyük bir depresyon geçiren karısı Alev yüzünden zor günler geçirmektedir. Bu durum Halil ve Alev’in evliliklerindeki problemleri gittikçe çözümsüz hale getiriyordur. Halil’in abisi Ali ise komiserdir. Karısı Feride'yle sakin ve mütevazı bir yaşam süren Ali, Feride’nin ısrarları ile emekli olmayı düşünmektedir. Ancak Ali'nin bu huzurlu yaşamına hiç bilmediği, tehlikeli bir adam gölge düşürecektir. Selim ve Aylin, oğulları Ömer’in 7. yaş gününü kutlamak için, evlerinde bir parti verir. Davete Halil, Alev, Ali ve Feride'de gelecektir. Bu mutlu gecenin sabahında Selim, bir kongreye katılmak için uçakla Frankfurt'a gidecektir. Aylin, sabah Selim'i havaalanına bırakır. Birbirlerinden ayrı geçirecek oldukları bu birkaç gün bile Aylin ve Selim'e zor gelmektedir. Aylin, Selim ile vedalaştıktan sonra Selim'in bu yolculuğunun bütün hayatlarını değiştireceğinden habersizdir.
2"2. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya16 Ocak 2012 (2012-01-16)5,89[9]
Selim'in bindiği uçağın düştüğünü ve Selim'in öldüğünü düşünen Aylin Selim’in yaşadığını öğrendiği sırada ne yapacağını bilmemektedir. Birçok soru soru kafasını kurcalamaktadır. Aylin’in en yakın arkadaşı Selen, seneler sonra Aylin’in karşısına çıkar ve ona bu zor gününde destek olmaya çalışır. Selen’in ortaya çıkışı ile yeni bir hikâye de gün yüzüne çıkar. Seksenlerde Selen ve İranlı Majjit’in yolu Ankara’da kesişmiş ve birbirlerine karşı büyük bir sevgi beslemişlerdir. Bu aşk yirmi sene içinde küllenmiştir. Ancak tekrar alevlenip alevlenmeyeceği ise bir muammadır.
3"3. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya23 Ocak 2012 (2012-01-23)4,13[10]
Selim’in hava limanında karşıladığı çocuk Norveç’de tek başına bir mülteci kampındadır, annesi Leyla yanında yoktur. Aylin, Selim'in aslında o uçağa hiç binmediğini öğrendikten sonra onu aldattığını düşünmektedir. Selim’in onu gerçekten aldatıp aldatmadığını öğrenmek için Selim’in ofisini araştırmaya karar verir ama bulduğu ararken bulduğu bir şey onun fikrini değiştirecektir. Ancak araştırması gereken yer Selim'in ofisi değil, Selim'in geçmişidir. Ali’nin yolu, seneler önce Feride’nin yaşamı tehlikede iken karşılaştığı Nihat ile tekrar kesişir, ama bu sefer yaşamı tehlikede olan Ali’nin kendisidir. Ali hayatta kalıp kalmayacağı belirsizdir. Bu sırada Leyla ve çocuğuna yardım eden esrarengiz, yaşlı bir adam ortaya çıkar.Ancak adamın farklı bir amacı vardır.
4"4. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya30 Ocak 2012 (2012-01-30)2,94[11]
Yıl 2004, Aylin hamile olduğunu öğrenir, haberi vermek için Selim’i aradığında kavga ederler ve Aylin Selim’e baba olacağını söylemez, ama belki de hastanede yanına gelen yabancının dediği gibi ondan hemen vazgeçmemelidir. Yıl 2012, Asım Denizci, Cevdet Korukan’ı soruşturmak için bakanlığa gider, ama bilmediği bir şey vardır, peşine düştüğü adam aslında ondan bir adım öndedir. Feride, Ali’nin hayatını kurtaran Nihat’ı ziyaret eder ve iyileşir iyileşmez hayatlarından çıkmasını ister. Nihat’ı o gün bir kişi daha ziyaret edecektir. Bu kişi Nihat'ın omuzuna ateş eden kişidir.
