Siyahlı Kadın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Siyahlı Kadın (roman) sayfasından yönlendirildi)
Siyahlı Kadın
The Woman In Black
YazarSusan Hill
ÇevirmenErhun Yücesoy
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce
TürlerKorku, Gerilim
Yayım10 Ekim 1983
YayımcıYapı Kredi Yayınları
Sayfa144
ISBN9789750822049

Siyahlı Kadın (orijinal adı: The Women In Black), Susan Hill tarafından yazılan roman. Birleşik Krallık'ta ilk basımı 10 Ekim 1983'te yapılmıştır. Siyahlı Kadın filmi 2012'de vizyona girmiştir. Yapı Kredi Yayınlarının 2012'de yayınladığı eseri Türkçeye Erhun Yücesoy çevirmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyahlı Kadın, genç bir avukat olan Arthur Kipps'in başına gelenleri anlatıyor. Arthur İngiltere'nin pek de bilinmeyen bir kasabasına gönderilir yeni ölen bir müvekkilinin miras işlemlerini halletmesi gerekmektedir, Kasaba, hayattayken dışlanmış bir bayanın hayaleti ile lanetlenmiştir. Bataklıklar arasında Eel Marsh adlı bir eve gelir ve burada başı hayaletle belaya girer.Evde garip sesler gelmeye başlar ve siyahlı kadının suratı görünür.Adam daha sonra trende az daha çocuğunu kaybedecektir ama mucize ile ölmemiştir.

Film hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Film 10 Şubat 2012 tarihinde CBS Films tarafından Birleşik Krallık'ta, 3 Şubat 2012'de Momentum Pictures tarafından Amerika'da ve Pinema tarafından 9 Mart 2012'de Türkiye'de dağıtılmıştır. James Watkins'in yönettiği filmde Emma Shorey, Daniel Radcliffe, Janet McTeer, ve Ciarán Hinds rol alıyor. Filmin bütçe sorumluları ise Richard Jackson, Simon Oakes, Brian Oliver. 95 dakikalık film için 15.000.000$ bütçe ayrıldı ve 127.730.736$ gişe yaptı.

Kitabın ve filmin diğer dillerde adı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]