Siyah Giyen Adamlar (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Siyah Giyen Adamlar
Filme ait bir afiş görüntüsü.
YönetmenBarry Sonnenfeld
YapımcıSteven Spielberg
Laurie MacDonald
Walter F. Parkes
SenaristEd Solomon
(Lowell Cunningham'ın
"The Men in Black" adlı
çizgi romanından)
OyuncularTommy Lee Jones
Will Smith
Linda Fiorentino
Vincent D'Onofrio
Rip Torn
MüzikDanny Elfman
DağıtıcıColumbia Pictures
Yapım yılı1997, ABD
Çıkış tarih(ler)i2 Temmuz 1997
Süre98 dakika
Dilİngilizce
Bütçe90 milyon $
Devam filmiSiyah Giyen Adamlar 2 (Men in Black II)

Siyah Giyen Adamlar (Men in Black), yönetmenliğini Barry Sonnenfeld'in yaptığı, 1997 yapımı, aksiyon-güldürü tarzında bir bilimkurgu filmidir. Başrollerinde Tommy Lee Jones ve Will Smith'in olduğu film, Marvel Comics'in sahibi olduğu Aircel Comics tarafından yayımlanan ve Lowell Cunningham'ın yarattığı The Men in Black adlı çizgi roman serisine dayanmaktadır.

"Siyah Giyen Adamlar 2 (Men in Black II)" adlı ve 2002 yapımı bir devam filmi de olan bu film, gösterime girdiği 1997'de büyük sükse yaratmış ve ABD'de 250 milyon, tüm dünyada da 326 milyon $'dan fazla gelir elde etmiştir. 2019 yılında Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit adında bir spin-off'u çekilmiştir.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ajan K ve işe aldığı amatör Ajan J, dünyaya diğer gezegenlerden gelen misafirlerin hayatlarını gözleyen iki kişidir. Hafıza silme cihazları, lazerli tabancalar gibi üstün teknolojileri bulunan ekibin ön planda olan iki üyesi, dünyayı dışarıdan gelen terörist saldırılara karşı korumayı görev edinirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit / Men in Black: International fragmanı". 24 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2019.