5"5. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya6 Şubat 2012 (2012-02-06)4,03[12]
Ali, Yorgo'dan Selim'in nereye kaybolduğunu öğrenmeye çalışır ve Yorgo’un ağzından şaşırtıcı ip uçları alır. Nihat hastaneden çıktıktan sonra gizemli bir telefon konuşması yapar, telefonun diğer ucundaki, omzundan çıkan kurşunların azmettiricisi Cevdet Korukan'dır. Halil tüm aileyi bir açıklama yapmak için toplar, ancak söyleyeceği şey özellikle Aylin'i ilgilendirmektedir.
6"6. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya13 Şubat 2012 (2012-02-13)3,81[13]
Aylin'in psikolojisi Halil, Selim’in başka bir kadın ile birlikte yeni bir hayat kurabilmek için kaçtığını söyledikten sonra yerle bir olur. Ali, Selim’i bularak her şeyin hesabını sormak ister. Ancak Ali'nin Selim’e ulaşmasının tek yolunun Halil olduğunu düşünür ve Halil'i arar. Ancak bu sırada Halil'e soruları olan başka birisi daha çıkar.
7"7. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya20 Şubat 2012 (2012-02-20)3,07[14]
Ömer, annesi evde yokken onun bilgisayarını karıştırır ve uçağın düştüğü gün çekilen MOBESE görüntülerini bulur. Kudret, Cevdet Korukan ve adamı Arif’e izini kaybettirmeyi başarır ve Asım Denizci'yle buluşur. Cevdet Korukan, Arif’e tekrar Ali’nin peşine düşmesi söyler. Ama Arif bir adım bile atamadan Kudret’in tuzağına düşer. Ali, Taner’in şaşkın bakışı önünde MOBESE kaydını bilgisayarından siler. Artık Selim’in bulunmak istemediğine kararar verir ve artık Selim'in peşinden gitmez.
8"8. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya27 Şubat 2012 (2012-02-27)1,43[15]
Aylin'in katılması gereken bir toplantıyı hatırlatmak üzere ofisten aradıklarında o günün Selim ile evlenme yıl dönümü olduğunu fark eder. Ancak Selim, yıl dönümünü unutmaz. Ali inceleme yapmak için gittiği olay yerinde bulunan cesedi görünce Asım Denizci’yi arar. Taner cesedin Ali’ye ateş açan Arif’e ait olduğunu anlayıp, araştırmak isteyince Ali ona bu işi daha fazla kurcalaması için emir verir.
9"9. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya5 Mart 2012 (2012-03-05)1,22[16]
Aylin, Selim’in evlilik yıl dönümleri için rezervasyon yaptırdığı otele gider, ancak hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır. Halen Arif’in cinayetini araştıran Taner’in elindeki ip uçları tek bir kişiyi işaret eder. Kudret’i. Ali bu durumdan rahatsız olur. Kudret ise uzaklarda ve Selim’i aramaktadır.
10"10. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya12 Mart 2012 (2012-03-12)[17]
Yıl 2004... Sapanca'da ailesinden kalan bir evi olan Halil, Alev'i oraya götürür. Ancak ikisi de eve vardıklarında karşılarına yaşlı, hasta bir adamın evlerinde karşılarına çıkacağından haberleri yoktur. Yaşlı adamın kim olduğu öğrenmek için Ali'ye giden Halil, beklemediği bir şey ile daha karşılaşır. Karşılaştığı şey ise geçmişte kalmış olan bir sorunun cevabıdır. Bu cevap ise Feride'nin çocuklarını düşürdüğü gece Ali’nin nerede olduğunun cevabıdır. Halil'e o gece ile ilgili her şeyi anlatan Ali'nin aynı zamanda ilgilenmesi gereken yaşlı, hasta bir adam vardır. Onlara yardım ederek hiçbir soru sormayacak tanıdığı tek bir doktor vardır. Selim.
11"11. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya19 Mart 2012 (2012-03-19)1,26[18]
Uçak düşmeden 1 gün önce... Leyla Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışacaktır. Ancak tek değildir. Çocukları da onunla beraberdir ve hepsi ülkeye yasa dışı yollardan girmek zorundadır. Göçmenlerle dolu bir kamyona binmeye çalışırlar. O sırada kaçıp kurtulduğunu düşündüğü Majid, bir anda karşısına çıkar. Leyla kaçmayı başarır. Ancak kaçarken geride kendisinden bir parçada bırakır. Günümüz... Alev, stüdyodaki davetsiz bir misafir olduğun habersizce eski resimleri karıştırmaktadır. Davetsiz misafir Halil'dir. Halil büyük bir panik içerisindedir ve Alev’in tehlikede olduğunu düşünmektedir. Ancak ikisi de asıl tehlikenin zaten yanlarında olduğundan habersizlerdir.
