Sid Meier's Alpha Centauri

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Alpha Centauri (SMAC), Sid Meier tarafından geliştirilmiş bir strateji oyunudur. Civilization oyununun geleceğe taşınmış versiyonudur, dolayısıyla oynanış olarak Civilization'a çok benzer.

Oyun, dünya yerine uzayda bilinmeyen bir gezegende geçer, başlangıç zamanı Civilization'daki taş devrinin aksine 2100'dür.

Teknolojilerin zaman farkina göre ayarlanmış olmasi haricinde oyundaki en büyük yenilik, Civilization'daki sabit askeri birlikler yerine oyuncular tarafından tasarlanabilen birliklerin üretilebilmesidir.

Örneğin; civilization'da "ata binme" teknolojisini keşfettiğiniz zaman "atlı asker", "Barut" teknolojisini keşfettiğiniz zaman da "tüfekli piyade" gibi özellikleri sabit birimler üretilebilir. SMAC'da ise, teknolojiler "laser teknolojisi 1", "laser teknolojisi 2", "motor teknolojisi 1", "motor teknolojisi 2", vb şekildedir. Oyuncu bu teknolojilerin kombinasyonlarını kullanarak dilediği askeri birimleri tasarlar ve üretir. İlk defa üretilen bir tasarım için %50 prototipleme maliyeti söz konusudur.