Snoop Dogg'un kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Kaliforniyalı rapçi Snoop Dogg'un kariyeri boyunca kazandığı ödüllerin ve adaylıkların listesidir.

Grammy Ödülü adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Snoop Dogg, on bir kez Grammy'ye aday gösterilmiştir, fakat hiç ödül kazanamamıştır.

Yıl Kategori Tarz Çalışma Sonuç
1995 En İyi Rap Grup Performansı
(Dr. Dre ile)
Rap "Nuthin' But a "G" Thang" Aday
1996 En İyi Rap Solo Performansı Rap "Gin and Juice" Aday
1996 En İyi Rap Grup Performansı Rap "What Would You Do" Aday
2000 En İyi Rap Grup Performansı
(Dr. Dre ile)
Rap "Still D.R.E." Aday
2001 En İyi Rap Grup Performansı
(Dr. Dre ile)
Rap "The Next Episode" Aday
2003 En İyi Rap/Sung Ortaklığı
(Pharrell Williams ve Charlie Wilson ile)
Rap "Beautiful" Aday
2003 En İyi Rap Şarkısı
(Chad Hugo ve Pharrell Williams ile)
Rap "Beautiful" Aday
2004 En İyi Rap Grup Performansı
(Pharrell Williams ile)
Rap "Drop It Like It's Hot" Aday
2004 En İyi Rap Şarkısı
(Pharrell Williams ile)
Rap "Drop It Like It's Hot" Aday
2006 En İyi Rap/Sung Ortaklığı
(Akon ile)
Rap "I Wanna Love You" Aday
2009 En İyi Rap Şarkısı Rap "Sexual Eruption" Aday
2009 En İyi Solo Rap Performansı Rap "Sexual Eruption" Aday

Kazandığı ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2007 MTV Avustralya Video Müzik Ödülleri
    • En İyi Hip Hop Video ("That's That")
  • 2006 MTV Video Müzik Ödülleri
  • 2006 National Academy of Recording Arts and Sciences
    • Alıcı (Snoop Dogg)
  • 2006 MTV Avustralya Video Müzik Ödülleri
    • En İyi Hip Hop Video ("Drop it Like It's Hot")
  • 2005 Billboard R&B/Hip-Hop Konferans Ödülleri
    • Yeni Rap Şarkısı ("Drop it Like It's Hot")
  • 2005 MTV Avrupa Müzik Ödülleri
    • En İyi Hip-Hop Şarkıcısı
  • 2005 MOBO Ödülleri
    • En İyi Video ("Drop it Like It's Hot")
  • 2003 BET Ödülleri
    • En İyi Ortaklık (Pharrell ile)
  • 2002 MTV Film Ödülleri
    • En İyi Cameo ("Training Day" - 2001)[1]
  • 2002 AVN Ödülleri
    • En İyi Müzik soundtrack ("Snoop Dogg's Doggystyle")
    • 2001 Yılının En Çok Satanı ("Snoop Dogg's Doggystyle")
  • 2000 Source Awards Ödülleri
    • Yılın Şarkıcısı, Grup (Tha Eastsidaz ile)
  • 1995 Amerikan Müzik Ödülleri
    • Favori Rap/Hip-Hop Şarkıcısı
  • 1995 Source Ödülleri
    • Yılın Şarkıcısı, Solo
    • Yılın Videosu ("Murder Was The Case")
  • 1994 Rolling Stone'un yıllık eleştirmen oyları
    • En İyi Rapper
  • 1994 MTV Video Müzik Ödülleri
    • En İyi Rap Video ("Doggy Dogg World")
  • 1994 Source Ödülleri
    • Yılın Şarkıcısı (Solo)
    • Yılın Söz yazarı

Diğer adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2007 MTV Avustralya Video Müzik Ödülleri
    • En İyi Hook Up Video ("Buttons")
  • 2006 BET Ödülleri
    • En İyi Hip-hop Filmi (Boss'n Up - Yönetmen: Dylan C. Brown)
  • 2005 Radyo Müzik Ödülleri
    • Yılın Şarkısı ("Drop It Like It's Hot")
  • 2005 Billboard Müzik Ödülleri
    • Yılın Rap Şarkısı ("Drop It Like It's Hot")
  • 2005 MTV Avrupa Müzik Ödülleri
    • En İyi Erkek Şarkıcı
    • En İyi Şarkı ("Signs")
  • 2005 BET Ödülleri
    • Yılın Videosu ("Drop It Like It's Hot")
    • En İyi Ortaklık ("Drop It Like It's Hot")
    • En İyi Rap Şarkıcısı
  • 2005 Dünya Müzik Ödülleri
    • En Çok Satan Erkek R&B Ödülü
  • 2005 MTV Video Müzik Ödülleri
    • Yılın Videosu ("Drop It Like It's Hot")
    • En İyi Hip-Hop Video ("Drop It Like It's Hot")
  • 2005 MOBO Ödülleri
    • En İyi Single ("Drop It Like It's Hot" Pharrell ile)
  • 2005 Soul Train Ödülleri
    • ("Drop It Like It's Hot")
  • 2004 Vibe Ödülleri
    • En Sıcak Hook:"Drop It Like It's Hot"
  • 2004 MTV Video Müzik Ödülleri
    • En İyi Hip-hop Video ("Holidae Inn" Chingy ve Ludacris ile)
  • 2004 MVPA Video Ödülleri
    • En İyi Hip-Hop Video (Snoop Dogg feat. Pharrell Williams "Beautiful")
  • 2003 BET Ödülleri
    • En İyi Erkek Hip-hop Şarkıcısı
  • 2003 Black Reel Ödülleri
    • En İyi Şarkı ("Undercova Funk (Give Up the Funk)")[1]
  • 2003 Kaliforniya Müzik Ödülleri
    • Dikkat Çekici Hip-hop Albümü ("Paid Tha Cost To Be Da Boss")
  • 2003 MTV Video Müzik Ödülleri
    • En İyi Hip-Hop Video ("Beautiful")
  • 2003 Vibe Ödülleri
    • En Baş Döndürücü Video: "Beautiful"
    • En Cool Ortaklık: "Beautiful"
  • 2003 MVPA Video Ödülleri
    • Yılın Soundtrack Videosu (Snoop Dogg feat. Bootsy Collins - "Undercova Funk (Give Up the Funk)" "Undercover Brother."dan Yönetmen: Gregory Dark. Prodüksiyon şirketi: Atlas)
  • 2002 Black Reel Ödülleri
    • En İyi Şarkı ("Just a Baby Boy")[1]
  • 2001 Birinci Yıllık BET Ödülleri (19 Haziran 2001):
    • Yılın Videosu ("The Next Episode" - Dr. Dre feat. Snoop Dogg, Nate Dogg)
  • 2001 MTV Video Müzik Ödülleri
    • En İyi Rap Video ("Lay Low")
  • 2001 Source Ödülleri
    • Yılın Şarkıcısı, Solo
    • Yılın Albümü (Tha Last Meal)
    • Yılın Müzik Videosu (""Snoop Dogg (What's My Name II)"")
  • 2000 Source Ödülleri
    • Yılın Şarkıcısı, Solo
    • Yılın Single'ı ("Still D.R.E." Dr. Dre /Snoop Dogg)
  • 1999 Source Ödülleri
    • Yılın Şarkıcısı, Solo

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]