12"12. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya26 Mart 2012 (2012-03-26)1,66[19]
Halil, sabahın erken bir saatte evde Alev'İ aramaktadır ancak Alev yoktur. Halil çarasizce dururken Alev çok uzaktadır ve otomobille son sürat birinden kaçmaktadır. Taner ona atılan yumruğu unutarak intikamını daha farklı bir şekilde almaya karar verir ve Ali’nin dosyalarını karıştırmaya başlar. Dosyaların içerisinde bulduğu şey ona tekrar cesaret verir. Ama cesaret ona gereken şeylerden sadece birisidir.
13"13. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya2 Nisan 2012 (2012-04-02)1,68[20]
Hastanede bilinci kapalı olan ve yaşam savaşı veren Alev'i gören Halil, berbat bir haldedir. Bu durumdan sorumlu tuttuğu Cem’in peşine düşmek ister ancak Alev’in başından ayrılamamaktadır. Polislere ifade vermesi gereken Halil şoktadır ve ifade veremeyişi tüm gidişatı yavaşlatmaktadır. Bu şüpheli olan Cem’in kaçma ihtimalini arttırmaktadır. Ali, Cem’i engelleyememenin verdiği pişmanlık ile onu aramaya başlamıştır ancak Cem zaten yanındadır.
14"14. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya9 Nisan 2012 (2012-04-09)1,71[21]
Alev’in ölümünden sonra herkesi dönüşü olmayan bir yola sürüklenir. Halil artık yalnız kalmıştır ve çaresizdir. Aylin ve Komiser Ali, her ne kadar Halil’e destek olmak isteseler de Alev’in yaralı ruhu durmaksızın Halil’in üzerinde gezer. Halil’in intikam almak için Cem’i öldürmesi ise Komiser Ali’nin başını belaya sokar. Ali, Halil'in cinayetini üstlenir ve yardımcısı Taner tarafından tehdit edilir. Taner,Komiser Ali’den bildiği gerçekleri saklamak karşılığında senelerdir sakladığı bahçıvanın yerini söylemesini ister. Komiser Ali bahçıvanın yerini söylediğinde, ulaşılacak olan tek kişi bahçıvan olmayacaktır. Aynı zamanda Selim'ede ulaşacaklardır.
15"15. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya16 Nisan 2012 (2012-04-16)1,54[22]
Bahman ve Selim’in yolu artık ayrılmıştır. Selim yalnız ve çaresiz kalır. Bahman’ı yakalayamayan emniyet ise bu sırada Ali Komiser’i sorgulamaya başlar. Majid ise Leyla’yı bulmak için Türkiye’ye gitme kararı alır. Halil ise Leyla ve Selim’e dair her şeyi Aylin'e anlatır. Yaşanan her şeyden habersiz olan Leyla ise İran’da bir hücrede esir tutulmaktadır.
16"16. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya23 Nisan 2012 (2012-04-23)1,55[23]
Yıl 2013. Ali Komiser artık emekli olmuştur ve karısı Feride ile birlikte inzivaya çekilmişlerdir. Aylin yeni bir ilişkiye başlayarak kaybolan kocası Selim’i unutmak istemektedir. Sınırdan kaçak geçmeye çalışırken yakalanan ve hapishaneye mahkûm edilen Majid’in durumu gittikçe kötüleşir. Leyla ise Majid ile aynı hapishanede olduğundan habersizdir ve hapishaneden kaçmaya karar verir.
17"17. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya30 Nisan 2012 (2012-04-30)1,73[24]
Selim’in yokluğunda birbirine destek olmaya çalışan Aylin ve Halil'in benzer yaralara sahip olmaları Halil ve Aylin’i bu güne kadar farkında olmadıkları bir yakınlığın içerisine sokar. Ali ve Kudret, Selim’i bulmak için Bahman’a ulaşmaya karar verirler. Bahman’ın izini bulmak için ellerindeki tek şans Cevdet'tir. Taner de komiseri Ali’nin suçlu olduğunu ispat etmek için Cevdet Korukan'ın peşine düşer. Ali, Cevdet Korukan'ı bulmaya çabalarken, Nihat’ın başından beri Cevdet Korukan için çalıştığını ve kendine ihanet ettiğini öğrenir. Ali, Nihat’ın ihanetini öğrendikten sonra Kudret’in önerisi ile başka bir plan kurar. Hapishaneden kaçan Leyla, İran’daki oğlu Mehdi’yi aramaya başlar. Amacı Mehdi’yi de alıp Norveç’e gitmektir.
