SoShy

Vikipedi, özgür ansiklopedi
SoShy
DoğumDeborah Sarah Epstein
14 Eylül 1982 (41 yaşında)
Paris, Fransa
TarzlarR&B, pop
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı
Etkin yıllar2000-hâlen
Müzik şirketiSphere Musique/eOne Music, Mosley, Interscope, Universal
İlişkili hareketlerTimbaland, Nelly Furtado
Resmî sitesoshymusic.com

Deborah Sarah Epstein (d. 14 Eylül 1982, Paris[1]), bilinen sahne adıyla SoShy, Fransız şarkıcı ve söz yazarı.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Epstein Paris, Fransa'da Fransız ve Rus kökenli bir baba ile Fransız-Arjantinli-İtalyan kökenli bir annenin kızı olarak doğdu. Çocukluğunu Los Angeles ve New York arasında seyahat ederek geçirdi.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Epstein, Alman pop müzik grubu Monrose'un "Strike the Match" adlı şarkısının yazımını üstlendi. Ayrıca Belçikalı şarkıcı Natalia'nın Everything & More albümündeki "Appetite For Love" ve Chris Cornell'in Scream albümündeki "Lost Cause" şarkılarının da yazarıdır.

Epstein Timbaland ile tanıştı ve Mosley Music Group/Interscope/Universal Music Group şirketleri ile sözleşme imzaladı. Timbaland'ın 2009 çıkışlı Timbaland Presents Shock Value II albümünün ilk single'ı olan "Morning After Dark"ta Nelly Furtado ile birlikte konuk sanatçı olarak bulundu.[1] "The Way I" adlı şarkısı FIFA 06, "Dorothy" adlı şarkısı ise FIFA 2010 video oyunlarında yer aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Reid, Shaheem (16 Eylül 2009). "Timbaland's Shock Value 2 Inspired By 'Twilight'". MTV. 15 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]