She Don't Know Me

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"She Don't Know Me"
Bon Jovi albümünden
Bon Jovi single
Yayımlanma1984
Format7" tekli
KaydedilmeThe Power Station, New York City 1983
TarzHard Rock
Süre4:02
ŞirketMercury
YazarMark Asvec
YapımcıTony Bongiovi, Lance Quinn
Bon Jovi tekli kronolojisi
""Runaway (Bon Jovi şarkısı)""
(1984)
"She Don't Know Me"
(1984)
""Only Lonely""
(1985)

She Don't Know Me, rock grubu Bon Jovi'nin 1984 çıkışlı ilk albümleri Bon Jovi'nin üçüncü şarkısıdır ve albümden yayımlanan ikinci teklidir. Şarkı, Mercury Records tarafından yayımlanmıştır. She Don't Know Me bir Bon Jovi albümlerinde yer alan şarkılar içinde Jon Bon Jovi ve grup üyeleri tarafından yazılmamış tek şarkıdır. Şarkı plak şirketinin dayatması üzerine albüme alınmıştır.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

1980'lerin başında Mark Ascev, LaFlavour isimli dans disko grubunun ilk albümünün yapımcılığını üstlenip albüm için şarkılar yazmıştı. LaFlavour ve Bon Jovi Mercury Records ile aynı dönemde albüm anlaşması yapmışlardı. LaFlavour'ın ismi daha sonra "Fair Warning" olarak değişmiş dans müziği imajından da vazgeçilmişti. Bu değişim süreci esnasında Mercury Records Bon Jovi'nin ilk albümünü yayınlamaya hazırlanıyordu ve Mark Asvec'in bu grup için yazmış olduğu şarkılardan biri olan She Don't Know Me ye Bon Jovi albümünde yer vermek istiyordu. Grup her ne kadar bunu istemesede plak şirketi çalışanları ihtiyacınız olan şarkı bu diyerek grubu ikna etmeyi başarmıştır.

She Don't Know Me, yeniden düzenlenip bir rock şarkısı olarak kaydedilip Bon Jovi albümündeki yerini almıştır ve Runaway'in ardından ilk Bon Jovi albümünden yayınlanan ikinci tekli olmuştur. Jon Bon Jovi, ilerleyen yıllarda yapılan demeçlerde her seferinde grup üyeleri tarafından yazılmayan ve plak şirketinin dayatması ile albüme konan bu şakıdan ne kadar nefret ettiğini söylemekten çekinmemiştir.

Canlı gösteriler[değiştir | kaynağı değiştir]

She Don't Know Me, grubun ilk iki albümlerinin turneleri esnasında sıkça çalınmıştır. En son 1986 yılında Slippery When Wet turnesinin Japonya ayağında canlı olarak çalınmıştır ve bu tarihten beri Bon Jovi bu şarkıya konserlerinde yer vermemiştir. 1985 yılında VHS olarak yayınlanan 28 Mayıs 1985 tarihinde Tokyo'da gerçekleşen Bon Jovi konserinde She Don't Know Me'nin başında Tico Torres'in 3 dakikalık davul solosunun yer aldığı 8 dakika 24 saniyelik versyonu yer almaktadır.