18"18. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya7 Mayıs 2012 (2012-05-07)1,31[25]
Ali Komiser kendisine ihanet eden Nihat'la yüzleşmeye karar verir. Ancak bu kararı verirken Nihat'ın kendisiyle olan ilişkisinin geçmişe dayandığını bilmiyordur. Taner, Cevdet Korukan'la işbirliği yapıp Kudret'i yakalar. Taner'in amacı Kudret'i polise teslim etmekken, Cevdet'in amacı ise Kudret'i öldürmektir. Halil, Aylin'e karşı hislerini Ali ve Feride'ye anlatır. Leyla sınırdan kaçarak İstanbul'a ulaşır. Amacı çocuklarını bularak Norveç'e gitmek olan Leyla, Selim'in kayıp olduğunu öğrendiğinde tek şansı Aylin'i bulup onunla konuşmaktır.
19"19. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya14 Mayıs 2012 (2012-05-14)1,76[26]
Taner, başına vurarak yaraladığı Feride'yi kaçırmak ister. Ali Komiser buna izin vermez ve Taner'i yakalar. leyla, Aylin'in evine gitmiştir. Ancak onunla yüzleşmeye cesaret edemez. Leyla gerçekleri öğrenmek için uçağın düştüğü gün mesaj attığı Halil'i bulmaya karar verir. Leyla, Halil'in izini bulur. Bugüne kadar ilk defa yüz yüze gelen Leyla ve Halil'in karşılaşacakları birisi daha vardır.
20"20. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya21 Mayıs 2012 (2012-05-21)1,14[27]
Leyla, Aylin'den yardım istemek için mimarlık ofisine gelir. Aylin, Leyla'dan gerçekleri anlatmasını ister. Leyla, Selim'le yaşadıkları her şeyi Aylin'e anlatır. Selim'in tek amacı ise Leyla'ya yardım etmek ve çocuklarını Norveç'e göndermektir. Halil ve Aylin hikâyeyi Leyla'nın ağzından duyduktan sonra akıllarında tek bir soru kalır. Leyla ile birlikte kaçmayan Selim nerededir? Bu soru üzerine Aylin, Selim'i bulmak için son şansını denemeye karar verir.
21"21. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya28 Mayıs 2012 (2012-05-28)0,90[8]
Aylin, Selim'i bulmak ve Mehdi'yi geri getirmek için İran'a gider. İran'da kendisine yardım etmesi için Simon'ı arar ancak onu hiçbir yerde bulamaz. Bu sırada Aylin gizlice takip edilmektedir. Aylin kaldığı oteldeki odasında bir not bulur. Notta Selim'in adresi yazmaktadır. Asım Denizci, Amerika'ya yerleşen Bahman'ı bulur. Bahman, Selim'e yaptıklarını ve gerçeği itiraf etmeye karar verir. Asım Denizci Kudret'e ulaşır. Bahman'ı tekrar İran'a kaçırmak için ondan yardım ister.
22"22. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya4 Haziran 2012 (2012-06-04)1,37[28]
23"23. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya11 Haziran 2012 (2012-06-11)1,62[29]
Aylin, İran'da tutuklanır. Polis, Aylin'i bir adamı öldürmekle suçlar. Aylin hapishaneye girer. Aylin'in tek çaresi birinin onu hapishaneden kaçırmasıdır. Halil, Aylin'in gitmesiyle dengesini tamamen kaybeder. Halil'in Alev'in hayalini görmesi Ali Komiser'i kardeşi Halil'le ilgili başka şüphelere iter. Ali, Halil'le yüzleşmeye karar verir. Aylin'in evinde kalan Leyla'nın yanına Yorgo gelir. Yorgo, Leyla'ya onu Selim'e götüreceğini söyler. Leyla ve Yorgo yola çıktıklarında onları bekleyen başka biri daha olduğundan haberleri yoktur.
