Silent Hill 4: The Room

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Silent Hill 4: The Room
GeliştiriciKonami
YayımcıKonami
YönetmenSuguru Murakoshi
YapımcıAkira Yamaoka
SenaristSuguru Murakoshi
BesteciAkira Yamaoka
SeriSilent Hill Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformlarPlayStation 2
Microsoft Windows
Xbox
Çıkış
June 17 2004
  • PlayStation 2
    • JP: June 17 2004
    • KA: September 7 2004
    • AVR: September 17 2004
    Microsoft Windows / Xbox
    • KA: September 7 2004
    • AVR: September 17 2004
TürlerKorku
Gerilim
Psikolojik
Dram
Bulmaca
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Silent Hill 4: The Room, Konami'nin Silent Hill isimli korku, gerilim, psikolojik, dram, bulmaca türünde olan ünlü oyun serisinin dördüncü oyunudur. Oyun Haziran 2004'te Japonya'da 2004 Eylül'ünde ise Amerika ve Avrupa'da; PlayStation 2, Xbox ve PC için piyasaya sürüldü. Birçok ödül kazandı ve en iyi oyun seçildi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

...bundan yaklaşık 2 sene evveldi. Henry Townshend, Ashfield kasabası'nın güneyinde 302 numaralı orta büyüklükte bir apartman dairesine taşındı. Hayatı gayet sıradan ve mutlu bir şekilde ilerliyordu. Fakat çok korkunç rüyalar görmesiyle beraber bu sıradan hayatı değişti. Bir gün uyandığında dairesinin sokak kapısı zincirlerle, pencereler de başka bir yolla kilitlenmişti...

Oyun[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk üç oyun eleştirmenler ve oyuncular tarafından aşırı beğenilmişti. Oyunun yapımcı takımı Team Silent bu sefer bir Silent Hill oyunu değil de Silent Hill ile alakalı bir yan oyun yapmak istediler. Fakat yayımcı firma Konami bu şekilde yapılmış bir oyunun fazla satmayacağını düşünerek çıkmasına yakın zamanlarda isim değişikliğine gitmiş önceden belirlenmiş olan "The Room" ismi "Silent Hill 4: The Room" ismini almıştır. Aynı ilk üç oyun gibi ve onlardan daha da fazla olmak üzere binlerce kopya satmıştır.

Oyun, Silent Hill'de geçmeyen ilk ve tek Silent Hill oyunudur. Ana karakter Henry Townshend, Silent Hill'e oldukça yakın olan Ashfield Kasabası'na taşınmıştır. Eşyaları yerleştirip uyuduktan sonra büyük bir kâbus görüyor, ardından büyük bir patlama sesiyle irkiliyor. Evin tüm odalarına baktıktan sonra banyoda yuvarlak, büyük bir deliğin olduğunu görüyor. Daha sonra da evinden dışarıya çıkmak için yeltenince kapısının birbirine üst üste bağlı zincirlerle prangalandığını görüyor.

Henry Townshend her şeyin anlamsız olduğunu düşündükten sonra delikten medet umuyor ve deliğe giriyor ve ilerliyor, çok geçmeden aşağıya doğru düşüyor. Burası aynı Silent Hill gibi garip canavarlarla doludur.

Oyunun müziklerini ilk üç oyununun bestekârı Akira Yamaoka bestelemiştir. Akira Yamaoka, Silent Hill: Shattered Memories (2008)'den sonra bir daha Silent Hill oyunu için beste yapmamaya karar vermiştir. Akira Yamaoka aynı Journey oyununun bestekârı Austin Wintory gibi kendi oyun müziklerini konserlerde sergilemiş, büyük bir beğeni toplamıştır.

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Silent Hill 4: The Room'a yapılan en büyük eleştiri Silent Hill'de geçmiyor olmasıdır. İlk üç oyunun özelliklerini taşımakla beraber rol yapmaya daha çok önem verilmiştir. İlk üç oyun kadar yüksek puanlar alamasa da serinin numarayla belirtilmiş son oyunu olduğu için oldukça saygın bulunmaktadır. Bu oyundan sonra asla 5. bir oyun çıkmamış, Konami diğer Silent Hill oyunlarına numara vermemiştir. Oyuncular arasında yeni bir Team Silent ekibi kurulup, devam ettirileceği söylentileri zaman zaman konuşulmaktadır.

Oyunda çalan "Room of Angel" müziği dünya çapında büyük bir üne kavuşmuştur. Ayrıca Akira Yamaoka'nın gerçekçi ses tınıları bu oyunda daha çok kulağa çalınmıştır.

Silent Hill 4: The Room'un, Playstation 2 eleştirileri şöyledir:

Gamezone 89/100

Game Informer 85/100

IGN 80/100

Gamesradar 74/100

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]