24"24. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya18 Haziran 2012 (2012-06-18)1,75[30]
Uçağın düştüğü gün... Selim ve Halil'in uçağın düştüğü gün yaptıkları plan her ikisinin de hayatını değiştirmiştir. Selim karısı Aylin'den gizli bir şekilde Leyla ve oğlunu karşılamak ister. Bu gizli sırra ortaklık edecek kişi ise en yakın arkadaşı Halil'dir. Selim, Halil'in yardımıyla Leyla ve oğlunu görecektir. Ancak Selim'in bilmediği bir şey vardır. Halil geçmişten beri Selim'in gölgesi altında ezilmiş ve istediği hayatı yaşayamamıştır. Uçağın düşmesi ve insanların Selim'i öldü sanması Halil'e bir fırsat sunar. Halil, uçağın düştüğü gün bir karar verir. Verdiği karar herkesin hayatının sonsuza kadar değişmesine neden olur.
25"25. bölüm"Uluç BayraktarBerkun Oya25 Haziran 2012 (2012-06-25) (Final)2,11[31]
Halil Aylin'i sınırda karşılar. Halil ve Aylin İstanbul'a gitmek için yola çıkarlar. Yolculuk boyunca Halil'in garip tavrı Aylin'in dikkatini çeker. Selim kapalı tutulduğu mahzenden kaçmayı başarır. Selim eve gidip Aylin'e ulaşmak ister. Ali Komiser Selim'i saklayanın Halil olduğu gerçeğine her an biraz daha yakınlaşmaktadır. Halil, Aylin ve Selim geçmişin hesaplaşması için karşı karşıya gelirler. Halil, elindeki silah ile kendisini öldüreceği sırada Ali tarafından vurulur ve her şeyin sorumlusu olarak cezaevine atılır. Ancak cezaevi hücresinde tek değildir. Onunla birlikte Alev'in hayaleti de oradadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bu dizinin karşısında çekirdek çitlenmeyecek". Medyaradar. 17 Aralık 2011. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2014. 
  2. ^ "25 bölümde bitecek dizi 'SON'". Haber Hakkı. 8 Aralık 2011. 20 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  3. ^ "ATV'den bir bomba daha". Sabah. Şubat 2013. 22 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2014. 
  4. ^ "Amerika, Türk dizisi izleyecek". Hürriyet. 2 Şubat 2014. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2014. 
  5. ^ "ATV'NİN SONU NE ZAMAN EKRANDA OLACAK?". Medyaradar. Şubat 2013. 23 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2014. 
  6. ^ "Son 'Dizi' (Final)". Haberturk. 25 Haziran 2012. 23 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  7. ^ a b "09.01.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 10 Ocak 2012. 24 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2014. 
  8. ^ a b "28.05.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 29 Mayıs 2012. 24 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  9. ^ a b "16.01.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 17 Ocak 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2014. 
  10. ^ "23.01.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 24 Ocak 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2014. 
  11. ^ "30.01.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 31 Ocak 2012. 23 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2014. 
  12. ^ "06.02.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 7 Şubat 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2014. 
  13. ^ "13.02.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 14 Şubat 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  14. ^ "20.02.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 21 Şubat 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  15. ^ "27.02.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 28 Şubat 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  16. ^ "05.03.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 6 Mart 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  17. ^ "12.03.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 13 Mart 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  18. ^ "20.03.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 20 Mart 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  19. ^ "26.03.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 27 Mart 2012. 24 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  20. ^ "02.04.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 3 Nisan 2012. 23 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  21. ^ "09.04.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 10 Nisan 2012. 24 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  22. ^ "16.04.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 17 Nisan 2012. 23 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  23. ^ "23.04.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 24 Nisan 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  24. ^ "30.04.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 1 Mayıs 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  25. ^ "07.05.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 8 Mayıs 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  26. ^ "14.05.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 15 Mayıs 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  27. ^ "21.05.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 22 Mayıs 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  28. ^ "4.06.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 5 Haziran 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  29. ^ "11.06.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 12 Haziran 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  30. ^ "18.06.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 19 Haziran 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014. 
  31. ^ "25.06.2012 İlk 100 Program Sıralaması". Acunn.com. 26 Haziran 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2014.